Sydsvenskan > IT

Sunday, 21 April, 08:42

Sydsvenskan - 12 jan 19 kl. 14:00

Ljuskonsulten: Spara energi – släck inte lampornaRita Lindgren fick hjälp med ljussättningen – här är tipsen rum för rum..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lindgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ljuskonsulten, Spara, energi, släckinte , lamporna
Helsingborgs Dagblad - 12 jan 19 kl. 14:00

Ljuskonsulten: Spara energi – släck inte lamporna

Rita Lindgren fick hjälp med ljussättningen – här är tipsen rum för rum..

Nerikes Allehanda - 29 feb 16 kl. 05:15

Spara energi och sänk elräkningen

Det är inte bara industrin som kan spara energi och resurser. Vi konsumenter kan spara betydligt mycket mer energi än vad de flesta tror är möjligt. Vi gör det faktiskt redan idag, utan att nödvändigtvis tänka på det.

Sydsvenskan - 05 nov 12 kl. 06:30

Långkalsonger ska spara energi

Nyligen drog kampanjen Warm Biz igång av Japans miljödepartement. Kampanjen är en del i landets försök att spara energi. Än idag står 75% av landets kärnreaktorer stilla till följd av rädslan för nya olyckor liknande den i Fukushima.

Nyteknik - 10 nov 15 kl. 13:28

”Svensk industri har gigantisk potential att spara energi”

DEBATT. Stora mängder energi slösas bort i Sverige. Det är dags att sätta upp nya ambitiösare mål för energieffektivisering.

Magazin24 - 02 mar 11 kl. 21:22

Köpingsföretag ska spara energi

Fem företag har redan anmält sig till vårens projekt som leds av Energysave. Just nu är planeringen i full gång inför vårens energieffektiviserings-projekt i Köping som leds av Energysave på uppdrag av IUC Öst. Man kommer att ordna utbildningstillfällen för nio till tolv Köpingsföretag, och man har redan fem anmälda.

DN - 11 maj 11 kl. 08:58

Spara energi lönar sig inte alltid

Det är inte överallt som det lönar sig att spara energi. Skillnaderna är stora mellan landets kommuner visar en undersökning som Ekot tagit del av. I vissa kommuner märks det knappt alls på räkningarna att sänka energikonsumtionen..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Sjövik går före i att spara energi

Sjöviks folkhögskola går i bräschen för att spara energi. För två år sedan investerade skolan i ett nytt ytjordvärmesystem, som sparar utsläpp av koldioxid motsvarande 55 bilar. Nu går de vidare och investerar i en luftvärmepump på ett ton..

Västerbottens Folkblad - 17 jan 12 kl. 07:00

Bärbar läsplatta ska spara energi

UMEÅ En bärbar läsplatta och 40 000 mätpunkter i ett hus med 30 lägenheter. Det är grundförutsättningarna för att spara energi för Skanska på Sandåkern. ?

PrivataAffärer - 09 jun 14 kl. 06:00

Energitävlarnas udda sätt att spara energi

Taxar i sängen, fårskinnstofflor och permanent boende i husbil. Konsten att spara energi kan ta sig många uttryck. Varsågod och ta del av E-Prizetävlarnas bästa energitips....

Nyteknik - 07 jul 14 kl. 16:05

Nytt sätt styra robotled kan spara energi

Ett nytt sätt att skicka instruktioner till motorerna i en robotarm kan spara energi..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Det saknas belägg för att flyttkedjor hjälper personer med låga inkomster in på bostadsmarknaden.”

Martin Grander och Tapio Salonen, Malmö universitet..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vad vill Liberalerna?

Det vilar något tragiskt över det liberala förfallet. Ett parti som medverkade till den allmänna och lika rösträttens genombrott för hundra år sedan skulle antagligen ha förpassats ut ur riksdagen om det varit val idag..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Anlade hus till havs – kan få dödsstraff

En amerikansk medborgare och hans thailändska flickvän hade en tanke om att bo i ett flytande hus ute till havs utanför Thailands kust. Det gillade inte myndigheterna i landet och paret riskerar nu att dömas till döden. Paret, som nu eftersöks att polis.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli. Strider mellan regeringstrupper och krigsherren Khalifa Haftars Libyens nationella armé pågick under hela lördagen. Vid midnatt st.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nya samtal om maktskifte i Sudan

Det styrande militärrådet i Sudan har kommit överens med den stora proteströrelsen i landet om att fortsätta förhandla om en övergång till civilt styre. – Vi har enats om att försöka nå en lösning som båda sidor är nöjda med, så att ett fredligt maktöve.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Rosenbergs konstgräskritik: ”Svensk fotboll på väg åt fel håll”

Kallade konstgräset för ett skämt och situationen i allsvenskan för absurd..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Färgad nummerplåt kan rädda liv

Brinnande gasfordon kan innebära livsfara för brandkårspersonal, då gastanken kan explodera. Även brinnande elbilar innebär en stor risk, på grund av gasutvecklingen. Nu vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att registreringsskyltarna färgsät.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Åttonde raka ligatiteln för Juventus

Tidigare under lördagen firade Juventus damer ligatiteln i Serie A. Nu kan klubbens herrlag göra det samma – för åttonde säsongen i rad. Dagens 2–1-seger hemma mot Fiorentina innebär att "Den gamla damen" är ointagliga 20 poäng före tvåan Napoli som har.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Backlund tackar nej till VM

I fjol ledde han som lagkapten Tre Kronor till VM-guld i Danmark. I år däremot blir det inget deltagande i mästerskapet för Mikael Backlund. För SVT bekräftar 30-åringen att han har tackat nej eftersom han och hans fru ska bli föräldrar.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Livlig debatt om återuppbyggnaden väntas

Några vill använda stål och betong – andra vill att Notre-Dame ska återuppbyggas med gamla tekniker. Nu är det dags för de olika falangerna att drabba samman. – Just nu finns inga sanningar, det är nu alla ska debattera, säger slottsarkitekten Jacob Hid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.