YLE > Finland

Saturday, 20 April, 16:34

YLE - 13 jan 19 kl. 16:08

Verksamhetsledaren för Stationens barn Christian Wentzel säger att unga behöver vuxna de känner förtroende för: "Det är olyckligt om vi blir rädda för människor runt omkring oss"Christian Wentzel är verksamhetsledare på organisationen Stationens barn som jobbar med förebyggande ungdomsarbete genom att skapa dialog mellan unga och vuxna. Hans uppfattning är att fallen av sexualvåld mot barn har ökat de senaste åren..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Stationens, Christian Wentzel, Wentzel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verksamhetsledarenför , Stationens, barn, Christian, Wentzelsäger att , unga, behöver vuxna de känner förtroende för Det är olyckligt om vi blir rädda för människor runt omkring oss
HBL - 19 aug 14 kl. 04:11

Pessimism bland unga oroar Christian Wentzel

Christian Wentzel följer dagens tonåringar från parad­plats. Vissa har problem, många problem. De flesta mår ändå bra och vårt välstånd är påtagligt.

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 01:30

Dansk lön ger färre fattiga barn

Det finns färre fattiga barn i Malmö än de höga tal som Rädda Barnen presenterade i förra veckan. Tar man med de barn vars föräldrar har inkomst i Danmark blir siffrorna annorlunda, visar en undersökning från Näringsliv Skåne.
I Rädda Barnens siffror utgår man från barn som lever i familjer med låg inkomst eller lever på försörjningsstöd, det som förr kallades socialhjälp.

YLE - 13 okt 15 kl. 15:07

Hem och Skola- verksamhetsledaren vägrar sälja kex

Att åka på lägerskola är roligt och viktigt för klassammanhållningen. Det verkar såväl elever, lärare som föräldrar vara överens om. - Lägerskolan har en stark inverkan på hur skolsammanhållningen fungerar under resten av året!

YLE - 09 jul 17 kl. 13:00

Brandman på flygplatsen: Ibland föds det barn på toaletten

Brandmännen vid Finavias brandstation på Helsingfors-Vanda flygplats är de första på plats då något händer på flygplatsens område. Inga stora olyckor har hänt på flygplatsen på en lång tid men nog annat ovanligt: bland annat har kvinnor fött barn i terminalen. – Vår beredskapstid är tre minuter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Christian sparade sitt hår i två år – för att ge till cancersjuka barn

Lille Christian McPhilamy är en riktig kanonkille. I två år retade hans klasskamrater honom och kallade Christian för en tjej men han fortsatte att spara ut sitt långa hår – så att han i slutänden skulle kunna klippa av det för att göra peruker till cancersjuka barn.Bild: Facebook
LÄS MER: Den här rörande bilden visar kärleken mellan två cancersjuka flickorEnligt Florida Today började han spara ut håret efter att som sexåring ha sett en reklam för en välgörenhetsorganisation som uppmanade folk till att just hjälpa till med peruker.

YLE - 24 sep 13 kl. 14:44

Många barn har problem med spriten

Mer än 1 200 barn i åldern 10-17 fick vård på sjukhus och polikliniker på grund av alkohol år 2011, enligt Institutet för hälsa och välfärd THL:s register för vårdanmälningar. Då drogmissbruksfallen räknas med ökar antalet. I fjol sökte 310 minderåriga hjälp på A-klinikernas ungdomsstationer i Helsingfors, Esbo, Tammerfors och Åbo.

YLE - 24 sep 13 kl. 18:24

Barn och unga har problem med spriten

Mer än 1 200 barn i åldern 10-17 fick vård på sjukhus och polikliniker på grund av alkohol år 2011, enligt Institutet för hälsa och välfärd THL:s register för vårdanmälningar. Då drogmissbruksfallen räknas med ökar antalet. I fjol sökte 310 minderåriga hjälp på A-klinikernas ungdomsstationer i Helsingfors, Esbo, Tammerfors och Åbo.

Posh24 - 09 mar 14 kl. 18:22

Christian Bale och hustrun Sandra Blazic väntar sitt andra barn!

Christian Bale ska bli pappa igen! Skådespelaren och hans fru Sandra Blazic väntar enligt säkra uppgifter sitt andra barn, rapporterar People. Graviditetsryktena tog fart förra helgen när Sandra debuterade en möjlig babybula på Oscarsgalan, där Bale var nominerad för Bästa manliga huvudroll i "American Hustle".

Skånskan - 29 sep 15 kl. 09:00

Politiker tar ton för barn som är på flykt

STAFFANSTORP De är vana att stå i talarstolen och prata politik men på lördag får några av Staffanstorps politiker en ny roll, som körsångare.De har sagt ja till att medverka i en insamling för barn på flykt. Flera har redan tackat ja till att delta, en är kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M).

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Christian tatuerade ansiktet – nu döms han av samhället

Christian Kamp hamnade i rullstol efter en motorcykelolycka då hans ena ben blev så pass skadat. På grund av olyckan förlorade han sitt jobb, sitt förhållande och kunde inte längre springa eller leka med sina barn på samma sätt. Efter ett tag fick han opereras.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 7 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 8 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 15:37

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - Igår: 12:21

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - Igår: 09:55

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - Igår: 09:00

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.