SVT > Utrikes

Friday, 19 April, 16:48

SVT - 14 jan 19 kl. 03:35

Macron i öppet brev mitt i Gula västarna-krisen: ”Vill transformera ilska till lösningar”Ett jättelångt brev och en slags jättelik nationell debatt. Det hoppas nu Emmanuel Macron ska kunna ta honom ur sin hittills djupaste kris som president för republiken Frankrike. Efter nio helger med ursinniga gula västarna-protester skriver Macron att han vill ”transformera ilska till lösningar”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gula, Emmanuel Macron, Frankrike, Macron

Dela artikeln

179 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Macroni , öppet, brevmitt i , Gula, västarna-krisenVill , transformera ilska till lösningar
SVT - 05 mar 19 kl. 21:48

Macron publicerar öppet brev till Europas alla invånare

Frankrikes president Emmanuel Macron valde i veckan att publicera ett öppet brev i flera dagstidningar över Europa. Brevet riktas till alla europeiska invånare och han föreslår flera reformer för att förhindra att ytterligare medlemsstater lämnar EU. Bland annat vill han se en gemensam gränsstyrka och asylpolicy..

SVT Debatt - 02 dec 13 kl. 16:53

Öppet brev till dig som skriver öppna brev

Hej, Lisa heter jag. Det här blir ju lite konstigt eftersom vi inte känner varandra, men vi måste prata. Det gäller dina öppna brev.

Västerbottens Folkblad - 19 nov 15 kl. 11:47

Per Elofsson dementerar rykten i öppet brev

Rykten har florerat om att skidlegendaren Per Elofsson ska ha varit inblandad i samma sexköpshärva som UFC:s sparkade tränare Johan Sandahl. Nu går han ut i ett öppet brev där han dementerar ryktena. VK.

Expressen - 19 jul 16 kl. 00:44

Umeås tränare skriver öppet brev till klubben

Umeå IK sparkade sin tränartrio varpå många av lagets spelare rasat mot klubbledningen. I ett öppet brev riktar nu de sparkade tränarna skarp kritik mot klubbens ordförande och styrelse. "När ordföranden uttalar sig i tidningen om att bli en mer professionell klubb klingar det lite falskt för oss", skriver Maria Bergkvist, Johan Norberg och Joakim Blomqvist i ett öppet brev i Västerbottens-Kuriren..

YLE - 07 sep 16 kl. 08:51

Pekka Vähäsöyrinki i öppet brev till Norge: “Som tur är har också ni nu åkt fast”

I ett öppet brev i Ilta-Sanomat skriver den tidigare finländska skidlandslagschefen Pekka Vähäsöyrinki att Norges herråkare dopade sig på 1990-talet. Han hoppas hycklerin nu ska sluta. Pekka Vähäsöyrinki har länge hållit sig borta från offentligheten.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 18:44

Publicister och annonsörer attackerar Apple i ett öppet brev

IAB, ANA, AAF och fler organisationer kritiserar Apple i ett öppet brev för att med sin webbläsare, Safari, göra det alltmer svårt för annonsörer att nå sina målgrupper online. Genom att först förhindra tredjepartskakor, sen fallback (fingerprinting) och mer har Apple med avsikt gjort det allt svårare för annonsörer att nå sina målgrupper i sin webbläsare Safari. Apple har som mål att bli användarens webbläsare, utan hänsyn till annonsörer.

Magazin24 - 28 mar 13 kl. 18:34

Öppet brev till landsbygdsminister Eskil Erlandsson

Inez Abrahamzon, ordförande Hela Sverige ska leva och Hela Norden ska leva, har skrivit ett öppet brev till landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Eskil, härom dagen läste jag att du lovade värna bondens rätt i kommande landsbygdsprogram. Det är bra, men det räcker inte!

Cornucopia - 08 nov 13 kl. 10:58

Öppet brev till Riksbanken

Liberty Silver AB är en av Sveriges främsta försäljare av guld och silver som investering.

Förra veckan meddelade Riksbanken var den svenska guldreserven ska finnas förvarad och att den hädanefter kommer att inspekteras på plats. Efter detta gick även den finländska centralbanken ut med information om var deras guldreserv förvaras.

