GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 18 January, 23:50

GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 22:59

Sahlgrenska får kameraövervaka korridorerSahlgrenska får tillåtelse att sätta upp övervakningskameror utanför två intensivvårdsavdelningar på sjukhuset. På avdelningarna vårdas ofta skottskadade personer och enligt sjukhuset är ordningsstörningar vanliga. Bland annat ska anhöriga med hjälp av tvång försökt ta sig in på avdelningen..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sahlgrenskafår , kameraövervaka, korridorer
BT - 07 okt 13 kl. 08:46

Säs får tillstånd att kameraövervaka

Länsstyrelsen ändrar ett tidigare beslut och ger Säs rätt att kameraövervaka två väntrum. De två rummen är låsta och tänkta att skydda besökare mot våldsamma patienter. Sjukhuset har redan installerat larm, byggt om rummen för att göra dem säkrare och satt in väktare, men upplever att det inte räcker för att trygga säkerheten där inne.

GöteborgsPosten - 14 jun 17 kl. 11:07

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Det beskedet ger nu justitieminister Morgan Johansson (S).

SR - 14 jun 17 kl. 17:22

Regeringen vill underlätta för Polisen att kameraövervaka

Regeringen vill underlätta för Polisen att få tillstånd att kameraövervaka. Det beskedet gav man tidigare i dag och förekom därmed den kameraövervakningsutredning som presenteras på fredag..

LV - 14 jun 17 kl. 21:45

Besked i dag: Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen ska få möjlighet att kameraövervaka utan att ansöka om tillstånd. Det ska räcka med en anmälan. Beskedet, som först lämnades av statsminister Stefan Löfven under partiledardebatten i riksdagen på onsdagen, innebär att regeringen vet att utredningen om kameraövervakning som kommer på fredag inte kommer att leverera önskvärt resultat..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Tillåtet för vargforskare att kameraövervaka i Härjedalen

Länsstyrelsen har gett Sveriges lantbruksuniversitet tillstånd att kameraövervaka vargslagna bytesdjur i Härjedalen. Inga upplysningsskyltar över kamerornas placering ska sättas ut för att människor inte ska störa studien. Om allmänheten hamnar på bild ska bilderna förstöras såvida inte materialet kan ha betydelse för att utreda brottslig verksamhet..

Jönköpingsnytt - 25 sep 12 kl. 16:12

Bilverkstad i Lockebo vill kameraövervaka

En bilverkstadsfirma i Lockebo har utsatts för bilstöld och fått sitt staket sönderklippt. Nu ansöker ägaren om att få kameraövervaka området för att hålla tjuvarna borta. Länsstyrelsen konstaterar att integritetsintresset är försumbart..

Jönköpingsnytt - 16 okt 12 kl. 17:04

Pizzeriaägare får inte kameraövervaka

Trots att en pizzeria i Jönköping fått tillstånd att kameraövervaka sin verksamhet får man nu bakslag. Förvaltningsrätten konstaterar att pizzerian inte är särskilt brottsutsatt och att integritetsintresset dessutom är starkare i en restaurang än i butiker..

Helsingborgs Dagblad - 07 feb 13 kl. 18:41

Lättare att få kameraövervaka

Från och med i sommar ska det bli lättare att få kameraövervaka. Till exempel ska det inte längre krävas tillstånd, utan räcka med en anmälan, för att sätta upp övervakningskameror i till exempel tunnelbanan, butiker eller parkeringshus, föreslår regeringen..

UNT - 07 feb 13 kl. 18:34

Lättare att få kameraövervaka

Tillståndskravet för butiksägare att få sätta upp övervakningskamera kan slopas. I stället ska det framöver räcka med en anmälan för att få kameraövervaka i tunnelbanan, parkeringshus och butiker, föreslår regeringen.(TT).

DI - 31 maj 13 kl. 09:05

Myndighet vill kameraövervaka fiskare

Det finns inga lagliga hinder för att kameraövervaka yrkesfiskare på deras fartyg om det sker för att förhindra dumpning, så kallat utkast av fisk..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Krock på Söderleden – person smet

Två bilar ska ha krockat på Söderleden i strax innan Sisjömotet i Göteborg. Räddningstjänsten har fått stänga av vägen helt i södergående riktning. Enligt polisen sågs en man springa från platsen.

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Nu växer nya höghuset på höjden

Snart kommer ett nytt höghus torna upp sig bredvid E6 i norra Gårda. Bygget växer nu med tre meter om dagen. Redan i mars kommer den slutliga höjden på 94 meter att nås..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Misstanken: Torpeder anlitades för att mörda pappa och son – stoppades av polisen

Förra våren avlossades 14 skott mot en pappa och hans son i 20-årsåldern som har kopplingar till B-falangen.
I somras planerades det ett mord på duon, enligt åklagarens misstankar.
Fem personer åtalas nu för förberedelse till mord..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Problem i tågtrafiken på Göteborgs central

Tågtrafiken från Göteborgs central påverkas under fredagen efter ett signalfel som drabbade stationen på förmiddagen. Signalfelet uppgavs vara avhjälpt vid 10.55 – men kort därefter rapporterades det vara tillbaka..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Sjukhusets miss – tarmen opererades in bak och fram

Maten skulle ner i ändtarmen men vände och åkte upp i matstrupen – orsaken var att en bit av tarmen hade opererats in bak och fram. Sahlgrenska sjukhuset anmäler nu sitt misstag till Inspektionen för vård och omsorg..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Ännu en vattenläcka i Högsbo

Boende i stora delar av Högsbo i Göteborg saknar just nu vatten. Läckan är den tredje i området inom loppet av lite mer än ett ett dygn.
– En ledning av grävts av under ett pågående bygge på Sjupundsgatan, och vi räknar med att de boende, utom möjligtvis de allra närmaste snart får tillbaka sitt vatten, säger Sven Särnbratt, driftledare vid kretslopp och vatten hos Göteborgs stad..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Göteborgs spårvägar får skarp kritik

Stadsrevisionen har hittat stora brister hos Göteborgs Spårvägar. Nu riktar de allvarlig kritik mot bolaget.
– Det är väldigt illa, säger Lars Bergsten (M) som är ordförande i Stadsrevisionen..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Busskorten blir dyrare – Alliansen drar in subvention

Subventionen för Västtrafiks periodkort slopas och korten ska bli 135 kronor dyrare för göteborgarna. Trots att det kan dröja innan avtalet sägs upp har Alliansen redan tagit bort finansieringen på 126 miljoner kronor.
Och ju längre uppsägningen dröjer desto större blir hålet i stadens budget.

GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 09:35

Fler ungdomar från Biskopsgården får blåljusutbildning

Fler högstadieelever i ska få lära sig mer om polis, ambulans och räddningstjänst. Nästa vecka startar en utbildning för åttondeklassare från sex skolor på Hisingen..

GöteborgsPosten - 24 nov 18 kl. 06:00

Viktors Gripen är redo för tvådagarsäventyret

Efter tre raka förluster under serieupptakten vände Gipen Trollhättan BK den trista trenden och besegrade IF Boltic med stora siffror.
Nu väntar två mycket tuffa bortamatcher på raken lördag-söndag mot hårdsatsande AIK respektive Kalix Bandy.
Kalix-Gripen på söndag livesänds på ttela.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.