YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 January, 10:37

Liknande nyheter

Taggar: Nedervetil, Aten, Istanbulen , essäom , försvinnande, minoriteter
YLE - 17 aug 17 kl. 09:13

I Nedervetil har David blivit Goljat: "Vi ska älska läget"

IK Myran hämtar alltjämt kraft och energi från att vara en liten förening från en liten ort i ett stort sammanhang. Men när laget nu toppar damernas division ett inför den sista tredjedelen i serien medger tränaren Magnus Slotte att byns stolthet bildligt talat gått från David till Goljat. Med 14 omgångar spelade av division ett för damer toppas tabellen av IK Myran.

YLE - 19 sep 14 kl. 04:52

Dödsfall väcker diskussion om ambulans i Nedervetil

I somras dog en 75-årig kvinna i Nedervetil, Kronoby, medan hon väntade på ambulansen. Det tog mer än 40 minuter för ambulansen från Karleby att nå fram. Fallet har lett till en diskussion om ambulansberedskapen i Kronoby kommun.

YLE - 05 mar 16 kl. 19:40

Sjukvården knäckfråga gällande landskapstillhörighet i Nedervetil

På måndag ordnar gruppen Pro Kronoby ett allmänt möte i Nedervetil. Mötet handlar om vården och Kronobys framtid. Och vården verkar vara just den fråga som kan avgöra kommunens framtid.

YLE - 27 okt 14 kl. 14:03

Beslut om ambulans i Nedervetil i november

I november avgörs det om Nedervetil i Kronoby får ambulans dygnet om. Förslaget från förstavården är att ambulanserna i Kaustby och Nedervetil slås ihop och ambulansen placeras dygnet om i Nedervetil. Motiveringen är att ambulansen enligt statistiken inte når fram tillräckligt snabbt i Nedervetil och kring väg 13 från Karleby till Kaustby.

YLE - 05 maj 15 kl. 10:07

Kronoby satsar på Nedervetil

Nedervetil kommer att få en ny hälsocentral, men också ett nytt bostadsområde och nya industritomter. Kronoby kommun satsar en hel del på Nedervetil de närmsta åren. Det anser kommundirektören Michael Djupsjöbacka.

YLE - 26 maj 15 kl. 15:20

Bo i trädkoja i Nedervetil

Vad har italienska turister, brudpar och en indisk ayur-vedadoktor gemensamt? Jo de har alla sökt sig till Nedervetil i Kronoby för att koppla av. Ungefär 20 km från Nedervetil centrum finns Emmes Retreat.

YLE - 20 maj 14 kl. 10:12

Nedervetil får inte ambulansberedskap dygnet runt

Nedervetil kommer inte att få ambulansberedskap dygnet runt. Förslaget från förstavården var att ambulansen i Nedervetil skulle uppgraderas men politikerna i sjukvårdsdistriktet vill ännu avvakta. Det blir ingen ambulans dygnet runt i Nedervetil i Kronoby.

YLE - 26 maj 14 kl. 17:43

Kiuru har ekonomin i skick - Nedervetil får vänta till hösten

Ekonomin ser bra ut för samkommunen Kiuru. Men beslutet om ambulansen i Nedervetil får vänta till hösten. Fullmäktige för Mellersta Österbottens samkommun för specialsjukvård och grundservice (Kiuru) godkände bokslutet för 2013, som visar ett överskott på 1,7 miljoner euro.

YLE - 05 maj 14 kl. 04:22

Nedervetil kan få ambulans dygnet runt

Det tar för länge för ambulansen att nå vissa delar av Kronoby kommun. En analys av beredskapen visar att det är för långt mellan ambulanserna nattetid. Sjukvårdsdistriktets styrelse tar i maj ställning till ett förslag om att ambulansen i Nedervetil ska ha beredskap alla dygnets timmar.

YLE - 27 mar 14 kl. 12:20

Vattnet orsakade inte magsjukan i Nedervetil

Magsjuke-epidemin i Nedervetil i Kronoby nyligen berodde varken på hushållsvattnet eller maten från centralköket. Mellersta Österbottens möljöhälsovård har undersökt vattnet i Nedervetil Vattenandelslags vattenledningar för att utesluta förekomsten av mikrober och man har inte hittat några sjukdomsalstrande mikrober i vattnet. Inte heller i maten från centralköket har man hittat några mikrober som kunde ha gett upphov till magsjukan.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Yles tvåspråkiga koncept Egenland är Årets turismgärning 2018

Resejournalisternas Gille har utsett Egenland till Årets turismgärning 2018. Egenland har uppmärksammat mer okända resmål och personerna bakom dem, och uppmuntrat resenärer att uppleva något oväntat i hemlandet, står det i prismotiveringen..

YLE - 45 minuter sedan

Nu flygs större styrka upp på Blåbærfjellet – under torsdagen söker man efter fler omkomna samtidigt

Vädret i Tamokdalen är klart, kallt och vindstilla. Efter en bedömning av lavinfaran har räddningsmanskapet satt igång med dagens sökoperation..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærsfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 5 timmar sedan

Expertens tips för konstruktiva fusionsdiskussioner: "Fokusera på det man är ense om"

Att fusionsdiskussionerna mellan Korsholm och Vasa orsakar konflikt är naturligt, enligt professorn Annika Tidström. Förändring väcker alltid starka känslor, säger hon och ger några tips på hur man kan komma vidare i en konfliktsituation..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmarna ska få argument för och emot fusion hem på posten – oklart om det kan tina upp klimatet

Under två veckoslut i februari ska 24 Korsholmare tillsammans arbeta fram ett kort utlåtande med argument för och emot en fusion med Vasa. Om det kan mjukna diskussionsklimatet i Korsholm är forskare osäker på..

YLE - 14 timmar sedan

Tre kandidater kvar i valet av ny rektor för Åbo Akademi

Nu återstår tre kandidater i valet av rektor för Åbo Akademi. Två av de tre är anställda vid universitetet..

YLE - 18 timmar sedan

Offret för knivhuggningen i Vasa utskriven från sjukhus – en misstänkt för dråpförsök

En person misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i Hartmansgränden i Vasa centrum tidigt på söndag morgon. Dessutom misstänks offret för knivhuggningen för misshandel..

YLE - 18 timmar sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 20 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.