Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 17 January, 09:36

Affärsvärlden - 14 jan 19 kl. 06:11

Analytikerna om trenden i finansbranschenPengarna strömmar ut ur de traditionella aktiva fonderna. Att spara i faktorfonder blir alltmer populärt över hela världen. Nu tror experterna att det även kommer att bli vanligare i Norden under de kommande åren..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Norden

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikernaom , trendeni , finansbranschen
Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

De hakar på den glödheta trenden

Trenden med att dela kontor med andra företagare och entreprenörer håller i sig. Nu kommer nästa satsning på ett så kallat coworking space i Jönköping. Nästa vecka slår Klostergatan4 upp portarna på Väster.

Cornucopia - 01 dec 17 kl. 17:15

Fredagsmys: VA - Det blir inget #MeToo från finansbranschen

Dags för ett riktigt sjukt "fredagsmys". En av de branscher med den allra mest sjuka kvinnosynen är finansbranschen, vilket många läsare informellt påtalat. Läget är så illa att det nog inte kommer något #metoo-uppror skriver investeraren Cornelia Gustafzon i Veckans Affärer.

Dagens PS - 12 apr 18 kl. 12:14

”Finansbranschen skakar – det bör du också göra”

IDD, MiFid och MiFidII är bara några av de för vanligt folk fullständigt intetsägande förkortningar som har och kommer ha stor inverkan på finanssektorn framöver. Förändring skrämmer, förändring kan vara bra men också fruktansvärt dåligt. Det beror ju på drivkrafterna bakom förändringarna.

DI - 02 maj 18 kl. 14:04

Blockkedja ska säkra miljarder till nya heta trenden

Finansbranschen skriker efter hållbara investeringar, men utbudet är tunt.  Det vill Cecilia Repinski, medgrundare av Stockholm Green Digital Finance, ändra på. .

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 13:11

Analytikerna splittrade om H&M

Läs mera: Flera höjda riktkurser efter torsdagens rusning ”Det tredje kvartalet erbjuder det första riktiga beviset för att H&M:s pågående arbete med att möta det stora skiftet i branschen nu genererar de första tecknen på en försäljningsåterhämtning. Utvecklingen drivs av en accelererande e-handel och ett bättre utbud som bidragit till att minska tappet i de fysiska butikerna”, skriver HSBC

VA - 15 jun 11 kl. 12:54

Analytikerna räknar med förlust för Nokia

15 juni Efter Nokias vinstvarning den 31 maj räknar nu analytikerna i snitt med att bolaget ska visa en rapporterad nettoförlust för helåret 2011 och en fortsatt, om än knapp, förlust för 2012. Förlustestimaten grundas på nya neddragningar av förväntningarna för Nokias verksamhet inom mobiltelefoner. För det innevarande årets andra och tredje kvartal väntas bolaget visa röda nettosiffror även exklusive engångskostnader.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 11 kl. 09:59

Finansbranschen växer

Den svenska finansbranschen växer igen, visar branschorganet Swedsecs statistik över antalet anställda på finansmarknaden. Antalet licensierade personer verksamma på finansmarknaden ökade i fjol med 10,5 procent till 8 400, skriver Swedsec i ett pressmeddelande..

DI - 06 mar 11 kl. 19:02

Nytt avtal klart i finansbranschen

Hotet om en konflikt i finansbranschen är undanröjt. Finansförbundet och Bankinstitutens arbetsgivareorganisation (BAO) kom överens om ett nytt avtal om löner och anställningsvillkor på söndagen..

SVT - 12 sep 11 kl. 16:42

Ett gyllene årtionde för finansbranschen

Knut Kainz Rogneruds andra reportage om hur de stora kostnaderna för AP-fonderna gynnat finansbranschen..

Aftonbladet - 15 okt 11 kl. 14:43

Protesterar mot finansbranschen

Proteströrelsen ?Occupy Wall street? vänder sig mot finansbranschenDemonstration i Stockholm i dag.

Realtid - 02 jan 12 kl. 08:29

Oro för jobben i finansbranschen

Oron för att bli av med jobbet ökar bland många i finansbranschen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Sagax ny storägare i Nyfosa

Fastighetsbolaget Sagax har under slutet av det fjärde kvartalet köpt 4,7 miljoner aktier i Nyfosa som knoppades av från Hemfosa under november..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Avanza under förväntan- höjer kostnadsprognos

Nätbanken Avanzas bedömer att den årliga kostnadsökningen kommer att ligga i intervallet 9-12 procent, ett högre spann än bankens tidigare guidning på 8-10 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Färre nyanställningar på Apple

Teknikjätten Apple kommer att minska antalet nyanställningar inom vissa enheter sedan bolaget sålt färre Iphone-mobiler än prognostiserat..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Norwegian kapar rutter och baser

Flygbolaget Norwegian lägger ned ett antal flyglinjer och sex baser för att sänka sina kostnader..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Brexitkrasch kan ge tull- och pensionsproblem

En stor omställning står för dörren om britterna kraschar ut ur EU om tio veckor. Tullbyråkrati, transportproblem och frågor kring pensioner hägrar för svenskar och svenska företag..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Sanktioner mot Kubals ägare tas bort

Den amerikanska senaten har beslutat att ta bort sanktionerna mot Sundsvallsföretaget Kubals ryska ägare Rusal, rapporterar P4 Västernorrland. Beskedet innebär att aluminiumsmältverket, som hotats av nedläggning, kan vara räddat..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Storbanker höjde humöret på Wall Street

De ledande New York-börserna handlades uppåt på onsdagen där rapporterande storbankerna Goldman Sachs och Bank of America agerade draglok..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Färre men större skulder hos fogden

Antalet svenskar med skulder hos Kronofogden minskar för tredje året i rad. Samtidigt fortsätter skuldberget att växa vilket tyder på att många skuldsatta har svårt att ta sig ur situationen."Trots att vi har en högkonjunktur med hög sysselsättning och låga räntor så är det väldigt många människor som lever lite på marginalen och då behöver skulden inte vara så stor för att man inte ska kunna betala den", säger Christina Gellerbrant Hagberg, rikskronofogde på myndigheten..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Lockande värdering i SKF

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen har inlett året starkare än index. Verkstadsbolaget SKF tillhör portföljens vinnare..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Väntläge i verkstaden

Verkstadsbolagets finansiella utveckling på senare år övertygar. Men den framtida tillväxten och marknadsposition är dock alltför osäkra i nuläget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.