Nyan > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 10:27

Nyan - 13 jan 19 kl. 14:44

Fast bosatta utan ström ska meddela ÅEAÅlands elandelslag ber alla fast bosatta som ännu saknar ström eller som saknar ström på en fas, det vill säga att huset är delvist strömlöst, att meddela detta via hemsidan. – Vi tar även emot dessa meddelanden per telefon 39 202. Meddela detta trots att ni redan tidigare anmält att ni saknar ström, skriver de i ett pressutskick. De uppgifter man behöver är mätarplatsnummer (syns på fakturan uppe till höger), namn och telefonnummer. – På så sätt har vi bättre möjligheter att prioritera dem med störst behov.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
ÅEA, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

181 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fast, bosattautan , strömska , meddela, ÅEA
YLE - 30 jun 17 kl. 05:59

Polishäktet i Esbo prickas för bältessäng – människor binds fast med ansiktet nedåt

I polishäktet i Esbo finns en bältessäng som är avsedd för att lugna ner bland annat aggressiva personer. Bältessängen har använts för att binda fast personer i flera timmar med ansiktet nedåt. Biträdande justitieombudsmannen fördömer användandet av bältessängen i ett färskt utlåtande.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 11:49

Straff i bygghärva står fast


Hovrättens dom mot 14 personer, inblandade i en omfattande bygghärva i Värmland, står fast. Högsta domstolen har beslutat att inte ta upp målet.Brotten begicks i byggbranschen, via ett tiotal företag - ett av dem med uppgiften att bara ställa ut falska fakturor.

BT - 28 apr 14 kl. 11:49

Straff i bygghärva står fast

Hovrättens dom mot 14 personer, inblandade i en omfattande bygghärva i Värmland, står fast. Högsta domstolen har beslutat att inte ta upp målet. Brotten begicks i byggbranschen, via ett tiotal företag - ett av dem med uppgiften att bara ställa ut falska fakturor.

YLE - 15 nov 13 kl. 10:31

WADA: Strängare straff för dopning

Antidopningsbyrån WADA godkände på fredagen ett nytt antidopningsregelverk, som träder i kraft år 2015. Den mest betydelsefulla förändringen blir att de som åker fast för dopning ska straffas hårdare. För sin första förseelse kommer idrpottare i framtiden att få fyra års tävlingsförbud, jämfört med dagens två år.

Kristianstadsbladet - 10 maj 12 kl. 15:52

Fängelsedom mot pedofil står fast

Högsta domstolen prövar inte målet där en 45-årig pedofil dömts. Därmed står straffet på sju års fängelse fast.
För att HD skulle pröva 45-åringens överklagande krävdes prövningstillstånd.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 13 kl. 06:30

Äldreboendet blev strömlöst i flera timmar

Foto: Claes Nyberg
I nästan sex timmar fick boende och personal på Alstadhemmet klara sig utan ström när stormen Simone drog fram över slätten för en månad sedan. "Ett strömavbrott påverkar alltid hos oss", säger enhetschefen.
Kommunen har flera nödaggregat som kan användas vid elavbrott.

Alingsås tidning - 10 mar 16 kl. 12:17

Livstidsdom mot 24-åring står fast

Livstidsdomen mot den 24-årige mannen som mördade en kvinna i Vårgårda under sommaren står fast. Högsta domstolen ger inget prövningstillstånd.
Tidigare i år överklagade 24-åringen hovrättens livstidsdom och ville ha ett tidsbestämt straff.

Alingsås tidning - 03 nov 18 kl. 05:30

Morddom mot 52-åring står fast

Domen mot 52-åringen som fällts påskhelgens mord på Östlyckan står fast – det står klar sedan Högsta Domstolen meddelat att de inte tar upp saken till prövning.
Den 52-årige mannen, vilken av både tings- och hovrätt dömts till 14 års fängelse för mord, vände sig nyligen till Högsta Domstolen och begärde prövningstillstånd. I en inlaga till domstolen förde mannens advokat fram en rad argument som påstods tala för att hans klient skulle få en ny prövning i den högre rättsinstansen.

Nyan - 08 jan 19 kl. 14:39

Saltviks fritidshem öppna för elever utan ström

Det här meddelar Saltvik om läget i kommunen just nu:
Fritidshemmen (eftis) erbjuder plats för alla elever i årskurserna 1-6 som inte har ström hemma. Eleverna erbjuds även möjlighet att duscha i skolan. Ett flertal kommuninvånare är fortsättningsvis utan ström.

