Nyteknik > Teknik

Thursday, 17 January, 09:38

Nyteknik - 13 jan 19 kl. 12:05

Här är 10 kompetenser företagen vill haVilka kompetenser blir de mest åtråvärda 2019? Nätverksplattformen Linkedin har tittat närmare på datan och sammanställt en lista..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Linkedin

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är 10 kompetenser, företagenvill ha
YLE - 15 maj 16 kl. 10:58

Företagen får gissa vem de behöver

Över hälften av dagens skolbarn beräknas jobba med yrken som ännu inte finns. Men varken utbildningar eller arbetsplatser vet ännu med säkerhet vilka kompetenser som behövs i framtiden. Oberoende av hur arbetslivet ser ut framöver, kommer vissa egenskaper att behövas även framöver.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 14:15

Rekryteringsföretagen missar kompetens

Jag är 52 år gammal och känner igen mig till hundra procent i Mihaela Rantas historia om att söka jobb via rekryteringsföretag (7/6). Jag har samma erfarenhet. Jag har sökt hundratals jobb via rekryteringsbolag och det enda svar jag någonsin fått (om jag fått något svar alls) är det vanliga: ”Tack för visat intresse, men vi har valt att gå vidare med andra sökanden”.

Nyteknik - 25 nov 15 kl. 10:43

Utveckla kompetenser för digitalt arbetsliv

AUTOMATIONSNÄSTET. Samhället i stort, företagen och arbetslivet påverkas av digitaliseringen. Den ställer helt nya krav på kompetenser.

IDG - 25 jun 15 kl. 11:34

Här är it-kompetenserna företagen vill ha


Är du it-arkitekt, utvecklare eller testare? Då ser arbetsmarknaden ljus ut för dig, det är kompetenser som företagen letar efter..

Dagensanalys.se - 07 nov 18 kl. 12:58

Nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens

Allt fler nordiska företag genomför stora satsningar på artificiell intelligens för att kunna erbjuda kunder skräddarsydda erbjudanden med hjälp av data. Sex av tio (57 procent) företag uppger att de inte kan analysera data tillräckligt snabbt i dag. Det visar en ny undersökning från Adobe.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:47

Kompetens saknas i Life Science-sektorn

lund Resultatet av förra årets rekryteringsmässa inom Life Science på Medicon village var minst 21 nyanställningar. Hur många det blir denna gången återstår att se, men klart är att suget efter kompetens arbetskraft från företag och organisationer bara ökar.– Vi fick stänga anmälningportalen två veckor innan sista datum.

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 18:30

Arbetsförmedlingen fick klä skott för ungdomsarbetslösheten

Foto: Bosse Nilsson
Varför är så många ungdomar arbetslösa och vad ska göras åt problemet? De frågorna rörde upp känslorna på Krinova på måndagen. Arbetsförmedlingens chef i Kristianstad fick utstå tuffa angrepp från åhörarna.

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 09:00

Industrin ska få rätt kompetens

Teknikföretagen och utbildarna ska få ett närmare samarbete. I ett nytt projekt kartläggs därför kompetensbehoven i företag inom strategiskt viktiga industrisegment.
Projektet kallas för Kompetenskartering Skånsk Industri och presenterades under måndagen på Norra Station i Hässleholm.

HBL - 16 mar 14 kl. 06:19

Framgångsrecept: känn din kund

Hon brinner fortfarande för sin grundidé och på tio år har hennes företag vuxit från noll till att ha en omsättning på åtta miljoner euro. Nu är jobbet mer spännande än någonsin förr, anser Catharina Stackelberg.För tio år sedan lämnade Catharina Stackelberg ett bra jobb på läskedrycksjätten Coca-Cola för att tillsammans med tre andra grunda ett eget företag.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 07:56

Utveckling med hjälp av samverkan

Foto: Therese Jahnson / SvD / TT
Näringslivet skulle kunna utvecklas om företagen hade haft ett närmare samarbete med de akademiska institutionerna, skriver Mikael Drakenberg och Tor Sjödin.
Ute på våra akademiska institutioner finns det en enormt stor potential och massvis med användbar kunskap. Det har alltid funnits ett avstånd mellan akademi och näringslivet, då forskningen ska stå fri från annan påverkan.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Sydneypolitiker vill att Elon Musk bygger jättetunnel

En Sydneypolitiker försöker intressera entreprenören och företagaren Elon Musk för ett nytt projekt - att bygga en 50 kilometer lång tunnel i Australien..

Nyteknik - 1 timme sedan

Permafrosten allt mer hotad

Permafrosten på jorden har blivit allt varmare det senaste årtiondet, enligt en ny studie. Risken har ökat att betydande områden kommer att smälta och bidra till den pågående klimatuppvärmningen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Motorolas vikmobil Razr kan göra hutlöst dyr comeback

Den ikoniska telefonen rider på nostalgivågen, men prislappen överraskar. Razr ska enligt uppgifter kosta runt 1 500 dollar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Reaktor på Ringhals stängs för reparation

En av reaktorerna på Ringhals kärnkraftverk i Varberg kommer vara stängd under två veckor i april, rapporterar P4 Halland..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så måste vi äta för att rädda jorden

Mängden rött kött måste mer än halveras, samtidigt som mängden frukt och grönsaker måste bli dubbelt så stor. Det visar den första vetenskapliga sammanställningen över hur vi bör äta för att jorden inte ska drabbas av "katastrofal skada"..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Medarbetarna i fokus och nollvision mot stress

Iterio får mycket goda resultat i sina medarbetarundersökningar, något som kan förklaras av företagets ständiga strävan efter trivsel och god hälsa. Genom frihet under ansvar kan medarbetarna vara flexibla och få ihop livspusslet..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Startuperna bryter mönstret – tänker globalt från början

Tillsammans har de kunder på alla kontinenter. Nu berättar 33-listebolagen Algoryx, Teenage Engineering och Speedment om sina största misstag och viktigaste lärdomar på resan från Sverige ut i världen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Efter larmet om mikroplast: Nu kommer lekplatser med kork

Gummimattor på lekplatser kan släppa ifrån sig mikroplast som till slut hamnar i hav och sjöar. Ett svenskt företag har utvecklat ett alternativ: Underlag av kork..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Volvo CE slutar att utveckla dieselteknik för mindre maskiner

Volvo CE har nu bestämt sig för att satsa på en hel serie eldrivna kompaktmaskiner. Men betonar att diesel fortsatt är bäst för de större prylarna..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Se när roboten gör en rekryteringsintervju

Hur är det att bli intervjuad av en robot egentligen? Reportern Elsa Frizell fick testa svenska Furhats rekryteringsrobot Tengai..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.