Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 January, 04:10

Expressen - 12 jan 19 kl. 12:40

JUST NU: Löfven släpps fram av CLiberalernas partistyrelse vill släppa fram Stefan Löfven som statsminister.  – Vi har fått igenom mycket liberal politik, säger Jan Björklund.  Tidigare under lördagen meddelade Annie Lööf att Centerpartiet vill att överenskommelsen går igenom.  Den tidigare Vänsterledaren Lars Ohly skulle förvånas mycket om en ny S+MP-regering tillträder.  Anledningen är den ”förödmjukande behandlingen av Vänsterpartiet”, skriver han på SvD Debatt.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
JUST NU, Stefan Löfven, Jan Björklund, Annie Lööf, Centerpartiet, Vänsterledaren Lars Ohly, +MP, Vänsterpartiet, SvD Debatt

Dela artikeln

6003 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Löfven, släppsfram av C
Sydsvenskan - 17 mar 16 kl. 12:45

Ska alla få jobba krävs fler enkla jobb. Det, Löfven, är viktigare än vad LO tycker.

Den största klyftan i Sverige går mellan dem som har jobb och dem som inte har det. Och när statsminister Stefan Löfven (S) talar om att det går bra nu på arbetsmarknaden är det bara halva sanningen."Det finns 100 000 lediga jobb och över 100 bristyrken", sade Löfven i inledningen av onsdagens extra riksdagsdebatten om vägen inpå den svenska arbetsmarknaden.

Supermiljöbloggen - 02 jun 16 kl. 11:29

En försäljning av Vattenfalls tyska brunkol kan leda till att mer kvicksilver släpps ut – över Sverige

Kvicksilver är ett av de allra farligaste miljögifterna i världen, och utgör ett hot mot både miljön och mot människors hälsa. I regeringens skrivelse om en giftfri vardag (pdf), som publicerades i början av maj och som bland annat statsminister Stefan Löfven (S) står som avsändare till, går det att läsa: Kvicksilver är ett av de allra farligaste miljögifterna och utgör ett hot mot både miljön och mot människors hälsa. Det är en lättflyktig metall som kan spridas långa sträckor via luften.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 16:53

Alla vill ha svenska modellen – men ingen vet vad det är

1 Stefan Löfven har blåst till strid om ”den svenska modellen”. Men vad är det? Problemet är att ingen riktigt vet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Jätteraset för svensk demokrati!"Om skribenten

Vissa hävdar att nazister är vårt största hot mot demokratin. SD tyckte inför förra valet att det var muslimerna, men nu är det tydligen romer. Jag skulle dock vilja hävda att det finns ett annat demokratihot som är påtagligt mycket mer akut än alla andra; opinionsundersökningar.

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Akut behov av insyn

Sällan har ett sjukhusbesök varit så laddat som SD-ledaren Jimmie Åkessons kommande besök på akutmottagningen i Malmö. Drygt 250 vårdanställda har i ett öppet brev protesterat mot att Åkesson släpps in på sjukhuset, demonstrationer och motdemonstrationer befaras och det talas om höjd beredskap.
På brandstationen Centrum i Malmö, som också står på Åkessons besöksprogram, har det också talats om bojkott från de anställdas sida.

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Akut behov av insyn

Sällan har ett sjukhusbesök varit så laddat som SD-ledaren Jimmie Åkessons kommande besök på akutmottagningen i Malmö. Drygt 250 vårdanställda har i ett öppet brev protesterat mot att Åkesson släpps in på sjukhuset, demonstrationer och motdemonstrationer befaras och det talas om höjd beredskap. På brandstationen Centrum i Malmö, som också står på Åkessons besöksprogram, har det också talats om bojkott från de anställdas sida.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Socialdemokraterna fortsätter nå nya bottenresultat Hela mätningen:

Det har inte direkt sett så där jättebra ut för Socialdemokraterna i mätningarna den senaste tiden. Och om någon trodde att det skulle bli skillnad nu när Svensk väljaropinion, en sammanvägning av de största opinionsmätningarna som Novus gör för Ekot, släpps så har den personen fel.LÄS MER: Alliansen störst – nya katastrofsiffror för SFaktum är att stödet för partiet är nere på 27,5 procent, den lägsta siffran sedan Stefan Löfven valdes till partiordförande.

