DN > Utrikes

Sunday, 21 April, 08:10

DN - 13 jan 19 kl. 23:26

Brunkolet eller klimatet – världens största brunkolsproducent väljer vägDRESDEN/PÖDELWITZ. Tysklands väg bort från det smutsiga brunkolet kantas av stridigheter. Mot klimatmålen står tusentals arbetsplatser – och en rädsla för att en snabb avveckling av det bruna guldet ska leda till nya framgångar för högerpopulister.  Inom kort ska världens främsta brunkolsproducent välja väg och besluta om ett slutdatum för när kolet ska fasas ut. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
DresdenpÖdelwitz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brunkoleteller , klimatetvärldens största , brunkolsproducent, väljer, väg
Sydsvenskan - 01 jan 19 kl. 08:00

Vardagen och klimatet – så väljer du rätt nyårslöfte

Åtta val som spelar roll för klimatet.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 19 kl. 08:00

Vardagen och klimatet – så väljer du rätt nyårslöfte

Åtta val som spelar roll för klimatet.

Supermiljöbloggen - 22 sep 15 kl. 12:14

”Sverige bjuder ut klimatet till högstbjudande två månader innan Paris”

Hård kritik mot regeringen efter att Vattenfall meddelat att man avser sälja samtliga brunkolsrelaterade produktions- och gruvtillgångar i Tyskland. I dag meddelade det svenska statliga energibolaget att "potentiella anbudsgivare nu bjuds in att anmäla sitt intresse för Vattenfalls tyska brunkolstillgångar". Kritiken lät inte vänta på sig.

Supermiljöbloggen - 24 jul 15 kl. 12:28

Energiexpert: Bättre för både ekonomi och miljö om Vattenfall behåller och fasar ut brunkolet

Debatten om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet fortsätter.  I Sveriges radios Studio ett medverkade i veckan den fristående energiexperten Jonas Almquist. På frågan om Vattenfall bör sälja eller behålla och fasa ut sin brunkolsverksamhet svarade Jonas Almquist: – I Vattenfalls perspektiv är det både ekonomiskt och miljömässigt det bästa att behålla brunkolen och tillsammans med den tyska staten tar och kommer överens om en plan att avveckla det under en realistiskt tidsperiod.

Skånskan - 31 mar 19 kl. 08:00

Seniorer som tågar för klimatet

Reportage Inspirerade av de unga klimatstrejkarna i Friday for future har ett gäng seniorer på Österlen bildat en grupp som ska ta tåget till Stockholm den 6 april och manifestera för att rädda klimatet. Nu utmanar de pensionärer i hela landet att följa med eller starta sina egna grupper.
– Vi har samlat på oss några årsringar och har samma frihet som de unga.

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 10:17

Kommer Miljöpartiet ”svika klimatet”?

I dag startar Miljöpartiets kongress i Örebro, där frågan om Vattenfalls planer på att sälja brunkolsverksamhet i Tyskland är ett av de stora samtalsämnena. Allt fler inom Miljöpartiet väljer nu att öppet kritisera partistyrelsen som vill öppna upp för en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Senast ut var det fem ombud från Miljöpartiet i Stockholm som skrev i Miljöaktuellt: Till kongressen vill nu partistyrelsen att kongressombuden ska ställa sig bakom en skrivning som öppnar upp för försäljning av delar av innehavet.

YLE - 15 dec 15 kl. 18:12

När klimatet förändras ökar belastningen från jordbruket i Västnyland

Klimatförändringen är allas gemensamma problem. Var och en av oss kan sträva efter att leva mer energisnålt, säger Jonna Engström-Öst, docent i marinbiologi vid forsknings- och utvecklingsinstitutet Aronia. Klimatmedvetenhet är ett hett samtalsämne nu då 195 länder under helgen enades om ett klimatavtal för att minska på koldioxidutsläppen.

Supermiljöbloggen - 02 jul 16 kl. 12:33

Regeringen säljer Vattenfalls kol

Frågan om Sverige ska sälja Vattenfalls brunkol har varit en av de mest omdiskuterade miljöfrågorna under de senaste åren. Nu är den avgjord. Idag meddelade regeringen att man säljer Vattenfalls fyra brunkolseldade kraftverk och tillhörande kolgruvor till det tjeckiska bolaget EPH.

Supermiljöbloggen - 13 jul 16 kl. 10:57

Allt fler väljer vegetariskt i matbutiken

Bryr sig om hälsan, klimatet och djuren. I Sverige väljer allt fler vegetariska produkter när de handlar i matbutiken, rapporterar Sveriges radios Ekot. Axfood ska exempelvis ha ökat sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent under första halvan av 2016, jämfört med samma period förra året.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Upp till bevis för forskarna som vill bota alzheimer

Hypotesen om vad som orsakar Alzheimers sjukdom hänger på en skör tråd efter att ännu ett möjligt läkemedel misslyckats. Nu står läkemedelsföretagens och patienternas hopp till en svensk upptäckt. .

DN - 45 minuter sedan

Jag är ett lika ovälkommet inslag som tjatsex

Får du någon gång frågan ” Vill du sitta i valberedningen?”. Spring.

DN - 2 timmar sedan

Två allvarligt skadade i skottlossning

Två män har förts till sjukhus med mycket allvarliga skador efter en misstänkt skottlossning i Helsingborg, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 9 timmar sedan

Polis söker flera personer efter våldsamt bråk i Skåne

Mellan fem och tio personer var med i ett stort slagsmål med tillhyggen i Borrby i sydöstra Skåne på lördagskvällen. Två män fick föras till sjukhus med sårskador..

DN - 9 timmar sedan

Länkar till Itunes kan peka ut mördaren

En kvinnlig författare som misstänks för att ha mördat sin make hade sparat en länk till en artikel med rubriken ”10 sätt att dölja ett mord” på sin dator. Hon hade dessutom skrivit en egen artikel döpt till: ”Hur du mördar din man”..

DN - 9 timmar sedan

En gripen efter skottlossning i Malmö

En man greps på lördagskvällen efter en skottlossning i en trappuppgång på Nobelvägen i centrala Malmö..

DN - 9 timmar sedan

AKP fortsätter överklaga resultat i Istanbul

Regeringspartiet Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP) gör ett till försök att få till ett nyval i Istanbul, efter ett nederlag för tre veckor sedan..

DN - 10 timmar sedan

Tiger gick till attack mot zoo-anställd inför besökare

En tiger attackerade en kvinnlig djurskötare på ett zoo i Kansas på lördagsmorgonen. Inför vittnen lyckades den skadade kvinnan undkomma rovdjuret med livet i behåll..

DN - 10 timmar sedan

AIK har sagt upp alla handbollskontrakt

AIK:s styrelse säger upp alla avtal med spelare och ledare med omedelbar verkan.  – Jag blev chockad. Det är ju avtalsbrott, säger spelaren Adam Tumba till tidningen Aftonbladet.

DN - 10 timmar sedan

Många jobbår ger tidigare pension i Italien

ROM. Är du 60 år och har jobbat i 40 år? Som italienare skulle du kunna gå i pension nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.