YLE > Finland

Thursday, 17 January, 18:44

YLE - 13 jan 19 kl. 08:37

Stadsdirektören i Uleåborg uppmanar unga att tala ut om sexbrotten - "det finns ingenting av skämmas för"Beslutsfattarna i Uleåborg säger att staden verkligen behöver statliga medel för att klara av den kris som uppstått efter den senaste tidens våldtäktsfall. Inom församlingens ungdomssektor anser man för sin del att de vuxna nu måste stanna upp och verkligen lyssna på ungdomarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Uleåborg

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdirektöreni , Uleåborg, uppmanar, ungaatt , talaut om , sexbrotten det finns ingenting av skämmas för
YLE - 05 maj 17 kl. 11:12

Borgånämnd fattade olagligt beslut - nu tar stadsdirektören fallet till domstol

En gång tidigare har ärendet om hur slamtransporterna ska skötas i östra Nyland behandlats i Helsingfors förvaltningsdomstol. Nu är det dags för rond två. Det var i mars som Borgå regionala avfallsnämnd röstade om hur privata fastigheters slamtransporter ska skötas i framtiden.

HBL - 28 okt 13 kl. 14:36

Åbo, Tammerfors och Uleåborg höjer skatten

Jakten på intäkter får Åbo, Tammerfors och Uleåborg att överväga en höjning av kommunalskatten. Städernas borgmästare och stadsdirektörer föreslår skattehöjningar i sina budgetförslag.I Åbo föreslår stadsdirektör Aleksi Randell att skatten höjs med 0,75 procentenheter till 19,5.

HBL - 16 jul 14 kl. 16:13

Anställda i Uleåborg tar rykten med ro

Microsofts anställda i Uleåborg tar de nyaste ryktena om uppsägningar med en nypa salt. Förtroendemannen säger att spekulationer pågått redan i flera år.De flesta på Microsofts enhet i Uleåborg är inte förvånade över de nyaste ryktena om jobb som försvinner i jättebolaget.

YLE - 03 aug 12 kl. 14:23

Nokia kommenterar inte nedskärningar i Uleåborg

Mobiltillverkaren Nokia kommenterar inte gårdagens uppgifter om uppsägningarna i Uleåborg. Nokia informerar först personalen om samarbetsförhandlingarnas resultat, uppger informationschef Tapani Kaskinen. Han säger att de uppsagda kommer att erbjudas uppsägningspaket.

YLE - 18 jul 14 kl. 15:59

Nya företag satsar i Salo - stadsdirektören har framtidstro

Nordea öppnar en ny telefontjänstenhet som kan skapa upp till hundra nya arbetsplatser i Salo. Stadens expertis inom telekommunikation fick även Microsoft att koncentrera mobilutvecklingen till Salo. Det finns framtidstro, konstaterar stadsdirektören.

YLE - 27 maj 14 kl. 09:32

Fennovoima vill få Uleåborg att satsa på kärnkraft

Kärnkraftsbolaget Fennovoima söker fler finländska ägare. Voimaosakeyhtiö SF som äger majoriteten i Fennovoima vill att Uleåborgs stad eller Uleåborgs energi deltar i kärnkraftverket i Pyhäjoki. Det är Voimaosakeyhtiö SF:s vd Pekka Ottavainen som har skrivit ett brev till stadsdirektör Mattin Pennanen där han inbjuder staden att komma med i kärnkraftsbygget.

YLE - 08 jun 18 kl. 14:24

Stadsdirektören i Raseborg: Anonyma brev ska inte ställa i gång aktiviteter i staden - uppmanar stadsstyrelsen häva nämndens beslut om utredning inom hemvården

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg beslutade om en utredning efter ett anonymt brev från personal inom vård i hemmet i Ekenäs. I brevet lyfts fram brister i verksamheten, men stadsdirektören säger stopp..

