Expressen > Kultur

Thursday, 17 January, 09:36

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:30

Det här är ingen vanlig teater – därför nödvändigI källaren på Barnens underjordiska scen har barnpubliken spelat huvudrollen.Margareta Sörenson befarar att det är slut med att leka Alice och Strindberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Barnens, Sörenson, Alice, Strindberg

Dela artikeln

115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här är ingen vanlig, teaterdärför , nödvändig
YLE - 30 mar 15 kl. 19:24

Alla vill spela teater i Svenskfinland

Det finns ett blomstrande teaterliv utanför institutionsteatrarna i Svenskfinland. Både proffs och amatörer sätter upp egna pjäser på löpande band. Ett herrans liv i Lappträsk.

YLE - 05 sep 15 kl. 18:53

Pjäs på Wasa Teater lär dagisbarn tolerans

Lurvis och Rynkel vaknar upp i sin vita, rena värld. De är klädda i vitt, från de vita stickade tofflorna till de vita hattarna. Vitt är normen och det vackra – lite som hemmen i inredningstidningarna de senaste åren.

HBL - 29 nov 13 kl. 16:41

Kulturfondens investeringsfond blir självständig stiftelse

Fonden för kultur- och utbildningsinvesteringar inom Svenska kulturfonden omorganiseras till en självständig stiftelse. Den nya stiftelsen med namnet Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar ska också i fortsättningen främja utbildning och kultur på svenska i Finland med samma budgetmedel.

Genom investeringsfonden ägs och förvaltas bland annat kulturhuset Grand i Borgå, Teater Viirus lokaler i Helsingfors och Tryckeriteatern i Karis.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 11:25

Anti-teater med stor lyskraft

recension/scen SCEN
I väntan på Godot
Av: Samuel Beckett.
På scen: Göran Dyrssen, Tom Ahlsell, Sven Boräng, Fredrik Gunnarson och Lars-Göran Ragnarsson.
Regi: Carl Kjellgren.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

BT - 09 jan 14 kl. 14:58

Riv inte en teater till i Borås

Det känns lite osmakligt att de styrande inte riktigt vill lyssna på medborgarna eller ens argumentera i frågan om kongresshuset. Låt effekten av Borås stads satsning i Simonsland få mogna och ta det lite lugnt ett tag med investeringsivern, skriver nätverket mot kongresshuset. År 1983 revs Borås teater i Stadsparken.

YA - 09 aug 14 kl. 12:00

Från dans till musik och teater

Foto: Hanna F.Ellborg
Hon har tilldelats kommunens kulturstipendium och blivit ett känt Skurupsnamn via kulturföreningen Mil Manos. Nu tar Charlotte Fahlén nästa steg och satsar på eget film- och artisteriföretag.

YLE - 11 mar 16 kl. 13:01

Pippi Långstrump flyttar in på Wasa Teater

Tillsammans med Lilla Gubben, Herr Nilsson, Tommy och Annika, Prussiluskan och tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom flyttar Astrid Lindgrens Pippi Långstrump in på Wasa Teater i vår. Agneta Lindroos regisserar uppsättningen och lovar att föreställningen är fylld av fantasi, lekfullhet, värme, musik och roliga karaktärer med en påhittig Pippi. - Jag är också minst lika intresserad av att lyfta fram det ensamma, utsatta och sköra barnet.

SvD - 02 jan 17 kl. 17:15

Ett teaterår med gräl och ständig rörelse

2016 var ett turbulent teaterår: ett stort gräl om en inställd pjäs på Riksteatern, nya chefer, experimentella grupper, filmteknik på scenen samt en framgångsrik Bergmanfestival..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Ett icke-samlag med lösryckta dialogpartier

Cecilia Hansson har skrivit en auto-fiktiv fragmentroman baserad på ett konstprojekt.Amanda Svensson kväver först en gäspning, men blir så småningom förtjust i den lekfulla självdistansen..

Expressen - 17 timmar sedan

Låt gästerna vinkla i fred, Ekdal och Ekdal

SVT:s nya prestigesatsning "Ekdal och Ekdal" är en i grunden lyckad mix.Daniel Sjölin ser ett samhällsprogram som dock behöver slipa på sin etablissemangsretorik..

Expressen - 22 timmar sedan

Förtrollande språk i tysk må bra-roman

Tyska Mariana Leky har gjort succé med sin storsäljande och prisbelönta "Drömmen om okapin".Nina Lekander läser en charmig må bra-roman där allt kan vridas och vändas på..

Expressen - Igår: 06:30

Äntligen tar någon itu med Norrköpings slavhistoria

Anna Hellgren åker hem till Norrköping och ser Carl Johan De Geers utställning "Släkten och slavarna"..

Expressen - Igår: 20:00

Den vänsterprasslande kungen hyrde in pöbeln

Vi vet inte ens hur en av våra främsta kompositörer såg ut. Lars Sjöberg läser Ernst Brunners roman om Johan Helmich Roman och hans tid. .

Expressen - I förrgår: 20:00

Så mycket tjänar en svensk poet

Katarina Frostenson kräver pengar av Svenska Akademien för att kunna fortsätta som poet. Sven Olov Karlsson gör en djupdykning i några av våra andra kända poeters ekonomiska verklighet..

Expressen - I förrgår: 15:57

Jag har aldrig ställt mig in hos Akademien

Poeten Einar Askestad svarar Daniel Sjölin i debatten om Svenska Akademiens stipendieutdelning..

Expressen - I förrgår: 14:01

Hon hade inte stått ut med dagens vänster

Den 15 januari är det 100 år sedan Rosa Luxemburg mördades. Salomon Schulman önskar att vänstern tagit hand om hennes idéarv..

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:30

Samtidspoesin har blivit bekväm

Svensk poesi kan vara både skojfrisk, kreativ och egensinnig - i sin periferi. Men har den inte börjat stelna?Victor Malm läser fyra diktsamlingar och frågar sig om det inte är dags att komma ut ur marginalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.