Nyan > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 10:27

Liknande nyheter

Taggar: Åttaav , tio, skärgårdsborvill ha , tunneltill , Föglö
YA - 12 dec 13 kl. 10:13

Rydsgårdsbor besvikna efter nedläggningsbeslut

Foto: Bass Nilsson
Det råder både besvikelse och frustration efter att Skurups sparbank beslutat lägga ner sitt kontor i Rydsgård.
– Om vädret tillåter får jag väl ta min permobil till Skurup för att uträtta mina bankaffärer. Det händer i bland.

Skånskan - 08 sep 16 kl. 06:00

Tunnel för miljarder men bara för avlopp

MALMÖ En sex kilometer lång tunnel för över 1,9 miljarder kan bli verklighet i Malmö.
VA-Syd utreder nu för fullt förutsättningarna för att bygga en avloppstunnel från Turbinen i centrala Malmö till Sjölunda avloppsreningsverk.Det mesta byggs under jord.

Magazin24 - 20 dec 14 kl. 10:10

Tio lopp på sju månader – så gjorde de

MOTION Amatörmotionärerna Maria Zetterquist och Linda Lantz berättar om hur de lyckades klara av tio motionslopp på sju månader. Det var inte riktigt tanken att det skulle bli tio lopp under sju månader men efter de första fem så var det bara att fortsätta upp till tio för amatörmotionärerna Maria Zetterquist och Linda Lantz från Köping. – Det har växt fram under året, säger Maria Zetterquist.

YLE - 14 feb 17 kl. 05:03

Västanfjärdsbor: Kimitoöns vatten bör städa upp efter sig

Markägare i Västanfjärd vill att Kimitoöns vatten åtgärdar de skador som avloppsvattenreningsverket i Lammala förorsakade miljön. Reningsverket stängdes i fjol våras. Efter det har Sydvästra Finlands vatten- och miljöundersökning gett ett expertutlåtande om ersättningar och åtgärder som bör vidtas på grund av eventuella skador som reningsverket förorsakat.

Nyan - 05 aug 18 kl. 10:42

Team hjälper nya skärgårdsbor

Steget att flytta ut till skärgården kan vara stort. Att ha någon att fråga om råd när man söker bostad, löser vardagsproblem och lär känna det nya samhället kan vara skillnaden mellan att trivas eller vantrivas. På Kökar finns ett inflyttningsteam som bistår den som vill med råd, hjälp och sociala kontakter.

BT - 15 jul 14 kl. 10:56

Tio döda i t-baneolycka i Moskva

Minst tio personer omkom i en svår tunnelbaneolycka i Moskva i morse, säger stadens vice borgmästare Pjotr Birjukov. Över 100 passagerare vårdas på sjukhus, över hälften av dem med svåra skador, enligt uppgifter från ryska hälsomyndigheter, rapporterar Reuters.Det var tre vagnar på den blå linjen som spårade ur runt klockan halv åtta, svensk tid.

BT - 15 jul 14 kl. 10:30

Tio döda i t-baneolycka i Moskva

Minst tio personer omkom i en svår tunnelbaneolycka i Moskva i morse. Det säger stadens vice borgmästare Pjotr Birjukov. Över 100 passagerare vårdas på sjukhus, över hälften av dem med svåra skador, enligt uppgifter från ryska hälsomyndigheter, rapporterar Reuters.

BT - 31 dec 14 kl. 09:45

Borås: Tio saker på gång under 2015

BT listar de tio viktigaste sakerna som är på gång i Borås under 2015. På första plats: orangeriet som nu tar form i Stadsparken. Det är decembergrått och blött, och det är kyligt under Orangeriets tak.

YLE - 21 nov 16 kl. 13:05

Tunnel till Tallinn kan vara färdig om mindre än tio år

En tunnel under viken till Tallinn har det talats om ett tag redan, men på FinEst-seminariet som ordnades på Skatudden på måndag är tunneln inte längre en dröm eller ett luftslott. – Det går framåt och blir mer konkret hela tiden, säger Helsingfors biträdande stadsdirektör Pekka Sauri (Gröna). Projektet FinEst är ett samarbete som ska förbättra förbindelserna mellan Helsingfors och Tallinn.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Oenighet kring krav på tunnel

Lund Ingen skulle ha något emot en tunnel vid Lund C för en del av järnvägsspåren när en kommande utbyggnad genomförs. Men det rödgröna styret och allianspartierna är oeniga om hur frågan ska hanteras. ERWP.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Varning för falska sedlar

Företagare som hanterar kontanter uppmanas av polisen att granska inkomna sedlar noggrant. Bara sedan årsskiftet har polisen hunnit ta emot tre anmälningar där man misstänker att en sedel är falsk. Under 2018 steg antalet anmälningar om falska sedlar från några enstaka till närmare tio, och de allra flesta anmälningarna gjordes i slutet av året.

