SVT > Utrikes

Friday, 18 January, 22:47

SVT - 13 jan 19 kl. 20:08

Fransk underättelsetjänst söker gamer – ska kolla vad det pratas om bland Fortnite-spelarePratar spelare av Fortnite, Counter strike eller World of Warcraft om saker som kan vara intressant för underrättelsetjänsten? Detta undersöker nu franska myndigheter, som utannonserar en trainee-tjänst för en person med hjärnkoll på gamervärlden. – Jag vet inte riktigt om de kommer att kamma guld, säger datorspelslektor Magnus Johansson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fortnite, World, Warcraft, Magnus Johansson

Dela artikeln

200 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, underättelsetjänst, söker, gamerska , kollavad det , pratas, om bland Fortnite-spelare
BT - 09 jan 15 kl. 13:39

Terrorister under radarn

Trots övervakning kunde de misstänkta bröderna genomföra dådet i Paris. I Sverige har Säkerhetspolisen koll på omkring 200 våldsbejakande islamister. Men den största faran är de som agerar i det dolda.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Homeland på riktigt – så jobbar den svenska underättelsetjänstenOm Must

Innan du läser...Mitt möte med stabschefen ägde rum på fredagsmorgonen, bara timmar före rapporterna om en potentiellt främmande undervattensaktivitet i Stockholms skärgård kablades ut i medierna. Redan på torsdagskvällen ska uppgifter om den främmande aktiviteten ha inkommit från Förvarets radioanstalt, FRA, och enligt Svenska Dagbladet pekade spåren mot Ryssland.

YLE - 13 maj 17 kl. 04:03

Intervju med hemlighetsfull spion: "James Bond skulle inte ha passat vid underrättelsetjänsten"

Baronessan Meta Ramsay, ledamot i det brittiska parlamentets överhus, besökte Finland den här veckan. Mest känd är Ramsay för att ha varit den brittiska underrättesletjänstens spion i Helsingfors på 1980-talet, men det vill hon absolut inte tala om med Yle Nyheter. Jag träffar den 80-åriga brittiska baronessan Meta Ramsay av Cartvale i en hotellreception i centrum av Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 05 dec 12 kl. 19:04

Ministrar söker förbjuda extremparti


Inrikesministrarna i Tysklands samtliga delstater bestämde på onsdagen enhälligt att de ska göra ett nytt försök att förbjuda det högerextrema partiet NDP. Frågan ska diskuteras i den federala regeringen under torsdagen och konstitutionsdomstolen, som ensam har makt att lösa upp partier, kan sedan ta upp fallet. Förbundskansler Angela Merkel har dock varit skeptisk.

BT - 10 jan 15 kl. 14:41

Terrorforskaren: "Franska polisen har hanterat händelserna väl"

Utifrån de unika förutsättningarna kring terrordåden i Frankrike hanterade polis och insatsstyrkor situationen väl, anser terrorforskaren Hans Brun. – De har haft en tuff uppgift. Det har inte slutat som de vill, eftersom de vill att alla ska överleva.

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

Nerikes Allehanda - 29 dec 13 kl. 05:08

En del av FRA lever kvar i 50-talet

Visst är det något komiskt över hela FRA-debatten. Sätt en mikrofon under hakan på en officiell företrädare för FRA och ställ frågor om vad FRA lyssnat på de senaste åren, så kommer personen att säga ”inga kommentarer”. Och samtidigt sprutar det ut nyheter om vad FRA har för sig.

HBL - 11 feb 14 kl. 17:24

Finska Elektrobit har NSA-koppling

Sju finländska företag har samarbetat med en amerikansk företagsinkubator som finansieras av underrättelsetjänsten NSA. Bland dem finns Elektrobit, som utvecklat produkter inom krigsteknologi och signalspaning.Chesapeake Innovation Center (CIC) är en amerikansk företagsinkubator, som hjälper teknologiföretag att sälja sina produkter till bland annat USA:s myndigheter.

