DN > Utrikes

Thursday, 17 January, 17:52

DN - 13 jan 19 kl. 17:38

Skolinspektionen hotar gymnasium med vite – skolan kritiserar myndighetens metoderElever ber läraren ”hålla käft” utan konsekvenser, rasistiska tillmälen i korridorerna och raster som beskrivs som en ”djungel”. Skolinspektionens utredning om Jensen gymnasium internationella på Norrmalm indikerar stora problem och hotar nu med vite på drygt en halv miljon kronor. Men skolan motsätter sig beslutet och kritiserar myndighetens metoder..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Jensen, Norrmalm

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolinspektionen, hotar, gymnasiummed , vite, skolan, kritiserar, myndighetens, metoder
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Skolinspektionen hotar med vite

Flera års hög frånvaro och en risk för att inte uppnå kunskapsmålen. Skolinspektionen tycker inte att tillräckliga åtgärder har vidtagits och förelägger ett vite på 300 000 kronor..

SmålandsPosten - 01 dec 17 kl. 17:31

Allvarliga brister måste åtgärdas - skolinspektionen hotar med vite på en halv miljon

Skolinspektionen ser allvarligt på att flertalet brister vid gymnasieskolan inte åtgärdats, trots tidigare påpekande. Åtgärder krävs nu, annars kan Uppvidinge kommun tvingas betala 500 000 kronor i vite..

Nerikes Allehanda - 22 mar 15 kl. 05:42

Skolinspektionen hotar med vite

Tar inte kommunen tag i skolans bekymmer så att resultaten förbättras kan det komma att kosta. Det har Skolinspektionen meddelat efter en tillsyn..

Kristianstadsbladet - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite


Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet.

BT - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet.

UNT - 02 okt 14 kl. 10:31

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor..

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 14 kl. 10:36

Skolinspektionen hotar Orsa med vite

Skolinspektionen hotar Orsa kommun med ett vite på en halv miljon kronor om kommunen inte tar itu med problemen i sina grundskolor. I våras gick nära en tredjedel av eleverna ut nian utan godkända betyg i alla ämnen. Under flera år har niondeklassare lämnat grundskolan med ett genomsnittligt meritvärde och en andel behöriga till gymnasieskolan som ligger betydligt under rikssnittet..

BT - 20 jun 18 kl. 20:50

Skolinspektionen hotar Borås stad med miljonvite

Skolinspektionen hotar på nytt Borås stad med vite i mångmiljonklassen. Detta för man inte lyckas lösa problemen med elevhälsan..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:08

Alltför många utåtagerande elever knäckte personalen på Villanskolan – Arbetsmiljöverket hotar med vite

Arbetsmiljöverket hotar med vite..

Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 15:37

Göteborgsskola riskerar vite

Skolinspektionen hotar med vite på en halv miljon kronor om Göteborgs kommun inte snarast rättar till bristerna på sin grundskola Nordhemsskolan.Enligt Skolinspektionen klarar inte skolan att ge behövande elever anpassad undervisning och särskilt stöd så att de får en chans att klara kunskapsmålen. Både lärare och elevhälsan vittnar om att resurserna inte räcker.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

”Många förstår inte att ett nej är ett nej”

Barbro Hedvall: Tiden förbi när skammen gjorde att kvinnor fann sig i våldtäkt..

DN - 1 timme sedan

Nu kan även Hägersten slippa p-avgifter

Hägerstensmoderaten Lars Svärds överklagan av p-avgifter på 193 gator i stadsdelen avslogs. Men nu ska Transportstyrelsen pröva fallet. – Det gör troligen även Hägerstens p-avgifter upphävs, säger Lars Svärd (M), fullmäktigeledamot..

DN - 2 timmar sedan

Ibrahim Baylan: ”Vi får se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas”

Ibrahim Baylan (S) säger sig inte vara nöjd med de förklaringar Svenska kraftnäts generaldirektör gett om bristerna i myndighetens säkerhetsprövningar, som avslöjats av DN.  Nu inväntar energiministern Säpos utredning. – Då får vi se vilka konsekvenser och åtgärder som behöver vidtas, säger han..

DN - 2 timmar sedan

Filmrecension: Ångestladdade idolskildringen ”Vox lux” en filmisk milstolpe

Ett tonårigt skolmassakeroffer förvandlas i ”Vox lux” till en glittersminkad superstjärna, spelad av Natalie Portman. En skicklig gestaltning av samtidens splittring och stress, skriver Kerstin Gezelius..

DN - 2 timmar sedan

Unikt samarbete ger läsarna mer lokaljournalistik

Dagens Nyheter inleder ett samarbete med Sveriges Lokalnyheter, som består av Mittmedia, Hall Media, Sörmlands Media, VK och Norran. Nu kan alla DN-läsare lägga till en lokaltidningsprenumeration till sin DN-prenumeration..

DN - 2 timmar sedan

Nytt topplopp av Hanna Öberg

Hanna Öberg stod för ännu ett starkt lopp när hon åkte in som preliminär trea i skidskyttesprinten i Ruhpolding. .

DN - 3 timmar sedan

Konsertrecension: Christina Nilssons framtid lyser klart när hon förtrollar även i romanser

Den unga sopranen Christina Nilsson var magnifik som Aida på Kungliga Operan i fjol, men hur fungerar hennes kraftfulla röst i romansernas mer intima kontext? Svaret är att den är lika förtrollande här, skriver DN:s musikrecensent Nicholas Ringskog Ferrada-Noli..

DN - 3 timmar sedan

Fritzon S förstanamn inför EU-valet

Migrationsminister Helene Fritzon blir Socialdemokraternas förstanamn inför EU-valet, det meddelar partiet på en pressträff. – Hon har bred erfarenhet och bred allmänpolitisk kunskap, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad. En enhällig partistyrelse står bakom nomineringen..

DN - 5 timmar sedan

Filmrecension: Koreanska klasskrockar och i uppslukande ”Bränd”

Litterära drömmar, skrupelfria rika ungdomar och mystiska triangeldramer präglar den sydkoreanska psykologiska thriller ”Bränd”. Jacob Lundström får ”Den talangfulle mr Ripley"-vibbar..

DN - 6 timmar sedan

15 000 kvinnor såg omstridd cupfinal

62.000 åskådare såg den italienska supercupfinalen mellan Juventus och Milan i Saudiarabien – 15.000 av dem var kvinnor, enligt AFP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.