YLE > Finland

Wednesday, 24 April, 22:39

YLE - 13 jan 19 kl. 08:37

Stadsdirektören i Uleåborg uppmanar unga att tala ut om sexbrotten - "det finns ingenting av skämmas för"Beslutsfattarna i Uleåborg säger att staden verkligen behöver statliga medel för att klara av den kris som uppstått efter den senaste tidens våldtäktsfall. Inom församlingens ungdomssektor anser man för sin del att de vuxna nu måste stanna upp och verkligen lyssna på ungdomarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Uleåborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdirektöreni , Uleåborg, uppmanar, ungaatt , talaut om , sexbrotten det finns ingenting av skämmas för
YLE - 05 maj 17 kl. 11:12

Borgånämnd fattade olagligt beslut - nu tar stadsdirektören fallet till domstol

En gång tidigare har ärendet om hur slamtransporterna ska skötas i östra Nyland behandlats i Helsingfors förvaltningsdomstol. Nu är det dags för rond två. Det var i mars som Borgå regionala avfallsnämnd röstade om hur privata fastigheters slamtransporter ska skötas i framtiden.

HBL - 28 okt 13 kl. 14:36

Åbo, Tammerfors och Uleåborg höjer skatten

Jakten på intäkter får Åbo, Tammerfors och Uleåborg att överväga en höjning av kommunalskatten. Städernas borgmästare och stadsdirektörer föreslår skattehöjningar i sina budgetförslag.I Åbo föreslår stadsdirektör Aleksi Randell att skatten höjs med 0,75 procentenheter till 19,5.

HBL - 16 jul 14 kl. 16:13

Anställda i Uleåborg tar rykten med ro

Microsofts anställda i Uleåborg tar de nyaste ryktena om uppsägningar med en nypa salt. Förtroendemannen säger att spekulationer pågått redan i flera år.De flesta på Microsofts enhet i Uleåborg är inte förvånade över de nyaste ryktena om jobb som försvinner i jättebolaget.

YLE - 03 aug 12 kl. 14:23

Nokia kommenterar inte nedskärningar i Uleåborg

Mobiltillverkaren Nokia kommenterar inte gårdagens uppgifter om uppsägningarna i Uleåborg. Nokia informerar först personalen om samarbetsförhandlingarnas resultat, uppger informationschef Tapani Kaskinen. Han säger att de uppsagda kommer att erbjudas uppsägningspaket.

YLE - 18 jul 14 kl. 15:59

Nya företag satsar i Salo - stadsdirektören har framtidstro

Nordea öppnar en ny telefontjänstenhet som kan skapa upp till hundra nya arbetsplatser i Salo. Stadens expertis inom telekommunikation fick även Microsoft att koncentrera mobilutvecklingen till Salo. Det finns framtidstro, konstaterar stadsdirektören.

YLE - 27 maj 14 kl. 09:32

Fennovoima vill få Uleåborg att satsa på kärnkraft

Kärnkraftsbolaget Fennovoima söker fler finländska ägare. Voimaosakeyhtiö SF som äger majoriteten i Fennovoima vill att Uleåborgs stad eller Uleåborgs energi deltar i kärnkraftverket i Pyhäjoki. Det är Voimaosakeyhtiö SF:s vd Pekka Ottavainen som har skrivit ett brev till stadsdirektör Mattin Pennanen där han inbjuder staden att komma med i kärnkraftsbygget.

YLE - 08 jun 18 kl. 14:24

Stadsdirektören i Raseborg: Anonyma brev ska inte ställa i gång aktiviteter i staden - uppmanar stadsstyrelsen häva nämndens beslut om utredning inom hemvården

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg beslutade om en utredning efter ett anonymt brev från personal inom vård i hemmet i Ekenäs. I brevet lyfts fram brister i verksamheten, men stadsdirektören säger stopp..

YLE - 06 feb 17 kl. 04:19

Ingen panik i Sibbo, men oro i Lovisa för Borgå sjukhus framtid

Stadsdirektör Olavi Kaleva i Lovisa och kommundirektör Mikael Grannas i Sibbo säger att det i det här skedet är ytterst svårt att uttala sig om hur en eventuell bolagisering av sjukvården i Borgå skulle drabba Borgå sjukhus och vad den skulle innebära för regionen. Mikael Grannas säger att en av orsakerna till att det är svårt att att veta vad man riktigt ska tro är att det fortfarande finns så många oklara komponenter i allt det som tangerar den framtida social- och hälsovårdsreformen. - Direktör Aki Lindén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) har ju sagt att Borgå stads planer är ett hot mot den regionala sjukvården i Borgå men jag undrar om det kan stämma.

