DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 03:48

DI - 12 jan 19 kl. 13:30

LO-toppen varnar för "stökig" avtalsrörelse efter den blocköverskridande överenskommelsenFördelningspolitiken som ingår i överenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär att fackförbundet LO kan behöva kompensera under avtalsrörelsen. Det säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio. "Det finns inget som säger att vi inte kan få en sådan period som pågår i Frankrike här i Sverige.".
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Karl-Petter Thorwaldsson, Ekots, Sveriges Radio, Frankrike, Sverige

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO-toppen, varnarför , stökig, avtalsrörelseefter den , blocköverskridande, överenskommelsen
SR - 27 mar 15 kl. 08:49

Handeln varnar för stökig avtalsrörelse

Fack och arbetsgivarorganisationer har helt olika bild av vilken inflation de ska räkna med när de ska förhandla om löner. Dessutom seglar rätt till heltid upp som en stridsfråga inför avtalsrörelsen..

DI - 14 mar 16 kl. 15:20

Varning för stökig avtalsrörelse

Avtalsrörelsen har gått på en nit och nu varnar både fack och arbetsgivare för förseningar och ökad konfliktrisk..

DI - 09 aug 16 kl. 18:49

LO varnar för stökig avtalsrörelse

Avtalsrörelsen som står för dörren kan bli den stökigaste på flera decennier och det är mycket som talar för att LO ännu en gång misslyckas med sin samordning. Den varningen kommer nu från högsta ort i LO-borgen..

SmålandsPosten - 18 jan 19 kl. 21:02

LO varnar regeringen

Både Svenskt näringslivs och LO:s regionala representanter välkomnar den nya regeringen. Men LO:s distriktschef Dan Mattsson varnar regeringen för att röra arbetsrätten. – Man riskerar att få en väldigt stökig avtalsrörelse..

BT - 06 nov 12 kl. 18:41

Företagen varnar för ny jättekris

Inför fackens snara lönekrav gör allt fler arbetsgivare jämförelser med jättekrisen för några år sedan. ? 2008, nej så fan heller, långt därifrån, svarar LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.

BT - 03 apr 13 kl. 00:20

I längden går det inte att vara dyrare än omvärlden

Årets avtalsrörelse gick ungefär lika smärtfritt som vanligt, med undantag för att det gick en propp för Elektrikerförbundet. Varför i hela friden skulle arbetsgivarna gå med på att straffskatta alla anställda i branschen bara för att facket inte vågar höja medlemsavgiften? Även Byggnads krav på att huvudentreprenören på ett bygge skulle ta allt ansvar för arbetsmiljön avfärdades.

Sydsvenskan - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 15 kl. 17:51

Sikta lägre, Ingves. Det kan ge högre förtroende.

Stackars Stefan Ingves. Som riksbankschef har han uppgiften att lägga en snitslad bana för svensk ekonomi mot inflationsmålet på 2 procent. Den nivån ska vara inom räckhåll under nästa år, förklarar han.

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Facebookprofilen avslöjar din personlighet - vet du vad marknadsförarna utnyttjar?

President Trumps valkampanj gjorde en digital analys av miljoner amerikaners personligheter för att sända dem den bäst lämpade valreklamen. I Finland är metoderna betydligt försiktigare men också här använder sig partier av din Facebookinformation. Vilka uppgifter delar du med dig till Facebook?

BT - 12 dec 12 kl. 19:09

Gnissel på EU-toppmöte

EU-ledarna är på ännu ett toppmöte i Bryssel. Ingen akut kris står på agendan, men svårigheter att enas om en bankunion splittrar EU-länderna inför mötet.
EU:s permanente ordförande Herman Van Rompuy har tillsammans med EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso, eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker och ECB-chefen Mario Draghi dragit upp riktlinjer för hur euroländernas ekonomier ska knytas ännu mer samman.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

IBM:s rapport över förväntan – aktien stiger i efterhandeln

IBM rapporterar intäkter på 21,8 miljarder dollar, motsvarande 196,8 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet. Det var över snittprognosen 21,7 miljarder dollar enligt Bloomberg. Aktien stiger 4,6 procent i efterhandeln..

DI - 5 timmar sedan

Liberty avbryter samtalen med Millicom

Liberty Latin America avbryter samtalen med Millicom. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street går mot röd avslutning efter förnyad handelsoro

New York-börserna bjuder på röda siffror på tisdagen. Kort innan börsstängning handlas S&P 500 ned 1,8 procent efter varningssignaler för den globala konjunkturen och förnyad oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 6 timmar sedan

SBAB varnar för boprisfall om ränteavdragen slopas

I teorin skulle slopade ränteavdrag kunna ge ett boprisfall på uppemot 30 procent. Det skriver SBAB:s chefsekonom Robert Boije på DN Debatt..

DI - 6 timmar sedan

Nordeatoppen hyllar Gardell – ”vän av kortsiktighet”

När Christer Gardell och Cevian går in i bolag ökar trycket och därmed ofta takten i förbättringsarbetet.  Det säger Nordeas vice ordförande Lars G Nordström som uppskattar den nya ägaren i banken. .

DI - 7 timmar sedan

Bolsonaro lovar öppna Brasilien

DAVOS. Ett frieri till internationella företagsledare. Så kan den brasilianske presidenten Jair Bolsonaros tal på Världsekonomiskt forum, hans första som president, sammanfattas..

DI - 7 timmar sedan

Rekar: SEB sänker Nibe till behåll, riktkursen oförändrad på 106 kronor

Storbanken SEB har sänkt rekommendationen för värmeteknikföretaget Nibe från tidigare köp till behåll. Riktkursen är oförändrad på 106 kronor..

DI - 7 timmar sedan

Trumps toppdiplomat för Europa avgår

Wess MItchell, amerikansk toppdiplomat med ansvar för relationerna till Europa, har begärt avsked. Mitchell hänvisar till personliga och yrkesmässiga skäl i sin avskedsansökan till USA:s utrikesminister Mike Pompeo, rapporterar  The Washington Post..

DI - 7 timmar sedan

GE faller tungt i intensiv handel efter att luften gått ur försäljningsrykten

Konglomeratet General Electric faller tungt i tisdagshandeln efter att uppgifter i Wall Street Journal punkterat förhoppningarna om en försäljning av bolagets flygplansleasingverksamhet..

DI - 7 timmar sedan

Radhusägare portas från elbilar – ”en jättestor fråga”

Hundratusentals svenskar stoppas från att investera i laddbara bilar. Garageregler som gäller för samfälligheter där främst radhusområden ingår tillåter nämligen ingen laddning. Andreas Lindblad är en av de drabbade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.