Cornucopia - 29 aug 16 kl. 14:15

21 länder deltog i Bison Counter

Counter IED-övningen Bison Counter förra veckan var den övning i Sverige, som engagerade flest länder hittills. Totalt deltog 21 nationer i övningen, inklusive särskilt inbjudna observatörer som Georgien och Ukraina.
Deltagarnas flaggor.

YLE - 14 nov 15 kl. 05:50

Forskare: Ingen överraskning att just Paris attackerades

Terrorismforskare Atte Kaleva säger att de blodiga attackerna i Paris är ett led i kriget som de islamistiska och jihadistiska terroristerna för mot de europeiska värdena, kulturen och friheten. Orsaken till att terrordåden skedde just i Paris igen tror Kaleva att delvis ligger i att det redan finns en stor mängd jihadister i Frankrike. - De behöver inte resa någonstans och det finns en färdig gruppering av jihadister i landet, vilket i sin tur gör det lättare att organisera och få till stånd en dylik attack, säger Kaleva.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Nytt möte mellan Trump och Kim

USA:s president Donald Trump kommer att träffa den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un i slutet av februari, uppger Vita Huset. Det blir andra gången som de två ledarna möts..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgifter: Möte mellan Nordkorea och USA på svensk mark

Representanter från USA och Nordkorea kommer att träffas i dagarna, enligt nyhetsbyrån TT. Utrikesdepartementet bekräftar att den nordkoreanska toppdiplomaten Choe Son-Hui anlänt till Sverige för att delta i samtal..

SVT - 8 timmar sedan

Nio gripna efter terrorattack i Nairobi

Kenyansk polis har gripit nio personer efter attentatet mot ett hotellkomplex i Nairobi på tisdagen, rapporterar Reuters och hänvisar till poliskällor..

SVT - 9 timmar sedan

Nya uppgifter: Trump beordrade sin advokat att ljuga för kongressen

Donald Trump gav direktiv till sin advokat Michael Cohen att ljuga i kongressens när han frågades ut om planer att bygga ett Trump Tower i Moskva. Den republikanske ordföranden i representanthusets underrättelseutskott, Adam Schiff, reagerar kraftigt på de nya anklagelserna mot USA:s president..

SVT - 19 timmar sedan

Trump ställer in hela USA-delegationens resa till Davos

USA:s president Donald Trump ställer in hela den amerikanska delegationens resa till Världsekonomiskt forum i Davos nästa vecka. Anledningen är den pågående nedstängningen av den amerikanska statsapparaten..

SVT - 19 timmar sedan

Afrikanska unionen ifrågasätter valsegrare i Kongo-Kinshasa

Afrikanska unionen uppmanar Kongo-Kinshasa att tills vidare dra tillbaka det officiella resultatet från presidentvalet. AU uttrycker grava tvivel på resultatet och har skickat en delegation för att försöka lösa krisen..

SVT - 20 timmar sedan

Antalet döda stiger efter attentatet i Colombia

Dödssiffran stiger efter att en bilbomb exploderat vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá. Enligt myndigheterna har minst tio personer mist livet och åtminstone 65 skadats. Attentatet skedde under en promoveringsceremoni för nya poliskadetter..

SVT - 23 timmar sedan

Ny norsk regering – Solberg får majoritet

Regeringsförhandlingarna i Norge är klara: Kristelig Folkeparti (KRF) tar plats i en utökad koalition. Statsminister Erna Solbergs regering får därmed majoritet i stortinget. – Detta är en historisk dag.

SVT - Igår: 21:09

68 skottskadade i Zimbabwe

I den senaste veckans oroligheter i Zimbabwe har 68 människor skottskadats. Flera personer har dött sedan protester mot kraftigt höjda bensinpriser bröt ut. – Polisen går dörr till dörr och misshandlar människor, säger människorättsaktivisten Ben Freeth till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 16:33

Explosion vid polisskola i Bogotá – flera döda

Flera personer har dödats av en misstänkt bilbomb vid en polisskola i Colombias huvudstad Bogotá, rapporterar colombianska medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.