Expressen > Kultur

Wednesday, 24 April, 22:17

Expressen - 13 jan 19 kl. 16:00

Ungarna orkar inte längre med mat eller handlingIngenting har längre en början eller ett slut, varken vid matbordet eller framför skärmarna. Daniel Sjölin ser hur matglädje blir mathat när berättarkonstens sista utpost dör..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sjölin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungarna, orkarinte längre med , mateller , handling
Trelleborgs Allehanda - 21 jun 14 kl. 12:00

Nu har ungarna flytt boet

Foto: Lars Pehrson
De tre unga havsörnarna i Skanör är nu flygfärdiga och snart väntar ett farofyllt vuxenliv. "Det är fantastiskt att alla tre har klarat sig", säger Björn Malmhagen.
Det gamla havsörnsparet i Skanör som TA skrev om 15/3 har nu lärt sina ungar att flyga.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 15:00

På Svarteskolan slängs ingen mat

svarte Svarteskolan har reducerat sitt matsvinn från elva kilo i veckan till nära nog noll.
– Om vi tar bättre vara på maten hjälper vi miljön, säger eleverna Amanda Lagström och Nova Bagge i Grön flaggrådet.Grön flaggrådets åtta elever från klass 3 till 6 förmedlar sitt budskap med en film på Youtube, Matsvinn blir matvinn, som bland annat handlar om hur mycket mat som slängs.

BT - 21 jan 11 kl. 08:15

Hur mycket mat orkar vi med?

Mat, mat, mat. 61 tv-program som handlar om mat. Bara under denna veckan.

IDG - 14 nov 17 kl. 14:42

Ropa på ungarna med Google Home – kan nu användas som interkomsystem


För att väcka ungarna på morgonen, eller om du inte orkar gå ända bort till kollegan – Google Homes senaste uppdatering är en bekväm sådan..

YLE - 27 jul 16 kl. 07:01

Offentliga storkök ska satsa på ansvarsfull mat: "Hoppas det leder till fler arbetsplatser"

Snart kommer offentliga storkök, vid bland annat skolor, sjukhus och brigader, att börja servera mera inhemsk mat. Nya rekommendationer ska göra matens kvalitet till en avgörande faktor i offentliga upphandlingar. "Djurens välbefinnande, livsmedelssäkerhet och god odlingsed som tar hänsyn till miljön".

YLE - 04 sep 16 kl. 19:11

Finländaren kastar bort mat för 125 euro per år

I Finland kastar man bort 24 kilogram mat per person per år. Det kostar både pengar och resurser. - Vi kastar bort fullt ätbar mat, och det är ett problem, säger Lisbeth Eriksson, hushållsrådgivare på Marthaförbundet och projektledare för Svinnkampen.

Sydsvenskan - 08 mar 15 kl. 00:30

Orkar Showan ­så orkar vi

USA. På hotellrummet i Mississippi finns en telefonkatalog. Av nyfikenhet kollar jag om ordet abort står med i Gula sidorna.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 15 kl. 00:30

Orkar Showan ­så orkar vi

USA. På hotellrummet i Mississippi finns en telefonkatalog. Av nyfikenhet kollar jag om ordet abort står med i Gula sidorna.

Barometern - 23 aug 14 kl. 14:37

Mat och bredband viktigt för KD

Hemlagad mat till äldre, lokalproducerade mat på skolor och äldreboende och ja till skolavslutningar i kyrkan. KD har lagt fram sitt valprogram för kommunvalet i Kalmar. Tio valfrågor, det är vad KD ska vinna väljare på i kommunvalet i Kalmar.

SmålandsPosten - 16 jan 15 kl. 06:54

Kall mat en besvikelse för oss pensionärer

Kommentar till ansvariga för ny matdistribution till äldre inom Växjö kommun. Varför får vi inte, som tidigare vid lunchtid, varm, god och vällagad mat från Kvarngårdens kök i Ingelstad?
Undertecknad och många pensionärer i V Nöbbele har samma erfarenheter och tankar om nya matdistributionen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Feminismen cementerar kvinnans underordning

Joel Halldorf skrev att män och kvinnor håller på att glida isär.Helena Granström fortsätter med att ifrågasätta den konstruktivism som håller på att lösa upp könsrollerna..

Expressen - 7 timmar sedan

Som vanligt hypnotiserar han sin konsertpublik

Klarinettisten Martin Frösts stiftelse ska ge barn och unga runtom i världen möjlighet att lära sig spela.Gunilla Brodrej går på en behjärtansvärd konsert..

Expressen - 15 timmar sedan

Witt-Brattström dyker i den litteraturhistoriska dyn

I ”Historiens metoo-vrål” kopplar Ebba Witt-Brattström samman litteraturen med uppropen hösten 2017.Madelaine Levy applåderar ett genialt grepp, men önskar att författaren var mindre demagogisk..

Expressen - Igår: 19:00

Podcast: ”Vi ska resa tre skampålar på Nybroplan”

Det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius tar upp förspelet och efterspelet till ”Morgonstudion” när Gunilla mötte DN:s kulturchef Björn Wiman för att prata om krisen på Dramaten. Dessutom pratar de om sångaren på Kungliga Operan som dömts för att ha sexuellt ofredat en minderårig. .

Expressen - Igår: 13:23

Stjärnorna som lånar sig till Kinas regim

Svenska artister och idrottspersonligheter tjänar pengar på marknadsföring av kinesiska företag som assisterar landets regim med etnisk förföljelse.Jojje Olsson undrar hur det känns när pengarna från en förtryckande regim trillar in på stjärnornas bankkonton..

Expressen - I förrgår: 19:00

En mammas alkohol, morfin och skrivande

Hon spåddes att bli en stor författare, men Mirjam Touminen föll i glömska.Magnus Florin har läst Tuva Korsströms biografi om sina föräldrar och om en mor vars radikala författarskap slutade i tystnad. .

Expressen - I förrgår: 09:40

Har en clown sämre rykte än en KGB-agent?

Rubriker världen över berättar nu om hur en komiker tagit makten i Ukraina.Dmitri Plax menar att Ukraina har lyckats på en punkt, jämfört andra före detta sovjetrepubliker..

Expressen - 21 apr 19 kl. 08:02

Upplysningens vänner är anfrätta av självgodhet

Även tron på förnuft och framsteg kan bli en förblindande myt. Malte Persson skärskådar den intellektuella samtidens syn på upplysningen..

Expressen - I förrgår: 06:00

Boken anklagar ingen och det behövs inte för vi vet

Det som är självklart för många är bara en dröm för andra.Margareta läser böcker och går på teater om romer och tiggare..

Expressen - 21 apr 19 kl. 13:00

Förortens tristess skapade Tracey Thorn

I sin nya självbiografi återvänder Tracey Thorn till uppväxtens pendeltågperronger. Dan Hallemar ser hur förortens stadsplanering blir en viktig bit när popstjärnan lägger pusslet om sig själv. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.