Expressen > Opinion

Thursday, 17 January, 10:43

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:15

Gads artiklar visar varför afghaner måste få stannaDe ensamkommande ungdomar jag mött är nyfikna och sökande och ju närmare oss de lever, desto bättre. Vi behöver bra journalister som stöder ungdomarnas berättelser om vad de har att återvända till, skriver Carin Flemström, ordförande för Haninge frivilliga familjehem..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Carin Flemström, Haninge

Dela artikeln

1442 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gads, artiklarvisar varför , afghanermåste , , stanna
Expressen - 13 dec 16 kl. 16:21

Magda Gads dagbok – december i Irak

”IS skjuter också in med handeldvapen, kulsprutor och granater mot barnfamiljer. Vissa barn som bor här i striderna är så små att de måste dras i vagn eller bäras.” Du har kommit till Expressens Magda Gads dagbok från Irak.

Expressen - 10 aug 17 kl. 19:01

Magda Gads "Sommar" hyllas i tidningar och sociala medier

Magda Gads gripande "Sommar"-program hyllas i tidningar och sociala medier.Expressens utrikesreporter berör och engagerar lyssnare med sin berättelse om krig, lidande och kärlek."Magda, tack för det du berättar och tack för din gärning", skriver Aftonbladets recensent..

Cornucopia - 07 feb 16 kl. 14:27

Afghanistan tar inte emot utvisade - alla afghaner får stanna i Sverige tills vidare

Afghanistan tar inte längre emot sina medborgare som utvisats från Sverige. Det betyder i praktiken att alla asylsökande som fått avslag lugnt kan stanna kvar i Sverige, då Nationella Transportenheten (NTE) inte kan avvisa dem till sitt hemland. Man har rent av fått flyga hem utvisade igen och släppa dem fria i Sverige.

Sydsvenskan - 15 jan 11 kl. 06:30

Totalt antal artiklar - alla språk

?
15 januari 2001: Jimmy Wales och Larry Sanger grundar Wikipedia som en del av uppslagsverket Nupedia.Maj 2001: 2200 artiklar.

Nyhetskanalen - 15 jul 11 kl. 17:27

Unga afghaner har framtidstro

Bortom den militära verkligheten lever över 30 miljoner afghaner sina liv - ofta med oro över säkerhet och hur man ska skaffa mat för dagen. Landet betraktas som ett av världens farligaste. Men trots allt så uppvisar många unga afghaner en framtidstro..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 11 kl. 16:49

Afghaner största flyktinggruppen

Afghaner har passerat somalier som den största gruppen asylsökande i Sverige. Enligt nya siffror som TT tagit del av ansökte över 3 300 afghaner om asyl i Sverige mellan januari och oktober, en ökning med 74 procent jämfört med i fjol. Trenden väntas hålla i sig nästa år.

NSD - 13 nov 11 kl. 16:44

Afghaner största flyktinggruppen

Afghaner har passerat somalier som den största gruppen asylsökande i Sverige. Enligt nya siffror som TT tagit del av ansökte över 3 300 afghaner om asyl i Sverige mellan januari och oktober, en ökning med 74 procent jämfört med i fjol. Trenden väntas hålla i sig nästa år.

Västerbottens Folkblad - 02 jan 12 kl. 13:05

Allt fler afghaner söker asyl

UMEÅ Det kommer allt fler flyktingar från Afghanistan till Sverige. Under 2011 ökade antalet asylsökande afghaner med 72 procent. Det visar Migrationsverkets statistik.

Sydsvenskan - 07 nov 15 kl. 04:00

Allt fler afghaner söker asyl

Fler afghaner än syrier söker just nu asyl i Sverige.
De senaste två veckorna har en tredjedel av alla flyktingar – drygt 5 800 personer – varit asylsökande afghaner..

YLE - 05 jun 16 kl. 10:49

Kvinnliga journalister och artiklar om invandring drar åt sig fula kommentarer

Svenska Yle hör till de mediehus som fortfarande med bara enstaka undantag har alla sina artiklar öppna för publikkommentarer. Kommentarer är ett ämne som alltid väcker starka känslor, både för och emot. För oss är kommentarerna ett högt uppskattat och viktigt innehåll på Svenska.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

SD sprider myter om anhöriginvandringen

SD försöker som vanligt skrämmas med prat om stora, framtida flyktingströmmar. Men det stämmer inte. Överenskommelsen förväntas leda till en marginell ökning av antalet anhöriginvandrare.

Expressen - 17 timmar sedan

Ni ger inflytande till partiet som fick pengar av Sovjet

Även om kommunism inte uttryckligen finns med i Vänsterpartiets namn längre, är idéerna och värderingarna fortfarande desamma.Blev L och C lurade eller gick de medvetet med på att ge extrempartiet inflytande? skriver Benjamin Dousa..

Expressen - Igår: 06:15

Elbristen hotar välfärden – nu krävs mer kärnkraft

Man kan inte lägga ner kärnkraftverken med den ena handen och öka elanvändningen till en växande befolkning med den andra. Naiva önskedrömmar och bristen på konsekvenstänk börjar nu krocka med verkligheten, skriver Joakim Karlsson (M)..

Expressen - I förrgår: 06:15

C:s anhöriginvandring är det sista vi behöver

Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik.Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv, skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson..

Expressen - 14 jan 19 kl. 05:30

V behandlas skamligt – sänk dem, Sjöstedt!

Överenskommelsen mellan S, C, MP och L syftar till att stigmatisera Vänsterpartiet och utmåla vår politik som ”extrem." Samtidigt vill man ha vårt stöd för regeringsbildning. Det är inte bara dumt, det är skamligt.

Expressen - 13 jan 19 kl. 07:15

Skicka hem fångarna som ändå dömts till utvisning

Varje skattekrona måste vridas och vändas på. Var gör den bäst nytta? Att låta utländska medborgare – som ändå ska utvisas – sitta av dyra straff i Sverige är inte bra för någon, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - 12 jan 19 kl. 07:15

Våldet i den svenska skolan måste få ett slut

Hur kan det inträffa hundratals incidenter om hot och våld årligen, utan att någon sätter stopp för det?Rektorer måste få ett starkare mandat att direkt stänga av elever som beter sig oacceptabelt – och dessutom permanent om så krävs, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 11 jan 19 kl. 12:00

Tre miljoner boende drabbas av Annie Lööfs extrema idéer

I valrörelsen var S tydliga med sitt motstånd mot marknadshyror. Nu är det en av frågorna de förhandlar om med Centern. Är tre miljoner människors trygghet till salu för regeringsmakten, Löfven?

Expressen - 11 jan 19 kl. 07:15

Hellre "no deal"-Brexit än översittarna i Bryssel

Tänk om Storbritannien lämnar unionen på riktigt och frigörelsen stimulerar ekonomin? Samtidigt som demokrati- och tillväxtproblemen fortsätter i byråkratikolossen EU, skriver Mark Brolin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.