DN > Utrikes

Saturday, 20 April, 08:52

DN - 12 jan 19 kl. 19:38

Erik Esbjörnsson: I mellanläget mellan diktatur och demokrati går det att skapa tillräcklig förvirring om sakernas tillstånd
Läs mer på DN
Läs mer om:
Esbjörnsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erik, EsbjörnssonI , mellanlägetmellan , diktaturoch , demokrati, går, det att skapa tillräcklig förvirring om sakernas tillstånd
DN - 18 okt 18 kl. 13:01

Erik Esbjörnsson: Säkerhetsläget i Sydsudan försvårar för åklagaren

Regeringen har beslutat att godkänna Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. DN:s korrespondent i Afrika, Erik Esbjörnsson, svarar på tre frågor om åtalet. .

DN - 10 aug 17 kl. 21:20

Erik Esbjörnsson: Läget i Kenya är ännu mer osäkert än tidigare

Båda sidor har utropat sig till segrare i valet i Kenya. DN:s korrespondent i Kenya reder ut fyra frågor om situationen i landet..

DN - 29 mar 17 kl. 01:20

Erik Esbjörnsson: En oväntad tragedi som visar hur spänt läget är i landet

Mordet på FN-svenskan är en tragedi som på många sätt är oväntad och händelsen skapar ett helt nytt läge för tusentals utländska hjälparbetare i Kongo. Samtidigt visar fallet hur spänt läget är i det sargade landet..

DN - 19 feb 17 kl. 13:52

Erik Esbjörnsson: Priset kommer att betalas av civila

Läget blir alltmer desperat i Demokratiska republiken Kongo. Två färska attacker har rönt stor uppmärksamhet under de senaste dagarna. I det ena fallet är gärningsmännen medlemmar av en milis, i det andra fallet är det regeringssoldater som står för dödandet.

DN - 11 aug 17 kl. 12:34

Erik Esbjörnsson: Mannen på gatan är kenyanska valets ofrivillige gycklare

När läget är som värst dyker de upp. De ofrivilliga gycklarna som kenyanerna kan samlas kring och skratta åt. Under årets val i Kenya heter hjälten Martin Kamotho.

DN - 14 feb 18 kl. 23:33

Erik Esbjörnsson: Zuma hade kunnat åsamka landet betydligt större skada

Jacob Zumas politiska karriär är till ända. Den uppslitande konfrontationen med det egna partiet i samband med uttåget kan ha kostat honom en viktig allians när han nu ställs inför nästa utmaning: rättvisan. För efterträdaren Cyril Ramaphosa gäller det nu att ta tillbaka mark som gått förlorad under tio år av katastrofalt ANC-ledarskap..

Resume - 23 sep 13 kl. 15:40

"Läget är extremt spänt just nu"


DN:s utsände i Nairobi, Erik Esbjörnsson befinner sig utanför gallerian Westgate, där kidnappningsdramat är inne på sitt tredje dygn. Han uppger att läget är extremt spänt, men har själv inte känt sig hotad ännu:? Ingen journalist har kunnat komma åt att se några fönster på byggnaden och de enda kulor som har avfyrats i närheten kommer från polisen, säger han..

DN - 21 jun 14 kl. 10:02

Fyra frågor om läget i Kenya

DN:s korrespondent Erik Esbjörnsson om läget i Kenya..

DN - 05 jun 18 kl. 23:39

Fyra frågor om läget i Etiopien

Fyra frågor till DN:s Afrikakorrespondent Erik Esbjörnsson om läget i Etiopien som drar tillbaka trupper från gränsen till Eritrea..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

15 år efter hembesöket jagar Rönnberg och Grönlund SHL-guld

Anders Grönlund har en historia som visar att trägen vinner, att det kan löna sig att slå en signal till sportchefen för att sälja in sig själv – och att drömmen om SHL kan uppfyllas runt 30. – Det känns som att karriären just har börjat, säger Frölundabacken inför SM-finalen mot Djurgården..

DN - 9 timmar sedan

Kritikstorm när tv-bolag vill ha könsuppdelade kanaler

Italiens statliga tv-bolag Rai får kritik efter ett förslag om att skapa kanaler med könsspecifikt innehåll för kvinnor och män, skriver The Guardian. – När vi försöker övervinna könsdiskriminering är det galet om vi 2019 har en statlig kanal som vänder sig till en kvinnlig publik, och en annan till en manlig publik, säger Salvatore Margiotta, senator för Demokratiska partiet (Partito Democratico)..

DN - 9 timmar sedan

Jämtland förlängde basketens semifinalsserie

Södertälje, med en 3–0-ledning inför match fyra i bäst av sju, hade chansen att säkra en finalplats i basketens SM-slutspel..

DN - 13 timmar sedan

Löfven får ny granne när staten köper sista huset i regeringskvarteren

Adelswärdska huset i regeringskvarteren i Stockholm säljs till en prislapp på 550 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. Huset ligger granne med Sagerska palatset, där statsminister Stefan Löfven bor. Förutsatt att riksdagen godkänner affären hamnar då samtliga hus i regeringskvarteren i statens ägo..

DN - 13 timmar sedan

Urspårat godståg hotar rasa ned på hus

Ett tåg lastat med timmer har spårat ur i centrala Ånge. Godståget med sina vagnar står på en viadukt och hotar att rasa ned på intilliggande hus..

DN - 16 timmar sedan

Demokraterna kräver att få läsa hela Rysslandsutredningen – går till domstol

Demokraterna nöjer sig inte med den redigerade versionen av Robert Muellers rapport om Rysslands påverkan på det amerikanska presidentvalet. På fredagen krävde ordföranden i representanthusets juridiska kommitté att få läsa också de delar som strukits över..

DN - 16 timmar sedan

Östersund och Elfsborg delade på poängen

Östersund och Elfsborg utökade poängskörden i allsvenskan till fem poäng var efter att ha spelat 1–1. Men det stora samtalsämnet i Östersund var den snustorra konstgräsplanen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.