Sydsvenskan > IT

Thursday, 17 January, 10:32

Liknande nyheter

Taggar: Hans traumanska , hjälpa, utsatta, barn
BT - 17 jan 15 kl. 12:56

Skratt ska hjälpa syriska barn

Syriska flyktingbarn i Libanon ska få en tryggare skolgång genom ett nytt projekt, där skratt står på schemat. Libanon har tagit emot över en miljon flyktingar från krigets Syrien. Hälften av dem är barn och få av dem får möjlighet att gå i skolan.

Dagen - 18 nov 11 kl. 03:00

Trauman bakom svag ekonomi

Barndomstrauman är en ledande orsak till hälsoläget, socialt välbefinnande och ekonomin i en nation. Artikelförfattarna vill därför rikta fokus på alla de unga som lever med dolda övergrepp som inte anmäls.

Måndagen den 21 november anordnar regeringen en särskild upprättelseceremoni i Stockholms stadshus för personer som under sin barndom utsatts för övergrepp eller försummelse i den sociala barnavården mellan 1920-1980.

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 11:35

Stor vilja att hjälpa krigets offer

Den svåra situationen i norra Irak och Syrien väcker starkt engagemang bland svenskar med ursprung i regionen.Läkaren Leila Amin och hennes kollegor reste själva ner för att hjälpa till.
När medlemmarna i Kurdiska läkarsällskapet i Sverige nåddes av rapporterna om flyktingkrisen i den kurdiska regionen i norra Irak tvekade de inte.

BT - 12 okt 14 kl. 11:35

Stor vilja att hjälpa krigets offer

Den svåra situationen i norra Irak och Syrien väcker starkt engagemang bland svenskar med ursprung i regionen. Läkaren Leila Amin och hennes kollegor reste själva ner för att hjälpa till.När medlemmarna i Kurdiska läkarsällskapet i Sverige nåddes av rapporterna om flyktingkrisen i den kurdiska regionen i norra Irak tvekade de inte.

Skånskan - 09 okt 15 kl. 15:42

Oviss väntan för tusen barn

Malmö Omkring 100 ensamkommande flyktingbarn per dygn kommer just nu till Malmö.
Det ställer hårda krav på kommunen att ordna platser att bo på för barnen medan de väntar på besked om anvisning till andra kommuner.
SkD besökte på fredagen boendet Ronja som nyligen öppnade.

YLE - 04 dec 15 kl. 11:44

Psykoterapeut: Flyktingbarn måste få vara barn

Då man integrerar flyktingbarn i skolan är det viktigt att komma ihåg att det är frågan om barn. Det är viktigt att bemötandet är på rätt nivå, säger psykoterapeut Ann-Christin Qvarnström-Obrey som handleder lärare i integrering av flyktingbarn. - Att vara i en klass med andra barn i samma ålder är bra.

DN - 08 feb 14 kl. 06:00

Personer med svåra trauman nekas vård

Nekad vård trots remiss, eller flera års väntetid. Det är verkligheten för många patienter med svåra psykologiska trauman. På specialist­mottagningarna som ska hjälpa dem råder akut platsbrist.

Corren - 04 feb 13 kl. 12:47

Liu får inte undersöka trauman hos barn

Regionala etikprövningsnämnden anser inte att Linköpings universitet bör undersöka potentiella trauman hos barn- och ungdomar som söker hjälp inom psykiatrin. De avslår därför en projektansökan..

Fria Tidningen - 26 mar 14 kl. 08:04

Allt fler barn och unga har trauman från krig

Inrikes Antalet barn och unga med trauman från krig och tortyr ökar och väntetiderna blir längre..

HBL - 08 sep 13 kl. 07:39

Barn köar efter nya föräldrar

Vart femtionde barn i Helsingfors bor inte hemma. Var tionde tonåring pendlar mellan två hem. Allt fler barn köar för att skyddas från sina föräldrar.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Dua Lipa släpper nytt i år

Dua Lipa planerar att släppa nytt album senare i år. I en intervju i Rolling Stone säger den albanskbrittiska sångerskan att hon jobbar hårt på släppet. – 2019 kommer jag bara vara i studion och säkerställa att jag kommer tillbaka med kul material till.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Flera svåra mål i regeringens nya klimatpolitik

Svårt få flygbränsleskatt, dieselbilsförbud, nya nattåg och textilinsamlingar att fungera..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

I huvudet på en au pair

Cecilia Hansson skildrar sin egen omvälvande au pair-tid i ny roman..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Arkitektstudenter visar upp visioner för lador i Uppåkra

Har idéer för gamla lador i byn..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Svensken som hoppade hem 10 miljoner 2018

Men långt ifrån alla miljoner hamnar på ryttarnas bankkonton..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Osaka enkelt vidare i Australian Open

US Open-vinnaren Naomi Osaka tog sig enkelt vidare till den tredje omgången i tennisens Australian Open efter seger i två raka set, 6–2, 6–4, mot oseedade slovenskan Tamara Zidansek, rankad 78:a i världen. – Jag tyckte att jag servade ganska bra. Det va.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Wawrinka utslagen i tajt match

Stan Wawrinka, som vann Australian Open 2014, slogs ut i den tredje omgången i årets upplaga. Den 33-årige schweizaren var oseedad för första gången sedan debuten 2006 och förlorade mot Milos Raonic, Kanada, i en tajt match där alla fyra set avgjordes i.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Högerextrem framgång oroar spanska feminister

Kampen för kvinnors rättigheter har under flera år haft vind i seglen i machokulturens Spanien. Men ett mörkt moln har tornat upp sig på horisonten sedan högernationalistiska antifeminister vunnit politiskt inflytande i Andalusien. "De har tagit så myck.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Det svenska musikåret hyllas på P3 Guld

Musikåret 2018 ska summeras och hyllas på P3 Guld-galan, som i år blir skarpare och roligare än någonsin, enligt programledaren Tina Mehrafzoon. – Vi brukar alltid säga att "årets gala blir den bästa någonsin", men jag har ärligt talat aldrig varit mer.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nigerias Buhari: Frisk nog för fyra år till

Nigerias president Muhammadu Buhari försäkrar att han är tillräckligt frisk för en ny fyraårsperiod på presidentposten. Han svarar mer undvikande på frågan om han kommer att acceptera ett nederlag i valet den 16 februari. Inför valet har den 76-årige pr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.