Nyheter 24 - 21 mar 14 kl. 10:03

Kom ut som gay – nu tackar han för stödet i öppet brev till skolan

Nyheter24 har tidigare skrivit om Michael Sam som med största sannolikhet kommer att bli NFL:s första öppet homosexuella spelare. Han valde att komma ut i början av februari och förväntas bli vald i NFL-draften i maj. Nu har han skrivit ett öppet brev till sin skola University of Missouri där han tackar för det stöd han har fått.

Expressen - 18 maj 14 kl. 05:13

Ulvskogs angrepp mot Hökmark - i öppet brev

Marita Ulvskog (S) och Gunnar Hökmark (M) möts i kväll i SVT:s "Agenda" - en vecka före EU-valet. Men redan nu går Ulvskog till angrepp på Gunnar Hökmark i ett öppet brev. "Så här ser verkligheten ut Gunnar: Många människor i vårt land ser att deras rättigheter på jobbet smulas sönder", skriver hon bland annat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Samuel, 15 har ADHD – nu skriver han öppet brev till politikerna: "Vi kommer bli utstötta"Samuels brevTilläggsbeloppet

Samuel Bowallius är 15 år. Han är arg på politikerna i Täby. De har bestämt att elever som Samuel ska integreras i den vanliga skolan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Två gripna för misstänkt spioneri i Turkiet – kopplat till mordet på Jamal Khashoggi

Två personer inom underrättelsetjänsten i Förenade Arabemiraten har gripits i Turkiet efter att de misstänks ha spionerat, rapporterar Reuters..

SVT - 3 timmar sedan

Michael Skråmos barn kan flyttas till Irak

Den svensk-norska IS-terroristen Michael Skråmos sju barn kan flyttas från flyktinglägret i Syrien till det svenska konsulatet i irakiska Erbil. Det rapporterar TV4..

SVT - 6 timmar sedan

Londons fettberg har fått cementkusin

Ett 150 ton tungt cementberg blockerar delar av Londons avloppssystem, rapporterar flera brittiska medier..

SVT - 9 timmar sedan

Malis regering avgår

Malis premiärminister Soumeylou Boubeye Maiga och hela hans regering avgår..

SVT - 13 timmar sedan

Kvinna skjuten till döds efter upplopp på Nordirland

En kvinna i 29-års åldern har skjutits till döds i Londonderry på Nordirland, rapporterar The Guardian. Polisen utreder händelsen som terrorrelaterad..

SVT - 18 timmar sedan

Demokraterna: Barr förvränger budskapet i Mueller-rapporten

Budskapet i Mueller-rapporten har förvrängts av justitieministern – detta anser flera demokratiska toppolitiker i USA. Nu kräver de att både utredaren Robert Mueller och ministern William Barr vittnar inför kongressen. – Ansvaret faller nu på kongressen att hålla presidenten ansvarig, säger demokraten Jerrold Nadler..

SVT - 18 timmar sedan

Förslaget: Tillfällig träkatedral ersätter Notre-Dame

Notre-Dame ska byggas upp igen inom fem år, har president Emmanuel Macron utlovat. Men under tiden föreslås det att en tillfällig katedral i trä ska resas framför den brandskadade..

SVT - 19 timmar sedan

Nusrat Jahan Rafi, 19, anmälde sexövergrepp – brändes till döds

19-åriga Nusrat Jahan Rafi polisanmälde rektorn på sin skola i Bangladesh. Elva dagar senare dränkte flera personer henne i fotogen och tände på. Förra veckan avled hon av sina skador, rapporterar BBC..

SVT - 21 timmar sedan

Symbol för miljön – en väggmålning av Greta

En målning av Greta Thunberg pryder nu en vägg i Bryssel. Konstnären Henk De Ruddere inspirerades av Thunberg och alla andra unga som demonstrerar för miljön..

SVT - 21 timmar sedan

Uppgifter: Kortslutning orsakade branden i Notre-Dame

Utredare tror att en kortslutning låg bakom branden i Notre-Dame, uppger en poliskälla för nyhetsbyrån AP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.