Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 23 January, 04:25

Blekinge Läns tidning - 12 jan 19 kl. 15:07

Centern säger ja till LöfvénTT har just nu skickat ut nyheten att Centerns förtroende säger ja till Löfvén som statsminister. – Nu börjar en prövande tid när Socialdemokraterna ska visa att de kan samarbeta med andra partier, säger C-ledaren Annie Lööf..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Löfvén, Centerns, Socialdemokraterna, Annie Lööf

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centernsäger ja till , Löfvén
YA - 12 jan 13 kl. 04:00

Centern som god pralin

Foto:
För ett par månader sedan handlade den svenska politiska debatten om riksdagspolitiker som skrek ?babbe? och ?

Alliansfritt Sverige - 25 feb 14 kl. 11:12

Klämkäckt marscherar Centern mot avgrunden – men de räddade ostkakan

Det går inte så bra för Centern i opinionen och det otydliga partiet fick nyligen sin sämsta Sifo-mätning på bara 2,8 procent. Det är inte konstigt att det börjar mullra i centerleden. Ohållbart framgångslöfte Nu är ett tillfälle bra som något att gå tillbaka till den process som förde fram Lööf som partiledare och ett återkommande tema inom centerrörelen: den ohejdade överbudspolitiken på hur stora de kan bli.

YLE - 10 feb 15 kl. 17:30

Ölet blev en soppa för Centern

Frågan om mellanölets varande eller icke varande i matbutikerna fick Centerns ordförande Juha Sipilä att i dag gå ut och klargöra partiets syn på det hela. Centern har ändå hanterat situationen mycket dåligt, bedömer Svenska Yles politiska reporter Anne Suominen. - Det blev en ganska ordentlig soppa.

HBL - 10 mar 15 kl. 14:02

Centern vill rensa i avdragen

I utbyte mot ett större inkomstskatteavdrag vill Centern gallra bort andra avdrag för både hushåll och företag.Omkring tvåhundra euro mer per år beräknar Centern att ett större inkomstskatteavdrag skulle ge dem som har inkomster på under 40 000 per år, därefter skulle effekten avta. Bakgrund Centerns skatter Centern vill ge skattelättnader i nedre ändan av skatteskalan för 450 miljoner euro, och ett företagaravdrag för enskilda företagare eller yrkesutövare för 120 miljoner.

YLE - 30 apr 15 kl. 11:38

Centern och Sannf eniga om nedskärningstakt

Partierna har kommit med sina svar till regerinsgsonderaren Juha Sipilä (C). SDP har inga tröskelfrågor, Sannf vill regera med antingen Saml eller SDP, Centern vill skära ner i samma takt som Sannf, medan Vänsterförbundet redan har hunnit säga nej till nedskärningar. Sannfinländarna tar också ställning till regeringsbasen.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 13:47

Centern i Skåne står bakom Annie Lööf

Skåne Centern i Skåne står eniga bakom Annie Lööfs besked att rösta nej till en moderatlett regering.På måndag kommer talman Andreas Norlén att föreslå moderatledaren Ulf Kristersson som statsministerkandidat.
Centern och liberalerna har aviserat att de kommer att rösta nej till en regering med ett eller flera allianspartier som tar stöd av Sverigedemokraterna.

Alliansfritt Sverige - 19 sep 13 kl. 09:15

Centern har tre stora problem varav ett är en impopulär partiledare

Idag öppnas Centerns stämma i det alldeles nyligen alliansfria Karlstad. Idag borde vara en dag av glädje och skarpa politiska förslag. Men som vanligt när det gäller Centern så kommer smolk att infinna sig i glädjebägaren, det vore ju inte Centern ifall allt var frid och fröjd.

YLE - 22 aug 14 kl. 15:57

Centern kallar till sysselsättningsförhandlingar

Centern har upprepade gånger uppmanat statsministern att sammankalla partierna och arbetsmarknadsparterna till sysselsättningförhandlingar. Nu kör Centern förbi regeringspartierna och inbjuder till sysselsättningsförhandlingar i början av oktober. Det var en frustrerad Centerriksdagsgrupp som i dag avslutade sitt sommarmöte i Kervo.

