Expressen > Opinion

Sunday, 21 April, 09:05

Expressen - 14 jan 19 kl. 05:30

V behandlas skamligt – sänk dem, Sjöstedt!Överenskommelsen mellan S, C, MP och L syftar till att stigmatisera Vänsterpartiet och utmåla vår politik som ”extrem." Samtidigt vill man ha vårt stöd för regeringsbildning. Det är inte bara dumt, det är skamligt. Ta ansvar och fäll Löfven, skriver flera lokala V-toppar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V behandlas, skamligt, sänkdem , Sjöstedt
SVT - 25 aug 17 kl. 01:47

Sjöstedt: ”Sättet att välja partiledare i Sverige är omodernt”

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt uttryckte under torsdagen kritik mot hur avgångskraven på Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra gått till. – Rent mänskligt tänker jag: vad hårt det måste vara, alltså vad tufft hon måste ha det nu. Någonstans är det ju en människa som behandlas rätt omilt, sa Jonas Sjöstedt (V)..

YLE - 03 okt 16 kl. 11:38

Över 50 000 namn - Malms flygplats måste behandlas i riksdagen

Nu ska Malms flygplats framtid behandlas i riksdagen. Medborgarinitiativet för att bevara flygplatsen har samlat 50 000 underskrifter. På måndagen hade antalet underskrifter överskridit den magiska gränsen på 50 000.

DN - 24 aug 18 kl. 09:09

Martin Liby Troein: Sjöstedt klamrar sig fast vid Chávez

V:s försvar av Venezuelas Hugo Chávez är skamligt. Och säger mycket om partiets demokratisyn..

YLE - 01 jul 14 kl. 04:25

Sjundeå IF bryr sig om handbollsspelarna

Medan BK-46 drabbas av spelarflykt och flyttar ner till division ett, gör Sjundeå IF sin bästa säsong någonsin, om man räknar med juniorer, damer och herrar. Vi frågar: Vad gör Sjundeå rätt? Frey Karlsson är tidigare mångårig ordförande för SIF och fortfarande engagerad i föreningen.

Barometern - 18 jul 13 kl. 07:18

Privat vård bra för patienter och personal

Replik: "Privata vinster på vård måste stoppas" Jonas Sjöstedt (V) och Eva Olofsson (V) skriver (12 juli) att privata vårdgivare sätter vinstintresset före patienternas behov. Om det vore sant skulle knappast patienterna, i Sveriges kommuner och landstings patientundersökning, värdera den privat drivna sjukvården högre än den landstingsdrivna.
Patienterna ger högre betyg till vårdcentralerna i privat regi än de offentligt drivna mottagningarna.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

Barometern - 07 maj 14 kl. 07:39

Välfärdens populister

Att en del får stå för helheten är ett vanligt grepp, men det är svårt att tänka sig en mer extrem användning än i oppositionens retorik. Där har sedan ett par månader tillbaka knäckebröd fått stå för allt som är fel med det ekonomiska systemet, med Sveriges utveckling och med Alliansens politik. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade om knäckebröd i söndagens partiledardebatt, Håkan Juholt talade om knäckebröd i sitt förstamajtal i Oskarshamn och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt menar rentav att knäckebröd är ”girighetens ansikte”.

Barometern - 07 maj 14 kl. 07:39

Välfärdens populister

Att en del får stå för helheten är ett vanligt grepp, men det är svårt att tänka sig en mer extrem användning än i oppositionens retorik. Där har sedan ett par månader tillbaka knäckebröd fått stå för allt som är fel med det ekonomiska systemet, med Sveriges utveckling och med Alliansens politik. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade om knäckebröd i söndagens partiledardebatt, Håkan Juholt talade om knäckebröd i sitt förstamajtal i Oskarshamn och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt menar rentav att knäckebröd är ”girighetens ansikte”.

Nyheter 24 - 23 sep 13 kl. 07:36

Skånepolisen registrerar romer: "Olagligt och rasistiskt"Polisdatalagen kap 2 §10

Ett register med 4 029, varav över tusen barn, har upprättats av Skånepolisen. Det handlar om personer av romsk härkomst i hela landet, avslöjar Dagens Nyheter. I filen, som ligger i mappen "Kringresande" i polismyndighetens datorsystem, finns exempelvis 52 tvååringar.

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - Igår: 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - I förrgår: 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:10

Skatteverkets bisarra jakt på kontantanvändare

Att låta Skatteverket trakassera en thaivagn i skärgården kan inte vara det bästa sättet att använda svenska folkets skattepengar på.Småföretagare tvingas lägga ned – samtidigt som banker och storföretag kommer undan med massiv pengatvätt, skriver Peter Thörn och Björn Eriksson..

Expressen - 17 apr 19 kl. 06:10

Låt barnen komma hem – med sina IS-föräldrar

Oskyldiga barn ska inte dö och straffas för sina föräldrars vidriga brott. Låt dem omedelbart komma hem.Sverige tog individerna som blev IS-terrorister i båten – nu äger vi tyvärr problemet, skriver Zinat Pirzadeh..

Expressen - 16 apr 19 kl. 18:11

Extrema övergrepp pågår – trots Nobels fredspris

Trots den unisona hyllningskören efter fredspriset tycks kvinnorna i Kongo redan ha glömts bort.Utrikesminister Margot Wallström och biståndsminister Peter Eriksson, använd ert inflytande till att få stopp på de extrema övergrepp som sker, skriver Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius..

Expressen - 16 apr 19 kl. 15:19

Arga Morgan borde ta itu med hedersvåldet i stället

Trots att S och MP är inne på sitt femte år i regeringsställning, kan vi konstatera att frågan om hedersförtryck inte verkar hanteras med någon större skyndsamhet. Det är uppenbart att detta är känsligt inom socialdemokratin, skriver Johan Forssell (M)..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:10

Till alla er som kräver att IS-barn ska ”hämtas hem”

”De goda humanisterna” yrar om att man ska åka till Syrien och hämta IS-barnen. Det väcker en rad frågor –som alla behöver besvaras.Tro fan att folk är oroliga för att även detta går åt skogen.

Expressen - 15 apr 19 kl. 12:27

Dramatenskådespelarnas upprop för sparkade vd:n

I svallvågorna efter Josefin Nilsson-dokumentären avgick Eirik Stubø efter hård kritik. Nu ger 46 tidigare kolleger en annan bild av Dramatens före detta vd.”Tack för att det blivit status att vara snäll i arbetet” skriver blanda andra Lena Endre, Krister Henriksson och Maria Bonnevie..

Expressen - 15 apr 19 kl. 06:10

Här är vår miljardsatsning för att korta vårdköerna

Svensk sjukvård ska finnas där när du behöver den. Nu tar vi ett helhetsgrepp för att korta köerna. Vi börjar med en uppdaterad kömiljard.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.