SVT Debatt > Opinion

Thursday, 17 January, 10:08

SVT Debatt - 14 jan 19 kl. 06:00

”Förslagen i LSS-utredningen strider mot mänskliga rättigheter””Trots att den svenska staten har ett folkrättsligt åtagande att säkerställa rättigheterna i konventionen har vi sett en utveckling med försämrade förutsättningar för personer med funktionsnedsättning”, skriver Elisabeth Wallenius på Funktionsrätt Sverige..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
LSS, Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sverige

Dela artikeln

989 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslageni , LSS-utredningen, stridermot , mänskliga, rättigheter
SVT Debatt - 23 sep 13 kl. 11:52

Svenska pensionspengar kränker mänskliga rättigheter

AP-FONDERNA Ännu en investering av svenska pensionsfonder i en verksamhet som hotar och kränker mänskliga rättigheter. I bergsområdet Kimsakocha i Ecuador pågår idag stora protester mot ett gruvprojekt som hotar rätten till mat och liv i området. Menar Sverige allvar med att följa internationella överenskommelser, måste förslagen till AP-fondernas regelverk bli både mer omfattande och tydligare, skriver Maria Starck, ordförande FIAN Sverige.

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 16:46

Olle Lönnaeus: I flyktingkrisen frestas politiken tumma på juridiken

Regeringen och allianspartierna gör sannolikt snart upp om att skärpa flyktingpolitiken.Riskerar Sverige att tumma på internationell rätt?Kanske.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 15 kl. 16:46

Olle Lönnaeus: I flyktingkrisen frestas politiken tumma på juridiken

Regeringen och allianspartierna gör sannolikt snart upp om att skärpa flyktingpolitiken.Riskerar Sverige att tumma på internationell rätt?Kanske.

Cornucopia - 30 aug 17 kl. 09:21

Bahnhof: Regeringen planerar utökad olaglig datalagring

Internetoperatören Bahnhof avslöjar att regeringen planerar utökad datalagring, en datalagring baserad på ett nu upprivet EU-direktiv, som bröt mot de mänskliga rättigheterna.
Bahnhofs VD Jon KarlungBahnhof kan avslöja att den statliga utredningen kring datalagringen satsar på att utöka den till 10 månader istället för sex månader, samt dessutom omfatta krav på loggning av både NAT och VPN. Detta kommer kosta stora summor pengar, som i slutändan kommer betalas av de avlyssnade kunderna.

Supermiljöbloggen - 16 okt 13 kl. 12:47

?Ekosystemen är vår hemförsäkring?

Men i stället för att upprätthålla en rik mångfald av arter och ekosystem för att minska sårbarheten så fortsätter vi exploatera, förorena, fragmentera och förstöra den miljö vi är så beroende av. Nu föreslår en regeringsutredning 25 förslag på hur ekosystemtjänsternas värde bättre ska kunna synliggöras. Globalt får vi så mycket som 90 procent av alla livsmedel från runt 100 olika jordbruksgrödor.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 45 minuter sedan

”Idag lämnar jag Miljöpartiet”

”När rödgröna genomför högerpolitik kommer oppositionen mot de växande klyftorna komma från extremhögern”, skriver Carl Schlyter, som i protest lämnar Miljöpartiet idag..

SVT Debatt - 3 timmar sedan

”Jordbruksverket sviker minkarna – igen”

”Jag undrar verkligen i vilken värld man lever om man tror att en mink kan få utlopp för sina naturliga beteenden i en liten gallerbur”, skriver Djurrättsalliansens Malin Gustafsson..

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Känner du dig otrygg när du är ute?”

Den nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar att en hög andel av unga kvinnor i Sverige är rädda för att bli utsatta för ett angrepp, som till exempel våldtäkt eller personrån..

SVT Debatt - 21 timmar sedan

”Folk är inte idioter – men hur är det med politiker?”

”Det finns de som hävdar att vi får de politiker vi förtjänar. En politiker idag kan aldrig använda den ursäkten. Det är aldrig väljarnas fel om de tappat förtroende för politikerna”, skriver Torbjörn Sjöström, vd för opinionsinstitutet Novus, apropå den utdragna regeringsbildningen..

SVT Debatt - Igår: 15:10

”En röst på Centern var alltså en röst på – Stefan Löfven?!”

”Avtal ska anses vara ogiltigt om det är uppenbart att endera avtalsparten förfarit svikligt. Det är just det som Annie Lööf gjort”, skriver 19-åriga Josefin Wicklund, som sitter i styrelsen för Moderat skolungdom i Stockholm..

SVT Debatt - I förrgår: 06:00

”Sista akten i tragikomiska Brexit-pjäsen”

”Theresa Mays tidsfrist är minimal. Alla hennes alternativ är svaga. Brexit och hela dess process avskräcker, oavsett vad May väljer”, skriver Rickard Ydrenäs..

SVT Debatt - I förrgår: 17:23

”Detta är ett kraftigt svek mot hela svenska folket”

”Socialdemokraterna kan inte bedriva liberal politik, för att det är ett socialistiskt parti”, säger entreprenören Johan Staël von Holstein om regeringbildningen..

SVT Debatt - I förrgår: 10:27

”Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik”

”Överenskommelsen innebär en extrem nyliberal politik som slår mot oss vanligt folk och framförallt mot oss unga”, skriver Henrik Malmrot, Vilma Bolding och Saga Åkerman..

SVT Debatt - 11 jan 19 kl. 14:25

”De vill att vi ska åka fem mil och trycka på en knapp”

”Man kan väl säga att efter att vi var med om stormen Hilde för några år sedan, när vi var utan ström i fyra dygn, så förbereder man sig lite extra inför stormar”, säger Jonasson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.