Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 24 April, 22:37

Nyan - 13 jan 19 kl. 14:44

Fast bosatta utan ström ska meddela ÅEAÅlands elandelslag ber alla fast bosatta som ännu saknar ström eller som saknar ström på en fas, det vill säga att huset är delvist strömlöst, att meddela detta via hemsidan. – Vi tar även emot dessa meddelanden per telefon 39 202. Meddela detta trots att ni redan tidigare anmält att ni saknar ström, skriver de i ett pressutskick. De uppgifter man behöver är mätarplatsnummer (syns på fakturan uppe till höger), namn och telefonnummer. – På så sätt har vi bättre möjligheter att prioritera dem med störst behov.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅEA, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fast, bosattautan , strömska , meddela, ÅEA
YLE - 30 jun 17 kl. 05:59

Polishäktet i Esbo prickas för bältessäng – människor binds fast med ansiktet nedåt

I polishäktet i Esbo finns en bältessäng som är avsedd för att lugna ner bland annat aggressiva personer. Bältessängen har använts för att binda fast personer i flera timmar med ansiktet nedåt. Biträdande justitieombudsmannen fördömer användandet av bältessängen i ett färskt utlåtande.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 11:49

Straff i bygghärva står fast


Hovrättens dom mot 14 personer, inblandade i en omfattande bygghärva i Värmland, står fast. Högsta domstolen har beslutat att inte ta upp målet.Brotten begicks i byggbranschen, via ett tiotal företag - ett av dem med uppgiften att bara ställa ut falska fakturor.

BT - 28 apr 14 kl. 11:49

Straff i bygghärva står fast

Hovrättens dom mot 14 personer, inblandade i en omfattande bygghärva i Värmland, står fast. Högsta domstolen har beslutat att inte ta upp målet. Brotten begicks i byggbranschen, via ett tiotal företag - ett av dem med uppgiften att bara ställa ut falska fakturor.

YLE - 15 nov 13 kl. 10:31

WADA: Strängare straff för dopning

Antidopningsbyrån WADA godkände på fredagen ett nytt antidopningsregelverk, som träder i kraft år 2015. Den mest betydelsefulla förändringen blir att de som åker fast för dopning ska straffas hårdare. För sin första förseelse kommer idrpottare i framtiden att få fyra års tävlingsförbud, jämfört med dagens två år.

Kristianstadsbladet - 10 maj 12 kl. 15:52

Fängelsedom mot pedofil står fast

Högsta domstolen prövar inte målet där en 45-årig pedofil dömts. Därmed står straffet på sju års fängelse fast.
För att HD skulle pröva 45-åringens överklagande krävdes prövningstillstånd.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 13 kl. 06:30

Äldreboendet blev strömlöst i flera timmar

Foto: Claes Nyberg
I nästan sex timmar fick boende och personal på Alstadhemmet klara sig utan ström när stormen Simone drog fram över slätten för en månad sedan. "Ett strömavbrott påverkar alltid hos oss", säger enhetschefen.
Kommunen har flera nödaggregat som kan användas vid elavbrott.

Alingsås tidning - 10 mar 16 kl. 12:17

Livstidsdom mot 24-åring står fast

Livstidsdomen mot den 24-årige mannen som mördade en kvinna i Vårgårda under sommaren står fast. Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd.
Tidigare i år överklagade 24-åringen hovrättens livstidsdom och ville ha ett tidsbestämt straff.

Alingsås tidning - 03 nov 18 kl. 05:30

Morddom mot 52-åring står fast

Domen mot 52-åringen som fällts påskhelgens mord på Östlyckan står fast – det står klar sedan Högsta Domstolen meddelat att de inte tar upp saken till prövning.
Den 52-årige mannen, vilken av både tings- och hovrätt dömts till 14 års fängelse för mord, vände sig nyligen till Högsta Domstolen och begärde prövningstillstånd. I en inlaga till domstolen förde mannens advokat fram en rad argument som påstods tala för att hans klient skulle få en ny prövning i den högre rättsinstansen.

Nyan - 08 jan 19 kl. 14:39

Saltviks fritidshem öppna för elever utan ström

Det här meddelar Saltvik om läget i kommunen just nu:
Fritidshemmen (eftis) erbjuder plats för alla elever i årskurserna 1-6 som inte har ström hemma. Eleverna erbjuds även möjlighet att duscha i skolan. Ett flertal kommuninvånare är fortsättningsvis utan ström.

