SVT > Utrikes

Monday, 22 April, 23:59

SVT - 13 jan 19 kl. 20:08

Fransk underättelsetjänst söker gamer – ska kolla vad det pratas om bland Fortnite-spelarePratar spelare av Fortnite, Counter strike eller World of Warcraft om saker som kan vara intressant för underrättelsetjänsten? Detta undersöker nu franska myndigheter, som utannonserar en trainee-tjänst för en person med hjärnkoll på gamervärlden. – Jag vet inte riktigt om de kommer att kamma guld, säger datorspelslektor Magnus Johansson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fortnite, World, Warcraft, Magnus Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, underättelsetjänst, söker, gamerska , kollavad det , pratas, om bland Fortnite-spelare
BT - 09 jan 15 kl. 13:39

Terrorister under radarn

Trots övervakning kunde de misstänkta bröderna genomföra dådet i Paris. I Sverige har Säkerhetspolisen koll på omkring 200 våldsbejakande islamister. Men den största faran är de som agerar i det dolda.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Homeland på riktigt – så jobbar den svenska underättelsetjänstenOm Must

Innan du läser...Mitt möte med stabschefen ägde rum på fredagsmorgonen, bara timmar före rapporterna om en potentiellt främmande undervattensaktivitet i Stockholms skärgård kablades ut i medierna. Redan på torsdagskvällen ska uppgifter om den främmande aktiviteten ha inkommit från Förvarets radioanstalt, FRA, och enligt Svenska Dagbladet pekade spåren mot Ryssland.

YLE - 13 maj 17 kl. 04:03

Intervju med hemlighetsfull spion: "James Bond skulle inte ha passat vid underrättelsetjänsten"

Baronessan Meta Ramsay, ledamot i det brittiska parlamentets överhus, besökte Finland den här veckan. Mest känd är Ramsay för att ha varit den brittiska underrättesletjänstens spion i Helsingfors på 1980-talet, men det vill hon absolut inte tala om med Yle Nyheter. Jag träffar den 80-åriga brittiska baronessan Meta Ramsay av Cartvale i en hotellreception i centrum av Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 19:04

Ministrar söker förbjuda extremparti


Inrikesministrarna i Tysklands samtliga delstater bestämde på onsdagen enhälligt att de ska göra ett nytt försök att förbjuda det högerextrema partiet NDP. Frågan ska diskuteras i den federala regeringen under torsdagen och konstitutionsdomstolen, som ensam har makt att lösa upp partier, kan sedan ta upp fallet. Förbundskansler Angela Merkel har dock varit skeptisk.

BT - 10 jan 15 kl. 14:41

Terrorforskaren: "Franska polisen har hanterat händelserna väl"

Utifrån de unika förutsättningarna kring terrordåden i Frankrike hanterade polis och insatsstyrkor situationen väl, anser terrorforskaren Hans Brun. – De har haft en tuff uppgift. Det har inte slutat som de vill, eftersom de vill att alla ska överleva.

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

Nerikes Allehanda - 29 dec 13 kl. 05:08

En del av FRA lever kvar i 50-talet

Visst är det något komiskt över hela FRA-debatten. Sätt en mikrofon under hakan på en officiell företrädare för FRA och ställ frågor om vad FRA lyssnat på de senaste åren, så kommer personen att säga ”inga kommentarer”. Och samtidigt sprutar det ut nyheter om vad FRA har för sig.

HBL - 11 feb 14 kl. 17:24

Finska Elektrobit har NSA-koppling

Sju finländska företag har samarbetat med en amerikansk företagsinkubator som finansieras av underrättelsetjänsten NSA. Bland dem finns Elektrobit, som utvecklat produkter inom krigsteknologi och signalspaning.Chesapeake Innovation Center (CIC) är en amerikansk företagsinkubator, som hjälper teknologiföretag att sälja sina produkter till bland annat USA:s myndigheter.

