YLE > Finland

Wednesday, 24 April, 22:38

YLE - 14 jan 19 kl. 04:25

Fjolåret var ett rekordår för skogsbruket i Borgå: ”Efterfrågan på virke var bra och priset steg hela tiden”Det bästa året på tio år. Så beskriver Ove Simosas på Skogsreviret det gångna året för skogsbruket i Borgå. Framgången beror på de gynnsamma väderförhållandena..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Borgå, Ove Simosas, Skogsreviret

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fjolåretvar ett , rekordårför , skogsbruketi , Borgå, Efterfrågan, på virke var bra och priset steg hela tiden
YLE - 14 jun 17 kl. 09:31

Flyktingar kan nödinkvarteras på motell i Ölstens i Borgå

Kommunplatser för kvotflyktingar och vård för papperslösa flyktingar diskuteras i stadsstyrelsen i Borgå på måndag. Nödinkvartering för flyktingar kan arrangeras på ett motell i Ölstens. NTM-centralen i Nyland föreslår att Borgå ska erbjuda kommunplatser för 46 kvotflyktingar i år.

HBL - 01 okt 13 kl. 07:56

Det verkar gå bra för en del av Borgåföretagen

BORGÅ. Samfundsskatten stiger med 12 procent jämfört med i fjol enligt Borgå stads färska prognoser. ?

YLE - 02 dec 14 kl. 04:28

Så använder kyrkan sina pengar

Kyrkan fick in över en miljard euro i kyrkoskatt under fjolåret. Skattinkomsterna ökade i fjol trots att medlemsantalet stadigt har minskat de senaste åren. Men vad använder kyrkan pengarna till, och vad går den som lämnar kyrkan miste om?

HBL - 06 jul 13 kl. 07:00

Borgå energi fattar slutligt beslut om Fennovoima i år

BORGÅ. Borgå energi har varit med i planeringen av Fennovoimas kärnkraftsbygge i Pyhäjoki. Ännu i år ska bolaget och stadens politiker ta ställning till om man är med även i ett byggskede.

Opinionen.se - 30 jul 13 kl. 10:40

Borg om BNP: "Som vi befarat"

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) krympte med 0,1 procent under andra kvartalet jämfört med första kvartalet i år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med andra kvartalet i fjol växte BNP med 0,6 procent. Det var sämre än väntat.

BT - 30 jul 13 kl. 10:39

Borg om BNP: "Som vi befarat"

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) krympte med 0,1 procent under andra kvartalet jämfört med första kvartalet i år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med andra kvartalet i fjol växte BNP med 0,6 procent. Det var sämre än väntat.

YLE - 10 mar 15 kl. 13:38

Anders Borg – en politiker i ekonomkläder eller tvärtom?

Anders Borg var finansminister i Sverige i åtta år. Under samma tid skakades hela Europa av den nedgång som eurokrisen förorsakat. Anders Borg - en leende, intellektuell man - klarade galant av krisen.

HBL - 12 feb 14 kl. 11:24

Rytmfel gav Borgå extra miljoner

BORGÅ. Bokslutet från förra året är ett glädjeämne för Borgå. Staden fick in betydligt mera skatteintäkter än vad som budgeterats, hela 8 miljoner.

YLE - 11 feb 13 kl. 11:05

Västnylänningar förbättrade sina rekord

IF Raseborgs Cecilia Sandell förbättrade sitt personbästa på söndagen på 60 meter häck. Också andra västnyländska friidrottare förbättrade sina rekord i tävlingarna i Liikuntamylly i Helsingfors. Sandell löpte tiden 8,84 och förbättrade sitt personbästa med 0,18 sekunder.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:27

Botnias spelartapp banar vägen till bandyguldet för Borgå Akilles

Borgå Akilles var senaste vår närmare ett bandyguld än på över 30 år. Helsingforslaget Botnia med bröderna Määttä i spetsen grusade den drömmen men nästa vår borde det äntligen vara Akilles tur. Borgå Akilles inleder bandysäsongen 2016-17 som den största guldfavoriten.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Marko Enberg är ny chefredaktör för Uusimaa: "Lokaltidningen är limmet som sammanfogar människorna"

Efter påskhelgen har tidningens mångårige redaktör Marko Enberg tagit över som chefredaktör för Uusimaa. Samtidigt blev tidningens utseende litet färggrannare, luftigare och texten mer lättläst..

YLE - 5 timmar sedan

Lovisa och Pyttis vill locka invånare med ny webbtjänst för distansarbete: ”Vi vill få människor att skilja på arbete och plats i ordet arbetsplats”

Webbtjänsten Itätyö ska hjälpa företag och distansarbetare i Lovisa och Pyttis att hitta varandra. Kommunerna hoppas även att via projektet locka till sig fler invånare..

YLE - 5 timmar sedan

Torgparkeringsbygget kan nu fortsätta men området utvidgas ytterligare - staden ger grönt ljus

Efter att ha stått stilla i några veckor kan nu byggandet av torgparkeringen i Åbo fortsätta. Men det innebär en del förändringar..

YLE - 5 timmar sedan

Många minderåriga får alkoholreklam på sociala medier - den nya alkohollagen har inte bromsat tillverkarna

Finländska och svenska företag som säljer alkohol utför inte aggressiv marknadsföring på sociala medier, men reklamen visas för många minderåriga. Den nya alkohollagen från år 2015 har inte minskat engagemanget för reklamen bland konsumenterna, visar en ny studie vid Helsingfors universitet..

YLE - 5 timmar sedan

Kulturhuset Karelia i Ekenäs blir ett vardagsrum för unga - tröskeln till kulturen ska bli lägre

Barn och unga ska lockas till Kulturhuset Karelia i Ekenäs. En detektivdag för barn ordnas på kulturhuset som också ska bli ett vardagsrum för ungdomar..

YLE - 6 timmar sedan

Barn tände en liten brasa - orsakade mindre terrängbrand i Snappertuna

Det är mycket torrt i terrängen just nu och det fick ett par yngre pojkar erfara i Snappertuna på onsdagen. De handskades med eld, vilket resulterade i att den närliggande terrängen antändes..

YLE - 7 timmar sedan

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

YLE - 8 timmar sedan

Hangös sjusovarfest utan arrangör - nu hoppas staden på hjälp av lokala föreningar

Framtiden för den populära sjusovardagen i Hangö är oviss. Föreningen Pro Hangö som varit arrangör beslöt i början av april att lägga ner sin verksamhet och vill överlåta evenemanget till Hangö stad..

YLE - 8 timmar sedan

Årets flyktingar 2019 är unga vuxna: Hon blev abiturient på rekordtid, han satsar på boxning

Årets flyktingkvinna är 18-åriga abiturienten Rand Mohamad Deeb från Lahtis. Årets flyktingman, 28-åriga Nourdeen Toure, har på åtta år arbetat upp sig inom boxning. Båda har uppvisat mod, envishet och positiv attityd och de utgör goda förebilder för andra invandrare, sägs det i motiveringarna..

YLE - 9 timmar sedan

M/s Baltic Princess elsystem slogs ut på Ålands hav

Tallink Siljas passagerarfartyg m/s Baltic Princess har drabbats av ett omfattande elektriskt fel på Ålands hav. Det går ingen nöd på passagerarna men ventilationen har delvis slutat fungera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.