DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 22:07

DI - 12 jan 19 kl. 13:30

LO-toppen varnar för "stökig" avtalsrörelse efter den blocköverskridande överenskommelsenFördelningspolitiken som ingår i överenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär att fackförbundet LO kan behöva kompensera under avtalsrörelsen. Det säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio. "Det finns inget som säger att vi inte kan få en sådan period som pågår i Frankrike här i Sverige.".
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Karl-Petter Thorwaldsson, Ekots, Sveriges Radio, Frankrike, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO-toppen, varnarför , stökig, avtalsrörelseefter den , blocköverskridande, överenskommelsen
SR - 27 mar 15 kl. 08:49

Handeln varnar för stökig avtalsrörelse

Fack och arbetsgivarorganisationer har helt olika bild av vilken inflation de ska räkna med när de ska förhandla om löner. Dessutom seglar rätt till heltid upp som en stridsfråga inför avtalsrörelsen..

DI - 14 mar 16 kl. 15:20

Varning för stökig avtalsrörelse

Avtalsrörelsen har gått på en nit och nu varnar både fack och arbetsgivare för förseningar och ökad konfliktrisk..

DI - 09 aug 16 kl. 18:49

LO varnar för stökig avtalsrörelse

Avtalsrörelsen som står för dörren kan bli den stökigaste på flera decennier och det är mycket som talar för att LO ännu en gång misslyckas med sin samordning. Den varningen kommer nu från högsta ort i LO-borgen..

SmålandsPosten - 18 jan 19 kl. 21:02

LO varnar regeringen

Både Svenskt näringslivs och LO:s regionala representanter välkomnar den nya regeringen. Men LO:s distriktschef Dan Mattsson varnar regeringen för att röra arbetsrätten. – Man riskerar att få en väldigt stökig avtalsrörelse..

DI - 20 feb 19 kl. 21:11

LO varnar för skatter som hotar ge franskt stök

Om regeringen driver igenom de stora aviserade skattelättnaderna för ”rika” kommer LO att kräva kompensation för sina medlemmar genom högre löneökningar i nästa års avtalsrörelse.  Det säger LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson, som varnar för Frankrike-liknande protester om miljöskatterna höjs med 15 miljarder. .

BT - 06 nov 12 kl. 18:41

Företagen varnar för ny jättekris

Inför fackens snara lönekrav gör allt fler arbetsgivare jämförelser med jättekrisen för några år sedan. ? 2008, nej så fan heller, långt därifrån, svarar LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

BT - 03 apr 13 kl. 00:20

I längden går det inte att vara dyrare än omvärlden

Årets avtalsrörelse gick ungefär lika smärtfritt som vanligt, med undantag för att det gick en propp för Elektrikerförbundet. Varför i hela friden skulle arbetsgivarna gå med på att straffskatta alla anställda i branschen bara för att facket inte vågar höja medlemsavgiften? Även Byggnads krav på att huvudentreprenören på ett bygge skulle ta allt ansvar för arbetsmiljön avfärdades.

Sydsvenskan - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Facebookprofilen avslöjar din personlighet - vet du vad marknadsförarna utnyttjar?

President Trumps valkampanj gjorde en digital analys av miljoner amerikaners personligheter för att sända dem den bäst lämpade valreklamen. I Finland är metoderna betydligt försiktigare men också här använder sig partier av din Facebookinformation. Vilka uppgifter delar du med dig till Facebook?

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 7 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 7 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 8 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 9 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 9 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 10 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 10 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 11 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 11 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.