GöteborgsPosten > Opinion

Friday, 18 January, 23:50

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 06:00

Att samarbeta eller inte samarbeta?När etablerade partier samarbetar med invandringskritiska partier ökar stödet för demokratin hos väljarna som helhet, skriver gästkolumnisten och statsvetaren vid Göteborgs universitet Andrej Kokkonen..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs, Andrej Kokkonen

Dela artikeln

352 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att samarbetaeller inte , samarbeta
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Finns moderater i riksdagen som vill samarbeta"Bildextra: Reinfeldts tid vid makten

Det är dagen efter valet och regeringsläget är oklart. Fredrik Reinfeldt har tagit ett steg tillbaka och Stefan Löfven har öppnat för ett samarbete över blockgränserna – även om han slog fast att det inte blir någon blocköverskridande regering. "Tre moderata riksdagsmän vill samarbeta med SD"
Samtidigt gick Sverigedemokraterna starkt framåt, blev tredje största parti – och nu hävdar partiets rättspolitiske talesperson Richard Jomshof att det finns krafter inom Moderaterna som vill samarbeta med partiet.

Opinionen.se - 11 aug 16 kl. 15:29

Så lär du dig samarbeta


Att människan är vår viktigaste resurs tror jag att vi alla kan hålla med om. Människans förmåga att samarbeta är därefter det viktigaste för att nå framgång (och för den delen överleva) och samarbeta behöver vi göra oavsett vi gillar det eller ej, oavsett vi gillar varandra eller ej.   Hur kommer det sig att vi fungerar bättre med vissa och rent av uselt med andra?

Politikerbloggen - 13 apr 11 kl. 10:00

DEBATT ?Ska S samarbeta med SD om a-kassan??

DEBATT. Imorgon ska arbetsmarknadsutskottet behandla ett antal motioner som rör a-kassan ? en fråga som Jimmie Åkesson nyligen offentligt sagt sig vilja samarbeta om med den nye S-ledaren.

YLE - 26 jun 13 kl. 07:32

"Nordiska energikluster borde samarbeta"

De nordiska energiklustren borde samarbeta med varandra för att bättre nå ut till världen. Det anser Nordiska rådets miljö- och naturresursutskott som i dagarna möts i Vasa.
- Det här kan betyda att vi i framtiden ser konkurrerande företag samarbeta med varandra, säger Christina Gestrin, riksdagsledamot för svenska folkpartiet och viceordförande i Nordiska rådets miljö- och naturresursutskott.

YLE - 30 sep 13 kl. 12:31

Bensow vill samarbeta om barnhem

Styrelseordförande Iselin Krogerus-Therman från Stiftelsen Bensows barnhem säger att stiftelsen vill idka samarbete med andra aktörer som bedriver barnhemsverksamhet, men kan inte fortsätta i egen regi. Den uppmärksammade Stiftelsen Bensows barnhem ska lämna in sin framtidsplan till Patent- och registerstyrelsen i dag. Den ursprungliga deadlinen löpte ut i juni, men myndigheterna gav stiftelsen tilläggstid till september att slutföra rapporten.

Expressen - 24 apr 11 kl. 21:59

Uppgifter: Basshunter ska samarbeta med brittisk sångerska

Jonas "Basshunter" Altberg ska samarbeta med sångerskan Kerry Katona, skriver Sunday Mirror. Men den svenska artistens manager Henrik Uhlmann säger till Expressen.se: - Det är ingenting som är klart överhuvudtaget.

UNT - 18 nov 11 kl. 14:10

EU vill samarbeta mer om migration

EU vill samarbeta mer med länder utanför unionen i migrationsfrågor. EU-kommissionär Cecilia Malmström tänker sig partnerskap som underlättar arbetskraftsinvandring, studentutbyten och visumansökningar. (TT).

