DN > Inrikes

Saturday, 20 April, 08:59

DN - 12 jan 19 kl. 20:11

Hultqvist om rysk hotbild: Vi måste flytta fram positionernaRyssland fortsätter sin upprustning runt Norden samtidigt som osäkerheten kring USA:s fortsatta engagemang i Europa ökar. Det gör det militära samarbetet inom Norden allt viktigare, anser försvarsminister Peter Hultqvist. Sverige leder samarbetet under 2019. – Vi måste flytta fram positionerna, säger han. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norden, USA, Europa, Peter Hultqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hultqvistom , rysk, hotbildVi måste , flyttafram , positionerna
DN - 16 mar 15 kl. 10:18

Hultqvist: Rysk oberäknelighet kräver stärkt försvar


Ryssland startade på måndagen en överraskande militärövning i Arktis. Den ryska oberäkneligheten gör det än viktigare för de nordiska länderna och Sverige att stärka sina försvar, säger försvarsminister Peter Hultqvist, S, till DN..

DI - 17 mar 16 kl. 13:47

Bred rysk hotbild mot Sverige

Ryssland spionerar allra mest på Sverige. Men nu riktar man in sig mot beslutsfattare och allmänheten med mer raffinerade metoder. Det konstaterar Wilhelm Unge, chef på kontraspionaget..

Skånskan - 2 timmar sedan

Vill flytta polishus till tomt i Vintrie

MALMÖ Polismyndigheten vill reservera en tomt på 13 000 kvadratmeter i Vintrie park för att bygga ett nytt polishus för Malmöpolisen som ska står färdigt under hösten 2022.– Vi planerar just nu för en utökad verksamhet till år 2024 och detta är första steget i att bygga ur våra lokaler, säger Christina Danielsson på polismyndigheten Region Syd.
Tanken är att det ska skapas 450 nya arbetsplatser på det nya polishuset i Vintrie, som ska byggas på den aktuella tomten.

SvD - 16 apr 15 kl. 19:21

Hultqvist pratar om att flytta beslutsdatum

Försvarsminister Peter Hultqvist för nu, med anledning av försvarsförhandlingarna, ett allmänt resonemang om att ”man alltid kan flytta en proposition” och ”flytta ett beslutsdatum”.   - Men nu har jag inte sagt att vi kommer att göra det, säger Hultqvist till SvD..

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 22:25

Rysk aktivitet förvånar inte

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) är inte förvånad över den ökade ryska aktiviteten på Östersjön.
- Man ska börja några år tillbaka i tiden när man analyserar det här. Ryssland bestämde sig på ett väldigt tydligt sätt att förbättra sin militära förmåga, att investera i ny materiel och att öva på ett mer komplext och avancerat sätt, säger han i SVT:s Agenda.

BT - 12 okt 14 kl. 22:32

Rysk aktivitet förvånar inte

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) är inte förvånad över den ökade ryska aktiviteten på Östersjön. - Man ska börja några år tillbaka i tiden när man analyserar det här. Ryssland bestämde sig på ett väldigt tydligt sätt att förbättra sin militära förmåga, att investera i ny materiel och att öva på ett mer komplext och avancerat sätt, säger han i SVT:s Agenda.

Cornucopia - 05 apr 18 kl. 13:49

Är SVT:s Michael Lindgren illegalist eller rysk inflytelseagent?

Denna artikel är satir, så man får skriva vad som helst så länge någon skrattar och i sann Public Service-anda skrattar jag åt mina egna skämt, alltså satir: Hö-hö.

Är SVT:s satirproducent Michael Lindgren en rysk illegalist eller rysk inflytelseagent? Mycket talar för detta, då hans uppdrag uppenbarligen är att minska förtroendet för Public Service inför ett ryskt angrepp på Sverige.

