GöteborgsPosten > Lokalt

Thursday, 17 January, 10:02

GöteborgsPosten - 13 jan 19 kl. 19:56

Nye SU-toppen kritisk till läkaruppropetKom gärna med synpunkter, men håll det helst internt. Det menar Sahlgrenskas nye styrelseordförande Henrik Ripa (M) angående Sjukhusläkarnas upprop.
– Det sätter en press på arbetsgivaren, men det är också ett problem i bemärkelsen att patienterna blir rädda, säger han..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
SU, Sahlgrenskas, Henrik Ripa, Sjukhusläkarnas

Dela artikeln

671 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nye, SU-toppen, kritisktill , läkaruppropet
Barometern - 11 okt 13 kl. 08:32

Konstruktivt om vårdens byråkrati

Samtidigt som Svenska Akademien tillkännagav årets Nobelpristagare i litteratur, höll socialminister Göran Hägglund en betydligt mindre välbesökt pressträff. Ämnet, nationell samordning för bättre resursutnyttjande inom hälso- och sjukvård, berör dock i stort sett alla. Som Hägglund konstaterade ligger Sverige i toppen på listor över läkar- och sjukskötersketäthet, och svenskarna är också bland dem som gör minst antal läkarbesök.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:32

Konstruktivt om vårdens byråkrati

Samtidigt som Svenska Akademien tillkännagav årets Nobelpristagare i litteratur, höll socialminister Göran Hägglund en betydligt mindre välbesökt pressträff. Ämnet, nationell samordning för bättre resursutnyttjande inom hälso- och sjukvård, berör dock i stort sett alla. Som Hägglund konstaterade ligger Sverige i toppen på listor över läkar- och sjukskötersketäthet, och svenskarna är också bland dem som gör minst antal läkarbesök.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 19:46

Nu ska de anrika Gårdahusen räddas – ny detaljplan dröjer

Fastighetsbolaget Botrygg AB tar nu över de nedgångna fastigheterna på Fabriksgatan i Gårda efter en överenskommelse med kommunen om att renovera husen.
Renoveringarna ska börja omgående, men de största åtgärderna kan dröja flera år.
– Det är klart att det blir jobbigt att vänta så länge, säger Filip Laurits, ordförande i Gårda Boendeförening.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Göteborgs-Posten förstärks av prisbelönta fotografer

Göteborgs-Posten lägger i nästa växel i satsningen på lokal kvalitetsjournalistik och tillsvidareanställer fyra välmeriterade fotografer.
– Jag är övertygad om att det här kommer att höja kvaliteten på vår journalistik på flera sätt, säger chefredaktör Christofer Ahlqvist..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Nyheten i korthet: Akut vattenläcka i Högsbo

En akut vattenläcka gör att hundratals hushåll står utan vatten i Högsbo i Göteborg under torsdagen. Förhoppningen är att vattnet ska komma tillbaka under eftermiddagen..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Hundratals larm om hot och våld på Sahlgrenska

Varje år inträffar hundratals hotfulla eller våldsamma incidenter på Sahlgrenska. Enligt SU:s säkerhetschef Peter Alverman växer problemet.
– Man märker av det på samtliga akutmottagningar, säger han..

GöteborgsPosten - 31 dec 18 kl. 10:18

Eldade soptunnor och slogs med hammare

En påverkad man eldade i soptunnor och slogs med hammare. Äldre man fördes till sjukhus med blödande huvud..

GöteborgsPosten - 02 jan 19 kl. 13:39

Åklagaren om dödsolyckan: "Lämnat en förklaring"

Natt till nyårsdagen kördes en man i 70-årsåldern ihjäl i Mellerud. En kvinna i 30-årsåldern är nu misstänkt för flera brott efter händelsen.
– Hon förnekar brott, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson..

GöteborgsPosten - 11 jan 19 kl. 12:09

24 anställda varslas om uppsägning när Lillesjö lämnar Färgelanda

24 personer har varslats om uppsägning på Lillesjös produktionsenhet i Färgelanda kommun. Orsaken är att att verksamheten ska flyttas till Nordic Lunch i Lindesberg. Varslet avser både produktionspersonal och tjänstemän..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Polisjakt efter rånförsök mot butik i Göteborg

Två personer beväpnade med kniv har enligt polis försökt att råna en butik på Kungsgatan i centrala Göteborg.
– Vi är ute och söker efter gärningsmännen, säger polisens presstalesperson Jenny Widén..

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Efter snön – här är årets första vårtecken

Efter tisdagens snöfall visar årets första vårtecken nu upp sig i Göteborg. När snön smälte bort tittade de turkiska snödropparna fram nedanför Annedalskyrkan.
– Man skulle väl kunna kalla det för ett vårtecken då vi är på väg mot ljusare tider, säger Henrik Zetterlund, hortikulturell intendent i Botaniska trädgården..

GöteborgsPosten - Igår: 20:22

Kraftig brand stoppade spårvagnstrafiken

En kolonistuga i Lärjeholm i Göteborg brann häftigt under tisdagskvällen och all spårvagnstrafik förbi platsen fick stoppas på grund av kraftig rökutveckling.
– Den är nedbrunnen. Den var övertänd redan när vi kom till platsen, säger Johan Eklund vid räddningstjänsten Storgöteborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.