NSD - 18 nov 11 kl. 14:10

EU vill samarbeta mer om migration

EU vill samarbeta mer med länder utanför unionen i migrationsfrågor. EU-kommissionär Cecilia Malmström tänker sig partnerskap som underlättar arbetskraftsinvandring, studentutbyten och visumansökningar. Men det handlar också om att länderna i fråga ska bygga upp egna asylsystem, kunna ta emot personer som inte har rätt att vara kvar i EU och även polis- och gränskontrollsamarbeten kan ingå..

NT - 18 nov 11 kl. 14:10

EU vill samarbeta mer om migration

EU vill samarbeta mer med länder utanför unionen i migrationsfrågor. EU-kommissionär Cecilia Malmström tänker sig partnerskap som underlättar arbetskraftsinvandring, studentutbyten och visumansökningar. Men det handlar också om att länderna i fråga ska bygga upp egna asylsystem, kunna ta emot personer som inte har rätt att vara kvar i EU och även polis- och gränskontrollsamarbeten kan ingå..

UNT - 16 mar 12 kl. 14:38

Syrien lovar samarbeta med Annan

Syrien lovar att samarbeta med FN:s och Arabförbundets sändebud, Kofi Annan, för att bekämpa "terrorism", säger Syriens utrikesdepartement enligt AFP..

Nyhetskanalen - 16 mar 12 kl. 15:16

Syrien lovar att samarbeta med FN:s sändebud Kofi Annan för att bekämpa "terrorism"

Syrien lovar att samarbeta med FN:s och Arabförbundets sändebud, Kofi Annan, för att bekämpa "terrorism", säger Syriens utrikesdepartement enligt AFP.
.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 jan 19 kl. 06:00

Fram för mer decentralisering

Sveriges kommuner står inför stora utmaningar i form av fler vårdkrävande äldre, växande välfärdsbehov, snabb urbanisering och akuta behov av bättre integration. En del av svaret är stärkt lokalt självstyre..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Moderater inför avgörande vägval

Ska Moderaterna försöka hålla fast vid gamla konfliktlinjer eller bejaka de nya? Frågan är lika avgörande som svår för partiet..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Henrik Ripa (M) vet inte vad rädsla är

Krisen på Sahlgrenska kan inte tystas eller hållas intern vilket Sjukhusets styrelseordförande, moderaten Henrik Ripa önskar. Problemen är av allmänintresse och det är utmärkt att läkarna varnar för överbeläggning och dåliga arbetsvillkor..

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:42

Januariblåsningen – en fars i många akter

Det är bara att gratulera Stefan Löfven (S) till århundradets maktspel. Under onsdagen meddelade Jonas Sjöstedt (V) att partiet lägger ner sina röster i fredagens statsministeromröstning. Löfven har därmed lyckats uppnå sina två främsta mål: att behålla regeringsmakten och att splittra Alliansen..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:59

Se Vänersborgs HC-Jonstorp direkt

På onsdagskvällen möts Vänersborgs HC-Jonstorp i alltvåan. TTELA direktsänder matchen på ttela.se med start klockan 18.

GöteborgsPosten - I förrgår: 06:00

Andreas ställs mot gamla lagkompisar

Vänersborgs HC mot Jonstorps IF i Alltvåans fjärde omgång och live på ttela.se. För VHC:s Andreas Karlsson är matchen speciell..

GöteborgsPosten - I förrgår: 07:32

Pingislegendar vikarierar som förbundskapten

GöteborgsPosten - I förrgår: 09:45

Zibanejad skänkte VM-bonus till flicklag

GöteborgsPosten - I förrgår: 10:19

Larsson laddar om inför dubbeln

Johanna Larsson kunde inte rubba danska titelhållaren Caroline Wozniacki i Australian Open. Det slutade med förlust i två raka set, 1–6, 3–6. Men redan i morgon väntar ny chans – när hon ger sig in i dubbelturneringen..

GöteborgsPosten - I förrgår: 10:37

Problem för Stenson i årsdebutenOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.