YLE > Finland

Sunday, 21 April, 08:42

YLE - 14 jan 19 kl. 04:30

Varför dimper lilla Finlands president ner i Kina mitt i stormakternas armbrytning? ”Tar inte upp obehagliga frågor som mänskliga rättigheter”President Sauli Niinistö inleder idag, måndag, ett två dagar långt statsbesök till Kina. Under statsbesöket träffar han bland annat Kinas president Xi Jinping. Presidenternas möte äger rum i skuggan av ett ansträngt läge stormakterna emellan. Så varför vill Xi träffa Niinistö just nu?.
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Finlands, Kina, Sauli Niinistö, Kinas, Xi Jinping, Xi, Niinistö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför dimper, lilla, Finlands, president, neri , Kinamitt , i stormakternas armbrytning Tar inte upp obehagliga frågor som mänskliga rättigheter
DN - 28 jan 18 kl. 17:15

Niinistö väntas sitta kvar som Finlands president

I Finland pekar det mot att landets sittande president Sauli Niinistö sitter kvar som Finlands president efter dagens val. Niinistö har under sina sex år som president försökt balansera Finlands internationella relationer..

Regeringen - 17 apr 12 kl. 15:54

Pressträff med statsminister Fredrik Reinfeldt och Finlands president Sauli Niinistö

Tisdagen den 17 april tar statsminister Fredrik Reinfeldt emot Finlands president Sauli Niinistö för överläggningar. Det är president Sauli Niinistös första statsbesök. Samtalet väntas fokusera på de bilaterala förbindelserna mellan Finland och Sverige, den ekonomiska situationen i Europa samt aktuella utrikespolitiska frågor.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 13 kl. 20:29

Finlands president vill tjäna mindre

Finlands president Sauli Niinistö har bett om lägre lön, rapporterar MTV3. Niinistö tycker inte att han behöver en skattefri presidentlön på 160 000 euro (nästan 1,4 miljoner kronor), utan nöjer sig med motsvarande knappt 1,1 miljon kronor..

Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 20:26

Finlands president vill tjäna mindre


Finlands president Sauli Niinistö har bett om lägre lön, rapporterar MTV3. Niinistö tycker inte att han behöver en skattefri presidentlön på 160 000 euro (nästan 1,4 miljoner kronor), utan nöjer sig med motsvarande knappt 1,1 miljon kronor.I sitt brev, som enligt MTV3 skickades till statsminister Jyrki Katainen i fredags, skriver presidenten att han på det sättet vill dra sitt strå till stacken när det ska sparas i de offentliga utgifterna..

Expressen - 03 jan 13 kl. 22:35

Finlands president vill sänka sin lön

Finlands president Sauli Niinistö, 64, vill sänka sin skattefria lön från 1,4 miljoner kronor till 1,1 miljoner kronor. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, 29, hakar på. ?

Expressen - 03 jan 13 kl. 22:35

Fridolin vill göra som Finlands president

Finlands president Sauli Niinistö, 64, vill sänka sin skattefria lön från 1,4 miljoner kronor till 1,1 miljoner kronor. Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, 29, hakar på. ?

EU-Bloggen - 23 jan 15 kl. 14:19

Finlands president: ”Hybridförsvar för EU” samtidigt som Ryssland stoppar EU-besök

Finlands president Sauli Niinistö lanserar nu idén om att EU borde ta ett kraftigt steg mot ett försvarssamarbete för att möta hybridkrigföring. På en pressträff i Helsingfors som HBL refererar till konstaterar Niinistö att modern hybridkrigföring kräver mer komplicerat försvar: – Finansiellt beroende kan exempel leda till att det blir ett vapen. Hybridkrig är ett nytt […].

Sydsvenskan - 23 jul 15 kl. 10:00

Finlands president ringde naturprogram

— Hej, hej, god kväll och tack för ett fint program, sa Sauli från Nådendal som ringde in till den finska radions naturprogram på onsdagskvällen.Rösten tillhörde ingen mindre än Finlands president Sauli Niinistö som hade två frågor om palsternackor och nysört till programledarna, rapporterar Yle. Under samtalet kom det fram att hans favoritväxt var nattviol som var "ofattbart vacker" och som han sett mycket av i sommar.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 15 kl. 10:00

Finlands president ringde naturprogram

— Hej, hej, god kväll och tack för ett fint program, sa Sauli från Nådendal som ringde in till den finska radions naturprogram på onsdagskvällen.Rösten tillhörde ingen mindre än Finlands president Sauli Niinistö som hade två frågor om palsternackor och nysört till programledarna, rapporterar Yle. Under samtalet kom det fram att hans favoritväxt var nattviol som var "ofattbart vacker" och som han sett mycket av i sommar.

Regeringen - 29 apr 16 kl. 14:13

Statsministern träffade Finlands president

Den 30 april 2016 tog statsminister Stefan Löfven emot Finlands president Sauli Niinistö..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 2 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 3 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - 23 timmar sedan

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - 14 timmar sedan

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - 15 timmar sedan

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

YLE - 18 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 19 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 23 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.