YLE - 06 feb 17 kl. 04:19

Ingen panik i Sibbo, men oro i Lovisa för Borgå sjukhus framtid

Stadsdirektör Olavi Kaleva i Lovisa och kommundirektör Mikael Grannas i Sibbo säger att det i det här skedet är ytterst svårt att uttala sig om hur en eventuell bolagisering av sjukvården i Borgå skulle drabba Borgå sjukhus och vad den skulle innebära för regionen. Mikael Grannas säger att en av orsakerna till att det är svårt att att veta vad man riktigt ska tro är att det fortfarande finns så många oklara komponenter i allt det som tangerar den framtida social- och hälsovårdsreformen. - Direktör Aki Lindén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) har ju sagt att Borgå stads planer är ett hot mot den regionala sjukvården i Borgå men jag undrar om det kan stämma.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 14 jun 17 kl. 09:31

Flyktingar kan nödinkvarteras på motell i Ölstens i Borgå

Kommunplatser för kvotflyktingar och vård för papperslösa flyktingar diskuteras i stadsstyrelsen i Borgå på måndag. Nödinkvartering för flyktingar kan arrangeras på ett motell i Ölstens. NTM-centralen i Nyland föreslår att Borgå ska erbjuda kommunplatser för 46 kvotflyktingar i år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Radikala sparförslag på kommande i Lojo - stadsdirektör Sivula: Vi har ingen skyldighet att ha teater eller orkester

Lojo är i blåsten när det gäller ekonomin, men tjänstemännen står inte handfallna. De har skrapat ihop sparförslag på 33 miljoner euro. Stadsdirektör Mika Sivula säger att en del förslag är radikala..

YLE - 6 timmar sedan

Sjukhuspersonal från Ekåsens tider bekantade sig med Raseborgs nya stadshus: "Viktigast är fortfarande respekt för den andra"

Tjänstemännen slog upp dörrarna till sitt nyrenoverade hus och bjöd in sina arbetsgivare, invånarna i Raseborg..

YLE - 2 timmar sedan

Tanja växte upp på ryskt barnhem i Sibirien under sovjettiden: "Det var inte vackert men det var ett liv"

Tanja Ljungqvist är uppväxt på ryskt barnhem i Sibirien. Nu bor Tanja i Ingå och planerar en gemensam resa tillbaka till sin sibiriska barndomsmiljö tillsammans med sin vuxna dotter som aldrig tidigare varit där..

YLE - 3 timmar sedan

Här är fjolårets populäraste hundraser – labradoren fortfarande lika omtyckt, men allt fler väljer också traditionella finska raser

Labradoren toppar Finska kennelförbundets lista på de mest registrerade hundraserna år efter år. På plats nummer två är för första gången någonsin den finska lapphunden. Även två andra inhemska hundraser finns med på top tio-listan år 2018..

YLE - 3 timmar sedan

Svenska Yles Annvi Gardberg får Topeliuspriset för outröttligt sanningssökande och stort civilkurage

En lyhörd sanningssökare och en mångmedial grävande journalist som kompromisslöst står på journalistikens sida. Så lyder prismotiveringen som ger Svenska Yles Annvi Gardberg Topeliuspriset. Hennes program och artiklar om silvervatten och alternativa cancervårdformer har väckt stor debatt..

YLE - 3 timmar sedan

De sista Emsalöborna får vatten i kranen på torsdag - ska inte drickas ännu, men att duscha går bra

Vattenläckan på Emsalö i Borgå är reparerad och stamledningen desinficerad. Snart har alla Emsalöbor tryck i rören igen, men vissa ska vänta lite till innan vattnet går att dricka..

YLE - 4 timmar sedan

Chakib Hocine lämnar Ekenäs IF för hemlandet Kanada

Den 27-åriga mittbacken Chakib Hocine återvänder hem till Kanada och börjar spela för Halifaxlaget HFX Wanderers FC..

YLE - 7 timmar sedan

Staten skulle tjäna 6 miljoner om året om studerande fick förtjäna mer – Sampo Terho: "Alldeles utmärkt förslag"

En färsk rapport från [link:http://www.labour.fi/tiedotteet/opintotuen-tulorajoja-voitaisiin-nostaa-reippaasti/;Löntagarnas forskningsinstitut;standard;] visar att inkomstgränsen för studiestöd kunde höjas med hela 50 procent utan att staten förlorar något på det.

YLE - 6 timmar sedan

Ögonläkare: Fyrverkerigrytorna lämnade fula spår efter nyår – fler svåra skador än tidigare

På olika orter i Finland vårdades sammanlagt 13 patienter med ögonskador efter nyår. Det är fler än under de två tidigare åren..

YLE - 6 timmar sedan

Lokalt live: Följ med när sjukhuspersonal från Ekåsens tider vandrar runt i Raseborgs nya stadshus

Nu slår tjänstemännen upp dörrarna till sitt nyrenoverade hus och bjuder in sina arbetsgivare, invånarna i Raseborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.