DN > Inrikes

Sunday, 20 January, 06:39

DN - 12 jan 19 kl. 20:11

Hultqvist om rysk hotbild: Vi måste flytta fram positionernaRyssland fortsätter sin upprustning runt Norden samtidigt som osäkerheten kring USA:s fortsatta engagemang i Europa ökar. Det gör det militära samarbetet inom Norden allt viktigare, anser försvarsminister Peter Hultqvist. Sverige leder samarbetet under 2019. – Vi måste flytta fram positionerna, säger han. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norden, USA, Europa, Peter Hultqvist

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultqvistom , rysk, hotbildVi måste , flyttafram , positionerna
DN - 16 mar 15 kl. 10:18

Hultqvist: Rysk oberäknelighet kräver stärkt försvar


Ryssland startade på måndagen en överraskande militärövning i Arktis. Den ryska oberäkneligheten gör det än viktigare för de nordiska länderna och Sverige att stärka sina försvar, säger försvarsminister Peter Hultqvist, S, till DN..

DI - 17 mar 16 kl. 13:47

Bred rysk hotbild mot Sverige

Ryssland spionerar allra mest på Sverige. Men nu riktar man in sig mot beslutsfattare och allmänheten med mer raffinerade metoder. Det konstaterar Wilhelm Unge, chef på kontraspionaget..

SvD - 16 apr 15 kl. 19:21

Hultqvist pratar om att flytta beslutsdatum

Försvarsminister Peter Hultqvist för nu, med anledning av försvarsförhandlingarna, ett allmänt resonemang om att ”man alltid kan flytta en proposition” och ”flytta ett beslutsdatum”.   - Men nu har jag inte sagt att vi kommer att göra det, säger Hultqvist till SvD..

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 22:25

Rysk aktivitet förvånar inte

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) är inte förvånad över den ökade ryska aktiviteten på Östersjön.
- Man ska börja några år tillbaka i tiden när man analyserar det här. Ryssland bestämde sig på ett väldigt tydligt sätt att förbättra sin militära förmåga, att investera i ny materiel och att öva på ett mer komplext och avancerat sätt, säger han i SVT:s Agenda.

BT - 12 okt 14 kl. 22:32

Rysk aktivitet förvånar inte

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) är inte förvånad över den ökade ryska aktiviteten på Östersjön. - Man ska börja några år tillbaka i tiden när man analyserar det här. Ryssland bestämde sig på ett väldigt tydligt sätt att förbättra sin militära förmåga, att investera i ny materiel och att öva på ett mer komplext och avancerat sätt, säger han i SVT:s Agenda.

Cornucopia - 05 apr 18 kl. 13:49

Är SVT:s Michael Lindgren illegalist eller rysk inflytelseagent?

Denna artikel är satir, så man får skriva vad som helst så länge någon skrattar och i sann Public Service-anda skrattar jag åt mina egna skämt, alltså satir: Hö-hö.

Är SVT:s satirproducent Michael Lindgren en rysk illegalist eller rysk inflytelseagent? Mycket talar för detta, då hans uppdrag uppenbarligen är att minska förtroendet för Public Service inför ett ryskt angrepp på Sverige.

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:50

Hultqvist: Allvarligt med rysk övning

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser allvarligt på uppgifterna om de ryska kärnvapenövningarna mot Sverige.Det var försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som i sin årsrapport skrev att Ryssland övade på kärnvapenanfall när ryska plan simulerade anfall mot Sverige i april 2013.I en skriftlig kommentar säger Hultqvist: "Jag varken motsäger eller dementerar uppgifterna i Natos årsrapport".

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:50

Hultqvist: Allvarligt med rysk kärnvapenövning

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser allvarligt på uppgifterna om de ryska kärnvapenövningarna mot Sverige. Det var försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som i sin årsrapport skrev att Ryssland övade på kärnvapenanfall när ryska plan simulerade anfall mot Sverige i april 2013. I en skriftlig kommentar säger Hultqvist: "Jag varken motsäger eller dementerar uppgifterna i Natos årsrapport".

