DN > Opinion

Thursday, 17 January, 18:23

DN - 14 jan 19 kl. 05:30

Andreas Bergh: Make utredningsväsendet great againMånga menar att de liberala reformer som S, MP, C och L nu har kommit överens om kommer att begravas i utredningar. Men då tar de inte hänsyn till hur liberaliseringen av Sverige har gått till..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Bergh, Sverige

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andreas, Bergh, Make, utredningsväsendet, great, again
Blekinge Läns tidning - 21 feb 18 kl. 05:00

S missbrukar utredningsväsendet

Regeringen ska tillsätta en statlig utredning av det omdiskuterade bygget av Nya Karolinska sjukhuset. Tilltaget har inget annat syfte än att vara en del av Socialdemokraternas valkampanj. Det är ett missbruk av utredningsväsendet..

Expressen - 01 mar 14 kl. 22:58

Alliansen missbrukar utredningsväsendet

Regeringen har förvandlat utredningar till ett politiskt verktyg för att styra och begrava debatter. Det är ett pinsamt skådespel..

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 14:39

Kvinnlig "Hannibal" kokade make


En 71-årig fransk kvinna ska genomgå en psykiatrisk undersökning efter att hon mördat sin make och sedan tillagat hans hjärta, näsa och könsorgan.En källa inom rättsväsendet berättar för nyhetsbyrån AFP att kvinnan greps den 22 maj i år i staden Longwy i norra Frankrike och källan beskriver henne som en "kvinnlig Hannibal Lecter", efter huvudpersonen i kannibalthrillern När lammen tystnar.Kvinnan ska ha dödat sin 80-årig make med mortel och sedan tillagat nämnda organ, men "vi vet inte om hon åt dem", fortsätter källan.

BT - 20 jun 14 kl. 14:39

Kvinnlig "Hannibal" kokade make

En 71-årig fransk kvinna ska genomgå en psykiatrisk undersökning efter att hon mördat sin make och sedan tillagat hans hjärta, näsa och könsorgan. En källa inom rättsväsendet berättar för nyhetsbyrån AFP att kvinnan greps den 22 maj i år i staden Longwy i norra Frankrike och källan beskriver henne som en "kvinnlig Hannibal Lecter", efter huvudpersonen i kannibalthrillern När lammen tystnar.Kvinnan ska ha dödat sin 80-årig make med mortel och sedan tillagat nämnda organ, men "vi vet inte om hon åt dem", fortsätter källan.

BT - 20 jun 14 kl. 14:51

Kvinnlig "Hannibal" kokade make

En 71-årig fransk kvinna ska genomgå en psykiatrisk undersökning efter att hon mördat sin make och sedan tillagat hans hjärta, näsa och könsorgan. En källa inom rättsväsendet berättar för nyhetsbyrån AFP att kvinnan greps den 22 maj i år i staden Longwy i norra Frankrike och källan beskriver henne som en "kvinnlig Hannibal Lecter", efter huvudpersonen i kannibalthrillern När lammen tystnar. Kvinnan ska ha dödat sin 80-årig make med mortel och sedan tillagat nämnda organ, men "vi vet inte om hon åt dem", fortsätter källan.

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 14 kl. 14:42

Kvinnlig "Hannibal" kokade make

En 71-årig fransk kvinna ska genomgå en psykiatrisk undersökning efter att hon mördat sin make och sedan tillagat hans hjärta, näsa och könsorgan. En källa inom rättsväsendet berättar för nyhetsbyrån AFP att kvinnan greps den 22 maj i år i staden Longwy i norra Frankrike och källan beskriver henne som en "kvinnlig Hannibal Lecter", efter huvudpersonen i kannibalthrillern När lammen tystnar..

DI - 24 feb 17 kl. 21:00

Chefsjurist: Regeringens missbrukar utredningsmakten

Regeringen missbrukar utredningsväsendet. Reepalu-utredningens syfte är så uppenbart politiskt att oberoendet undergrävs. Det svenska utredningsväsendet har en lång och stolt tradition som måste värnas, skriver Anders Thorstensson, chefsjurist på Svenskt Näringsliv..

DI - 24 feb 17 kl. 21:00

Chefsjurist: Regeringen missbrukar utredningsmakten

DEBATT. Regeringen missbrukar utredningsväsendet. Reepalu-utredningens syfte är så uppenbart politiskt att oberoendet undergrävs.

Politologerna - 12 aug 14 kl. 06:18

Vilka förväntningar kan man ha på Wästbergs demokratiutredning?

Detta är en modifierad variant av en krönika som publicerades i Södermanlands Nyheter i början av augusti. *** Demokratiminister Birgitta Ohlsson har sjösatt en i raden av statliga demokratiutredningar. Olle Wästberg – tidigare bl.

Barometern - 19 jul 13 kl. 07:35

Fördomar om kåranda

Blott helgon är som bekant snälla av sin egen kraft. Därför måste alltid tillsynen och kontrollen vara som starkast där statens befogenheter är som störst. Vi talar om hur polisen kontrolleras, hur enskilda poliser som misstänks för brott utreds.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 16:49

Åskan går, men överenskommelsen består

DN 17/1 2019. Jonas Sjöstedt dundrar, men V släpper fram Stefan Löfven. Anpassningen till det nya politiska landskapet har inletts.

DN - I förrgår: 17:33

Nu måste Svenska kraftnäts generaldirektör ta sitt ansvar

DN 16/1 2019.  Dagens Nyheter har avslöjat nya märkligheter på Svenska kraftnät. Det är dags för generaldirektören Ulla Sandborgh att dra konsekvenserna av att hennes förtroendekapital smälter bort..

DN - I förrgår: 13:23

Erik Helmerson: Akademiens kris har aldrig handlat om kön

I krisen kring Svenska Akademien har såväl män som kvinnor betett sig maktfullkomligt och inkompetent. Det handlar inte om ett könskrig mellan manschauvinister och feminister..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.