YLE > Finland

Thursday, 17 January, 10:20

Liknande nyheter

Taggar: I en helsvensk, omgivningär det , viktigtatt , uppmuntra, Säg absolut inte till dina barn hur svår finskan var för dig själv i skolan
Sydsvenskan - 14 apr 15 kl. 04:00

Jag förvånar min omgivning genom att vara tjej men inte plugghäst

Detta är en före detta plugghästs bekännelse. Jag har gått över till den mörka sidan. Alltså den sida som mitt 18-åriga jag föraktade enormt: jag går inte till all undervisning på universitetet.

SVT Debatt - 10 apr 14 kl. 13:36

Volontärer på barnhem gör ett viktigt jobb

VOLONTÄRER Det vissa kallar ”kramturism” är något helt annat än det vi kallar volontärarbete. I en perfekt värld behöver inga barn bo på barnhem, men som det ser ut i dag så är behovet av barnhem stort. Volontärerna hjälper till med både arbete och pengar.

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Sydsvenskan - 04 jun 15 kl. 18:37

Det vi gör tillsammans är för viktigt för nakna ben

Jag är glad att mitt inlägg om anständig klädsel vunnit spridning och att Fredrik Abrahamsson (Åsikter 4/6) och Rita Åkesson (Åsikter 2/6) besvärat sig med att framföra åsikter om vad de känner i frågan.Vi gnuggas mot varandra i ett samhälle. Det jag är intresserad av att belysa om kortbyxeanvändning handlar om de värderingar som ligger till grund för beslut vi tar.

Uppsalanyheter.se - 05 jul 15 kl. 21:35

Helsvensk dragracingfinal i Finland - en familjeuppgörelse

Dragracing: Det var inte bara en helsvensk final i dragracingtävlingarnas Prostock bike-klass i internationella tävlingen i finska Alastaro. På startlinjen i finalen stod Pappa Robban mot dottern Elvira.Det var inte bara en helsvensk final i dragracingtävlingarnas Prostock bike-klass i internationella tävlingen i finska Alastaro.

YLE - 27 feb 17 kl. 18:00

Arkitektprofessor: Byggnaderna i din omgivning påverkar hur du mår

Jenni Reuter är en av storpristagarna när Finska Kulturfonden belönar konstnärer och forskare på sin årsfest på måndag kväll. Reuter är känd för byggnader med höga ideal. - Alla har rätt att vara stolta över och trivas i sin närmiljö, då mår man bättre, säger Jenni Reuter.

Dagen - 30 sep 11 kl. 03:00

"Korsdraget bärare av ett viktigt musikarv"

Sveriges Television sänder från pingstförsamlingen i Västra Frölunda i oktober. Under fyra söndagar kommer nytt och gammalt att blandas.

Kören Korsdraget har egentligen ingen koppling till pingstkyrkan, men när det behövdes en kyrka för inspelning valde församlingen att ställa upp.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

Snacket är viktigt

Tara Moshizi är den göteborgska Skånetjejen som just har blivit stockholmare. Vi tog rygg på henne under en morgon med "P3 Populär", som hon leder - och fick veta något om likheterna mellan hårsprej och Colin Firth. Samt bra tekniker för människosmuggling i åttiotalets Iran.

Kristianstadsbladet - 10 feb 12 kl. 03:30

Hitta mark ett viktigt mål för modellskog

Foto: Johanna Wallin
Ett viktigt mål för modellskog Helgeå är att hitta nio demonstrationsmarker med alternativa sätt att bedriva skogsproduktion med hållbar inriktning. Utan att för den skull bilda ett naturreservat.
Kylan gör sig påmind, men deltagarna i den pågående första konferensen för bildandet av ett nätverk för modellskog i Östersjöregionen har pälsat på sig ordentligt och gett sig ut på de snötäckta markerna vid det gamla krutbruket i Torsebro på torsdagsförmiddagen, ner till ån med biosfärområdets koordinator Sven-Erik Magnusson som en av ciceronerna.

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 13 kl. 11:22

Kommun ska uppmuntra unga tjejer


Fotbolls-EM för damer pågår och intresset är rekordstort, sett till biljettförsäljningen. Nu gör Linköpings kommun en satsning. Kommunen kommer att lägga en miljon kronor under de kommande två åren på "att uppmuntra fler unga tjejer i Linköping att spela fotboll".

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Farlederna in till Ingå centrum fördjupas - kommunen tar över ansvaret

Ingå kommun har förhandlat med Trafikledsverket om att fördjupa farlederna till Ingå småbåtshamn till 2,4 meter. Kommunen kommer att ta över skötseln av farlederna till Ingå centrum..

YLE - 30 minuter sedan

Inga allavarliga olyckor till följd av snöovädret – kommunaltrafiken i huvudstadsregionen kråglar, flera tåg har ställts in

Morgontrafiken har löpt på bättre än förväntat i huvudstadsregionen, meddelar Helsingfors trafikstyrningscentral. Inga större olyckor har rapporterats..

YLE - 4 timmar sedan

Snöovädret drar över södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Ett snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 3 timmar sedan

Snart börjar planeringen av trafikarrangemangen i Läpp i Karis

Vägplaneringen kring Läpp i Karis kommer att inledas under de närmaste månaderna. Förutom att trafiken ska löpa bättre underlättar det också utvecklingen av området i stort..

YLE - 3 timmar sedan

Områdeschef kan inte bevisa vart Destia kör gruset - "Tyder på att någonting är mörkat"

3700 ton grus skulle ha körts till Västeruddsvägen i Kimito hösten 2017. Varken körlistor, transportdokument eller officiella faktureringsdokument finns att visa..

YLE - 4 timmar sedan

Snöovädret ställer till med kaos i södra Finland – värst i Helsingfors och Östnyland

Årets första snöoväder har anlänt till södra Finland och bidrar med ändringar i kollektiv- och flygtrafik. Bilister och fotgängare uppmanas av polisen vara försiktiga och stanna hemma så gott det går..

YLE - 4 timmar sedan

Köksmästare om nya regler kring ursprungsmärkning av kött: "Genomskinlighet är alltid bra"

Från och med maj 2019 måste restauranger ange varifrån det färska köttet kommer. Men mer regler betyder också mer byråkrati för en redan pressad bransch..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Mays regering fick brittiska parlamentets förtroende, det kraftiga snöovädret är här

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 6 timmar sedan

Datajättarnas läckor har ökat misstron – dataombudsmannen: Etisk märkning av digitala tjänster införs inom EU i år

Fyra av tio finländare låter bli att använda vissa digitala tjänster. Etisk märkning kan vara en lösning på den ökande skepsisen, säger experter. Samtidigt är tillgången på persondata inte heller så smidig som den kunde vara..

YLE - 11 timmar sedan

Statistiken säger mer om lagen än om antalet sexualbrott

Vad är en våldtäkt? Svaret på den frågan var en annan 2011 än den är idag. Statistiken över antalet sexualbrott i Finland berättar ganska lite om det faktiska antalet brott men desto mer om lagstiftning och den allmännna synen på sexualitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.