Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 21 April, 08:10

Affärsvärlden - 14 jan 19 kl. 06:11

Analytikerna om trenden i finansbranschenPengarna strömmar ut ur de traditionella aktiva fonderna. Att spara i faktorfonder blir alltmer populärt över hela världen. Nu tror experterna att det även kommer att bli vanligare i Norden under de kommande åren..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikernaom , trendeni , finansbranschen
Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 12:14

”Finansbranschen skakar – det bör du också göra”

IDD, MiFid och MiFidII är bara några av de för vanligt folk fullständigt intetsägande förkortningar som har och kommer ha stor inverkan på finanssektorn framöver. Förändring skrämmer, förändring kan vara bra men också fruktansvärt dåligt. Det beror ju på drivkrafterna bakom förändringarna.

DI - 02 maj 18 kl. 14:04

Blockkedja ska säkra miljarder till nya heta trenden

Finansbranschen skriker efter hållbara investeringar, men utbudet är tunt.  Det vill Cecilia Repinski, medgrundare av Stockholm Green Digital Finance, ändra på. .

VA - 15 jun 11 kl. 12:54

Analytikerna räknar med förlust för Nokia

15 juni Efter Nokias vinstvarning den 31 maj räknar nu analytikerna i snitt med att bolaget ska visa en rapporterad nettoförlust för helåret 2011 och en fortsatt, om än knapp, förlust för 2012. Förlustestimaten grundas på nya neddragningar av förväntningarna för Nokias verksamhet inom mobiltelefoner. För det innevarande årets andra och tredje kvartal väntas bolaget visa röda nettosiffror även exklusive engångskostnader.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 13:11

Analytikerna splittrade om H&M

Läs mera: Flera höjda riktkurser efter torsdagens rusning ”Det tredje kvartalet erbjuder det första riktiga beviset för att H&M:s pågående arbete med att möta det stora skiftet i branschen nu genererar de första tecknen på en försäljningsåterhämtning. Utvecklingen drivs av en accelererande e-handel och ett bättre utbud som bidragit till att minska tappet i de fysiska butikerna”, skriver HSBC

DI - 06 feb 19 kl. 10:08

Dystra trenden: Folkaktiernas vinster sågas ned

Stockholmsbörsens folkaktier har inte övertygat i rapportperioden. Halvvägs genom floden har Di summerat hur analytikerna justerat sin syn på bolagsvinsterna, och för bolagen med flest aktieägare ser det dystert ut. .

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 11 kl. 09:59

Finansbranschen växer

Den svenska finansbranschen växer igen, visar branschorganet Swedsecs statistik över antalet anställda på finansmarknaden. Antalet licensierade personer verksamma på finansmarknaden ökade i fjol med 10,5 procent till 8 400, skriver Swedsec i ett pressmeddelande..

DI - 06 mar 11 kl. 19:02

Nytt avtal klart i finansbranschen

Hotet om en konflikt i finansbranschen är undanröjt. Finansförbundet och Bankinstitutens arbetsgivareorganisation (BAO) kom överens om ett nytt avtal om löner och anställningsvillkor på söndagen..

SVT - 12 sep 11 kl. 16:42

Ett gyllene årtionde för finansbranschen

Knut Kainz Rogneruds andra reportage om hur de stora kostnaderna för AP-fonderna gynnat finansbranschen..

Aftonbladet - 15 okt 11 kl. 14:43

Protesterar mot finansbranschen

Proteströrelsen ?Occupy Wall street? vänder sig mot finansbranschenDemonstration i Stockholm i dag.

Realtid - 02 jan 12 kl. 08:29

Oro för jobben i finansbranschen

Oron för att bli av med jobbet ökar bland många i finansbranschen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - I förrgår: 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.