DN > Utrikes

Thursday, 17 January, 17:51

DN - 13 jan 19 kl. 23:26

Brunkolet eller klimatet – världens största brunkolsproducent väljer vägDRESDEN/PÖDELWITZ. Tysklands väg bort från det smutsiga brunkolet kantas av stridigheter. Mot klimatmålen står tusentals arbetsplatser – och en rädsla för att en snabb avveckling av det bruna guldet ska leda till nya framgångar för högerpopulister.  Inom kort ska världens främsta brunkolsproducent välja väg och besluta om ett slutdatum för när kolet ska fasas ut. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
DresdenpÖdelwitz

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brunkoleteller , klimatetvärldens största , brunkolsproducent, väljer, väg
Sydsvenskan - 01 jan 19 kl. 08:00

Vardagen och klimatet – så väljer du rätt nyårslöfte

Åtta val som spelar roll för klimatet.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 19 kl. 08:00

Vardagen och klimatet – så väljer du rätt nyårslöfte

Åtta val som spelar roll för klimatet.

Supermiljöbloggen - 22 sep 15 kl. 12:14

”Sverige bjuder ut klimatet till högstbjudande två månader innan Paris”

Hård kritik mot regeringen efter att Vattenfall meddelat att man avser sälja samtliga brunkolsrelaterade produktions- och gruvtillgångar i Tyskland. I dag meddelade det svenska statliga energibolaget att "potentiella anbudsgivare nu bjuds in att anmäla sitt intresse för Vattenfalls tyska brunkolstillgångar". Kritiken lät inte vänta på sig.

Supermiljöbloggen - 24 jul 15 kl. 12:28

Energiexpert: Bättre för både ekonomi och miljö om Vattenfall behåller och fasar ut brunkolet

Debatten om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet fortsätter.  I Sveriges radios Studio ett medverkade i veckan den fristående energiexperten Jonas Almquist. På frågan om Vattenfall bör sälja eller behålla och fasa ut sin brunkolsverksamhet svarade Jonas Almquist: – I Vattenfalls perspektiv är det både ekonomiskt och miljömässigt det bästa att behålla brunkolen och tillsammans med den tyska staten tar och kommer överens om en plan att avveckla det under en realistiskt tidsperiod.

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 10:17

Kommer Miljöpartiet ”svika klimatet”?

I dag startar Miljöpartiets kongress i Örebro, där frågan om Vattenfalls planer på att sälja brunkolsverksamhet i Tyskland är ett av de stora samtalsämnena. Allt fler inom Miljöpartiet väljer nu att öppet kritisera partistyrelsen som vill öppna upp för en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet. Senast ut var det fem ombud från Miljöpartiet i Stockholm som skrev i Miljöaktuellt: Till kongressen vill nu partistyrelsen att kongressombuden ska ställa sig bakom en skrivning som öppnar upp för försäljning av delar av innehavet.

YLE - 15 dec 15 kl. 18:12

När klimatet förändras ökar belastningen från jordbruket i Västnyland

Klimatförändringen är allas gemensamma problem. Var och en av oss kan sträva efter att leva mer energisnålt, säger Jonna Engström-Öst, docent i marinbiologi vid forsknings- och utvecklingsinstitutet Aronia. Klimatmedvetenhet är ett hett samtalsämne nu då 195 länder under helgen enades om ett klimatavtal för att minska på koldioxidutsläppen.

Supermiljöbloggen - 02 jul 16 kl. 12:33

Regeringen säljer Vattenfalls kol

Frågan om Sverige ska sälja Vattenfalls brunkol har varit en av de mest omdiskuterade miljöfrågorna under de senaste åren. Nu är den avgjord. Idag meddelade regeringen att man säljer Vattenfalls fyra brunkolseldade kraftverk och tillhörande kolgruvor till det tjeckiska bolaget EPH.

Supermiljöbloggen - 13 jul 16 kl. 10:57

Allt fler väljer vegetariskt i matbutiken

Bryr sig om hälsan, klimatet och djuren. I Sverige väljer allt fler vegetariska produkter när de handlar i matbutiken, rapporterar Sveriges radios Ekot. Axfood ska exempelvis ha ökat sin försäljning av vegetariska produkter med 41 procent under första halvan av 2016, jämfört med samma period förra året.