Sydsvenskan - 20 jan 16 kl. 21:01

Snabb digitalisering kräver nya beslut

Från och med årsskiftet är det fritt för alla att läsa obegränsat på vår sajt, www.sydsvenskan.se.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Prinsessan Estelle historiska släktstund – på biblioteket

Prinsessan Estelle, snart sju år börjar lära sig mer och mer sin egen kungliga familjs historia.Senast i veckan besökte kronprinsessan Victoria, Estelle och kung Carl Gustaf Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet, något som Kungahuset delar med sig av på Instagram.  .

Expressen - 3 timmar sedan

Facket nobbar bud – hamnstrejk på onsdagen

Facket har nobbat medlarnas sista bud i hamnkonflikten.Mycket talar nu för att den varslade strejken och lockouten bryter ut under onsdagen – med stora konsekvenser för en mängd företag..

Expressen - 5 timmar sedan

Just nu: Larm om explosion i Stockholm

Räddningstjänsten är på plats i Kista efter larm om en explosion, enligt Aftonbladet.  Källor till tidningen uppger att bombgruppen är på väg. – Vi har precis kommit dit, säger Björn Johansson vid räddningstjänsten till Aftonbladet.

Expressen - 6 timmar sedan

Besvärligt vinterväder i helgen: ”Då brakar det loss”

Nytt köldrekord, mycket snö – och på det ordentlig blåst.Vädret de närmaste dagarna kan sammanfattas med ett ord: Kallt.– I helgen får vi riktigt besvärligt vinterväder över stora delar av landet, säger  Johan Groth meteorolog på Storm..

Expressen - 6 timmar sedan

Hamnstrejken kan ge enorma konsekvenser

Svenska Hamnarbetarförbundet och Svenska Hamnar har ännu inte nått en överenskommelse.Strejk och lockout väntas därför i flera svenska hamnar på onsdagen.– Det kommer att få stora konsekvenser redan på kort sikt, säger Mattias Dahl, vd på Transportföretagen, till TT..

Expressen - 6 timmar sedan

LO: Sveriges problem riskerar nu att fördjupas

”Den liberala ekonomiska politik som S, C, L och MP kommit överens om leder Sverige mot större inkomstklyftor och ökad polarisering.I stället måste en mer progressiv politik formas som bekämpar klyftorna och stärker löntagarnas trygghet”, skriver åtta LO-ekonomer i en debattartikel i onsdagens SvD..

Expressen - 6 timmar sedan

De är vinnare efter maktkampen

Trots stor dramatik i svensk politik den senaste tiden ligger partiernas väljarstöd relativt stabilt. Det visar januarimätningen från DN/Ipsos.  – Socialdemokraterna ligger något högre än valresultatet medan Moderaterna har tappat något, säger Nicklas Källebring på Ipsos till DN.

Expressen - 6 timmar sedan

Kvinnans liv – åren innan misstänkta människorovet

Hon levde ett ordnat liv, men allt tog en ny vändning för drygt åtta år sedan.Efter att ha utvecklat ett missbruk har kvinnan i 40-årsåldern dömts för flertalet snatterier och för våld mot tjänsteman.Nu är hon gripen och misstänkt för att ha kidnappat den sex månader ung flicka som försvann i en barnvagn under tisdagen, och återfanns på en Coop-butik..

Expressen - 7 timmar sedan

Busschauffören Roman rasar mot vandalerna

Den utspillda och kvarlämnade kebabtallriken blev droppen som fick Roman Mitkovs till bredden fyllda bägare att rinna över.Han skrev ett upprört inlägg på Facebook där han frågade sig om det är djur eller människor han kör på dagarna.– De visar ingen respekt alls.

Expressen - 7 timmar sedan

Christine, 27, tog hem miljonvinsten på Triss

Hotellchefen Christine Karlsson kammade hem den dryga miljonvinsten i strålkastarljuset på Idrottsgalan.På scen, inför flera celebriteter, lyckades hon skrapa fram 1,8 miljoner kronor.– Det blir en ljusblå slips till sambon och sedan åker vi till Karibien, säger Christine..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.