DN > Opinion

Friday, 19 April, 16:46

DN - 13 jan 19 kl. 21:00

”Hamnarbetarna varslar om strejk i flera svenska hamnar”Eskil Rönér, Hamnarbetarförbundet: Vi vill ha ett rikstäckande kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Rönér

Dela artikeln

2451 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamnarbetarna, varslarom , strejki flera svenska , hamnar
Västerbottens Folkblad - 06 feb 19 kl. 20:00

[PLUS] Hamnarbetarna varslar om ny strejk

Trots förhandlingar står parterna fortsatt långt ifrån varandra. På fredag går hamnarbetarna i....

GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 21:35

Hamnarbetarna varslar om stridsåtgärder

På måndagen varslar Svenska Hamnarbetarförbundet om riksomfattande stridsåtgärder. Göteborg finns dock inte med i den första omgången..

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 08:01

Nu strejkar hamnarbetarna i 15 hamnar

Henrik Collvin, ordförande i avdelning 30 i Hamnarbetarförbundet i Malmö, leder nu sina medlemmar i strejken, som brutit ut i 25 svenska hamnar..

NSD - 23 jan 19 kl. 06:58

Nu strejkar hamnarbetarna i 15 hamnar

Detta är inte något vi vill, men vi har inte kunnat hitta någon annan lösning..

Skånskan - 27 feb 19 kl. 11:44

Storstrejk hotar landets hamnar i nästa vecka

Malmö Hamnarbetarförbundet varslar om full strejk i alla landets hamnar från den 6 mars.
Strejken bryter ut om inte en lösning nås inom en vecka. Enligt hamnarbetarförbundets styrelseledamot Erik Helgeson är strejkhotet ett direkt svar på det varsel som arbetsgivarorganisationen Sveriges hamnar la i fredags.

YLE - 11 jun 14 kl. 08:20

Dygnslång strejk i landets alla hamnar

Stuveriarbetarna har gått i strejk i hela landet. Arbetstagarna gick ut i endagsstrejk i morse klockan sex. Anledningen är en arbetskonflikt i hamnen i Torneå där en huvudförtroendeman har hotats av en representant för ett ryskt fartyg och landets 2000 stuveriarbetare stöder nu kollegerna i Torneå.

Magazin24 - 18 maj 16 kl. 16:03

Transport varslar om strejk i hamnar

Förhandlingarna inom stuveri har strandat. Nu varslar Transport om strejk. Det är fackförbundet Transport och arbetsgivarsidan Sveriges Hamnar som hamnat ur kurs och nådde botten i förhandlingarna i fredags.

DN - 13 jan 19 kl. 21:08

Hamnarbetare varslar om strejk – arbetet kan stoppas i flera hamnar

Svenska Hamnarbetarförbundet varslar på söndagen om strejk med riksomfattande stridsåtgärder, efter havererade förhandlingar med arbetsgivarorganisationen Svenska Hamnar. Med start 23 januari stoppas bland annat arbetet i flera hamnar, om ett riksomfattande kollektivavtal inte kan träffas..

NSD - 21 sep 12 kl. 17:57

Strejk i Luleås och Piteås hamnar

På tisdag strejkar hamnarbetarna i Luleå och Piteå tillsammans med alla hamnarbetare i Europa under en timme. - Det är en markering för hamnarbetarna i Portugal som kan få sämre villkor, säger Thomas Höglund, ordförande för avdelning 132..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Konflikt på gång i Sveriges hamnar

Medlarnas ansträngningar att hitta ett bud som båda parter kunde acceptera misslyckades. Nu tyder allt på att det blir konflikt i hamnarna vid midnatt. ?

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

”Skatt på avfallsförbränning krävs för ett cirkulärt samhälle”

Miljökonsulten Gunnar Fredriksson: 60 procent av avfallet från hushållen som går till förbränning skulle kunna återvinnas..

DN - Igår: 13:18

”Frånstötande att försämra för dem som har det sämst”

REPLIK DN DEBATT 15/4. Vi känner igen Benjamin Dousas problembeskrivning. Men när det kommer till analys, orsaker och botemedel har vi svårt att hänga med, skriver Enna Gerin, Katalys och Per Sundgren, Stiftelsen Jämlikhetsfonden..

DN - Igår: 13:22

”Missvisande beskrivning av 1177 Vårdguiden”

Företrädare för företaget Inera som driver 1177: Vi har påbörjat en omfattande förändring av hur första linjens digitala vård ska fungera i framtiden..

DN - Igår: 21:00

”Låt de som flyger mycket betala en högre flygskatt”

Ledarna för Nordens vänsterpartier: Vi vill också se en offensiv satsning på det hållbara alternativet till flyget – tåget..

DN - Igår: 17:07

”Kärnkraft minskar klimatpåverkan ännu snabbare”

REPLIK DN DEBATT 14/4. Debattartikeln från vindkraftsföreträdarna innehåller en del skrivningar om kärnkraft som inte stämmer med verkligheten, skriver Lars Wiegert, civilingenjör som tidigare arbetat på Vattenfall med uppbyggnaden av dagens elkraftsystem..

DN - 16 apr 19 kl. 16:04

”Naturskyddföreningen hade fel för 30 år sedan och har fel nu”

REPLIK DN DEBATT 11/4. När Naturskyddsföreningen nu som en överdomare bedömer andras klimatpolitik  mot sin egen kan det vara värt att påminna om hur fel de hade för 30 år sedan då de förordade att kärnkraften skulle avvecklas. Hade vi följt deras rekommendationer då hade Sverige sannolikt haft kraftigt stigande utsläpp eller i bästa fall varit ett land bland andra, skriver Gunnar Hökmark (M), Europaparlamentariker..

DN - 16 apr 19 kl. 16:00

”Replikerna visar på stor enighet om strategin”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/4. Flera av replikerna på min debattartikel var intressanta. Jag försöker här svara på huvuddragen i dem, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige..

DN - 16 apr 19 kl. 13:00

”Misstänkta ungdomsrånare som hotar bör få fotboja”

Liberaler: Farlig trend att unga brottsoffer inte vågar medverka i brottsutredningar..

DN - 15 apr 19 kl. 21:00

”Patienters irrvägar i jakt på vård kostar miljarder”

Stefan Fölster med flera: Rakare vårdkedjor kan frigöra resurser motsvarande 1,5 miljoner fler primärvårdsbesök..

DN - 14 apr 19 kl. 21:00

”Etnifierad underklass riskerar att bli permanent i Sverige”

Benjamin Dousa, MUF: Ska Sverige förbli ett land där den som är begåvad men fattig kan lyckas behövs en ny politik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.