SVT > Utrikes

Thursday, 17 January, 10:09

SVT - 14 jan 19 kl. 03:35

Macron i öppet brev mitt i Gula västarna-krisen: ”Vill transformera ilska till lösningar”Ett jättelångt brev och en slags jättelik nationell debatt. Det hoppas nu Emmanuel Macron ska kunna ta honom ur sin hittills djupaste kris som president för republiken Frankrike. Efter nio helger med ursinniga gula västarna-protester skriver Macron att han vill ”transformera ilska till lösningar”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gula, Emmanuel Macron, Frankrike, Macron

Dela artikeln

166 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Macroni , öppet, brevmitt i , Gula, västarna-krisenVill , transformera ilska till lösningar
SVT Debatt - 02 dec 13 kl. 16:53

Öppet brev till dig som skriver öppna brev

Hej, Lisa heter jag. Det här blir ju lite konstigt eftersom vi inte känner varandra, men vi måste prata. Det gäller dina öppna brev.

Västerbottens Folkblad - 19 nov 15 kl. 11:47

Per Elofsson dementerar rykten i öppet brev

Rykten har florerat om att skidlegendaren Per Elofsson ska ha varit inblandad i samma sexköpshärva som UFC:s sparkade tränare Johan Sandahl. Nu går han ut i ett öppet brev där han dementerar ryktena. VK.

Expressen - 19 jul 16 kl. 00:44

Umeås tränare skriver öppet brev till klubben

Umeå IK sparkade sin tränartrio varpå många av lagets spelare rasat mot klubbledningen. I ett öppet brev riktar nu de sparkade tränarna skarp kritik mot klubbens ordförande och styrelse. "När ordföranden uttalar sig i tidningen om att bli en mer professionell klubb klingar det lite falskt för oss", skriver Maria Bergkvist, Johan Norberg och Joakim Blomqvist i ett öppet brev i Västerbottens-Kuriren..

YLE - 07 sep 16 kl. 08:51

Pekka Vähäsöyrinki i öppet brev till Norge: “Som tur är har också ni nu åkt fast”

I ett öppet brev i Ilta-Sanomat skriver den tidigare finländska skidlandslagschefen Pekka Vähäsöyrinki att Norges herråkare dopade sig på 1990-talet. Han hoppas hycklerin nu ska sluta. Pekka Vähäsöyrinki har länge hållit sig borta från offentligheten.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 18:44

Publicister och annonsörer attackerar Apple i ett öppet brev

IAB, ANA, AAF och fler organisationer kritiserar Apple i ett öppet brev för att med sin webbläsare, Safari, göra det alltmer svårt för annonsörer att nå sina målgrupper online. Genom att först förhindra tredjepartskakor, sen fallback (fingerprinting) och mer har Apple med avsikt gjort det allt svårare för annonsörer att nå sina målgrupper i sin webbläsare Safari. Apple har som mål att bli användarens webbläsare, utan hänsyn till annonsörer.

Magazin24 - 28 mar 13 kl. 18:34

Öppet brev till landsbygdsminister Eskil Erlandsson

Inez Abrahamzon, ordförande Hela Sverige ska leva och Hela Norden ska leva, har skrivit ett öppet brev till landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Eskil, härom dagen läste jag att du lovade värna bondens rätt i kommande landsbygdsprogram. Det är bra, men det räcker inte!

Cornucopia - 08 nov 13 kl. 10:58

Öppet brev till Riksbanken

Liberty Silver AB är en av Sveriges främsta försäljare av guld och silver som investering.

Förra veckan meddelade Riksbanken var den svenska guldreserven ska finnas förvarad och att den hädanefter kommer att inspekteras på plats. Efter detta gick även den finländska centralbanken ut med information om var deras guldreserv förvaras.

Nyheter 24 - 21 mar 14 kl. 10:03

Kom ut som gay – nu tackar han för stödet i öppet brev till skolan

Nyheter24 har tidigare skrivit om Michael Sam som med största sannolikhet kommer att bli NFL:s första öppet homosexuella spelare. Han valde att komma ut i början av februari och förväntas bli vald i NFL-draften i maj. Nu har han skrivit ett öppet brev till sin skola University of Missouri där han tackar för det stöd han har fått.