Kristianstadsbladet - 17 apr 12 kl. 09:30

Dom för misshandeln på Teaterbaren står fast

Högsta domstolen prövar inte målet där en 34-åring dömts för att han grovt misshandlat en 25-åring m?
Högsta domstolen prövar inte målet där en 34-åring dömts för att han grovt misshandlat en 25-åring med en flaska på Teaterbaren.Efter att ha gått igenom målet fann HD inga skäl att meddela prövningstillstånd.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Varning för falska sedlar

Företagare som hanterar kontanter uppmanas av polisen att granska inkomna sedlar noggrant. Bara sedan årsskiftet har polisen hunnit ta emot tre anmälningar där man misstänker att en sedel är falsk. Under 2018 steg antalet anmälningar om falska sedlar från några enstaka till närmare tio, och de allra flesta anmälningarna gjordes i slutet av året.

Nyan - 1 timme sedan

Hammarland och Eckerö dryftar högstadium i kväll

Det skrider allt närmare för bygge av en egen högstadieskola för Hammarland och Eckerö. I kväll ska kommunernas styrelser och fullmäktige träffas för att diskutera ärendet.
Hammarlands kommunfullmäktige har i budgeten för år 2019 upptagit följande anslag om 100 000 euro: ”Projektering och utredning av en cirka 1 200 kvadratmeter stor högstadieskola tillsammans med Eckerö kommun.

Nyan - 2 timmar sedan

Tilläggsbudget godkändes

Lagtinget godkände på onsdagen förra årets tredje tilläggsbudget. I budgeten ingår krisstöd till jordbruket med anledning av sommarens torka, landskapsandelar för grundskolan som ges på grund av en otydlighet i lagstiftningen, ökade lönekostnader på grund av ändrat kollektivavtal och högre bunkerpriser för sjötrafiken. I budgeten avskaffas en del redovisningsprinciper, som allmänt kallats för ”Paf-snurran”, så att intäktern endast upptas en gång.

Nyan - 4 timmar sedan

Staden går in för biodiesel trots allt

Stadens bussar ska börja köra på den biodiesel som landskapet köper in, som delvis består av restprodukter från palmoljeindustrin. .

Nyan - 13 timmar sedan

Vallagen godkändes

Lagtinget godkände paketet med vallagar i den andra behandlingen under onsdagens plenum. Beslutet förgicks inte av någon diskussion. Lagtinget godkände lagen i första behandling i måndags och då gick debatten het, vilket Nya Åland berättade om i tisdagens tidning.

Nyan - 15 timmar sedan

Övernäsgården är till salu

Övernäsgården i Mariehamn, hus med inventarier samt hela verksamheten, är till salu. .

Nyan - 16 timmar sedan

Inget förbud mot husbilsövernattning

Stadsstyrelsen föreslår för fullmäktige att motionen med ett förslag om att begränsa möjligheten att övernatta med husbil på stadens gator ska anses vara slutbehandlad. Infrastrukturnämnden har behandlat frågan och konstaterat att det inte är ändamålsenligt att införa förbud mot fricamping. Däremot beslöt man att man på stadens sajt i första hand ska hänvisa husbilar till stadens camping.

Nyan - 17 timmar sedan

Kyrkofullmäktige utsåg ledning

Mariehamns församlings nyvalda kyrkofullmäktige utsåg vid sitt första möte, förra veckan, Johan Ehn till ordförande och Julia Birney till vice ordförande för åren 2019-2020. I kyrkorådet, där kyrkoherden är ordförande, blir Nina Lindfors vice ordförande. Till medlemmar 2019-2020 utsågs Ulla Andersson, Margareta Flink, Olof Widén, Titti Sundblom, Kasimir Antbrams, Henrik Herlin och Ulf-Peter Westmark.

Nyan - 18 timmar sedan

Svårt spåra varg och vildsvin efter stormen

Snön är avgörande för spårning av både varg och viltsvin, men nu försvåras sökandet efter det oönskade viltet. – Efter stormen är det inte ett sådant före i skogen att vi vill skicka ut en massa folk, säger landskapets jaktförvaltare Robin Juslin.
I vanliga fall skulle den fallna snön innebära goda förhållanden för spårning av vilt, men stormen har försvårat förållandet i skogen och gjort många mindre skogsvägar ofarbara.

Nyan - 19 timmar sedan

IFK inleder borta mot mästaren

FOTBOLL. I dag presenterade Veikkausligan sitt spelschema för 2019. För IFK Mariehamn blir premiären borta mot regerande mästaren HJK, måndagen den 8 april.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.