Sydsvenskan - 03 aug 18 kl. 07:07

Peter Hultqvist kritiserar rysk minister

Förvarsminister Peter Hultqvist (S) kritiserar sin ryske kollega Sergej Sjojgu och anklagar honom för att sprida falsk information, rapporterar Sveriges Radio. Hultqvist kritik är ett svar på ett uttalande som den ryske försvarsministern gjorde förra ve.

Helsingborgs Dagblad - 03 aug 18 kl. 07:07

Peter Hultqvist kritiserar rysk minister

Förvarsminister Peter Hultqvist (S) kritiserar sin ryske kollega Sergej Sjojgu och anklagar honom för att sprida falsk information, rapporterar Sveriges Radio. Hultqvist kritik är ett svar på ett uttalande som den ryske försvarsministern gjorde förra ve.

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Dubbel paråkningsmästare tog sitt liv

Den dubble amerikanske mästaren i paråkning, John Coughlin, avled på lördagen. 33-åringen tog sitt eget liv en dag efter att han stängts av för utredning av det amerikanska konståkningsförbundet..

DN - 6 timmar sedan

Kina slår tillbaka mot svensk kritik mot satellitstation

Kinas ambassad i Stockholm reagerar nu starkt på ett påstående om att en satellitstation i Kiruna skulle utgöra ett framtida säkerhetshot. Ambassaden kallar uttalandena för ”fullständigt omdömeslösa”..

DN - 7 timmar sedan

Trump lovar lättnader för ”drömmarna” men kräver en mur

President Trumps femton minuter långa tal blev till stora delar en repris av tidigare uttalanden med några nya löften och inte mycket tyder på att talet kommer att avsluta den drygt 29 dagar långa stängningen av en rad federala myndigheter där drygt 800.000 anställda går utan lön. Presidenten lade fram flera tydliga förslag som han ville se genomförda: • Tre års skydd för så kallade drömmare, alltså personer som kom till USA som underåriga.

DN - 8 timmar sedan

Hov1 årets grupp igen på P3 Guld

Hov1 blev den stora vinnaren på P3 Guld-galan i fjol – och fick en bra start även på årets gala. Hiphopgruppen, nominerad i tre kategorier, blev årets grupp för andra året i rad..

DN - 11 timmar sedan

Bekräftat: Kvinna hittad efter lavinolyckan

Tre omkomna personer har hittats i sökinsatsen efter lavinolyckan i norska Blåbärsfjället den 2 januari – och nu bekräftar norsk polis att en av dem är en kvinna..

DN - 11 timmar sedan

Lastbil körde av vägen – en död

En person omkom när en lastbil körde av vägen på E10 strax utanför Morjärv i Kalix kommun på lördagsmorgonen..

DN - 11 timmar sedan

Jihadistattack i Somalia – åtta soldater döda

Minst åtta somaliska soldater dödades när medlemmar i terroristgruppen Al-Shabaab gick till attack mot en militäranläggning i Kismayo i södra Somalia..

DN - 12 timmar sedan

Malmö-seger: ”Får sätta det på rånarkontot”

Formsvaga Malmö såg ut att gå mot fjärde raka förlusten i SHL borta mot jumbon Timrå. Men efter flera utvisningar och tvåmålsunderläge bjöds man in i matchen – och vann i förlängning. – Vi får sätta det lite på rånarkontot, säger tränaren Peter Andersson i C More..

DN - 12 timmar sedan

Tränaren hyllar Skellefteås veteraner

De båda 38-åringarna Jimmie Ericsson och Fredrik Lindgren gjorde 2–1 respektive 3–1 för Skellefteå mot HV71. Veteranerna hyllades av tränaren Tommy Samuelsson. – De är bäst när det gäller och kliver fram nu när serien ska avgöras, säger han..

DN - 12 timmar sedan

Spelmotorn skadad – då avgjorde 18-åringen för Skuru

Skuru besegrade Önnered med 33–24 i lördagens match i damernas handbollsliga SHE..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.