Expressen - 18 maj 14 kl. 05:13

Ulvskogs angrepp mot Hökmark - i öppet brev

Marita Ulvskog (S) och Gunnar Hökmark (M) möts i kväll i SVT:s "Agenda" - en vecka före EU-valet. Men redan nu går Ulvskog till angrepp på Gunnar Hökmark i ett öppet brev. "Så här ser verkligheten ut Gunnar: Många människor i vårt land ser att deras rättigheter på jobbet smulas sönder", skriver hon bland annat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Samuel, 15 har ADHD – nu skriver han öppet brev till politikerna: "Vi kommer bli utstötta"Samuels brevTilläggsbeloppet

Samuel Bowallius är 15 år. Han är arg på politikerna i Täby. De har bestämt att elever som Samuel ska integreras i den vanliga skolan.

Blekinge Läns tidning - 30 maj 16 kl. 14:19

Malin Norfall (S) svarar på öppet brev om Thorén Framtid

Svar till "Öppet brev om Thorén Framtid i Ronneby", BLT den 28 maj. Jag undrar med vilket mandat du skriver ditt brev. Enligt den rektor på Thorén Framtid som jag frågade, är du inte en vald representant för varken föräldrarna eller skolan..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Hundratusentals strejkar i Tunisien

Tunisiens största fackförbund, UGTT, genomför en endagsstrejk i dag. Beskedet kommer efter att samtal med regeringen strandat om höjda löner för 670 000 statligt anställda..

SVT - 11 timmar sedan

Tsipras fick fortsatt förtroende av parlamentet

Greklands premiärminister Alexis Tsipras klarade med nöd och näppe en förtroendeomröstning i parlamentet på onsdagskvällen. Av församlingens 300 ledamöter valde 151 att rösta för fortsatt förtroende för Tsipras..

SVT - 12 timmar sedan

Miljöriskerna hotar världsekonomin

Miljöhoten dominerar bland de risker som världsekonomin står inför. Det visar årets rapport över de globala riskerna som World Economic Forum, WEF, publicerar. Den risk som har högst sannolikhet att inträffa enligt experterna är extrema väderförhållanden och farligast är hotet från massförstörelsevapen..

SVT - 12 timmar sedan

SVT:s Europakorrespondent: ”Storbritannien under brexit är inte normalt”

Theresa May är kvar efter misstroendeomröstningen – men det är även röran kring brexit. Så vad händer nu? – Det kommer att vara fullspäckade dagar, säger SVT Nyheters Europakorrespondent, Christoffer Wendick..

SVT - 13 timmar sedan

Norwegian lägger ned flyglinjer

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian lägger ned ett antal linjer samt sex baser för att minska kostnaderna. Åtgärderna är en del av ett sparpaket på två miljarder norska kronor som presenterades i december..

SVT - 14 timmar sedan

Missförtroendeomröstning mot Theresa May

Det blev ett rungande nej till premiärminister Theresa Mays avtal med EU om brexit på tisdagen. Klockan 20 på onsdagen hålls en missförtroendeomröstning, enligt oppositionsledaren Jeremy Corbyns krav..

SVT - 15 timmar sedan

Times: EU redo skjuta fram brexit till 2020

Enligt den brittiska tidningen Times är EU redo att skjuta fram brexit till 2020, rapporterar Reuters..

SVT - 16 timmar sedan

Misstroendeomröstning mot May efter historiskt nederlag

I kväll ställs Storbritanniens premiärminister Theresa May inför en misstroendeomröstning i parlamentet. Även om det inte är troligt att May faller räcker det med att ett fåtal egna parlamentsledamöter går emot henne för ett nederlag. – Om regeringen faller blir det nyval, säger SVT Nyheters Europakorrespondent Christoffer Wendick..

SVT - 17 timmar sedan

FBI hjälper Norge med jakten på försvunna norskan

Mysteriet kring den misstänkt kidnappade norskan Anne-Elisabeth Hagen har ännu inte fått något svar. Nu ger sig FBI, federala polisen i USA, in i fallet. – Det stämmer att FBI har involverats i ärendet, säger polisen, som inte vill gå in på detaljer, till NRK..

SVT - 19 timmar sedan

Kropp hittad efter lavin i Norge

En av de fyra skidåkare som omkom i en lavin i Tamokdalen utanför norska Troms har hittats. En kropp har grävts fram ur snömassorna, rapporterar NRK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.