Skånskan > Nyheter

Friday, 19 April, 10:58

Skånskan - 12 jan 19 kl. 14:00

Bidrag råder bot på ridklubbs foderbristLöddeköpinge I höstas vädjade Löddeköpinge ridklubb till kommunen om bidrag för att täcka de ökade foderkostnaderna.
Nu har förening fått 100 000 kronor i stöd. Tillsammans med egna insatser och ändrade rutiner tror föreningen att den ska hålla foderbristen i schack fram till nästa skörd.– Det handlar mycket om vad som händer i vår. Blir det jättetorrt så får vi det tufft igen, men vi räknar med att det blir en vår med normal skörd, säger Viveca Selander, ordförande i Löddeköpinge ridklubb.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Löddeköpinge, Viveca Selander, Lödde, Kävlinge, Saxtorpsjöarna

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bidrag, råder, bot, ridklubbs, foderbrist
SR - 21 jul 17 kl. 04:00

Bidrag till marksanering ska ge fler bostäder

För att råda bot på bostadsbristen så riktar nu regeringen bidrag som ska gå till sanering av förorenade marker till platser där det ska byggas bostäder..

Sydsvenskan - 23 okt 18 kl. 02:02

Kanye stöder borgmästarkampanj

Kanye West har gett ett ekonomiskt bidrag på 73 540 amerikanska dollar, motsvarande nästan 660 000 kronor, till Amara Enyia som kampanjar för att bli borgmästare i Wests hemstad Chicago. Beloppet motsvarar exakt en bot som Enyias kampanj ådrog sig på gr.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 18 kl. 02:02

Kanye stöder borgmästarkampanj

Kanye West har gett ett ekonomiskt bidrag på 73 540 amerikanska dollar, motsvarande nästan 660 000 kronor, till Amara Enyia som kampanjar för att bli borgmästare i Wests hemstad Chicago. Beloppet motsvarar exakt en bot som Enyias kampanj ådrog sig på gr.

Kristianstadsbladet - 01 nov 12 kl. 12:25

SD vill inte redovisa privata bidrag

Sverigedemokraterna säger nej till att med namn redovisa privatpersoner som ger över 20 000 kronor i bidrag, något som diskuteras mellan övriga riksdagspartier.Och SD vill inte ha en lagstiftning om regler för bidrag till politiska partier.
"Det är mycket osannolikt att Sverigedemokraterna skulle ställa sig bakom redovisning av bidrag överstigande 20 000", skriver Björn Söder, partisekreterare för SD, i ett mejl till TT.

HBL - 04 jan 13 kl. 06:16

SFP fick andra partiers bidrag

Stiftelsen för det tvåspråkiga Finland lyfte i fjol 155 000 euro för att stödja kandidater i kommunalvalet. Pengarna skulle gå till kandidater från många olika partier. Svenska folkpartiet fick ändå 86 procent av pengarna.

Hela Gotland - 12 dec 17 kl. 15:00

Wisby Ridklubb ansöker om ytterligare bidrag

WIsby ridklubbs ekonomi är fortfarande utsatt..

Sydöstran - 08 feb 19 kl. 15:52

Ridklubb äger inga hästar – men får bidrag till foder

I onsdags publicerade Sydöstran en artikel angående Sölvesborgs Ridklubbs besvärliga situation med finansiering av foder till sina hästar och hur glada men är för det stöd man fått från Balkenhausenfonden och även tidigare i höst från fritids och kulturnämnden, sammanlagt 155 000 kr (Sydöstran den 6 februari)..

BT - 24 feb 14 kl. 12:41

Gör skillnad på försäkringar och bidrag

Vi måste börja förstå skillnaden mellan bidrag och försäkringar, och samtidigt öppna ögonen och se vilka det egentligen är som får bidrag i vårt samhälle. Bidrag får alla riskkapitalister som gör riskfria investeringar i vår gemensamma välfärd, dessa tar inte någon risk över huvud taget. Det är som att sätta in pengar på banken och vara garanterad en ränta på mellan 15 och 40 procent.

HBL - 21 mar 14 kl. 14:43

Också andra stöder Guggenheim

Nu är Svenska kulturfonden inte längre den enda som stöder Guggenheims arkitekttävling. Andra har öppnat plånboken, men inte ens Björn Teir vet vem.I fyra månader har Svenska kulturfondens löfte om en halv miljon euros bidrag till Guggenheims arkitekttävling varit i kraft.

