YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 08:45

YLE - 13 jan 19 kl. 13:03

Raumovarvet har rest sig ur askan som fågel Fenix – ”Kvarkenfärjan en stark fjäder i hatten och ett exempel på att varvet har vad som krävs”Varvet i Raumo har kommit långt sedan tidigare ägaren STX gav upp och varvet togs över av nya krafter. Det säger Kim Wikström som är professor i industriell ekonomi vid Åbo Akademi..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Fenix, Raumo, STX, Kim Wikström, Åbo Akademi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raumovarvethar , restsig ur , askansom , fågel, Fenix, Kvarkenfärjan en stark fjäder i hatten och ett exempel på att varvet har vad som krävs
Västerbottens Folkblad - 06 jul 12 kl. 07:30

Festplatsen i Vännäsby reste sig ur askan

Fågel Fenix gjorde det i sagan. Nu har även festplatsen i Vännäsby gjort det. Rest sig ur askan.

IDG - 26 jan 15 kl. 13:59

Pirate Bay reser sig ur askan


Likt fågel Fenix är The Pirate Bay på väg att resa sig. Det ser ut att vara bilden som förmedlas när det välkända skeppet på sajten är utbytt mot en brandgul fågel..

Skånskan - 16 feb 16 kl. 10:00

På turné med ny humorföreställning

Kultur och Nöje Stand up blandat med en personlig berättelse om hur det är att vara deprimerad. Så kan man beskriva Nour El Refais nyskrivna enmansshow En komisk depression som ska ut på turné med Riksteatern i vår. Premiär är det i dag, 16 februari, i Linköping och det blir fyra skånska gästspel, det första i Kristianstad 23 februari.

Sydsvenskan - 10 aug 14 kl. 05:30

Påse, fågel eller klant

Olyckspåse var ett uttryck jag ofta hörde när jag var liten. Nu hör jag det aldrig.Jag är, hur som helst, en sån påse.

SvD - 27 jul 16 kl. 09:45

Städernas Fågel Fenix är full av kulturskatter

Ur askan efter de allierades massiva bombningar 1945 reste sig Dresden mirakulöst på nytt. SvD:s Anders Q Björkman berättar om en stad som erbjuder barockarkitektur, medeltida konst, DDR-historia, opera – och ett världsarv som slarvades bort..

Sydsvenskan - 12 feb 14 kl. 05:30

Fler vill regissera en sista föreställning

Fler och fler vill regissera sin egen begravning. Genom att sätta personlig prägel på ceremonin vill de ordna ett slags sista föreställning..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Är det här världens skönaste fågel?

Selfies, facebookstatusar och det eviga jagandet efter likes. Den mänskliga kampen om uppmärksamhet och bekräftelse är hård och krävande. Alla har emellertid inte smarta mobiltelefoner, facebookkonton eller den tekniska kunskapen som krävs för att möta de utmaningar som vårt moderna samhälle ställer i kampen efter bekräftelse.

Sydsvenskan - 25 sep 15 kl. 04:00

Kvinnors sjuka föreställningar om mäns lidande

Det finns en kvinnlig vanföreställning om mäns förkylningar. Att vi skulle förvandlas till skakande geléklumpar i fosterställning så fort näsan börjar rinna. Den bilden är så etablerad att den utan problem används i diverse reklamfilmer.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 15 kl. 04:00

Kvinnors sjuka föreställningar om mäns lidande

Det finns en kvinnlig vanföreställning om mäns förkylningar. Att vi skulle förvandlas till skakande geléklumpar i fosterställning så fort näsan börjar rinna. Den bilden är så etablerad att den utan problem används i diverse reklamfilmer.

ÖstersundsPosten - 01 apr 15 kl. 11:58

Järpen är ingen fågel!

På senare tid har allt fler kommit att förknippa ortsnamnet Järpen med fågeln järpe. Till exempel har en lokal livsmedelskedja fågeln i sin logga. Och på senare tid har någon – troligen kommunen – placerat ut klumpiga fågelskulpturer vid infarterna, några som antagligen ska föreställa järpar..

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 17:42

På spaning efter den fågel som flyr

Nu flyttar rovfåglarna söderut, och ingenstans i Sverige kan man se så många rovfåglar som i Falsterbo. Runt 50 000 rovfåglar passerar här varje höst, berättar Lennart Karlsson, föreståndare vid Falsterbo fågelstation..

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - Igår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - Igår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - Igår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - I förrgår: 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - I förrgår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - I förrgår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - I förrgår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - I förrgår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.