Kristianstadsbladet - 17 apr 12 kl. 09:30

Dom för misshandeln på Teaterbaren står fast

Högsta domstolen prövar inte målet där en 34-åring dömts för att han grovt misshandlat en 25-åring m?
Högsta domstolen prövar inte målet där en 34-åring dömts för att han grovt misshandlat en 25-åring med en flaska på Teaterbaren.Efter att ha gått igenom målet fann HD inga skäl att meddela prövningstillstånd.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

De får pris av kulturstiftelsen

Ålandsbankens kulturpris, som utdelas av Ålands kulturstiftelses styrelse, delas i år mellan fil.mag. Eva Sundberg och pensionerade förlagsredaktören Ralf Svenblad, meddelar stiftelsens preses Lars Ingmar Johansson.

Nyan - 4 timmar sedan

Insamling till Lionsloppis

Den 1 maj är det dags för Lions tradionella loppmarknad och auktion på Torget i Mariehamn. Insamlingen inför marknaden sker den 29 april klockan 18. Då börjar upphämtningsbilar köra runt på stadens gator.

Nyan - 5 timmar sedan

Stadsmotion om möten på distans

Obundnas Anders Holmberg och Conny Nylund föreslår att förvaltningsstadgan för Mariehamns stad ändras så att medlemmar i stadens politiska organ kan dela i sammanträden på distans. Bakgrunden är att lagtinget ändrat kommunallagen för att möjliggöra detta, men stadsstyrelsen har inte lagt fram ett sådant förslag för fullmäktige. – Obunden samling r.

Nyan - 7 timmar sedan

Helenius sparrar mot världsmästare

BOXNING. Robert Helenius åker till USA för att sparra mot världsmästaren Deontay Wilder, som i sin tur ska försöka försvara WBC-förbundets VM-titel mot amerikanska landsmannen Dominic Breazeale den 18 maj. För Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius, 35, väntar ett två veckor långt träningsläger i Wilders hemstad Tuscaloosa i Alabama, tillsammans med tränaren Johan Lindström.

Nyan - 7 timmar sedan

Färja fick elfel på Ålands hav

Passagerarfärjan Baltic Princess drabbades av ett omfattande elfel på onsdagen, meddelar rederiet Tallink Silja. Två av fartygets fyra huvudmotorer stannade på grund av felet, säger kommunikationschef Marika Nöjd vid rederiet Tallink Silja till Iltasanomat. Fartyget var på väg från Stockholm till Åbo och på grund av felet valde man att hoppa över det tidtabellsenliga stoppet i Mariehamn, skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Nyan - 9 timmar sedan

13 trafikolyckor med personskador

13 stycken trafikolyckor som resulterade i personskador inträffade på Åland första kvartalet i år.
Detta rapporterar Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, utgående från uppgifter om olyckor som rapporterats till Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag. – På grund av detta finns det ett mörkertal av olyckor som inte syns i denna uppföljning, sett till Ålands Ömsesidigas försäkringsbolags ställning på den åländska marknaden torde mörkertalet dock vara relativt litet, skriver Åsub.

Nyan - 10 timmar sedan

Från Barbados till Gamla stan – och Mariehamn

Den 12 maj kommer Magnus Carlsson med sin jubileumsshow ”Från Barbados till Gamla stan” till Mariehamn och Alandica. Det är ett jättearrangemang som bland annat inkluderar en stor dansensemble, fyrverkerier, och storbildsskärmar. .

Nyan - 12 timmar sedan

Här kan du golfa på berget

Snart invigs den nya discgolfbanan i Badhusparken i Mariehamn, men redan nu utövas den populära sporten för fullt. .

Nyan - 12 timmar sedan

Vill fräscha upp vid hamnterminalen

– Se till att området utanför hamnterminalen fräschas upp och att trafiken till och från området fungerar. Det skriver Obundas Anders Holmberg i en motion till stadsfullmäktige. – Området utanför terminalen behöver få fler utesittplatser, bättre sopkorgar, tydligare vägmarkeringar och informationsskyltar.

Nyan - 13 timmar sedan

Stadsrevisorer kritiserar köptjänster för Mariebad

Stadens revisorer kritiserar köpet av projekteringstjänster för renoveringen av Mariebad i skarpa ordalag. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.