Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 23 January, 04:49

Kristianstadsbladet - 12 jan 19 kl. 22:00

Ny lärarutbildning med lön startar i höstEn ny lärarutbildning där studier kombineras med jobb och lön startar till hösten på Högskolan Kristianstad..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Högskolan Kristianstad

Dela artikeln

288 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lärarutbildningmed , lön, startari , höst
YLE - 16 feb 16 kl. 16:16

ÅA ångrar sig - startar ingen fullskalig lärarutbildning i Helsingfors

Åbo Akademis styrelse beslutade förra hösten om en ny klasslärarutbildning i Helsingfors 2016 förutsatt att den externa finansieringen är tillräcklig och att en gemensam utbildning med Helsingfors universitet inleds senast hösten 2017. - Då det nu blivit klart att Helsingfors universitet inte önskar återuppta förhandlingarna om en gemensam klasslärarutbildning finns det inte längre grund för en egen fullskalig klasslärarutbildning i Helsingfors, säger styrelseordförande Marianne Stenius i ett pressmeddelande från ÅA. Styrelsen konstaterar att Åbo Akademis klasslärarutbildning och dess övningsskola verkar för hela Svenskfinland och agerar proaktivt utifrån behov och i enlighet med det uppdrag och utbildningsansvar som Åbo Akademi har.

YLE - 17 feb 16 kl. 08:30

HU: Vår lärarutbildning startar som planerat

Patrik Scheinin, dekanus vid Helsingfors universitets beteendevetenskapliga fakultet säger att det visst hade varit och fortfarande är möjligt att samarbeta kring utbildningen. - Jag tycker att de kunde ha frågat oss om vi vill samarbeta eller inte, vi har alltid sagt att vi är öppna för förhandlingar. Förhandlingarna är svåra på grund av budgetnedskärningar men det stämmer inte att vi skulle motsätta oss samarbete, säger Scheinin.

YLE - 15 apr 14 kl. 15:59

ÅA startar lärarutbildning i Helsingfors

Åbo Akademi startar utlokaliserad klasslärarutbildning i Helsingfors redan i höst. Åbo Akademi meddelar i ett pressmeddelande att man söker pengar från undervisnings- och kulturministeriet för att i höst inleda en utlokaliserad klasslärarutbildning i Helsingfors. Rektor Jorma Mattinen kommer att föreslå för Åbo Akademis styrelse sammanlagt 40 extra studieplatser inom klasslärarutbildningen, 20 i år och lika många år 2015.

YLE - 15 apr 14 kl. 15:53

ÅA startar klasslärarutbildning i Helsingfors

Åbo Akademi söker pengar från undervisnings- och kulturministeriet för att i höst inleda en utlokaliserad klasslärarutbildning i Helsingfors, skriver ÅA i ett pressmeddelande. Rektor Jorma Mattinen kommer att föreslå 40 extra studieplatser inom klasslärarutbildningen för Åbo Akademis styrelse. Platserna skulle vara 20 i år och lika många år 2015.

YLE - 30 okt 15 kl. 19:52

Undervisningsministeriet: Hellre permanent klasslärarutbildning

Det finns inga hinder för två separata svenska klasslärarutbildningar i Helsingfors, Däremot kan det bli svårt för både Åbo Akademi och Helsingfors universitet att få statlig finansiering. Det menar man vid Undervisningsministeriet, där man fortfarande helst ser en gemensam klasslärarutbildning. - Det kanske finns finansiella hinder men inte gällande lagstiftningen, Båda universiteten har utbildningsansvar för klasslärare, konstaterar undervisningsrådet Armi Mikkola vid Undervisnings- och kulturministeriet.

YLE - 16 okt 13 kl. 15:49

Språkbadslärarutbildning startar i Vasa nästa höst

Språkbadslärare i svenskt språkbad skall börja utbildas kontinuerligt från och med nästa höst i Vasa. Det är frågan om ett samarbete mellan Åbo Akademi och Vasa universitet. Enligt Professor Siv Björklund vid Vasa universitet är intresset för språkbad stort.

