Expressen > Kultur

Sunday, 21 April, 08:10

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:30

Det här är ingen vanlig teater – därför nödvändigI källaren på Barnens underjordiska scen har barnpubliken spelat huvudrollen.Margareta Sörenson befarar att det är slut med att leka Alice och Strindberg..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Barnens, Sörenson, Alice, Strindberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det här är ingen vanlig, teaterdärför , nödvändig
YLE - 30 mar 15 kl. 19:24

Alla vill spela teater i Svenskfinland

Det finns ett blomstrande teaterliv utanför institutionsteatrarna i Svenskfinland. Både proffs och amatörer sätter upp egna pjäser på löpande band. Ett herrans liv i Lappträsk.

YLE - 05 sep 15 kl. 18:53

Pjäs på Wasa Teater lär dagisbarn tolerans

Lurvis och Rynkel vaknar upp i sin vita, rena värld. De är klädda i vitt, från de vita stickade tofflorna till de vita hattarna. Vitt är normen och det vackra – lite som hemmen i inredningstidningarna de senaste åren.

HBL - 29 nov 13 kl. 16:41

Kulturfondens investeringsfond blir självständig stiftelse

Fonden för kultur- och utbildningsinvesteringar inom Svenska kulturfonden omorganiseras till en självständig stiftelse. Den nya stiftelsen med namnet Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar ska också i fortsättningen främja utbildning och kultur på svenska i Finland med samma budgetmedel.

Genom investeringsfonden ägs och förvaltas bland annat kulturhuset Grand i Borgå, Teater Viirus lokaler i Helsingfors och Tryckeriteatern i Karis.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 11:25

Anti-teater med stor lyskraft

recension/scen SCEN
I väntan på Godot
Av: Samuel Beckett.
På scen: Göran Dyrssen, Tom Ahlsell, Sven Boräng, Fredrik Gunnarson och Lars-Göran Ragnarsson.
Regi: Carl Kjellgren.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

BT - 25 dec 14 kl. 08:59

"Som att leva med ständig feber"

Omkring 40 000 personer i Sverige beräknas lida av sjukdomen ME/CFS. Det är fler än antalet drabbade av både MS och bröstcancer tillsammans. Men trots det är kunskapen om sjukdomen relativt okänd och har längre omsvävats av många missförstånd.

BT - 09 jan 14 kl. 14:58

Riv inte en teater till i Borås

Det känns lite osmakligt att de styrande inte riktigt vill lyssna på medborgarna eller ens argumentera i frågan om kongresshuset. Låt effekten av Borås stads satsning i Simonsland få mogna och ta det lite lugnt ett tag med investeringsivern, skriver nätverket mot kongresshuset. År 1983 revs Borås teater i Stadsparken.

YA - 09 aug 14 kl. 12:00

Från dans till musik och teater

Foto: Hanna F.Ellborg
Hon har tilldelats kommunens kulturstipendium och blivit ett känt Skurupsnamn via kulturföreningen Mil Manos. Nu tar Charlotte Fahlén nästa steg och satsar på eget film- och artisteriföretag.

YLE - 11 mar 16 kl. 13:01

Pippi Långstrump flyttar in på Wasa Teater

Tillsammans med Lilla Gubben, Herr Nilsson, Tommy och Annika, Prussiluskan och tjuvarna Dunder-Karlsson och Blom flyttar Astrid Lindgrens Pippi Långstrump in på Wasa Teater i vår. Agneta Lindroos regisserar uppsättningen och lovar att föreställningen är fylld av fantasi, lekfullhet, värme, musik och roliga karaktärer med en påhittig Pippi. - Jag är också minst lika intresserad av att lyfta fram det ensamma, utsatta och sköra barnet.

SvD - 02 jan 17 kl. 17:15

Ett teaterår med gräl och ständig rörelse

2016 var ett turbulent teaterår: ett stort gräl om en inställd pjäs på Riksteatern, nya chefer, experimentella grupper, filmteknik på scenen samt en framgångsrik Bergmanfestival..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Stunden när vi insåg att vi var européer

Karin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..

Expressen - 14 timmar sedan

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar

En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.Nina Lekander ser en konstnär och exil-kalmarit som fångar Weimarrepublikens stämningar..

Expressen - Igår: 06:30

Jag har varit patriarkalt medberoende

Är inte kvinnan en människa? I sin nya bok tjuvkopplar Ebba Witt-Brattström vittnesmålen från #metoo-kampanjen med litterära gestaltningar av övergrepp mot kvinnor.Expressen publicerar här ett exklusivt utdrag ur ”Historiens metoo-vrål”..

Expressen - Igår: 18:02

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - I förrgår: 07:45

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - I förrgår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - I förrgår: 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - I förrgår: 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - 17 apr 19 kl. 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.