BT - 22 apr 13 kl. 19:54

Miljoner i privata bidrag till SD

Sverigedemokraterna fick nästan två miljoner kronor i anonyma bidrag valåret 2010, enligt den första samlade redovisningen från partiet. Bara S och M slog det. Medan övriga partier i riksdagen nu ställt in sig på en lagstiftning som innebär en mer öppen redovisning av partiernas intäkter är Sverigedemokraterna emot på åtminstone en avgörande punkt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Polis sköt knivman i benet

Malmö Polisen har skjutit en man i benet vid Mellanhedsparken efter att mannen synts med en kniv.Vid 08.39 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett larm om att en knivbeväpnad man satt på en bänk vid Skabersjögatan.

Skånskan - 1 timme sedan

Polisen utreder grovt brott i Gunnesbo

Gunnesbo Polisen har spärrat av en bostad i Gunnesbo efter något som hänt på långfredagsmorgonen.Polisen fick ta emot larmet 06.17 på fredagsmorgonen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning med dansant elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Iskallt drama som engagerar

Film/recensionFilm/recension FILM
Arctic
Regi: Joe Penna
I rollerna: Mads Mikkelsen, Maria Thelma SmáradóttirMads Mikkelsen är mycket inne på kylslagna titlar för tillfället. Först kom Polar, det lika skamlösa som våldsamma actionrafflet på Netflix för några månader sedan, och nu är det alltså dags för Arctic.
Men de likartade titlarna till trots talar vi förstås om två helt väsensskilda filmer.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ett värdigt filmfarväl

Film/recension FILM
Den siste gentlemannen
Regi: David Lowery
Medverkande: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits, Sissy Spacek med fleraDet har blivit dags att ta farväl av skådespelaren Robert Redford och han har valt lämna filmlivet på sina egna villkor. Således lär den verklighetsbaserade filmen Den siste gentlemannen bli 82-åringens svanesång på filmduken.
Vilket är helt okej.

Skånskan - 3 timmar sedan

Förutsägbara skräckeffekter

Film/recension FILM
The curse of la Llorona
Regi: Michael Chaves
Medverkande: Linda Cardellini, Raymond Cruz med fleraMed en papegojas envishet sjunger jag skräckfilmens lov trots att genren gång på gång levererar kvitton sina tillkortakommanden. Jag är pinsamt medveten om att Bride of Frankenstein är det enda exemplet på att efterföljaren är bättre än originalet Frankenstein.
Kräftgången är iögonfallande i moderna skräckfilmer som Omen, Exorcisten och för all del producenten James Wans signerade The Conjuring (2013) som alla fick dras med spin offs och efterföljare.

Skånskan - 4 timmar sedan

Två utslitna lekplatser ska renoveras i år

LUND/DALBY Två utslitna lekplatser i Lunds kommun ska renoveras under 2019.
Det är de mindre lekplatserna i Hubertusparken på Nöbbelöv och på Havrevägen i Dalby som ska få nya lekredskap.– Vi går nu ut och upphandlar arbetet med att lekplatserna ska rivas och byggas upp igen med nya lekredskap, säger Lars Brobeck, parkintendent på park- och naturavdelningen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ny aktör tar över Beijers parks kafé

Malmö Det blir Ba­ris­ta­kol­lek­tivet som tar över kaf­fe­verk­sam­heten i Bei­jers park, san­no­likt med start första vec­kan i maj.
– Vi har en ny ak­tör men det är inte rik­tigt klart ännu, det ligger hos ju­risterna, säger Santiago Troche, fö­re­nings­ko­or­di­na­tor på Malmö stad.Kommunen vill gärna ha en aktör som kan hålla kaféet öppet året om, men hur det blir när Baristakollektivet tar över är än så länge oklart.

Skånskan - 12 timmar sedan

Lugidamerna rasade samman

HANDBOLL Smakstart med 6-0.
Sedan tappade Lugis damer allt och föll stort i den första SM-semifinalen borta mot seriesegraren Skuru IK, 19-28 (11-13).– Tyvärr varar matcherna mer än tio minuter, suckade tränare Dragan Brljevic med knappa timmens distans till slutsignalen i Eriksdalshallen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Bil i brand på E6 vid Lomma

Lomma Klockan 19.14 på torsdagskvällen inkommer larm om bilbrand på E6 i höjd med Lomma.Händelsen inträffar i norrgående riktning och räddningstjänsten har stängt av körbanan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.