YLE - 15 apr 16 kl. 14:53

Bostadskön blir längre om Borgå tar emot fler flyktingar

I maj ska stadsfullmäktige i Borgå besluta om staden ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år. Fler kommunplatser för med sig både fördelar och nackdelar. Närings, trafik och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) föreslår att Borgå ska ta emot 119 flyktingar som har fått uppehållstillstånd i år.

YLE - 14 jun 17 kl. 09:31

Flyktingar kan nödinkvarteras på motell i Ölstens i Borgå

Kommunplatser för kvotflyktingar och vård för papperslösa flyktingar diskuteras i stadsstyrelsen i Borgå på måndag. Nödinkvartering för flyktingar kan arrangeras på ett motell i Ölstens. NTM-centralen i Nyland föreslår att Borgå ska erbjuda kommunplatser för 46 kvotflyktingar i år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Marko Enberg är ny chefredaktör för Uusimaa: "Lokaltidningen är limmet som sammanfogar människorna"

Efter påskhelgen har tidningens mångårige redaktör Marko Enberg tagit över som chefredaktör för Uusimaa. Samtidigt blev tidningens utseende litet färggrannare, luftigare och texten mer lättläst..

YLE - 5 timmar sedan

Lovisa och Pyttis vill locka invånare med ny webbtjänst för distansarbete: ”Vi vill få människor att skilja på arbete och plats i ordet arbetsplats”

Webbtjänsten Itätyö ska hjälpa företag och distansarbetare i Lovisa och Pyttis att hitta varandra. Kommunerna hoppas även att via projektet locka till sig fler invånare..

YLE - 5 timmar sedan

Torgparkeringsbygget kan nu fortsätta men området utvidgas ytterligare - staden ger grönt ljus

Efter att ha stått stilla i några veckor kan nu byggandet av torgparkeringen i Åbo fortsätta. Men det innebär en del förändringar..

YLE - 5 timmar sedan

Många minderåriga får alkoholreklam på sociala medier - den nya alkohollagen har inte bromsat tillverkarna

Finländska och svenska företag som säljer alkohol utför inte aggressiv marknadsföring på sociala medier, men reklamen visas för många minderåriga. Den nya alkohollagen från år 2015 har inte minskat engagemanget för reklamen bland konsumenterna, visar en ny studie vid Helsingfors universitet..

YLE - 6 timmar sedan

Kulturhuset Karelia i Ekenäs blir ett vardagsrum för unga - tröskeln till kulturen ska bli lägre

Barn och unga ska lockas till Kulturhuset Karelia i Ekenäs. En detektivdag för barn ordnas på kulturhuset som också ska bli ett vardagsrum för ungdomar..

YLE - 6 timmar sedan

Barn tände en liten brasa - orsakade mindre terrängbrand i Snappertuna

Det är mycket torrt i terrängen just nu och det fick ett par yngre pojkar erfara i Snappertuna på onsdagen. De handskades med eld, vilket resulterade i att den närliggande terrängen antändes..

YLE - 7 timmar sedan

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

YLE - 8 timmar sedan

Hangös sjusovarfest utan arrangör - nu hoppas staden på hjälp av lokala föreningar

Framtiden för den populära sjusovardagen i Hangö är oviss. Föreningen Pro Hangö som varit arrangör beslöt i början av april att lägga ner sin verksamhet och vill överlåta evenemanget till Hangö stad..

YLE - 8 timmar sedan

Årets flyktingar 2019 är unga vuxna: Hon blev abiturient på rekordtid, han satsar på boxning

Årets flyktingkvinna är 18-åriga abiturienten Rand Mohamad Deeb från Lahtis. Årets flyktingman, 28-åriga Nourdeen Toure, har på åtta år arbetat upp sig inom boxning. Båda har uppvisat mod, envishet och positiv attityd och de utgör goda förebilder för andra invandrare, sägs det i motiveringarna..

YLE - 9 timmar sedan

M/s Baltic Princess elsystem slogs ut på Ålands hav

Tallink Siljas passagerarfartyg m/s Baltic Princess har drabbats av ett omfattande elektriskt fel på Ålands hav. Det går ingen nöd på passagerarna men ventilationen har delvis slutat fungera..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.