Nyan - 1 timme sedan

Hammarland och Eckerö dryftar högstadium i kväll

Det skrider allt närmare för bygge av en egen högstadieskola för Hammarland och Eckerö. I kväll ska kommunernas styrelser och fullmäktige träffas för att diskutera ärendet.
Hammarlands kommunfullmäktige har i budgeten för år 2019 upptagit följande anslag om 100 000 euro: ”Projektering och utredning av en cirka 1 200 kvadratmeter stor högstadieskola tillsammans med Eckerö kommun.

Nyan - 2 timmar sedan

Tilläggsbudget godkändes

Lagtinget godkände på onsdagen förra årets tredje tilläggsbudget. I budgeten ingår krisstöd till jordbruket med anledning av sommarens torka, landskapsandelar för grundskolan som ges på grund av en otydlighet i lagstiftningen, ökade lönekostnader på grund av ändrat kollektivavtal och högre bunkerpriser för sjötrafiken. I budgeten avskaffas en del redovisningsprinciper, som allmänt kallats för ”Paf-snurran”, så att intäktern endast upptas en gång.

Nyan - 4 timmar sedan

Staden går in för biodiesel trots allt

Stadens bussar ska börja köra på den biodiesel som landskapet köper in, som delvis består av restprodukter från palmoljeindustrin. .

Nyan - 13 timmar sedan

Vallagen godkändes

Lagtinget godkände paketet med vallagar i den andra behandlingen under onsdagens plenum. Beslutet förgicks inte av någon diskussion. Lagtinget godkände lagen i första behandling i måndags och då gick debatten het, vilket Nya Åland berättade om i tisdagens tidning.

Nyan - 15 timmar sedan

Övernäsgården är till salu

Övernäsgården i Mariehamn, hus med inventarier samt hela verksamheten, är till salu. .

Nyan - 16 timmar sedan

Inget förbud mot husbilsövernattning

Stadsstyrelsen föreslår för fullmäktige att motionen med ett förslag om att begränsa möjligheten att övernatta med husbil på stadens gator ska anses vara slutbehandlad. Infrastrukturnämnden har behandlat frågan och konstaterat att det inte är ändamålsenligt att införa förbud mot fricamping. Däremot beslöt man att man på stadens sajt i första hand ska hänvisa husbilar till stadens camping.

Nyan - 17 timmar sedan

Kyrkofullmäktige utsåg ledning

Mariehamns församlings nyvalda kyrkofullmäktige utsåg vid sitt första möte, förra veckan, Johan Ehn till ordförande och Julia Birney till vice ordförande för åren 2019-2020. I kyrkorådet, där kyrkoherden är ordförande, blir Nina Lindfors vice ordförande. Till medlemmar 2019-2020 utsågs Ulla Andersson, Margareta Flink, Olof Widén, Titti Sundblom, Kasimir Antbrams, Henrik Herlin och Ulf-Peter Westmark.

Nyan - 18 timmar sedan

Svårt spåra varg och vildsvin efter stormen

Snön är avgörande för spårning av både varg och viltsvin, men nu försvåras sökandet efter det oönskade viltet. – Efter stormen är det inte ett sådant före i skogen att vi vill skicka ut en massa folk, säger landskapets jaktförvaltare Robin Juslin.
I vanliga fall skulle den fallna snön innebära goda förhållanden för spårning av vilt, men stormen har försvårat förållandet i skogen och gjort många mindre skogsvägar ofarbara.

Nyan - 19 timmar sedan

IFK inleder borta mot mästaren

FOTBOLL. I dag presenterade Veikkausligan sitt spelschema för 2019. För IFK Mariehamn blir premiären borta mot regerande mästaren HJK, måndagen den 8 april.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.