Skånskan > Nyheter

Thursday, 24 January, 14:07

Skånskan - 12 jan 19 kl. 14:00

Bidrag råder bot på ridklubbs foderbristLöddeköpinge I höstas vädjade Löddeköpinge ridklubb till kommunen om bidrag för att täcka de ökade foderkostnaderna.
Nu har förening fått 100 000 kronor i stöd. Tillsammans med egna insatser och ändrade rutiner tror föreningen att den ska hålla foderbristen i schack fram till nästa skörd.– Det handlar mycket om vad som händer i vår. Blir det jättetorrt så får vi det tufft igen, men vi räknar med att det blir en vår med normal skörd, säger Viveca Selander, ordförande i Löddeköpinge ridklubb.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Löddeköpinge, Viveca Selander, Lödde, Kävlinge, Saxtorpsjöarna

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bidrag, råder, bot, ridklubbs, foderbrist
Barometern - 3 timmar sedan

Nej till bidrag för vinterkläder

En person som sökt bidrag hos Migrationsverket för att köpa vinterkläder, nekades. Personen överklagade till Förvaltningsrätten men fick nej även där..

SR - 21 jul 17 kl. 04:00

Bidrag till marksanering ska ge fler bostäder

För att råda bot på bostadsbristen så riktar nu regeringen bidrag som ska gå till sanering av förorenade marker till platser där det ska byggas bostäder..

Sydsvenskan - 23 okt 18 kl. 02:02

Kanye stöder borgmästarkampanj

Kanye West har gett ett ekonomiskt bidrag på 73 540 amerikanska dollar, motsvarande nästan 660 000 kronor, till Amara Enyia som kampanjar för att bli borgmästare i Wests hemstad Chicago. Beloppet motsvarar exakt en bot som Enyias kampanj ådrog sig på gr.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 18 kl. 02:02

Kanye stöder borgmästarkampanj

Kanye West har gett ett ekonomiskt bidrag på 73 540 amerikanska dollar, motsvarande nästan 660 000 kronor, till Amara Enyia som kampanjar för att bli borgmästare i Wests hemstad Chicago. Beloppet motsvarar exakt en bot som Enyias kampanj ådrog sig på gr.

Kristianstadsbladet - 01 nov 12 kl. 12:25

SD vill inte redovisa privata bidrag

Sverigedemokraterna säger nej till att med namn redovisa privatpersoner som ger över 20 000 kronor i bidrag, något som diskuteras mellan övriga riksdagspartier.Och SD vill inte ha en lagstiftning om regler för bidrag till politiska partier.
"Det är mycket osannolikt att Sverigedemokraterna skulle ställa sig bakom redovisning av bidrag överstigande 20 000", skriver Björn Söder, partisekreterare för SD, i ett mejl till TT.

HBL - 04 jan 13 kl. 06:16

SFP fick andra partiers bidrag

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland lyfte i fjol 155 000 euro för att stödja kandidater i kommunalvalet. Pengarna skulle gå till kandidater från många olika partier. Svenska folkpartiet fick ändå 86 procent av pengarna.

Hela Gotland - 12 dec 17 kl. 15:00

Wisby Ridklubb ansöker om ytterligare bidrag

WIsby ridklubbs ekonomi är fortfarande utsatt..

BT - 24 feb 14 kl. 12:41

Gör skillnad på försäkringar och bidrag

Vi måste börja förstå skillnaden mellan bidrag och försäkringar, och samtidigt öppna ögonen och se vilka det egentligen är som får bidrag i vårt samhälle. Bidrag får alla riskkapitalister som gör riskfria investeringar i vår gemensamma välfärd, dessa tar inte någon risk över huvud taget. Det är som att sätta in pengar på banken och vara garanterad en ränta på mellan 15 och 40 procent.

BT - 22 apr 13 kl. 19:54

Miljoner i privata bidrag till SD

Sverigedemokraterna fick nästan två miljoner kronor i anonyma bidrag valåret 2010, enligt den första samlade redovisningen från partiet. Bara S och M slog det. Medan övriga partier i riksdagen nu ställt in sig på en lagstiftning som innebär en mer öppen redovisning av partiernas intäkter är Sverigedemokraterna emot på åtminstone en avgörande punkt.

