YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 10:20

Liknande nyheter

Taggar: Raumovarvethar , restsig ur , askansom , fågel, Fenix, Kvarkenfärjan en stark fjäder i hatten och ett exempel på att varvet har vad som krävs
Västerbottens Folkblad - 06 jul 12 kl. 07:30

Festplatsen i Vännäsby reste sig ur askan

Fågel Fenix gjorde det i sagan. Nu har även festplatsen i Vännäsby gjort det. Rest sig ur askan.

IDG - 26 jan 15 kl. 13:59

Pirate Bay reser sig ur askan


Likt fågel Fenix är The Pirate Bay på väg att resa sig. Det ser ut att vara bilden som förmedlas när det välkända skeppet på sajten är utbytt mot en brandgul fågel..

Sydsvenskan - 10 aug 14 kl. 05:30

Påse, fågel eller klant

Olyckspåse var ett uttryck jag ofta hörde när jag var liten. Nu hör jag det aldrig.Jag är, hur som helst, en sån påse.

Skånskan - 16 feb 16 kl. 10:00

På turné med ny humorföreställning

Kultur och Nöje Stand up blandat med en personlig berättelse om hur det är att vara deprimerad. Så kan man beskriva Nour El Refais nyskrivna enmansshow En komisk depression som ska ut på turné med Riksteatern i vår. Premiär är det i dag, 16 februari, i Linköping och det blir fyra skånska gästspel, det första i Kristianstad 23 februari.

SvD - 27 jul 16 kl. 09:45

Städernas Fågel Fenix är full av kulturskatter

Ur askan efter de allierades massiva bombningar 1945 reste sig Dresden mirakulöst på nytt. SvD:s Anders Q Björkman berättar om en stad som erbjuder barockarkitektur, medeltida konst, DDR-historia, opera – och ett världsarv som slarvades bort..

Sydsvenskan - 12 feb 14 kl. 05:30

Fler vill regissera en sista föreställning

Fler och fler vill regissera sin egen begravning. Genom att sätta personlig prägel på ceremonin vill de ordna ett slags sista föreställning..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Är det här världens skönaste fågel?

Selfies, facebookstatusar och det eviga jagandet efter likes. Den mänskliga kampen om uppmärksamhet och bekräftelse är hård och krävande. Alla har emellertid inte smarta mobiltelefoner, facebookkonton eller den tekniska kunskapen som krävs för att möta de utmaningar som vårt moderna samhälle ställer i kampen efter bekräftelse.

Sydsvenskan - 25 sep 15 kl. 04:00

Kvinnors sjuka föreställningar om mäns lidande

Det finns en kvinnlig vanföreställning om mäns förkylningar. Att vi skulle förvandlas till skakande geléklumpar i fosterställning så fort näsan börjar rinna. Den bilden är så etablerad att den utan problem används i diverse reklamfilmer.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 15 kl. 04:00

Kvinnors sjuka föreställningar om mäns lidande

Det finns en kvinnlig vanföreställning om mäns förkylningar. Att vi skulle förvandlas till skakande geléklumpar i fosterställning så fort näsan börjar rinna. Den bilden är så etablerad att den utan problem används i diverse reklamfilmer.

ÖstersundsPosten - 01 apr 15 kl. 11:58

Järpen är ingen fågel!

På senare tid har allt fler kommit att förknippa ortsnamnet Järpen med fågeln järpe. Till exempel har en lokal livsmedelskedja fågeln i sin logga. Och på senare tid har någon – troligen kommunen – placerat ut klumpiga fågelskulpturer vid infarterna, några som antagligen ska föreställa järpar..

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 17:42

På spaning efter den fågel som flyr

Nu flyttar rovfåglarna söderut, och ingenstans i Sverige kan man se så många rovfåglar som i Falsterbo. Runt 50 000 rovfåglar passerar här varje höst, berättar Lennart Karlsson, föreståndare vid Falsterbo fågelstation..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Yles tvåspråkiga koncept Egenland är Årets turismgärning 2018

Resejournalisternas Gille har utsett Egenland till Årets turismgärning 2018. Egenland har uppmärksammat mer okända resmål och personerna bakom dem, och uppmuntrat resenärer att uppleva något oväntat i hemlandet, står det i prismotiveringen..

YLE - 30 minuter sedan

Nu flygs större styrka upp på Blåbærfjellet – under torsdagen söker man efter fler omkomna samtidigt

Vädret i Tamokdalen är klart, kallt och vindstilla. Efter en bedömning av lavinfaran har räddningsmanskapet satt igång med dagens sökoperation..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærsfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 5 timmar sedan

Expertens tips för konstruktiva fusionsdiskussioner: "Fokusera på det man är ense om"

Att fusionsdiskussionerna mellan Korsholm och Vasa orsakar konflikt är naturligt, enligt professorn Annika Tidström. Förändring väcker alltid starka känslor, säger hon och ger några tips på hur man kan komma vidare i en konfliktsituation..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmarna ska få argument för och emot fusion hem på posten – oklart om det kan tina upp klimatet

Under två veckoslut i februari ska 24 Korsholmare tillsammans arbeta fram ett kort utlåtande med argument för och emot en fusion med Vasa. Om det kan mjukna diskussionsklimatet i Korsholm är forskare osäker på..

YLE - 14 timmar sedan

Tre kandidater kvar i valet av ny rektor för Åbo Akademi

Nu återstår tre kandidater i valet av rektor för Åbo Akademi. Två av de tre är anställda vid universitetet..

YLE - 18 timmar sedan

Offret för knivhuggningen i Vasa utskriven från sjukhus – en misstänkt för dråpförsök

En person misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i Hartmansgränden i Vasa centrum tidigt på söndag morgon. Dessutom misstänks offret för knivhuggningen för misshandel..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.