YLE > Finland

Friday, 18 January, 22:47

Liknande nyheter

Taggar: Vi synade, städningeni 27 , kommunerDe , flestavill , ha egna städare i skolorna inte köpta tjänster
Nyhetskanalen - 27 apr 12 kl. 06:33

Kritik mot kommuner för brister i psykvård

Skarp kritik riktas mot vården av psykiskt funktionsnedsatta i en rapport från Socialstyrelsen. De får inte den vård och det stöd de har lagligt rätt till, heter det i rapporten som regeringen får på fredagen. Och 34 av 100 synade kommuner saknar bostäder åt dem.

Kristianstadsbladet - 17 feb 12 kl. 14:34

Ministern synade Pågatåg nordost

Foto: Peter Åklundh
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd besökte Hässleholm. "Pågatåg Nordost är ett levande bevis på att man kan göra något ihop", säger hon.
Projektet är en samverkan mellan flera kommuner, regioner och näringsliv.

Västerbottens Folkblad - 26 nov 13 kl. 07:00

Odell synade företagsklimat

Näringsutskottets ordförande Mats Odell (KD) besöker tolv kommuner med bra respektive dåligt företagsklimat. I går besökte han Nordmaling - som hör till de sistnämnda..

Nyhetskanalen - 27 apr 12 kl. 06:33

Psykiskt funktionshindrade får inte vård

Skarp kritik riktas mot vården av psykiskt funktionsnedsatta i en rapport från Socialstyrelsen. De får inte den vård och det stöd de har lagligt rätt till, heter det i rapporten som regeringen får på fredagen. Och 34 av 100 synade kommuner saknar bostäder åt dem.

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

Ungdomarna ständigt i polisens fokus

Foto: Amelie Herbertsson
Vilka är Ungdomar från Malmös ytterområden och vad tänker de? Sydsvenskan har hängt med för att få svar.
Det är bara någon dag innan den stora.

YLE - 20 nov 14 kl. 06:00

"Alla har åsikter om spriten"

Alkohol är ett oerhört eldfängt ämne. De flesta vuxna har en bestämd åsikt om vilken slags politik man borde föra i frågan i Finland, säger forskaren Thomas Karlsson som disputerar om nordisk alkoholpolitik vid Åbo Akademi. De flesta hamstrar och alla har åsikter, säger han.

BT - 11 dec 14 kl. 10:37

Hej Batra, Kristersson och Svantesson ? rivstarta med att öppna arbetsmarknaden för fler!

Kul när M lyssnar på BT! Det är alltid lika roligt när partier och makthavare lyssnar på vad BT:s ledarredaktion tycker och skriver. Så skulle en mindre blygsam kommentar kunna inledas till nyheten om att Ulf Kristersson blir Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

BT - 21 feb 12 kl. 14:44

TV: Hamrén lovar Guidetti speltid

Erik Hamrén tog inte bara ut John Guidetti. Se tv-klippet längst ned i artikeln! Han lovar också: ?

Kristianstadsbladet - 21 aug 13 kl. 09:41

Ny trippel för Elise

Det klirrade om Elise Malmberg efter NM i Finland. HAIS-tjejen fick med sig tre silvermedaljer i bagaget. Ändå var marginalerna inte helt på hennes sida.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

18. Godnattsagor för barn som dricker

På bussen på väg hem till sin mor undvek Morteza ögonkontakt med en kille som stirrat på honom ända sedan han stigit på. Först hade han stått ett par centimeter från de stirrande ögonen. Sedan, när en plats blev ledig, skyndade Morteza sig dit, men såg sedan till sin fasa att platsen framför också blev ledig, så stirrandet fortsatte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 3 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 6 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 6 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 7 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 8 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 8 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - 13 timmar sedan

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 8 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

YLE - 8 timmar sedan

Arbetsgivarna hotar med lockout mot flygledarna

Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har lämnat in en anmälan om lockout i tvisten med flygledarna. Lockouten skulle börja den 2 februari och ta slut den 15 februari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.