DN > Utrikes

Wednesday, 23 January, 04:59

DN - 12 jan 19 kl. 13:28

Svenskar vid Parisexplosionen: ”Första tanken var: en bomb”PARIS. Tryckvågen från explosionen fick hotellfönstren att skaka och på andra sidan gatan föll murbruk och glassplitter till marken. Helgresan till Paris förändrades i ett slag för 28-årige Axel Brorson och 23-åriga Sanni Värelä från Lund.  – Vi var rätt skärrade. Vi visste ju inte om det skulle hända något mer, säger Sanni Värelä..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Parisexplosionen, Paris, Axel Brorson, Sanni Värelä, Lund

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarvid , ParisexplosionenFörsta , tankenvar en , bomb
BT - 18 feb 12 kl. 10:01

Svenskar skadade i Phuket

Minst 30 människor fördes till sjukhus på den thailändska ön Phuket på lördagsmorgonen efter att klor och andra rengöringsprodukter blandats i en tank bredvid poolen och exploderat. Alla skadade gäster ska nu vara tillbaka på hotellet, uppger tidningen Phuket Gazette. Även den gravida kvinnan, som vid ett tidigare skede rapporterades vara allvarligt skadad, ska ha skrivits ut.

BT - 18 feb 12 kl. 10:01

Svenskar till sjukhus i Phuket

Minst 30 människor, flera av dem svenskar, har först till sjukhus på den thailändska ön Phuket efter att en klortank exploderat. Det var på lördagsmorgonen thailändsk tid som en klortank i en pool på ett hotell på Karon Beach exploderade. ?

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 08:20

Expert varnar: ”En tickande bomb för staten”

”Skräcksiffror” och ”exploderande kostnader” larmar kritiker efter KI:s nya rapport. Torsdagens SvD Näringsliv toppas av rubriker om ”en tickande bomb” i statskassan. Avslöjandet bygger på en färsk rapport från Konjunkturinstitutet, KI, som visar att kostnaderna för ränteavdraget kommer att skena kommande år.

Dagen - 02 feb 11 kl. 03:00

Vi svenskar behöver integreras

Sverige är ett av världens mest avvikande länder när det gäller religionens plats i samhället. Det är något integrationsministern behöver inse.

Sverige har blivit ett mångkulturellt land.

Nyheter 24 - 18 feb 12 kl. 13:22

Explosion i Thailand ? nio svenskar skadade


26 skandinaver skadades när en klortank exploderade på ett hotell på semesterön Phuket i Thailand. Olyckan inträffade på Phuket Orchid Resort på Karon Beach under gårdagen. En klortank under poolen ska ha exploderat och gasmolnet som uppstod spred sig över det välbesökta poolområdet.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 14:00

Vänskapsband knyts svenskar-nyanlända

mellanskåne 100 nyanlända och 100 svenskar ska bli kompisar. Det är tanken med ett projekt som Eslöv, Hörby, Höör och Kävlinge kommuner är på väg att starta tillsammans med ideella föreningen Kompis Sverige.De 200 genomgår en process som Kompis Sverige kallar matchning.

BT - 27 feb 11 kl. 15:23

Fler svenskar ut från Libyen

Sju svenskar som i dag evakuerats från Libyen har anlänt till Paris för mellanlandning, uppger UD:s kommunikationschef Cecilia Julin.
Hon har också gott hopp om att en åttonde svensk på väg ut ska kunna flyga från Tripoli i dag.
13 andra svenskar i Tripoli, tre i Benghazi och några utspridda i landet har sagt att de vill ut ur Libyen.

Sydsvenskan - 29 aug 11 kl. 06:30

Svenskar skadade­ i­ explosion på semesterresan

En explosion i turistorten Kemer i Turkiet­ skadade på söndags­morgonen fyra svenskar.
? Vi kan bekräfta att fyra svenskar har skadats lindrigt.

Sydsvenskan - 29 aug 11 kl. 06:30

Fyra svenskar skadade­ i­ explosion på stranden

En explosion i turistorten Kemer i Turkiet­ skadade på söndags­morgonen fyra svenskar.
? Vi kan bekräfta att fyra svenskar har skadats lindrigt.