YLE - 22 aug 13 kl. 04:16

?Klimatet får läsarna att fatta pennan?

Klimatdebatten skapar diskussion och läsarna är inte rädda att fatta pennan eller lyfta telefonen för att få sin röst hörd, et säger Hufvudstadsbladets chefredaktör Jens Berg och tillägger att det inte är någon skillnad vad tidningen väljer att lyfta upp då det gäller klimatet så kan man vara säker på att det skapar debatt. Berg får medhåll av Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren som anser att det är viktigt att ge läsarna ett så brett perspektiv som möjligt. ?

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

”Många förstår inte att ett nej är ett nej”

Barbro Hedvall: Tiden förbi när skammen gjorde att kvinnor fann sig i våldtäkt..

DN - 1 timme sedan

Nu kan även Hägersten slippa p-avgifter

Hägerstensmoderaten Lars Svärds överklagan av p-avgifter på 193 gator i stadsdelen avslogs. Men nu ska Transportstyrelsen pröva fallet. – Det gör troligen även Hägerstens p-avgifter upphävs, säger Lars Svärd (M), fullmäktigeledamot..

DN - 2 timmar sedan

Ibrahim Baylan: ”Vi får se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas”

Ibrahim Baylan (S) säger sig inte vara nöjd med de förklaringar Svenska kraftnäts generaldirektör gett om bristerna i myndighetens säkerhetsprövningar, som avslöjats av DN.  Nu inväntar energiministern Säpos utredning. – Då får vi se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas, säger han..

DN - 2 timmar sedan

Filmrecension: Ångestladdade idolskildringen ”Vox lux” en filmisk milstolpe

Ett tonårigt skolmassakeroffer förvandlas i ”Vox lux” till en glittersminkad superstjärna, spelad av Natalie Portman. En skicklig gestaltning av samtidens splittring och stress, skriver Kerstin Gezelius..

DN - 2 timmar sedan

Unikt samarbete ger läsarna mer lokaljournalistik

Dagens Nyheter inleder ett samarbete med Sveriges Lokalnyheter, som består av Mittmedia, Hall Media, Sörmlands Media, VK och Norran. Nu kan alla DN-läsare lägga till en lokaltidningsprenumeration till sin DN-prenumeration..

DN - 2 timmar sedan

Nytt topplopp av Hanna Öberg

Hanna Öberg stod för ännu ett starkt lopp när hon åkte in som preliminär trea i skidskyttesprinten i Ruhpolding. .

DN - 3 timmar sedan

Konsertrecension: Christina Nilssons framtid lyser klart när hon förtrollar även i romanser

Den unga sopranen Christina Nilsson var magnifik som Aida på Kungliga Operan i fjol, men hur fungerar hennes kraftfulla röst i romansernas mer intima kontext? Svaret är att den är lika förtrollande här, skriver DN:s musikrecensent Nicholas Ringskog Ferrada-Noli..

DN - 3 timmar sedan

Fritzon S förstanamn inför EU-valet

Migrationsminister Helene Fritzon blir Socialdemokraternas förstanamn inför EU-valet, det meddelar partiet på en pressträff. – Hon har bred erfarenhet och bred allmänpolitisk kunskap, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad. En enhällig partistyrelse står bakom nomineringen..

DN - 5 timmar sedan

Filmrecension: Koreanska klasskrockar och i uppslukande ”Bränd”

Litterära drömmar, skrupelfria rika ungdomar och mystiska triangeldramer präglar den sydkoreanska psykologiska thriller ”Bränd”. Jacob Lundström får ”Den talangfulle mr Ripley"-vibbar..

DN - 5 timmar sedan

15 000 kvinnor såg omstridd cupfinal

62.000 åskådare såg den italienska supercupfinalen mellan Juventus och Milan i Saudiarabien – 15.000 av dem var kvinnor, enligt AFP..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.