Expressen > Kultur

Thursday, 17 January, 09:45

Expressen - 13 jan 19 kl. 16:00

Ungarna orkar inte längre med mat eller handlingIngenting har längre en början eller ett slut, varken vid matbordet eller framför skärmarna. Daniel Sjölin ser hur matglädje blir mathat när berättarkonstens sista utpost dör..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sjölin

Dela artikeln

256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungarna, orkarinte längre med , mateller , handling
Trelleborgs Allehanda - 21 jun 14 kl. 12:00

Nu har ungarna flytt boet

Foto: Lars Pehrson
De tre unga havsörnarna i Skanör är nu flygfärdiga och snart väntar ett farofyllt vuxenliv. "Det är fantastiskt att alla tre har klarat sig", säger Björn Malmhagen.
Det gamla havsörnsparet i Skanör som TA skrev om 15/3 har nu lärt sina ungar att flyga.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 15:00

På Svarteskolan slängs ingen mat

svarte Svarteskolan har reducerat sitt matsvinn från elva kilo i veckan till nära nog noll.
– Om vi tar bättre vara på maten hjälper vi miljön, säger eleverna Amanda Lagström och Nova Bagge i Grön flaggrådet.Grön flaggrådets åtta elever från klass 3 till 6 förmedlar sitt budskap med en film på Youtube, Matsvinn blir matvinn, som bland annat handlar om hur mycket mat som slängs.

BT - 21 jan 11 kl. 08:15

Hur mycket mat orkar vi med?

Mat, mat, mat. 61 tv-program som handlar om mat. Bara under denna veckan.

IDG - 14 nov 17 kl. 14:42

Ropa på ungarna med Google Home – kan nu användas som interkomsystem


För att väcka ungarna på morgonen, eller om du inte orkar gå ända bort till kollegan – Google Homes senaste uppdatering är en bekväm sådan..

YLE - 27 jul 16 kl. 07:01

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Snart kommer offentliga storkök, vid bland annat skolor, sjukhus och brigader, att börja servera mera inhemsk mat. Nya rekommendationer ska göra matens kvalitet till en avgörande faktor i offentliga upphandlingar. "Djurens välbefinnande, livsmedelssäkerhet och god odlingsed som tar hänsyn till miljön".

YLE - 04 sep 16 kl. 19:11

Finländaren kastar bort mat för 125 euro per år

I Finland kastar man bort 24 kilogram mat per person per år. Det kostar både pengar och resurser. - Vi kastar bort fullt ätbar mat, och det är ett problem, säger Lisbeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet och projektledare för Svinnkampen.

Sydsvenskan - 08 mar 15 kl. 00:30

Orkar Showan ­så orkar vi

USA. På hotellrummet i Mississippi finns en telefonkatalog. Av nyfikenhet kollar jag om ordet abort står med i Gula sidorna.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 15 kl. 00:30

Orkar Showan ­så orkar vi

USA. På hotellrummet i Mississippi finns en telefonkatalog. Av nyfikenhet kollar jag om ordet abort står med i Gula sidorna.

Barometern - 23 aug 14 kl. 14:37

Mat och bredband viktigt för KD

Hemlagad mat till äldre, lokalproducerade mat på skolor och äldreboende och ja till skolavslutningar i kyrkan. KD har lagt fram sitt valprogram för kommunvalet i Kalmar. Tio valfrågor, det är vad KD ska vinna väljare på i kommunvalet i Kalmar.

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:54

Kall mat en besvikelse för oss pensionärer

Kommentar till ansvariga för ny matdistribution till äldre inom Växjö kommun. Varför får vi inte, som tidigare vid lunchtid, varm, god och vällagad mat från Kvarngårdens kök i Ingelstad?
Undertecknad och många pensionärer i V Nöbbele har samma erfarenheter och tankar om nya matdistributionen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Ett icke-samlag med lösryckta dialogpartier

Cecilia Hansson har skrivit en auto-fiktiv fragmentroman baserad på ett konstprojekt.Amanda Svensson kväver först en gäspning, men blir så småningom förtjust i den lekfulla självdistansen..

Expressen - 17 timmar sedan

Låt gästerna vinkla i fred, Ekdal och Ekdal

SVT:s nya prestigesatsning "Ekdal och Ekdal" är en i grunden lyckad mix.Daniel Sjölin ser ett samhällsprogram som dock behöver slipa på sin etablissemangsretorik..

Expressen - 22 timmar sedan

Förtrollande språk i tysk må bra-roman

Tyska Mariana Leky har gjort succé med sin storsäljande och prisbelönta "Drömmen om okapin".Nina Lekander läser en charmig må bra-roman där allt kan vridas och vändas på..

Expressen - Igår: 06:30

Äntligen tar någon itu med Norrköpings slavhistoria

Anna Hellgren åker hem till Norrköping och ser Carl Johan De Geers utställning "Släkten och slavarna"..

Expressen - Igår: 20:00

Den vänsterprasslande kungen hyrde in pöbeln

Vi vet inte ens hur en av våra främsta kompositörer såg ut. Lars Sjöberg läser Ernst Brunners roman om Johan Helmich Roman och hans tid. .

Expressen - I förrgår: 20:00

Så mycket tjänar en svensk poet

Katarina Frostenson kräver pengar av Svenska Akademien för att kunna fortsätta som poet. Sven Olov Karlsson gör en djupdykning i några av våra andra kända poeters ekonomiska verklighet..

Expressen - I förrgår: 15:57

Jag har aldrig ställt mig in hos Akademien

Poeten Einar Askestad svarar Daniel Sjölin i debatten om Svenska Akademiens stipendieutdelning..

Expressen - I förrgår: 14:01

Hon hade inte stått ut med dagens vänster

Den 15 januari är det 100 år sedan Rosa Luxemburg mördades. Salomon Schulman önskar att vänstern tagit hand om hennes idéarv..

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:30

Det här är ingen vanlig teater – därför nödvändig

I källaren på Barnens underjordiska scen har barnpubliken spelat huvudrollen.Margareta Sörenson befarar att det är slut med att leka Alice och Strindberg..

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:30

Samtidspoesin har blivit bekväm

Svensk poesi kan vara både skojfrisk, kreativ och egensinnig - i sin periferi. Men har den inte börjat stelna?Victor Malm läser fyra diktsamlingar och frågar sig om det inte är dags att komma ut ur marginalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.