Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 23 April, 00:11

Sydsvenskan - 13 jan 19 kl. 18:00

Här föds framtidens läskflaska – hon har gjort biologisk plast av en ”bajsmolekyl”



Kemisten Ping Wang i Lund har gjort världens första indolplast..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Ping Wang, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här föds, framtidens, läskflaskahon har gjort , biologisk, plast, av en bajsmolekyl
Helsingborgs Dagblad - 13 jan 19 kl. 18:00

Här föds framtidens läskflaska – hon har gjort biologisk plast av en ”bajsmolekyl”

Kemisten Ping Wang i Lund har gjort världens första indolplast..

SVT Debatt - 17 jun 13 kl. 12:36

Frivilligt skydd viktigt i framtidens skogsbruk

SKOGSBRUK Sverige står inför stora utmaningar för att klara relevanta miljömål. Under ett år har Miljömålsberedningen arbetat med skog och miljö, och idag lämnar vi ett antal förslag till regeringen. Ett nationellt skogsprogram skulle synliggöra och stärka skogens viktiga roll för jobb, ekonomi och miljö, skriver företrädare för Alliansen.

Supermiljöbloggen - 08 jun 15 kl. 19:00

Hur vi mättar världens framtida befolkning

Sveriges miljö-superstar Johan Rockström var lugn och samlad när SMB träffade honom i vimlet på Stockholm EAT Forum - fullt redo att diskutera hur vi kan mätta framtidens befolkning på ett hållbart sätt. Utmaningen? En värld med fyra miljarder fattiga människor med rätt till utveckling och bra mat.

Supermiljöbloggen - 09 jul 16 kl. 13:56

Rockström: ”Vi håller på att äta ihjäl både oss själva och planeten”

Johan Rockström,  chef för Stockholm Resilience Centre och ordförande för organisationen EAT, flyttade under Almedalsveckan fokus från klimatet till jordbruket. I en panel varnar han att matfrågan måste få samma prioritet som klimatfrågan - annars riskerar planeten att kollapsa. Det är inte första gången Johan Rockström lyfter maten.

BT - 08 okt 12 kl. 14:04

Mjölken i Sjuhärad har en framtid

Framtidens livsmedelsproduktion måste vara klimatsmart och leva upp till förväntningar om god djurvälfärd. Svenska mjölkbönder har redan kommit en lång bit, bland att genom en minskning med 20 procent av klimatutsläppen per kilo producerad mjölk. Vi har i dagarna fått veta att i Sjuhärad ökar mjölkproduktionen jämfört med stora delar av vårt land.

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 06:54

Vi vill visst ha tillväxt

Vi vill visst ha tillväxt. Fler krogar som säljer när­ekologisk mat. Fler bilar som går på biogas och el och fler cyklar.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

BT - 17 nov 11 kl. 00:30

Regeringen lyfter blicken, men lyssnar man?

Redan under Almedalsveckan annonserade regeringen den Framtidskommission som igår presenterades av alliansens fyra partiledare och tillknutna experter. Då ledde Maud Olofsson Centerpartiet. Nu heter partiledaren Annie Lööf.

Newsmill - 17 jan 13 kl. 23:45

Regeringen måste ändra sig om Artprojektet

http://www.newsmill.se/trackback/48714Svenska Artprojektet är ett internationellt unikt projekt.

Politikerbloggen - 19 jan 13 kl. 11:33

Frihet under ansvar för skogspolitiken


DEBATT. Att svenskt skogsbruk av vissa debattörer år 2012 beskrivs med ord som skövling, svartskogsbruk, perverst och groteskt känns därför otidsenligt och föga konstruktivt. Det skriver Marianne Eriksson, kommunikationsansvarig, LRF Skogsägarna, på TV4 Politikerbloggen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Djurgården visar hockeyfinalen på Tele2

För den som både vill se Djurgården spela fotboll mot Norrköping på Tele2 på torsdag och samtidigt följa klubbens hockeylag i den tredje SM-finalen borta mot Frölunda finns nu möjligheten. Stockholmsklubben sänder nämligen hockeymatchen inne på Tele2 ar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Delfinerna sprattlade till liv i Borås

Allt tydde på förhand på att annandag påsk skulle bli dagen Borås skulle säkra en SM-finalplats i basket. Borås hade varit oförskämt överlägset mot Norrköping Dolphins förra veckan, där laget vann med osannolika 108–65 på bortaplan. Därmed var oddsen lå.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man häktad efter skottlossning i Malmö

Den 47-årige man som greps efter en skottlossning på Nobelvägen i centrala Malmö har nu häktats, rapporterar lokala medier. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och olaga hot. Det var på lördagen som flera skott avlossades i en trappu.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Två personbilar i krock vid Rosengård

En olycka med två personbilar inträffade vid trafikplats Rosengård under måndagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Bengtzboes boende göder föraktet.

Erik Bengtzboe har skadat förtroendet för fler än sig själv..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Handsome Brad ersätter i Olympiatravet

Som väntat tackade Makethemarks tränare nej till Olympiatravet. I stället får Handsome Brad, som kom tvåa i sitt uttagningslopp, ett wildcard till travloppet på Åbytravet den 27 april. "Ulf Stenströmer och jag har haft kontakt efter hästens start på Sol.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Mordtalen i Mexiko på rekordnivåer

Våldet i Mexiko nådde nya nivåer under årets första kvartal, visar ny statistik. Från januari till mars mördades 8 493 människor. Det är en ökning med 9,6 procent jämfört med samma period 2018.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Efter påskhelgen – räkna med köer på vägarna

Påskhelgen går mot sitt slut och på annandagen vänder många påskresenärer hemåt. Trafikverket manar bilister att ta det lugnt och räkna med köer. Hittills har påsktrafiken avlöpt lugnare än vanligt, enligt Trafikverket.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

”Little Nightmares” gör att Tarsier växer – släpper nytt spel i år

Världens största förlag står nu i kö för att jobba med Malmöstudion..

Sydsvenskan - 16 timmar sedan

Landets högsta träd finns i Värmland – eller?

Sveriges högsta träd växer i skogen utanför värmländska Mölnbacka – i alla fall enligt sajten Skogsforum.se. Rekordhållaren är en 49,3 meter hög gran som är cirka 130 år gammal, rapporterar SVT Nyheter Värmland.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.