YA > Lokalt

Saturday, 20 April, 16:51

YA - 13 jan 19 kl. 17:52

Fortsatta problem med vildsvinen i byn – bökar intill husen: ”Vad är nästa steg?”Under de senaste nätterna har åter flera boende i Köpingebro haft besök av vildsvin i sina trädgårdar..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Köpingebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsattaproblem med , vildsvineni , byn, bökar, intill, husen, Vad är nästa steg
Expressen - 17 okt 13 kl. 13:14

Vildsvinen i Sverige ökar i mycket rask takt

Vildsvinen blir allt fler i Sverige och de ökar i rask takt. Deras sökandet efter mat gör dessutom vildsvinen till ett stort och kostsamt samhällsproblem. - De förstörde skogsvägen som jag hade ordnat för närmare 40 000 kronor, säger Åke Johansson, pensionär från Torsås i Småland..

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 18 kl. 17:59

Nordkorea: Fortsatta sanktioner ökar misstron

De fortsatta sanktionerna mot Nordkorea ökar bara på Pyongyangs misstro mot USA. Det sade den nordkoreanska utrikesministern Ri Yong-Ho i ett tal inför FN:s generalförsamling i New York. – Uppfattningen att sanktioner kan få oss på knäna är en ouppnåeli.

Sydsvenskan - 29 sep 18 kl. 17:59

Nordkorea: Fortsatta sanktioner ökar misstron

De fortsatta sanktionerna mot Nordkorea ökar bara på Pyongyangs misstro mot USA. Det sade den nordkoreanska utrikesministern Ri Yong-Ho i ett tal inför FN:s generalförsamling i New York. – Uppfattningen att sanktioner kan få oss på knäna är en ouppnåeli.

DI - 29 sep 18 kl. 18:02

Nordkorea: Fortsatta sanktioner ökar misstron

De fortsatta sanktionerna mot Nordkorea ökar bara på Pyongyangs misstro mot USA. Det sade den nordkoreanska utrikesministern Ri Yong-Ho i ett tal inför FN:s generalförsamling i New York..

UNT - 29 sep 18 kl. 17:59

Nordkorea: Fortsatta sanktioner ökar misstron

De fortsatta sanktionerna mot Nordkorea ökar bara på Pyongyangs misstro mot USA..

ÖstersundsPosten - 04 jun 14 kl. 11:05

Vildsvinen förökar sig i Hälsingland

Barbro Persson, Yttre körde Bergsjövägen mot Högen när hon kom fram till en bil som stod stilla mitt på vägen..

Expressen - 22 jan 19 kl. 19:10

Vildsvinen sprider skräck i skånska byn: ”Obehagligt”

Vildsvin har invaderat byn Köpingebro på Österlen.Många bostadsägare har fått sina trädgårdar förstörda – och samtidigt ökar rädslan för att vildsvinen ska gå till attack mot människor.– Det ska inte behöva hända någonting innan kommunen agerar, säger Ann-Helen Hallin som sitter i byalaget..

YLE - 30 okt 15 kl. 10:04

Vildsvinen blir fler - enstaka individer också i Österbotten

Antalet vildsvin ökar i Finland och också i Österbotten förekommer speciellt om höstarna enstaka individer. Vildsvin har man under den senaste tiden sett i bland annat Kvevlax i Korsholm och i Kronoby. Jaktchef Stefan Pellas på Finlands viltcentral i Kustösterbotten säger att stammen växer eftersom allt fler vildsvin tar sig till sydöstra Finland från Ryssland och Estland.

Barometern - 28 sep 14 kl. 18:25

Nu är vildsvinen inne i samhällena

Innan helgen fick Göran Peterson i Gullabo större delen av sin stora trädgård skövlad av vildsvin under någon eller några nattimmar. – Jag fick en chock när jag vaknade och skulle gå ut och hämta morgontidningen, säger han.
Han har en stor, fin trädgård med många blommor på ett par tusen kvadratmeter.

YLE - 28 jan 18 kl. 11:50

Vildsvinen drar västerut - samtidigt ökar rädslan för farligt virus

Nu börjar vildsvinen på allvar sprida sig också till Västra Finland, och det här oroar svingårdarna i området. Vildsvinen kan nämligen bära på den ytterst farliga virussjukdomen afrikansk svinpest. Den smittan kan överföras till svin..

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Påskparad i solskenet lockade både barn och vuxna

Från Österportstorg till Stortorget gick påskparaden som för andra året arrangerades vid lunchtid på påskafton..

YA - 19 timmar sedan

Hon ordnar alpackasläpp – som protest

Koböndernas rädsla för att ordna publika kosläpp var det som fick Ann-Marie Santesson-Gerber att bestämma sig. På påskafton ställer hon till med alpackasläpp..

YA - 19 timmar sedan

De minns sitt kosläpp med fasa: ”Kallas mördare”

När de båda kobönderna ställde till med kosläpp härom året blev det en dyrköpt erfarenhet. De blev anmälda till länsstyrelsen och fick kommentarer i sociala medier. Sedan dess har de inte släppt in allmänheten på sin gård..

YA - 21 timmar sedan

Efter hoten: Skolan vill ha polisbevakning vid kosläpp

Ystra kossor som släpps på grönbete är sinnebilden av vårkänslor. Men det finns en dissonans i den harmoniska bilden som har fått vissa djurägare att inte längre vilja dela djurens lyckorus med allmänheten. På Skurups lantbruksskola tänker man dock ordna kosläpp – om än med polisbevakning..

YA - 23 timmar sedan

Här öppnar nya krogen i Löderups strandbad: ”Ta rökeriet till en bredare publik”

Ett nytt mat-hak har slagit upp sina portar i Löderups strandbad. Det är ägarna bakom Södra kompaniet som nu öppnat upp en färgglad strand-restaurang för besökare som är sugna på härligt häng. .

YA - just nu

Besparingar sätter stopp för nya yrkesutbildningar

Inga nya yrkesutbildningar på Forum Ystad, yrkes-sfi med inriktning på restaurang blir inte av och stopp för vikarier. Det är några av besparingarna som gymnasienämnden gör för att spara in 5,8 miljoner kronor..

YA - I förrgår: 14:48

Stöld: Gräsklippare stulen ur garage

En Löderupsbo har blivit bestulen på sin gräsklippare..

YA - I förrgår: 14:42

Känd artist fast för grovt rattfylleri

En känd artist åtalas för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt. Det var vid en bilfärd i sydöstra Skåne i början av april som artistens utandningsprov visade 1,5 promille. Artisten riskerar nu fängelse..

YA - I förrgår: 13:47

YA kollar: Myten om bakterier i påskgodiset

Påsktid är lösgodistid. Men hur bakteriebemängt är egentligen godiset i hyllorna? YA frågade miljöinspektörerna i sydöstra Skåne..

YA - I förrgår: 12:35

Konstutställning i parken

För första gången blir det konst i parken under påskens konstrunda. Ingvar Gustavsson tyckte det var dumt att lokalen stod tom så han drog i hop en samlingsutställning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.