DN > Utrikes

Sunday, 21 April, 08:11

DN - 13 jan 19 kl. 17:38

Skolinspektionen hotar gymnasium med vite – skolan kritiserar myndighetens metoderElever ber läraren ”hålla käft” utan konsekvenser, rasistiska tillmälen i korridorerna och raster som beskrivs som en ”djungel”. Skolinspektionens utredning om Jensen gymnasium internationella på Norrmalm indikerar stora problem och hotar nu med vite på drygt en halv miljon kronor. Men skolan motsätter sig beslutet och kritiserar myndighetens metoder..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jensen, Norrmalm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolinspektionen, hotar, gymnasiummed , vite, skolan, kritiserar, myndighetens, metoder
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolinspektionen hotar med vite

Flera års hög frånvaro och en risk för att inte uppnå kunskapsmålen. Skolinspektionen tycker inte att tillräckliga åtgärder har vidtagits och förelägger ett vite på 300 000 kronor..

SmålandsPosten - 01 dec 17 kl. 17:31

Allvarliga brister måste åtgärdas - skolinspektionen hotar med vite på en halv miljon

Skolinspektionen ser allvarligt på att flertalet brister vid gymnasieskolan inte åtgärdats, trots tidigare påpekande. Åtgärder krävs nu, annars kan Uppvidinge kommun tvingas betala 500 000 kronor i vite..

Nerikes Allehanda - 22 mar 15 kl. 05:42

Skolinspektionen hotar med vite

Tar inte kommunen tag i skolans bekymmer så att resultaten förbättras kan det komma att kosta. Det har Skolinspektionen meddelat efter en tillsyn..

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite


Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet.

BT - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet.

UNT - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor..

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 14 kl. 10:36

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet..

BT - 20 jun 18 kl. 20:50

Skolinspektionen hotar Borås stad med miljonvite

Skolinspektionen hotar på nytt Borås stad med vite i mångmiljonklassen. Detta för man inte lyckas lösa problemen med elevhälsan..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:08

Alltför många utåtagerande elever knäckte personalen på Villanskolan – Arbetsmiljöverket hotar med vite

Arbetsmiljöverket hotar med vite..

Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 15:37

Göteborgsskola riskerar vite

Skolinspektionen hotar med vite på en halv miljon kronor om Göteborgs kommun inte snarast rättar till bristerna på sin grundskola Nordhemsskolan.Enligt Skolinspektionen klarar inte skolan att ge behövande elever anpassad undervisning och särskilt stöd så att de får en chans att klara kunskapsmålen. Både lärare och elevhälsan vittnar om att resurserna inte räcker.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Upp till bevis för forskarna som vill bota alzheimer

Hypotesen om vad som orsakar Alzheimers sjukdom hänger på en skör tråd efter att ännu ett möjligt läkemedel misslyckats. Nu står läkemedelsföretagens och patienternas hopp till en svensk upptäckt. .

DN - 45 minuter sedan

Jag är ett lika ovälkommet inslag som tjatsex

Får du någon gång frågan ” Vill du sitta i valberedningen?”. Spring.

DN - 2 timmar sedan

Två allvarligt skadade i skottlossning

Två män har förts till sjukhus med mycket allvarliga skador efter en misstänkt skottlossning i Helsingborg, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 9 timmar sedan

Polis söker flera personer efter våldsamt bråk i Skåne

Mellan fem och tio personer var med i ett stort slagsmål med tillhyggen i Borrby i sydöstra Skåne på lördagskvällen. Två män fick föras till sjukhus med sårskador..

DN - 9 timmar sedan

Länkar till Itunes kan peka ut mördaren

En kvinnlig författare som misstänks för att ha mördat sin make hade sparat en länk till en artikel med rubriken ”10 sätt att dölja ett mord” på sin dator. Hon hade dessutom skrivit en egen artikel döpt till: ”Hur du mördar din man”..

DN - 9 timmar sedan

En gripen efter skottlossning i Malmö

En man greps på lördagskvällen efter en skottlossning i en trappuppgång på Nobelvägen i centrala Malmö..

DN - 9 timmar sedan

AKP fortsätter överklaga resultat i Istanbul

Regeringspartiet Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP) gör ett till försök att få till ett nyval i Istanbul, efter ett nederlag för tre veckor sedan..

DN - 10 timmar sedan

Tiger gick till attack mot zoo-anställd inför besökare

En tiger attackerade en kvinnlig djurskötare på ett zoo i Kansas på lördagsmorgonen. Inför vittnen lyckades den skadade kvinnan undkomma rovdjuret med livet i behåll..

DN - 10 timmar sedan

AIK har sagt upp alla handbollskontrakt

AIK:s styrelse säger upp alla avtal med spelare och ledare med omedelbar verkan.  – Jag blev chockad. Det är ju avtalsbrott, säger spelaren Adam Tumba till tidningen Aftonbladet.

DN - 10 timmar sedan

Många jobbår ger tidigare pension i Italien

ROM. Är du 60 år och har jobbat i 40 år? Som italienare skulle du kunna gå i pension nu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.