YLE - 16 apr 14 kl. 14:54

Stora utmaningar med lärarutbildning på två orter

Åbo Akademi ska börja utbilda klasslärare i Helsingfors redan i höst. För att det ska bli möjligt väntar stora utmaningar, tror prorektor Christina Nygren-Landgärds vid Åbo Akademi i Vasa. Åbo Akademi meddelade på tisdagen att man kommer att starta en klasslärarutbildning i Helsingfors redan i höst.

YLE - 09 okt 15 kl. 13:08

HU startar klasslärarutbildning på egen hand

Helsingfors universitet (HU) går vidare med klasslärarutbildningen utan Åbo Akademi då samförstånd gällande knäckfrågor om personalen inte kunde nås. - Nu kör vi igång med rekryteringen av både studenter och lärare. Vi kommer inte att förhandla med Åbo Akademi om att de skulle vara med redan i år, säger dekanus Patrik Scheinin vid Beteendevetenskapliga fakulteten vi HU.

YLE - 13 okt 15 kl. 18:24

Klasslärarutbildning vid tvåspråkiga HU väcker frågor

Det går inte att utesluta att finska används som undervisningsspråk på klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet. Men enligt Patrik Scheinin vid Beteendevetenskapliga fakulteten finns det ingen fara att språket skulle bli ett problem. Det är klart att Helsingfors universitet ensamma går vidare med planerna på en klasslärarutbildning i Helsingfors.

LV - 10 dec 16 kl. 15:00

Unik bussförarutbildning startar

En helt ny, nästan unik bussförarutbildning starta i Hultsfred i februari. Vuxenutbildningen, KLT, yrkesförarutbildningen, kommunen och näringslivet har slagit sig samman och drar igång en yrkesutbildning..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Mest minus temperaturmässigt i dag

Efter en klar och kall natt i större delen av Sverige väntar ingen större förändringar under dagen. - Det är ett lugnt väderläge, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.(TT).

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Sony flyttar europeiskt huvudkontor

Den japanska elektronikjätten Sony flyttar sitt europeiska huvudkontor från London till Nederländerna inför brexit, meddelar företaget. Företaget vill undvika tullrelaterade effekter som kan följa när britterna lämnar EU.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bezos företag skjuter upp rymdfarkost

I eftermiddag är det dags för den tionde uppskjutningen av Amazongrundaren Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin. Den obemannade New Shepard ska skjutas upp från Texas, USA. Ombord finns forskningsexperiment från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

"Smack the pony"-gänget jobbar ihop igen

Den brittiska komedisuccén "Smack the pony" blev en stor succé när den sändes åren 1999-2003 och visades även i Sverige. Det ansågs revolutionerande med tre kvinnor som spelade nästan alla roller och gjorde det med en rå humor.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Debatt: Svenska Akademien måste reformeras och moderniseras!

I över ett år har vi väntat på att akademien ska rädda sitt rykte och sitt värde av egen kraft. Det hoppet är över. Ledamöterna verkar helt sakna förmåga att inse allvaret.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

88-åring misstänks ha kidnappats

En 88-årig kvinna misstänks ha förts bort av kidnappare i österrikiska Eisenstadt, uppger polis. Kvinnan gick längs med gatan med sin sjuksköterska när två svarta limousiner dök upp bredvid henne, och två personer fick kvinnan att kliva in, innan de körde i väg.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Överlägsen Osaka klar för semifinal

Naomi Osaka är klar för semifinal i Australian Open. I sin kvartsfinal besegrade japanskan ukrainskan Elina Svitolina med klara 6-4, 6-1. Svitolina hängde med den fjärdeseedade japanskan i sina två första servegame, men hade sedan inte mycket att säga till om.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Misshandel på gatan: Polisen vill ha in tips

En man fick föras med ambulans till sjukhus efter en misshandel i Hässleholm på tisdagen. Polisen är nu intresserade av att få in tips om händelsen..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Chris Brown nekar till våldtäkt

Den amerikanske sångaren Chris Brown nekar via sitt Instagramkonto till anklagelserna om att ha våldtagit en kvinna i Paris. "Jag vill vara väldigt tydlig.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Oklart vad som orsakat Kistaexplosion

Polisen har ännu inte en klar bild av vad som explosionen i Kista i nordvästra Stockholm på tisdagskvällen. Nationella bombskyddet och polisens tekniker undersöker platsen men visste vid 01. 00 inte vad som låg bakom explosionen, som skedde inne i en pizzeria.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.