YLE > Finland

Saturday, 20 April, 16:16

YLE - 14 jan 19 kl. 05:01

Vi synade städningen i 27 kommuner: De flesta vill ha egna städare i skolorna, inte köpta tjänsterStädningen i kommunerna är en fråga som delar politiker och som väcker känslor. Alla vill ha rena lokaler till ett vettigt pris, men frågan är hur man får till det på bästa sätt..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

72 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi synade, städningeni 27 , kommunerDe , flestavill , ha egna städare i skolorna inte köpta tjänster
Nyhetskanalen - 27 apr 12 kl. 06:33

Kritik mot kommuner för brister i psykvård

Skarp kritik riktas mot vården av psykiskt funktionsnedsatta i en rapport från Socialstyrelsen. De får inte den vård och det stöd de har lagligt rätt till, heter det i rapporten som regeringen får på fredagen. Och 34 av 100 synade kommuner saknar bostäder åt dem.

Kristianstadsbladet - 17 feb 12 kl. 14:34

Ministern synade Pågatåg nordost

Foto: Peter Åklundh
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd besökte Hässleholm. "Pågatåg Nordost är ett levande bevis på att man kan göra något ihop", säger hon.
Projektet är en samverkan mellan flera kommuner, regioner och näringsliv.

Västerbottens Folkblad - 26 nov 13 kl. 07:00

Odell synade företagsklimat

Näringsutskottets ordförande Mats Odell (KD) besöker tolv kommuner med bra respektive dåligt företagsklimat. I går besökte han Nordmaling - som hör till de sistnämnda..

Nyhetskanalen - 27 apr 12 kl. 06:33

Psykiskt funktionshindrade får inte vård

Skarp kritik riktas mot vården av psykiskt funktionsnedsatta i en rapport från Socialstyrelsen. De får inte den vård och det stöd de har lagligt rätt till, heter det i rapporten som regeringen får på fredagen. Och 34 av 100 synade kommuner saknar bostäder åt dem.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Ungdomarna ständigt i polisens fokus

Foto: Amelie Herbertsson
Vilka är Ungdomar från Malmös ytterområden och vad tänker de? Sydsvenskan har hängt med för att få svar.
Det är bara någon dag innan den stora.

YLE - 20 nov 14 kl. 06:00

"Alla har åsikter om spriten"

Alkohol är ett oerhört eldfängt ämne. De flesta vuxna har en bestämd åsikt om vilken slags politik man borde föra i frågan i Finland, säger forskaren Thomas Karlsson som disputerar om nordisk alkoholpolitik vid Åbo Akademi. De flesta hamstrar och alla har åsikter, säger han.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

BT - 21 feb 12 kl. 14:44

TV: Hamrén lovar Guidetti speltid

Erik Hamrén tog inte bara ut John Guidetti. Se tv-klippet längst ned i artikeln! Han lovar också: ?

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 09:41

Ny trippel för Elise

Det klirrade om Elise Malmberg efter NM i Finland. HAIS-tjejen fick med sig tre silvermedaljer i bagaget. Ändå var marginalerna inte helt på hennes sida.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

18. Godnattsagor för barn som dricker

På bussen på väg hem till sin mor undvek Morteza ögonkontakt med en kille som stirrat på honom ända sedan han stigit på. Först hade han stått ett par centimeter från de stirrande ögonen. Sedan, när en plats blev ledig, skyndade Morteza sig dit, men såg sedan till sin fasa att platsen framför också blev ledig, så stirrandet fortsatte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 2 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 7 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 8 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 12:21

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - Igår: 09:55

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - Igår: 09:00

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.