DN > Opinion

Thursday, 17 January, 10:07

DN - 13 jan 19 kl. 21:00

”Hamnarbetarna varslar om strejk i flera svenska hamnar”Eskil Rönér, Hamnarbetarförbundet: Vi vill ha ett rikstäckande kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Rönér

Dela artikeln

2266 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hamnarbetarna, varslarom , strejki flera svenska , hamnar
GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 21:35

Hamnarbetarna varslar om stridsåtgärder

På måndagen varslar Svenska Hamnarbetarförbundet om riksomfattande stridsåtgärder. Göteborg finns dock inte med i den första omgången..

YLE - 11 jun 14 kl. 08:20

Dygnslång strejk i landets alla hamnar

Stuveriarbetarna har gått i strejk i hela landet. Arbetstagarna gick ut i endagsstrejk i morse klockan sex. Anledningen är en arbetskonflikt i hamnen i Torneå där en huvudförtroendeman har hotats av en representant för ett ryskt fartyg och landets 2000 stuveriarbetare stöder nu kollegerna i Torneå.

Magazin24 - 18 maj 16 kl. 16:03

Transport varslar om strejk i hamnar

Förhandlingarna inom stuveri har strandat. Nu varslar Transport om strejk. Det är fackförbundet Transport och arbetsgivarsidan Sveriges Hamnar som hamnat ur kurs och nådde botten i förhandlingarna i fredags.

DN - 13 jan 19 kl. 21:08

Hamnarbetare varslar om strejk – arbetet kan stoppas i flera hamnar

Svenska Hamnarbetarförbundet varslar på söndagen om strejk med riksomfattande stridsåtgärder, efter havererade förhandlingar med arbetsgivarorganisationen Svenska Hamnar. Med start 23 januari stoppas bland annat arbetet i flera hamnar, om ett riksomfattande kollektivavtal inte kan träffas..

NSD - 21 sep 12 kl. 17:57

Strejk i Luleås och Piteås hamnar

På tisdag strejkar hamnarbetarna i Luleå och Piteå tillsammans med alla hamnarbetare i Europa under en timme. - Det är en markering för hamnarbetarna i Portugal som kan få sämre villkor, säger Thomas Höglund, ordförande för avdelning 132..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Konflikt på gång i Sveriges hamnar

Medlarnas ansträngningar att hitta ett bud som båda parter kunde acceptera misslyckades. Nu tyder allt på att det blir konflikt i hamnarna vid midnatt. ?

BT - 25 sep 12 kl. 17:48

Konflikt på gång i Sveriges hamnar

Medlarnas ansträngningar att hitta ett bud som båda parter kunde acceptera misslyckades. Nu tyder allt på att det blir konflikt i hamnarna vid midnatt.
- Medlarna lade ett bud som vi accepterade och motparten förkastade, sade Sveriges hamnars vd Peter Jeppsson till TT vid 17-tiden.

SvD - 15 nov 16 kl. 12:42

Hamnarbetarna går ut i strejk i Göteborg

Det blir strejk i Göteborgs containerhamn. Hamnarbetarförbundet och arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar kunde inte komma överens heller under tisdagsförmiddagens förhandlingar. Strejken inleds därför klockan 14 och pågår i första hand till fredag kväll..

YA - 11 apr 12 kl. 06:29

Strejk är ingen skitsak

Pappret slut på toaletten? Toarullar kan snart bli en hett eftertraktad vara i Sverige.
Årets avtalsrörelse har tagit en konfliktfylld vändning sedan Handelsanställdas förbund krävt löneökningar en bra bit över vad industrianställda tidigare fått.

Nyhetskanalen - 13 apr 12 kl. 12:18

Seko varslar om strejk inom telekomområdet

Fackförbundet Seko varslar om strejk på telekomområdet. Seko kommer att ta ut 1 600 medlemmar i strejk från onsdag den 25 april. Strejken riktar sig i första hand mot Telia Sonera.

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

”Ställ om snabbt till nyttigare och mer klimatsmart mat”

11 miljöforskare om ny rapport: Vi måste bland annat konsumera tio gånger mer av bönor, linser och andra baljväxter..

DN - 13 timmar sedan

”Spelteori visar att S+C+L+MP ger den starkaste regeringen”

Nationalekonomer: Modellerna för koalitioner har utvecklats av ekonomipristagarna Lloyd Shapley och Roger Myerson..

DN - 16 timmar sedan

”Det är nyfikenhet som leder till innovationer”

SLUTREPLIK DN DEBATT 3/1. Risken är att alltför stora krav ställs på kortsiktiga tillämpningar, men det är inte alltid man hittar lösningar just där man lyser med lampan. Framtidens nya landvinningar och innovationer, som vi i dag inte ens kan föreställa oss, kommer inte från planerade insatser utan härrör oftast från oväntade upptäckter som inte är möjliga att planera, skriver Christina Moberg, professor emeritus i organisk kemi vid KTH..

DN - Igår: 21:00

”Kommunerna kommer inte att klara välfärden framöver”

Författarna till SNS Konjunkturrådsrapport 2019: Vi har identifierat fyra nödvändiga förändringar..

DN - I förrgår: 15:03

”Orimligt fokusera på hur ’svaga individer’ kan fasas ut”

SLUTREPLIK DN DEBATT 10/1. Det ligger i både löntagarnas och arbetsgivarnas intresse att regelverk, utbildnings- och välfärdssystem bidrar till att fler kan arbeta och är attraktiva på arbetsmarknaden ett helt arbetsliv, skriver Roger Mörtvik och Carin Ulander-Wänman..

DN - I förrgår: 14:58

”Visst är Bryssel en dröm för förespråkare av marknadshyror”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/1. Varken Sandro Scocco eller Marie Linder och Erik Elmgren erkänner att en avveckling av hyresregleringen krävs för att få bukt med bostadsbristen. Rättvisa och effektivitet gynnas bättre genom en marknadsekonomi än genom prisreglering, skriver Roland Andersson och Lars Jonung..

DN - I förrgår: 14:49

”Också forskare ägnar sig åt motiverat tänkande”

SLUTREPLIK DN DEBATT 31/12. När vi läste repliken på vår debattartikel var den spontana reaktionen att detta var trams och dumheter. Det krävdes mycket mödosamt tankearbete i motvind för att komma till insikten att våra data kanske inte tillåter oss att dra slutsatsen att motiverat tänkande förekommer lika mycket för ”Svenskar” och ”Världsmedborgare” i det specifika fallet, skriver tre forskare i beteendeekonomi.

DN - I förrgår: 14:53

”Viktigt veta vilka gymnasieprogram som ökar risken för arbetslöshet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 7/1. Vi instämmer gärna i att studie- och yrkesvägledare har en viktig roll att fylla. Det är dock inget nytt.

DN - I förrgår: 10:28

”Politiska ’säkerhetshot’ undergräver demokratin”

Daniel Färm, tankesmedjan Tiden: Vi ser i dag flera exempel på försök att klassa olika politiska frågor som säkerhetshot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.