DI > Ekonomi

Thursday, 24 January, 13:27

DI - 12 jan 19 kl. 19:21

I musikälskarnas guldgruva har tiden stannatLONDON. På Church Road 66 i sydvästra London ligger en guldgruva för musikälskare. En affär som samlar alla skivor som spelats in i den legendariska skivstudion Olympic Records tvärs över gatan. "Den här butiken är som en jukebox för musikminnen", säger innehavaren Roger Miles..
Läs mer på DI
Läs mer om:
London, Church Road, Olympic Records, Roger Miles

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I musikälskarnas, guldgruvahar , tiden, stannat
Sydsvenskan - 17 apr 15 kl. 04:00

Mitt fåfänga försök att få tiden att stanna

På radion intervjuas en ung tjej om danska drottningen Margrethe som fyllde 75 i veckan."Oj, vad gammal", kvittrar tjejen. Hon låter som 16 eller 17.

Dagensanalys.se - 31 mar 17 kl. 09:34

Musik får dig att spendera mer

I en stor studie vid Stockholms Universitet undersöktes hur musik kan få dig att spendera mer när du är på restaurang. Under fem månader studerades närmare 2 miljoner transaktioner i de 16 McDonalds-restauranger som deltog i studien. Vi har länge vetat att musik påverkar hur människor känner sig.

YLE - 03 okt 13 kl. 14:10

Österbottnisk musik med Opus Symbiosis

Opus Symbiosis firar 10-årsjubileum med ep:n Monster. Victor Sågfors var 16 år när han bildade bandet med några kompisar.
Från början var det intresset för att experimentera som förde dem framåt.

Nya Wermlands Tidningen - 05 nov 13 kl. 14:32

Musik som passar tiden

Aftonens sång var inte med, men titeln var för bra för att slösas bort. Därför fick Bro kammarkörs allhelgonakonsert behålla namnet. En konsert som blivit tradition med åren..

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 07:34

Musik - en helande kraft

Foto: Privat
Musik i Syd fortsätter satsningen på föreläsningsserien ”Forskare berättar”. Vårsäsongens första gäst, Margareta Wärja, pratar om musik som terapeutiskt medel.
Kan musik lindra och läka?

YLE - 10 apr 17 kl. 13:32

Musik skapas på löpande band i Svenskfinland - frågan är om den också är nyskapande

Det musiceras och skapas ny populärmusik i Svenskfinland som aldrig förr. En stor del av den har också möjligheter att nå ut utanför landets gränser. I hur stor grad den sedan för med sig nytänkande och nyskapande inom genren är inte lika självklart.

YLE - 03 aug 16 kl. 11:00

Janne Hyöty: "Enkel musik är svår att göra"

Han hatade genren när den var som mest populär, men idag kan producenten Janne Hyöty blicka några decennier tillbaka i tiden och uppskatta den enkla dansmusik som satte sin prägel på 1990-talet. ABC i Eurodance-redaktionen träffade Janne Hyöty på hemmaplan, i hans studio på Vasklot i Vasa. Hyöty är sedan många år tillbaka framgångsrik låtskrivare och producent och har bland annat lyckats få i en rad hits på den japanska marknaden.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 11:26

Snälla, låt mig välja min egen musik!

Det har hänt en hel del i världen sedan det var höjden av lyx att äga en grammofon eller att kunna gå till ett konditori med en egen stråkkvartett. Det är hög tid för dagens caféer att inse det och hänga med i den digitala utvecklingen. Att gå på café var något helt annat för hundra år sedan än det är idag.

Skånskan - 14 nov 16 kl. 14:00

Tidig musik på många strängar

ALTERNATIV. Han ville spela elgitarr, men den klassen var full på musikskolan. Det fick bli klassisk gitarr i stället, och nu är Fredrik Bock etablerad musiker, på olika varianter av luta och gitarr.

Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

All musik är skapad av livets Gud

Senaste tidens debatt om frikyrkan som bär eller eventuellt inte har också berört musik. När musik berörs så blir det ofta i skarpa tonlägen och med mycket känslor.


När Mozarts musik var ung så sa man att "Så där kan man väl inte göra heller!

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Information about the Securities Council ruling concerning Demeter Finance´s public takeover offer to the shareholders of DDM Holding

The Securities Council (Sw. Aktiemarknadsnämnden) has in a ruling that was announced today held, amongst other things, that good practice on the securities market requires Demeter Finance to waive the completion condition 3 of its offer, except in respect of consent from the bondholders to the change of control that may occur as a result of the public offer, as well as to inform DDM’s shareholders and the securities market about this..

DI - 15 minuter sedan

Saudi Aramco förbereder lån på upp till 50 miljarder dollar

Saudi Aramco förbereder sig för att ta upp lån på upp till 50 miljarder dollar från utländska investerare. Pengarna ska gå till att köpa en 70-procentig andel i Saudi Arabian Basic Industries Corp (SABIC), skriver Reuters med hänvisning till anonyma källor..

DI - 15 minuter sedan

Toppekonomen ryter till: Dystra profetior utlöser recession

Tillväxt dör inte av ålder. Den dör av beslutsfattares misstag och av självuppfyllande profetior. Det säger storbanken Citis globala chefsekonom Catherine Mann, som är på plats i Davos..

DI - 30 minuter sedan

Vinstras för Southwest Airlines – shutdown påverkar negativt

Southwest Airlines, ett av världens största lågprisflygbolag, rapporterar ett vinstras i fjärde kvartalet på 62,6 procent. Samtidigt har nedstängningen av federala myndigheter i USA kostat bolaget upp till 136 miljoner kronor i januari..

DI - 30 minuter sedan

Ryska motanklagelsen: Har motat bort svenskt ”spionplan”

Ryssland och Sverige beskyller varandra för gränsöverträdelser, eller potentiella sådana, med militärflyg..

DI - 30 minuter sedan

Autoliv i topp när börshumöret stiger

Stockholmsbörsen inledde torsdagen trevande i brist på nyheter om brexit, handelssamtal och stängd amerikansk statsapparat. Men börshumöret steg gradvis under förmiddagen och vid lunchtid var index tydligt upp med Autoliv och Alfa Laval i ledning bland storbolagen. Electrolux, som fått sänkt rekommendation, sällade sig till en liten skara storbolagsaktier på minus..

DI - 45 minuter sedan

Håkan Samuelsson öppnar för att börsnotera Polestar

Volvo Cars kan bjuda in externa investerare som ägare i elbilsmärket Polestar och börsnotera bolaget, säger bolagets vd Håkan Samuelsson till den tyska tidskriften Capital..

DI - 1 timme sedan

Uppstuds för oljepriset efter hot om USA-sanktioner mot Venezuela

Oljepriset stiger vid middagstid på torsdagen sedan USA hotat med nya sanktioner mot Venezuelas oljeexport, vilket skulle kunna påverka den globala oljetillgången negativt..

DI - 1 timme sedan

Lägre resultatprognos för 2019 än väntat från Topdanmark

Den danska försäkringskoncernen Topdanmarks aktie rörde sig lite hackigt på Köpenhamnsbörsen sedan bolaget vid lunchtid släppt bokslutet för 2018, för att sedan stabilisera sig något strax över nollstrecket..

DI - 1 timme sedan

EQT uppges vara nära köp av Osmose för omkring 9 miljarder

Investoranknutna EQT är nära att köpa amerikanska Osmose Utilities Services för omkring 1 miljard dollar. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.