YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 10:25

Liknande nyheter

Taggar: Sökarbeteti , Tamokdalen, återupptas, sannolikti , dag
YLE - 03 jan 19 kl. 11:19

Sökandet efter de försvunna skidåkarna i Nordnorge kan återupptas

Sökandet efter de fyra försvunna skidturisterna kan återupptas, kanske redan under torsdagskvällen. Polisen har bett om flygförbud kring Tamokdalen för att kunna ta sig fram med helikopter..

Sydsvenskan - 13 jan 19 kl. 12:42

Sökandet efter saknade i lavin återupptas

Helikopter ska på nytt skickas upp för att försöka hitta de fyra skidåkare, däribland en svensk kvinna i 30-årsåldern, som försvann i samband med en lavin förra veckan. Sökandet på Blåbärsfjället i Tamokdalen utanför Troms pausades efter svåra väderförh.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 19 kl. 12:42

Sökandet efter saknade i lavin återupptas

Helikopter ska på nytt skickas upp för att försöka hitta de fyra skidåkare, däribland en svensk kvinna i 30-årsåldern, som försvann i samband med en lavin förra veckan. Sökandet på Blåbärsfjället i Tamokdalen utanför Troms pausades efter svåra väderförh.

GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 21:08

Sökande efter försvunna återupptas

Lavinfara och dålig sikt har hittills stoppat sökandet efter en svensk kvinna och tre män från Finland som i går anmäldes försvunna i ett fjällområde i Troms i Nordnorge. Men på torsdagskvällen återupptogs sökarbetet med helikopter..

GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 21:39

Sökande efter försvunna återupptas

Lavinfara och dålig sikt har hittills stoppat sökandet efter en svensk kvinna och tre män från Finland som i går anmäldes försvunna i ett fjällområde i Troms i Nordnorge. Men på torsdagskvällen återupptogs sökarbetet med helikopter..

SvD - 13 dec 14 kl. 19:02

Källor till SVT: Bygget av Förbifarten återupptas

Ett besked om att bygget av Förbifart Stockholm ska återupptas kommer sannolikt efter måndagens regeringssammanträde på Harpsund. Det erfar SVT Nyheter . Men Socialdemokraterna kommer stå fast vid uppgörelsen med Vänsterpartiet om vinstförbud i välfärden..

YLE - 03 mar 17 kl. 15:04

Flygstrejken fortsätter sannolikt på måndag

Medlingen i flygkonflikten har avslutats utan resultat. - Parterna står så långt ifrån varandra att det just nu inte finns några förutsättningar att komma vidare, skriver riksförlikningsman Minna Helle på Riksförlikningsmannabyråns hemsida. Läget i förhandlingarna mellan Luftfartsunionen IAU och arbetsgivarförbundet Palta är mycket allvarligt, enligt Helle.

YLE - 07 jan 19 kl. 07:29

Dåligt väder avbröt söndagens sökoperation – nytt försök i Tamokdalen i dag

På måndag morgon ska polisen i Troms i Nordnorge göra en ny bedömning om de kan leta efter de tre förmodat omkomna österbottniska skidåkarna i Tamokdalen. På söndag förmiddag gjorde polisen ett försök att komma in i lavinområdet med hundar..

YLE - I förrgår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen – upprepade försök med ljudkanon misslyckades

I dag, måndag, kommer polisen att spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. I går gjordes 20 försök med en ljudkanon utan att lyckas..

YLE - I förrgår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen på tisdag

Under måndagen gjorde polisen förberedelser för att kunna spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. På grund av snöbyar tvingades man avslutade tidigare än tänkt under måndagen och man kommer att spränga först på tisdag..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Yles tvåspråkiga koncept Egenland är Årets turismgärning 2018

Resejournalisternas Gille har utsett Egenland till Årets turismgärning 2018. Egenland har uppmärksammat mer okända resmål och personerna bakom dem, och uppmuntrat resenärer att uppleva något oväntat i hemlandet, står det i prismotiveringen..

YLE - 45 minuter sedan

Nu flygs större styrka upp på Blåbærfjellet – under torsdagen söker man efter fler omkomna samtidigt

Vädret i Tamokdalen är klart, kallt och vindstilla. Efter en bedömning av lavinfaran har räddningsmanskapet satt igång med dagens sökoperation..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærsfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 5 timmar sedan

Expertens tips för konstruktiva fusionsdiskussioner: "Fokusera på det man är ense om"

Att fusionsdiskussionerna mellan Korsholm och Vasa orsakar konflikt är naturligt, enligt professorn Annika Tidström. Förändring väcker alltid starka känslor, säger hon och ger några tips på hur man kan komma vidare i en konfliktsituation..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmarna ska få argument för och emot fusion hem på posten – oklart om det kan tina upp klimatet

Under två veckoslut i februari ska 24 Korsholmare tillsammans arbeta fram ett kort utlåtande med argument för och emot en fusion med Vasa. Om det kan mjukna diskussionsklimatet i Korsholm är forskare osäker på..

YLE - 14 timmar sedan

Tre kandidater kvar i valet av ny rektor för Åbo Akademi

Nu återstår tre kandidater i valet av rektor för Åbo Akademi. Två av de tre är anställda vid universitetet..

YLE - 18 timmar sedan

Offret för knivhuggningen i Vasa utskriven från sjukhus – en misstänkt för dråpförsök

En person misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i Hartmansgränden i Vasa centrum tidigt på söndag morgon. Dessutom misstänks offret för knivhuggningen för misshandel..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.