YLE > Finland

Friday, 18 January, 23:08

YLE - 13 jan 19 kl. 16:08

Verksamhetsledaren för Stationens barn Christian Wentzel säger att unga behöver vuxna de känner förtroende för: "Det är olyckligt om vi blir rädda för människor runt omkring oss"Christian Wentzel är verksamhetsledare på organisationen Stationens barn som jobbar med förebyggande ungdomsarbete genom att skapa dialog mellan unga och vuxna. Hans uppfattning är att fallen av sexualvåld mot barn har ökat de senaste åren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Stationens, Christian Wentzel, Wentzel

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verksamhetsledarenför , Stationens, barn, Christian, Wentzelsäger att , unga, behöver vuxna de känner förtroende för Det är olyckligt om vi blir rädda för människor runt omkring oss
HBL - 19 aug 14 kl. 04:11

Pessimism bland unga oroar Christian Wentzel

Christian Wentzel följer dagens tonåringar från parad­plats. Vissa har problem, många problem. De flesta mår ändå bra och vårt välstånd är påtagligt.

Nyan - 13 timmar sedan

Verksamhetsledaren polisanmäld

Styrelsen för Ålands bildningsförbund har polisanmält verksamhetsledaren Mikael Erickson för att försöka få klarhet vart förbundets pengar tagit vägen. .

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 01:30

Dansk lön ger färre fattiga barn

Det finns färre fattiga barn i Malmö än de höga tal som Rädda Barnen presenterade i förra veckan. Tar man med de barn vars föräldrar har inkomst i Danmark blir siffrorna annorlunda, visar en undersökning från Näringsliv Skåne.
I Rädda Barnens siffror utgår man från barn som lever i familjer med låg inkomst eller lever på försörjningsstöd, det som förr kallades socialhjälp.

YLE - 13 okt 15 kl. 15:07

Hem och Skola- verksamhetsledaren vägrar sälja kex

Att åka på lägerskola är roligt och viktigt för klassammanhållningen. Det verkar såväl elever, lärare som föräldrar vara överens om. - Lägerskolan har en stark inverkan på hur skolsammanhållningen fungerar under resten av året!

YLE - 09 jul 17 kl. 13:00

Brandman på flygplatsen: Ibland föds det barn på toaletten

Brandmännen vid Finavias brandstation på Helsingfors-Vanda flygplats är de första på plats då något händer på flygplatsens område. Inga stora olyckor har hänt på flygplatsen på en lång tid men nog annat ovanligt: bland annat har kvinnor fött barn i terminalen. – Vår beredskapstid är tre minuter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Christian sparade sitt hår i två år – för att ge till cancersjuka barn

Lille Christian McPhilamy är en riktig kanonkille. I två år retade hans klasskamrater honom och kallade Christian för en tjej men han fortsatte att spara ut sitt långa hår – så att han i slutänden skulle kunna klippa av det för att göra peruker till cancersjuka barn.Bild: Facebook
LÄS MER: Den här rörande bilden visar kärleken mellan två cancersjuka flickorEnligt Florida Today började han spara ut håret efter att som sexåring ha sett en reklam för en välgörenhetsorganisation som uppmanade folk till att just hjälpa till med peruker.

YLE - 24 sep 13 kl. 14:44

Många barn har problem med spriten

Mer än 1 200 barn i åldern 10-17 fick vård på sjukhus och polikliniker på grund av alkohol år 2011, enligt Institutet för hälsa och välfärd THL:s register för vårdanmälningar. Då drogmissbruksfallen räknas med ökar antalet. I fjol sökte 310 minderåriga hjälp på A-klinikernas ungdomsstationer i Helsingfors, Esbo, Tammerfors och Åbo.

YLE - 24 sep 13 kl. 18:24

Barn och unga har problem med spriten

Mer än 1 200 barn i åldern 10-17 fick vård på sjukhus och polikliniker på grund av alkohol år 2011, enligt Institutet för hälsa och välfärd THL:s register för vårdanmälningar. Då drogmissbruksfallen räknas med ökar antalet. I fjol sökte 310 minderåriga hjälp på A-klinikernas ungdomsstationer i Helsingfors, Esbo, Tammerfors och Åbo.

Posh24 - 09 mar 14 kl. 18:22

Christian Bale och hustrun Sandra Blazic väntar sitt andra barn!

Christian Bale ska bli pappa igen! Skådespelaren och hans fru Sandra Blazic väntar enligt säkra uppgifter sitt andra barn, rapporterar People. Graviditetsryktena tog fart förra helgen när Sandra debuterade en möjlig babybula på Oscarsgalan, där Bale var nominerad för Bästa manliga huvudroll i "American Hustle".

Skånskan - 29 sep 15 kl. 09:00

Politiker tar ton för barn som är på flykt

STAFFANSTORP De är vana att stå i talarstolen och prata politik men på lördag får några av Staffanstorps politiker en ny roll, som körsångare.De har sagt ja till att medverka i en insamling för barn på flykt. Flera har redan tackat ja till att delta, en är kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M).

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - 4 timmar sedan

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

YLE - 6 timmar sedan

Vem är hjälte och vem är antihjälte?

Det första många tänker på när man nämner hjältar eller antihjältar är säkert superhjältar som Spindelmannen, Stålmannen eller Läderlappen. Men med hjältar kan man också syfta till historiska och mer samtida hjältar inom idrotten, populärkulturen och konsten..

YLE - 6 timmar sedan

Många migrationsfrågor kan tolkas på olika sätt — ministrar vill fundera på alla tänkbara tolkningar

Under fredag förmiddag gick regeringen igenom läget med sexuell brottslighet i Finland, med anledning av de uppmärksammade fallen i Uleåborg och Helsingfors. Att döma av regeringsmedlemmarnas kommentarer var det inte sexbrott som blev det stora samtalsämnet, utan migrationsfrågor..

YLE - 8 timmar sedan

STT: Finnairpilot hade över två promille i blodet innan flygning - döms till villkorligt fängelsestraff

Piloten har dömts till tre månaders villkorligt fängelse, fått sparken från Finnair samt förlorat sin flyglicens. Passagerare hade redan klivit ombord på planet från Helsingfors till Rom när pilotens berusning uppdagades..

YLE - 8 timmar sedan

Lojobornas vardag förändras om de radikalaste sparförslagen godkänns

Ett högklassigt musikutbud försvinner och en hobby för flera hundra personer är över. Så kan det gå om Lojo stadsorkester eller Lojo teater läggs ner. Nämnderna i Lojo ger nu förslag på hur staden ska få ekonomin i balans..

YLE - 8 timmar sedan

Ingen tågtrafik mellan Hangö och Karis för tillfället

På fredag eftermiddag (18.1) meddelade VR på sin webbplats att tågturerna mellan Hangö och Karis körs med bussar. Ett systemfel gör att tågen ersätts med bussar..

YLE - 14 timmar sedan

Ta med pekplattan i plurret och träna effektivare

Simhallarna i Björnborg testar vattentäta pekplattor som simhallsbesökarna får ta med sig i bassängen. Tanken är att besökaren kan utnyttja olika träningsprogram medan man är i vattnet..

YLE - 8 timmar sedan

Nordkalk vill förbättra lönsamheten – vd Hannu Hautala avgår och ny vd ska rekryteras

En större förändringsprocess är på gång och bolaget letar nu en ny vd..

YLE - 9 timmar sedan

Arbetsgivarna hotar med lockout mot flygledarna

Servicebranschens arbetsgivarförbund Palta har lämnat in en anmälan om lockout i tvisten med flygledarna. Lockouten skulle börja den 2 februari och ta slut den 15 februari..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.