Cornucopia - 29 aug 16 kl. 14:15

21 länder deltog i Bison Counter

Counter IED-övningen Bison Counter förra veckan var den övning i Sverige, som engagerade flest länder hittills. Totalt deltog 21 nationer i övningen, inklusive särskilt inbjudna observatörer som Georgien och Ukraina.
Deltagarnas flaggor.

YLE - 14 nov 15 kl. 05:50

Forskare: Ingen överraskning att just Paris attackerades

Terrorismforskare Atte Kaleva säger att de blodiga attackerna i Paris är ett led i kriget som de islamistiska och jihadistiska terroristerna för mot de europeiska värdena, kulturen och friheten. Orsaken till att terrordåden skedde just i Paris igen tror Kaleva att delvis ligger i att det redan finns en stor mängd jihadister i Frankrike. - De behöver inte resa någonstans och det finns en färdig gruppering av jihadister i landet, vilket i sin tur gör det lättare att organisera och få till stånd en dylik attack, säger Kaleva.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

Flicka hittades levande i kyrkan – mellan sina döda föräldrar

Utanför sjukhuset i Colombo står en man och gråter. Hans systerdotter har hittats levande – mellan sina döda föräldrar. – När jag fick veta att barnet levde så grät jag av glädje, säger hennes morbror Rashid till SVT Nyheter.

SVT - 10 timmar sedan

Se när bomben exploderar i Sri Lankas huvudstad

Här detonerar bomben – mitt framför ögonen på polisen. Explosionen, som fångades på film, ska ha inträffat i samband med att polisen försökte desarmera en bomb efter gårdagens terrordåd i Sri Lanka..

SVT - 10 timmar sedan

Dansk företagsledare förlorade tre barn i terrordådet i Sri Lanka

Den danske företagsledaren Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn när terrorbomberna detonerade i Sri Lanka. Uppgifterna bekräftas av företaget Bestseller..

SVT - 11 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De som har inbokade resor till Sri Lanka med svenska charterbolag den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor. För dem som redan befinner sig i landet är det en god idé att kontakta sina försäkringsbolag för att se vad som gäller efter UD:s reseavrådan..

SVT - 12 timmar sedan

Jordbävning i Filippinerna

En jordbävning med magnituden 6,4 har drabbat Filippinerna..

SVT - 14 timmar sedan

SVT:s korrespondent efter terrordådet i Sri Lanka: ”Råder en chockstämning”

Sri Lanka är i chock efter terrordådet där minst 290 personer miste livet. Enligt SVT:s Asien-korrespondent, Ulrika Bergsten, är regeringen helt tagen på sängen, detta då islamistisk terrorism är något helt nytt i landet..

SVT - 19 timmar sedan

Efter dåden i Sri Lanka – bomb desarmerad på flygplats

Fler än 200 personer dog efter explosionerna i Sri Lanka under påskdagen. Men gärningsmännens mål tycks ha varit att ha ihjäl ännu fler. Lankesisk polis har nu lyckats desarmera en bomb på en flygplats i landet..

SVT - Igår: 23:06

Gripna släpps efter mord på journalist i Nordirland

Två unga män greps efter kravallerna i staden Londonderry i Nordirland där journalisten Lyra McKee skottskadades och senare avled. Nu meddelar polisen i Nordirland att männen, som är 18 respektive 19 år, släpps..

SVT - Igår: 21:38

Svenska paret firade påsk på hotellet – då kom bombmännen

Anna Kalm och hennes man Patrik Alm tog in på lyxhotellet Shangri-La i Sri Lanka över påskhelgen. Då kom bombmännen tidigt på söndagsmorgonen. – Vi käkade i restaurangen strax innan det hände, säger Patrik till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 19:59

Drottningens bror räddade familjen efter kriget – höll på att kosta honom livet

Drottning Silvia var tre år gammal när hon och hennes familj lämnade Tyskland med båt efter kriget, tillsammans med 700 brasilianska migranter och flyktingar. Hennes bror Ralf spelade en avgörande roll – och det höll på att kosta honom livet. För första gången berättar de båda syskonen offentligt om de dramatiska händelserna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.