Dagens PS - 07 apr 17 kl. 07:47

Skattesmäll hotar en halv miljon svenskar

Från sommaren 2018 kan privata sjukvårdsförsäkringar komma att förmånsbeskattas, framgår i ett förslag som Vänsterpartiet kommit överens om med regeringen och som kommer att aviseras i höstbudgeten. Det rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen skulle effekten bli att så många som 450.

Dagens PS - 16 jun 17 kl. 07:25

Svenskar i dyr elfälla: ”Folk tänker inte på det”

Just nu betalar 600.000 svenskar överpris för sin el, skriver SvD Näringsliv. Enligt rådande regler följer ett elavtal inte med ett hushåll vid flytt.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på plats

En hög smäll har hörts vid ett flerfamiljshus i sydöstra delen av Kista. Nationella bombgruppen är på plats och polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse. – Mycket talar för att det varit någon typ av explosion snarare än en sten som krossat rutorna, säger Anna Westberg presstalesperson vid polisregion Stockholm.

DN - 5 timmar sedan

Funktionsnedsatt flicka körd till fel bostad

En skoltaxi i Malmö lämnade av en nioårig funktionsnedsatt flicka som inte kan prata hemma hos fel föräldrar. Hennes föräldrar var utom sig av oro och först efter en timme kom flickan hem, skriver Sydsvenskan..

DN - 6 timmar sedan

Viralt ”hån” i USA omvärderas efter nya klipp

Hånade gymnasiepojkar en man ur den amerikanska ursprungsbefolkningen – eller försökte de lugna en spänd situation under ett besök i Washington DC? Händelsen som har skapat stora rubriker i USA har nu omvärderats..

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på väg

Någon form av hög smäll har hörts i sydöstra delen av Kista. Polisens bombgrupp är på väg. – Vi har konstaterat en krossad ruta på ett bostadshus, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen..

DN - 7 timmar sedan

Nya problem fördröjer arbetet för att nå pojken i brunnen

Borrningsarbetet för att nå fram till den tvåårige pojke som föll ner i en djup brunn i Spanien gick under tisdagen in i ett avgörande skede, men stötte återigen på problem som nu fördröjer processen ytterligare..

DN - 7 timmar sedan

Kulturkommissionen: Tror Henrik Bromander på elallergi?

Spoilervarning! I 2019 års första avsnitt av DN Kulturs podcast Kulturkommissionen avhandlas Henrik Bromanders nya roman ”Högspänning”..

DN - 7 timmar sedan

Risk för fallande bostadspriser vid slopat ränteavdrag

Sänkta eller slopade ränteavdrag för bostäder har under de senaste åren regelbundet föreslagits för att komma till bukt med hushållens bolåneskulder. Men de goda argumenten är få och konsekvenserna kan bli stora, skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB på DN Debatt, och varnar för kraftigt fallande bostadspriser..

DN - 7 timmar sedan

Ronnie Hellströms guldbollar värderade under ”Antikrundan”

Vad är en Guldboll värd? Ronnie Hellström tog med sina två dyrgripar till SVT:s ”Antikrundan” för att få svar. Men han skulle aldrig sälja dem.

DN - 8 timmar sedan

Rekordmånga privatjet till Davos

Trots att klimatfrågan tar större plats än någonsin under årets ekonomiska toppmöte i Davos väljer många deltagare att flyga privatjet till den schweiziska orten, skriver The Guardian. Enligt experter handlar det om uppemot 1.500 plan..

DN - 8 timmar sedan

En belåten Bolsonaro klev upp på scenen i Davos

DAVOS. Donald Trump deltar inte på årets Världsekonomiska forum, vilket har gett Brasiliens nyvalde högerpopulistiska president en plats i rampljuset. I sitt tal i Davos valde Jair Bolsonaro samma tema som Trump gjorde förra året; att hans land ska bli mer näringslivsvänligt och öppnare för investeringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.