Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 17:02

Nyan - 14 jan 19 kl. 06:00

Åtta av tio skärgårdsbor vill ha tunnel till FöglöSex av tio deltagare i månadens Åland Gallup vill helst ha en tunnel till Föglö. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Föglö, Åland Gallup

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åttaav , tio, skärgårdsborvill ha , tunneltill , Föglö
YA - 12 dec 13 kl. 10:13

Rydsgårdsbor besvikna efter nedläggningsbeslut

Foto: Bass Nilsson
Det råder både besvikelse och frustration efter att Skurups sparbank beslutat lägga ner sitt kontor i Rydsgård.
– Om vädret tillåter får jag väl ta min permobil till Skurup för att uträtta mina bankaffärer. Det händer i bland.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 06:00

Tunnel för miljarder men bara för avlopp

MALMÖ En sex kilometer lång tunnel för över 1,9 miljarder kan bli verklighet i Malmö.
VA-Syd utreder nu för fullt förutsättningarna för att bygga en avloppstunnel från Turbinen i centrala Malmö till Sjölunda avloppsreningsverk.Det mesta byggs under jord.

Magazin24 - 20 dec 14 kl. 10:10

Tio lopp på sju månader – så gjorde de

MOTION Amatörmotionärerna Maria Zetterquist och Linda Lantz berättar om hur de lyckades klara av tio motionslopp på sju månader. Det var inte riktigt tanken att det skulle bli tio lopp under sju månader men efter de första fem så var det bara att fortsätta upp till tio för amatörmotionärerna Maria Zetterquist och Linda Lantz från Köping. – Det har växt fram under året, säger Maria Zetterquist.

YLE - 14 feb 17 kl. 05:03

Västanfjärdsbor: Kimitoöns vatten bör städa upp efter sig

Markägare i Västanfjärd vill att Kimitoöns vatten åtgärdar de skador som avloppsvattenreningsverket i Lammala förorsakade miljön. Reningsverket stängdes i fjol våras. Efter det har Sydvästra Finlands vatten- och miljöundersökning gett ett expertutlåtande om ersättningar och åtgärder som bör vidtas på grund av eventuella skador som reningsverket förorsakat.

Nyan - 05 aug 18 kl. 10:42

Team hjälper nya skärgårdsbor

Steget att flytta ut till skärgården kan vara stort. Att ha någon att fråga om råd när man söker bostad, löser vardagsproblem och lär känna det nya samhället kan vara skillnaden mellan att trivas eller vantrivas. På Kökar finns ett inflyttningsteam som bistår den som vill med råd, hjälp och sociala kontakter.

BT - 15 jul 14 kl. 10:56

Tio döda i t-baneolycka i Moskva

Minst tio personer omkom i en svår tunnelbaneolycka i Moskva i morse, säger stadens vice borgmästare Pjotr Birjukov. Över 100 passagerare vårdas på sjukhus, över hälften av dem med svåra skador, enligt uppgifter från ryska hälsomyndigheter, rapporterar Reuters.Det var tre vagnar på den blå linjen som spårade ur runt klockan halv åtta, svensk tid.

BT - 15 jul 14 kl. 10:30

Tio döda i t-baneolycka i Moskva

Minst tio personer omkom i en svår tunnelbaneolycka i Moskva i morse. Det säger stadens vice borgmästare Pjotr Birjukov. Över 100 passagerare vårdas på sjukhus, över hälften av dem med svåra skador, enligt uppgifter från ryska hälsomyndigheter, rapporterar Reuters.

BT - 31 dec 14 kl. 09:45

Borås: Tio saker på gång under 2015

BT listar de tio viktigaste sakerna som är på gång i Borås under 2015. På första plats: orangeriet som nu tar form i Stadsparken. Det är decembergrått och blött, och det är kyligt under Orangeriets tak.

YLE - 21 nov 16 kl. 13:05

Tunnel till Tallinn kan vara färdig om mindre än tio år

En tunnel under viken till Tallinn har det talats om ett tag redan, men på FinEst-seminariet som ordnades på Skatudden på måndag är tunneln inte längre en dröm eller ett luftslott. – Det går framåt och blir mer konkret hela tiden, säger Helsingfors biträdande stadsdirektör Pekka Sauri (Gröna). Projektet FinEst är ett samarbete som ska förbättra förbindelserna mellan Helsingfors och Tallinn.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Oenighet kring krav på tunnel

Lund Ingen skulle ha något emot en tunnel vid Lund C för en del av järnvägsspåren när en kommande utbyggnad genomförs. Men det rödgröna styret och allianspartierna är oeniga om hur frågan ska hanteras. ERWP.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 7 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 21 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 23 timmar sedan

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Nyan - Igår: 12:00

Polisen informerar om bilbarnstolar

Polisen mottog i går en del frågor om bilbarnstolar och passade på att sprida svaren vidare. Oberoende av barnets ålder är baksätet den tryggaste platsen för ett barn. Framsätet i en bil med säkerhetskuddar kan vid en olycka till och med vara livsfarligt för ett barn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.