YLE > Finland

Friday, 19 April, 16:19

YLE - 13 jan 19 kl. 06:00

Skulle du klara av lågstadieelevernas bedömningsblankett? "Visst är det svåra ord, men det är upp till läraren att förklara"Bedömningsprocessen i skolorna har förändrats i och med att läroplanen togs i bruk 2016. Nu skall också eleven själv bedöma sina egna kunskaper via en flersidig blankett. En del elevbedömningsblanketter upplevs vara för svåra för eleven..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skulle du klaraav , lågstadieelevernas, bedömningsblankett, Visstär det , svåra ord men det är upp till läraren att förklara
YLE - 27 jan 16 kl. 08:45

Ungdomsbarometern: Pojkar har svårare att klara vardagen

Pojkar klarar vid vuxentröskeln sämre av vardagssysslor såsom matlagning, städning och bykande än flickor, framgår ur den senaste Ungdomsbarometern. - Pojkar hjälps helt enkelt till hjälplöshet, kommenterar Lisbeth Översti, jopolärare och socialarbetare vid Winellska skolan i Kyrkslätt. Det gäller att börja åtgärda de gamla rollmodellerna där ”mamma servar pappa”, för det går lätt i arv.

Barometern - 05 jun 14 kl. 09:59

Sjukhusen ska klara sommaren

– Självklart är jag orolig. Men jag tror och hoppas att vi ska klara sommaren utan några stora problem. Grundbemanningen är jämförbar med sommaren 2013.

YLE - 12 mar 17 kl. 08:44

Det ryska trollandet ändrar form

Den amerikanska tidskriften Foreign Policy berömmer Finland för att kunna hantera desinformation från Ryssland väl. I Finland är experterna mer anspråkslösa då det gäller förmågan att kunna bekämpa falska nyheter och information som försöker destabilisera. – Att vi skulle vara väl rustade är att ta i, men däremot skulle jag våga säga att i internationell jämförelse har vi funderat på saken mera och identifierat problemen djupare än andra har gjort, säger Max Arhippainen som är kommunikationsdirektör på Försvarsministeriet.

YLE - 16 jan 16 kl. 17:37

Finland borde agera modell för världens megatrender

Kartläggningen av globala megatrender kan bana väg för både politiska beslut och näringslivets framtid. Finland kan gynnas av flera av de stora förändringarna, men de kommer också att innebära krav på en förändrad livsstil, spår miljöprofessor. Det finns enligt miljöprofessorn Jørgen Randers åtminstone tre tydliga trender som kommer att prägla de kommande decennierna.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 00:01

Höjd skatt? I så fall inte på arbete, tack.

Skatterna behöver höjas med omkring 30 miljarder kronor de närmaste åren på grund av ökade migrationskostnader, bedömer nationalekonomen Lars Calmfors.Med tanke på att Migrationsverket beräknar anslagsbehovet 2016–2020 till totalt över 320 miljarder kronor – drygt 60 miljarder per år mot 26,8 miljarder 2015 – är Calmfors slutsats inte förvånande.Finansminister Magdalena Andersson (S) säger dock nej eftersom kostnadsökningen enligt henne kan betraktas som tillfällig.

Supermiljöbloggen - 26 mar 19 kl. 09:43

Intervju med riksdagspartierna: Varför ökar trafikens utsläpp? Del 1

Efter att sakta ha minskat i flera år vände vägtrafikens utsläpp uppåt 2018. Ökningen är oroande då trafikens utsläpp 2030 ska ha minskat med hela 70 procent, enligt det av Riksdagens överenskomna klimatmålet. SMB frågade partierna varför det går åt fel håll.

YLE - 10 apr 17 kl. 14:44

Torbjörn Kevin: Valresultatet i Åbo är historiskt - ett exceptionellt val på flera sätt

Den politiska kulturen kommer att förändras i Åbo. Det tror Torbjörn Kevin, Åbo underrättelsers långvariga chefredaktör, som konstaterar att valet i Åbo är exceptionellt. - Jag har bevakat Åbopolitiken i många, många år och det är sällan det sker så här stora förändringar i Åbo.

YLE - 17 mar 15 kl. 13:00

"Fazers och Wahlroos beslut berör inte vanligt folk"

Arvsskatten väcker återigen livlig debatt på svenska.yle.fi.

YLE - 06 aug 14 kl. 13:21

Skyliften körs från Lojo till Ekenäs och Hangö

Trots att det finns en skylift, på svenska hävare, både i brandstationerna i Ekenäs och i Hangö, står de ofta orörda vid brand, speciellt i semestertider. I stället körs hävaren från Lojo brandstation vid en utryckning. Orsaken är helt enkelt den servicenivå som kommunerna och Västra Nylands räddningsverk har avtalat om, säger jourhavande brandmästare Niko Mättö vid Ekenäs brandstation.

Skånskan - 03 aug 18 kl. 05:00

”Bättre att rehabiliteras i det egna hemmet”

Höör Enligt Ewa Näslund, socialchef i Höör, är det alltid bättre att rehabiliteras i det egna hemmet när det är möjligt.Socialchef Ewa Näslund vill inte uttala sig i det enskilda fallet men berättar hur det generellt sett brukar gå till vid hemtagning efter en sjukhusvistelse.
– Det vi gör i de allra flesta fall är att man kommer hem till sitt hem, därför att det är där som rehabiliteringen funkar bäst, säger Ewa Näslund.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 45 minuter sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 45 minuter sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 3 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 6 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 7 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - 8 timmar sedan

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - 10 timmar sedan

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - 10 timmar sedan

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

YLE - 11 timmar sedan

Så riktades valreklamen i riksdagsvalet - fem slutsatser av vår granskning med er

I två månader har Svenska Yle hållit ögonen på riktad valreklam på sociala medier. Tack vare omkring 500 skärmdumpar från er har vi kunnat granska reklam som visats bara för vissa utvalda personer. Här är våra fem slutsatser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.