Sydsvenskan - 03 feb 16 kl. 18:50

Hultqvist: Allvarligt med rysk övning

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser allvarligt på uppgifterna om de ryska kärnvapenövningarna mot Sverige.Det var försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som i sin årsrapport skrev att Ryssland övade på kärnvapenanfall när ryska plan simulerade anfall mot Sverige i april 2013.I en skriftlig kommentar säger Hultqvist: "Jag varken motsäger eller dementerar uppgifterna i Natos årsrapport".

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 16 kl. 18:50

Hultqvist: Allvarligt med rysk kärnvapenövning

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) ser allvarligt på uppgifterna om de ryska kärnvapenövningarna mot Sverige. Det var försvarsalliansen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg som i sin årsrapport skrev att Ryssland övade på kärnvapenanfall när ryska plan simulerade anfall mot Sverige i april 2013. I en skriftlig kommentar säger Hultqvist: "Jag varken motsäger eller dementerar uppgifterna i Natos årsrapport".

Sydsvenskan - 03 aug 18 kl. 07:07

Peter Hultqvist kritiserar rysk minister

Förvarsminister Peter Hultqvist (S) kritiserar sin ryske kollega Sergej Sjojgu och anklagar honom för att sprida falsk information, rapporterar Sveriges Radio. Hultqvist kritik är ett svar på ett uttalande som den ryske försvarsministern gjorde förra ve.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Kvinna misstänks ha mördats i Gamla stan

En man är anhållen i samband med en misstänkt mordutredning i Gamla stan. Mannen greps efter att en avliden kvinna hittats i en lägenhet natten mot lördagen. .

DN - 1 timme sedan

EKG: Förspilld? Aldrig i livet!

Kåseri. Förspilld kvinnokraft brukar det kallas, ofta med inte så lite nedvärderande tonfall. .

DN - 1 timme sedan

Liten matchboll för Toronto

Toronto har tagit ett litet grepp om åttondelsfinalen mot Boston. Efter en tät och chansfattig match vann Toronto med 2–1 och är bara en seger från avancemang i NHL-slutspelet..

DN - 2 timmar sedan

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalserien i hockey

På påskdagen spelas den första SM-finalen mellan Frölunda och Djurgården. Här är allt du behöver veta inför finalserien:.

DN - 8 timmar sedan

Påven riktar påskkritik mot världens ledare

Påve Franciskus tillägnade långfredagens mässa åt offren för människohandel och den svåra situationen för flyktingar världen över..

DN - 9 timmar sedan

Jaromir Jagr uppflyttningshjälte i Tjeckien

En gång en av världens absolut bästa ishockeyspelare. I dag tillbringar en 47-årig Jaromir Jagr sin, fortfarande aktiva, ishockeykarriär på något mindre arenor..

DN - 11 timmar sedan

Massprotesterna fortsätter i Sudan

Med slagorden ”frihet, fred och rättvisa” fortsatte de folkliga protesterna i Sudan också på fredagen. Hundratusentals människor samlades åter utanför landet försvarsdepartement. Folket kräver ett civilt styre efter diktatorn..

DN - 11 timmar sedan

IKSU vann den fjärde semifinalen i SM–slutspelet mot Täby

Täbys damlag hade chansen att ta sig till SM–final i innebandy. Men stockholmarna föll mot IKSU i den fjärde semifinalen med 9–4. Därmed väntar en femte och avgörande match i Umeå på söndag.

DN - 12 timmar sedan

”Ukrainas Trump” spelar på sina svagheter

Ukrainarna kallar ofta sina politiker clowner. Men de har aldrig haft en professionell komiker som president. På söndag kan de få det.

DN - 12 timmar sedan

Djurgårdens måltjuvs långa väg till toppen

Långfredagen blev en ledig dag i solen för Djurgårdens målkung Sebastian Strandberg. Men på påskafton börjar uppladdningen inför första finalmatchen mot Frölunda på påskdagen. – Hade man fått välja själv hade man önskat sig den finalen, säger 26-åringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.