Expressen > Opinion

Thursday, 17 January, 18:55

Expressen - 14 jan 19 kl. 05:30

V behandlas skamligt – sänk dem, Sjöstedt!Överenskommelsen mellan S, C, MP och L syftar till att stigmatisera Vänsterpartiet och utmåla vår politik som ”extrem." Samtidigt vill man ha vårt stöd för regeringsbildning. Det är inte bara dumt, det är skamligt. Ta ansvar och fäll Löfven, skriver flera lokala V-toppar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Vänsterpartiet, Löfven

Dela artikeln

3251 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: V behandlas, skamligt, sänkdem , Sjöstedt
SVT - 25 aug 17 kl. 01:47

Sjöstedt: ”Sättet att välja partiledare i Sverige är omodernt”

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt uttryckte under torsdagen kritik mot hur avgångskraven på Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra gått till. – Rent mänskligt tänker jag: vad hårt det måste vara, alltså vad tufft hon måste ha det nu. Någonstans är det ju en människa som behandlas rätt omilt, sa Jonas Sjöstedt (V)..

YLE - 03 okt 16 kl. 11:38

Över 50 000 namn - Malms flygplats måste behandlas i riksdagen

Nu ska Malms flygplats framtid behandlas i riksdagen. Medborgarinitiativet för att bevara flygplatsen har samlat 50 000 underskrifter. På måndagen hade antalet underskrifter överskridit den magiska gränsen på 50 000.

DN - 24 aug 18 kl. 09:09

Martin Liby Troein: Sjöstedt klamrar sig fast vid Chávez

V:s försvar av Venezuelas Hugo Chávez är skamligt. Och säger mycket om partiets demokratisyn..

YLE - 01 jul 14 kl. 04:25

Sjundeå IF bryr sig om handbollsspelarna

Medan BK-46 drabbas av spelarflykt och flyttar ner till division ett, gör Sjundeå IF sin bästa säsong någonsin, om man räknar med juniorer, damer och herrar. Vi frågar: Vad gör Sjundeå rätt? Frey Karlsson är tidigare mångårig ordförande för SIF och fortfarande engagerad i föreningen.

Barometern - 18 jul 13 kl. 07:18

Privat vård bra för patienter och personal

Replik: "Privata vinster på vård måste stoppas" Jonas Sjöstedt (V) och Eva Olofsson (V) skriver (12 juli) att privata vårdgivare sätter vinstintresset före patienternas behov. Om det vore sant skulle knappast patienterna, i Sveriges kommuner och landstings patientundersökning, värdera den privat drivna sjukvården högre än den landstingsdrivna.
Patienterna ger högre betyg till vårdcentralerna i privat regi än de offentligt drivna mottagningarna.

YLE - 27 aug 13 kl. 04:37

Lågavlönade män dör kort efter att de går i pension

De män som har låga inkomster dör i många fall innan de hinner njuta av sin pension. Speciellt illa blir det om pensionsåldern höjs. Däremot lever de som har höga inkomster mycket längre - och gapet växer hela tiden.

Barometern - 07 maj 14 kl. 07:39

Välfärdens populister

Att en del får stå för helheten är ett vanligt grepp, men det är svårt att tänka sig en mer extrem användning än i oppositionens retorik. Där har sedan ett par månader tillbaka knäckebröd fått stå för allt som är fel med det ekonomiska systemet, med Sveriges utveckling och med Alliansens politik. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade om knäckebröd i söndagens partiledardebatt, Håkan Juholt talade om knäckebröd i sitt förstamajtal i Oskarshamn och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt menar rentav att knäckebröd är ”girighetens ansikte”.

Barometern - 07 maj 14 kl. 07:39

Välfärdens populister

Att en del får stå för helheten är ett vanligt grepp, men det är svårt att tänka sig en mer extrem användning än i oppositionens retorik. Där har sedan ett par månader tillbaka knäckebröd fått stå för allt som är fel med det ekonomiska systemet, med Sveriges utveckling och med Alliansens politik. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin talade om knäckebröd i söndagens partiledardebatt, Håkan Juholt talade om knäckebröd i sitt förstamajtal i Oskarshamn och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt menar rentav att knäckebröd är ”girighetens ansikte”.

Nyheter 24 - 23 sep 13 kl. 07:36

Skånepolisen registrerar romer: "Olagligt och rasistiskt"Polisdatalagen kap 2 §10

Ett register med 4 029, varav över tusen barn, har upprättats av Skånepolisen. Det handlar om personer av romsk härkomst i hela landet, avslöjar Dagens Nyheter. I filen, som ligger i mappen "Kringresande" i polismyndighetens datorsystem, finns exempelvis 52 tvååringar.

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

SD sprider myter om anhöriginvandringen

SD försöker som vanligt skrämmas med prat om stora, framtida flyktingströmmar. Men det stämmer inte. Överenskommelsen förväntas leda till en marginell ökning av antalet anhöriginvandrare.

Expressen - Igår: 17:35

Ni ger inflytande till partiet som fick pengar av Sovjet

Även om kommunism inte uttryckligen finns med i Vänsterpartiets namn längre, är idéerna och värderingarna fortfarande desamma.Blev L och C lurade eller gick de medvetet med på att ge extrempartiet inflytande? skriver Benjamin Dousa..

Expressen - Igår: 06:15

Elbristen hotar välfärden – nu krävs mer kärnkraft

Man kan inte lägga ner kärnkraftverken med den ena handen och öka elanvändningen till en växande befolkning med den andra. Naiva önskedrömmar och bristen på konsekvenstänk börjar nu krocka med verkligheten, skriver Joakim Karlsson (M)..

Expressen - I förrgår: 06:15

C:s anhöriginvandring är det sista vi behöver

Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik.Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv, skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson..

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:15

Gads artiklar visar varför afghaner måste få stanna

De ensamkommande ungdomar jag mött är nyfikna och sökande och ju närmare oss de lever, desto bättre. Vi behöver bra journalister som stöder ungdomarnas berättelser om vad de har att återvända till, skriver Carin Flemström, ordförande för Haninge frivilliga familjehem..

Expressen - 13 jan 19 kl. 07:15

Skicka hem fångarna som ändå dömts till utvisning

Varje skattekrona måste vridas och vändas på. Var gör den bäst nytta? Att låta utländska medborgare – som ändå ska utvisas – sitta av dyra straff i Sverige är inte bra för någon, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - 12 jan 19 kl. 07:15

Våldet i den svenska skolan måste få ett slut

Hur kan det inträffa hundratals incidenter om hot och våld årligen, utan att någon sätter stopp för det?Rektorer måste få ett starkare mandat att direkt stänga av elever som beter sig oacceptabelt – och dessutom permanent om så krävs, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 11 jan 19 kl. 12:00

Tre miljoner boende drabbas av Annie Lööfs extrema idéer

I valrörelsen var S tydliga med sitt motstånd mot marknadshyror. Nu är det en av frågorna de förhandlar om med Centern. Är tre miljoner människors trygghet till salu för regeringsmakten, Löfven?

Expressen - 11 jan 19 kl. 07:15

Hellre "no deal"-Brexit än översittarna i Bryssel

Tänk om Storbritannien lämnar unionen på riktigt och frigörelsen stimulerar ekonomin? Samtidigt som demokrati- och tillväxtproblemen fortsätter i byråkratikolossen EU, skriver Mark Brolin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.