GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 20 April, 17:02

GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 22:59

Sahlgrenska får kameraövervaka korridorerSahlgrenska får tillåtelse att sätta upp övervakningskameror utanför två intensivvårdsavdelningar på sjukhuset. På avdelningarna vårdas ofta skottskadade personer och enligt sjukhuset är ordningsstörningar vanliga. Bland annat ska anhöriga med hjälp av tvång försökt ta sig in på avdelningen..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sahlgrenskafår , kameraövervaka, korridorer
BT - 07 okt 13 kl. 08:46

Säs får tillstånd att kameraövervaka

Länsstyrelsen ändrar ett tidigare beslut och ger Säs rätt att kameraövervaka två väntrum. De två rummen är låsta och tänkta att skydda besökare mot våldsamma patienter. Sjukhuset har redan installerat larm, byggt om rummen för att göra dem säkrare och satt in väktare, men upplever att det inte räcker för att trygga säkerheten där inne.

GöteborgsPosten - 14 jun 17 kl. 11:07

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Det beskedet ger nu justitieminister Morgan Johansson (S).

SR - 14 jun 17 kl. 17:22

Regeringen vill underlätta för Polisen att kameraövervaka

Regeringen vill underlätta för Polisen att få tillstånd att kameraövervaka. Det beskedet gav man tidigare i dag och förekom därmed den kameraövervakningsutredning som presenteras på fredag..

LV - 14 jun 17 kl. 21:45

Besked i dag: Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Beskedet, som först lämnades av statsminister Stefan Löfven under partiledardebatten i riksdagen på onsdagen, innebär att regeringen vet att utredningen om kameraövervakning som kommer på fredag inte kommer att leverera önskvärt resultat..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Tillåtet för vargforskare att kameraövervaka i Härjedalen

Länsstyrelsen har gett Sveriges lantbruksuniversitet tillstånd att kameraövervaka vargslagna bytesdjur i Härjedalen. Inga upplysningsskyltar över kamerornas placering ska sättas ut för att människor inte ska störa studien. Om allmänheten hamnar på bild ska bilderna förstöras såvida inte materialet kan ha betydelse för att utreda brottslig verksamhet..

Jönköpingsnytt - 25 sep 12 kl. 16:12

Bilverkstad i Lockebo vill kameraövervaka

En bilverkstadsfirma i Lockebo har utsatts för bilstöld och fått sitt staket sönderklippt. Nu ansöker ägaren om att få kameraövervaka området för att hålla tjuvarna borta. Länsstyrelsen konstaterar att integritetsintresset är försumbart..

Jönköpingsnytt - 16 okt 12 kl. 17:04

Pizzeriaägare får inte kameraövervaka

Trots att en pizzeria i Jönköping fått tillstånd att kameraövervaka sin verksamhet får man nu bakslag. Förvaltningsrätten konstaterar att pizzerian inte är särskilt brottsutsatt och att integritetsintresset dessutom är starkare i en restaurang än i butiker..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 13 kl. 18:41

Lättare att få kameraövervaka

Från och med i sommar ska det bli lättare att få kameraövervaka. Till exempel ska det inte längre krävas tillstånd, utan räcka med en anmälan, för att sätta upp övervakningskameror i till exempel tunnelbanan, butiker eller parkeringshus, föreslår regeringen..

UNT - 07 feb 13 kl. 18:34

Lättare att få kameraövervaka

Tillståndskravet för butiksägare att få sätta upp övervakningskamera kan slopas. I stället ska det framöver räcka med en anmälan för att få kameraövervaka i tunnelbanan, parkeringshus och butiker, föreslår regeringen.(TT).

DI - 31 maj 13 kl. 09:05

Myndighet vill kameraövervaka fiskare

Det finns inga lagliga hinder för att kameraövervaka yrkesfiskare på deras fartyg om det sker för att förhindra dumpning, så kallat utkast av fisk..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 20 timmar sedan

Stort antal gravar förstörda på kyrkogård

Besökaren Anna: "Det känns så respektlöst. Jag blev så arg.".

GöteborgsPosten - 12 apr 19 kl. 17:00

Lena Ferm (M) uppmanas lämna alla sina uppdrag

M-ordföranden David Josefsson: "Jag är uppriktigt heligt förbannad. Det här är inte åsikter som man får ha i Moderaterna"..

GöteborgsPosten - Igår: 14:29

Person påkörd av buss

En man har blivit påkörd av en buss på Mölndalsvägen. Han har körts till sjukhus med en förmodad fotfraktur..

GöteborgsPosten - Igår: 15:46

Lena Ferm (M) får stöd av Torslandamoderaterna

Backas upp lokalt – trots twittrandet • Göteborgsordförande David Josefsson vill att hon lämnar..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Spårvagn och bil i krock – påverkar spårvagnarna

En trafikolycka har skett vid Olivedalsgatan i Linné. Spårvagnstrafiken på sträckan påverkas, men hur länge är ännu oklart..

GöteborgsPosten - 09 apr 19 kl. 20:15

Två bilar har frontalkrockat

Två bilar har krockat vid Vädermotet i södra Biskopsgården. Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till platsen. Enligt polisen finns det troligen personskador.

GöteborgsPosten - 05 apr 19 kl. 05:00

Larmet: Ny rutin kan göra barn bostadslösa

Aktörer rasar mot stadsdelarnas nya rutin: "Det kommer skapa en bedrövlig situation för barnen"..

GöteborgsPosten - 09 apr 19 kl. 18:33

Drunkningstillbud i simhall i Gamlestaden

En man hittades livlös på botten i en simbassäng i Gamlestaden på tisdagskvällen. Mannen, vars skadeläge är allvarligt, är förd till sjukhus..

GöteborgsPosten - 20 mar 19 kl. 06:50

Fastighetsförvaltningsbranschen i Laholm får tillskott – nytt bolag startar

Torggränd AB ska enligt verksamhetsbeskrivningen ägna sig åt "fastighetsförvaltning"..

GöteborgsPosten - 20 mar 19 kl. 06:50

Träslövshus AB – nytt företag startar i Varberg

Träslövshus AB, som har sitt säte i Varberg, ska enligt verksamhetsbeskrivningen "äga och förvalta aktier i andra bolag"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.