HBL - 21 mar 14 kl. 14:43

Också andra stöder Guggenheim

Nu är Svenska kulturfonden inte längre den enda som stöder Guggenheims arkitekttävling. Andra har öppnat plånboken, men inte ens Björn Teir vet vem.I fyra månader har Svenska kulturfondens löfte om en halv miljon euros bidrag till Guggenheims arkitekttävling varit i kraft.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Ryskt flyg kränkte svenskt luftrum

Den 19 januari flög tre ryska flygplan in över svenskt luftrum över Östersjön, strax utanför Karlshamn.Det rör sig om ett flygplan av typen IL-20, en flygplansmodell som bland annat används för signalspaning, eskorterat av två stridsflygplan av SU-27 Flanker. Enligt Försvarsmakten ska flygplanen varit i svenskt luftrum en kort stund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Äldre villa på 127 kvadratmeter såld i Hörby

Hörby Fastigheten på adressen Kungsgatan 20 i Hörby har fått en ny ägare. Köpare är Emil Kajson, 25 år, från Höör, och säljare är Martina och Jonas Strid. Köpet blev klart i januari 2019 och priset blev 1 850 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Pengar drogs från kontot

ESLÖV En Eslövsbo har polisanmält att hon blivit av med 2 100 kronor genom att någon lyckats föra över pengar från hennes kort vid tre tillfällen. Hon har ingen aning om vem som kan ligga bakom..

Skånskan - 1 timme sedan

Barnvagn stals vid förskola

ESLÖV En barnvagn värd 600 kronor stals från Fridebo förskola någon gång mellan tisdag och onsdag..

Skånskan - 2 timmar sedan

”Vi vågar inte andas ut riktigt än”

OSBYHOLM – Ett steg i rätt riktning, men det är ännu för tidigt att andas ut.
Det säger Gunnar Hansson, ordförande i Osbyholms byförening, efter kommunens besked om att man vill bevara kvarndammen.Osbyholm laddar för kvällens möte i Bykupan om kvarndammen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vändningen: Dammen ska räddas

OSBYHOLM Nu sätter politikerna ner foten när det gäller kvarndammen i Osbyholm.
Inriktningen är att dammen ska vara kvar och att en ny fisktrappa ska byggas så att även småfiskarna kan ta sig förbi dämmet.
Det beskedet ger kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD).

Skånskan - 3 timmar sedan

Oro för kapad omvärldskontakt

SÖDRA Hultarp I sommar befarar makarna Hansson att de kommer stå helt utan kontakt med omvärlden.
Då pensioneras telefonledningen vid deras hus och de har inte erbjudits något alternativ som de tror kommer fungera.Kurviga småvägar leder fram till huset i Södra Hultarp där makarna Hansson bor med den tätbevuxna skogen som granne.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vände kameran mot sin mamma

I sin nya film, Mamma har varit direktör, återvänder filmaren Malin Skjöld till uppväxtorten Vinslöv. Den här gången berättar hon en av sin barndoms sagor – om hur hennes mamma Britt-Marie i slutet av 50-talet tog tillbaka Kronborsten från sin mans elaka bröder.
– Det är en historia jag hört sedan jag var liten, säger hon.

Skånskan - 4 timmar sedan

MFF-supporter kastade flaska i huvudet på fotograf

MALMÖ En 26-årig MFF-supporter åtalas för att ha kastat en flaska i huvudet på en kvinnlig fotograf. Händelsen inträffade under matchen mot Midtjylland den 23 augusti förra året.
Mannen hade egentligen tillträdesförbud efter tidigare ordningsstörningar, men lyckades ändå ta sig in på Stadion.

Skånskan - 4 timmar sedan

Polisbilar fick skador för 150 000 kronor

ESLÖV
Polisen i Eslöv vill nu ha kontakt med vittnen som såg händelsen när två polisbilar vandaliserades på bostadsområdet Rönneberga i helgen.
– Vi vet att det fanns flera som såg när det hände, och vill gärna att de hör av sig, säger kommunpolis Mats G Odestål. Skånskan skrev om händelsen häromdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.