YLE - 06 nov 15 kl. 11:36

Flera små områden skulle ge Centern mera makt

Vårdreformen har nu blivit den stora stötestenen för Sipiläs regering. Men vad handlar det egentligen om? – Centerns landskapsmodell går alltså ut på att man skulle etablera en folkvald demokratisk nivå mellan kommunerna och staten, säger Siv Sandberg som är forskare i offentlig förvaltning vid Åbo Akademi.

YLE - 04 mar 17 kl. 11:37

Berners tågpolitik syns i Sjundeå - ingen vill representera Centern

Den lokala politiken i Sjundeå intresserar allt färre. Partierna har lyckats få ihop endast 82 kandidater till årets kommunalval jämfört med 119 år 2012. Centern är inte alls representerat efter att partiets kommunikationsminister drog in många tåg i Västnyland.

YLE - 09 jul 12 kl. 12:15

Djupsund: Centern lider av trötthet

Centern lider av trötthet efter många valförluster i rad, säger professor i statskunskap Göran Djupsund, som säger att det kan bli en utmaning för Centern att mobilisera fotfolket inför kommunalvalet. En opinionsundersökning som HS publicerade i dag visar att Centern skulle tappa nästan 4 procentenheter i understöd om kommunalvalet hölls idag. Centern skulle få 16,4 procent av rösterna, medan partiet i det förra kommunalvalet fick 20,1.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Mest minus temperaturmässigt i dag

Efter en klar och kall natt i större delen av Sverige väntar ingen större förändringar under dagen. - Det är ett lugnt väderläge, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Börserna i Asien öppnar nedåt

De ledande börserna i Asien inledde onsdagen i moll. Tokyos ledande index Nikkei 225 tappade 0,8 procent medan Topix gick ned 0,7 i den inledande handeln.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

"Smack the pony"-gänget jobbar ihop igen

Den brittiska komedisuccén "Smack the pony" blev en stor succé när den sändes åren 1999-2003 och visades även i Sverige. Det ansågs revolutionerande med tre kvinnor som spelade nästan alla roller och gjorde det med en rå humor.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Bezos företag skjuter upp rymdfarkost

I eftermiddag är det dags för den tionde uppskjutningen av Amazongrundaren Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin. Den obemannade New Shepard ska skjutas upp från Texas, USA. Ombord finns forskningsexperiment från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Ingemar från Karlskrona överlevde den svåra flygolyckan

15 människor dog i flygolyckan utanför Los Angeles i januari för 50 år sedan. Det är en av de värre SAS-krascherna i historien. Men en passagerare från Blekinge överlevde..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

88-åring misstänks ha kidnappats

En 88-årig kvinna misstänks ha förts bort av kidnappare i österrikiska Eisenstadt, uppger polis. Kvinnan gick längs med gatan med sin sjuksköterska när två svarta limousiner dök upp bredvid henne, och två personer fick kvinnan att kliva in, innan de körde i väg.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

En vandrande vän vänder åter

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sånggrupp redo för jubileumskonsert

Sånggruppen Crimond firar att de har funnits i 40 år och håller därför en jubileumskonsert i S;t Nicolai kyrka söndagen den 27 januari..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Subarus fabrik står stilla

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla. Fabriken i Japan står för 60 procent av den globala tillverkningen, och produktionen stoppades för en vecka sedan då man upptäckt ett fel i en komponent som tillverkas av en underleverantör.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Överlägsen Osaka klar för semifinal

Naomi Osaka är klar för semifinal i Australian Open. I sin kvartsfinal besegrade japanskan ukrainskan Elina Svitolina med klara 6-4, 6-1. Svitolina hängde med den fjärdeseedade japanskan i sina två första servegame, men hade sedan inte mycket att säga till om.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.