YLE > Finland

Sunday, 20 January, 05:33

YLE - 12 jan 19 kl. 10:42

Inrikesminister Mykkänen vill att beviljade medborgarskap ska kunna fråntas: "Man kan inte komma till Finland för att söka skydd och sedan skapa otrygghet själv"



Inrikesminister Kai Mykkänen föreslår att beviljat medborgarskap ska kunna fråntas personer som gör sig skyldiga till grova brott. Uttalandet är en reaktion på misstankarna om sexuellt utnyttjande av minderåriga i Uleåborg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mykkänen, Finland, Kai Mykkänen, Uleåborg

Dela artikeln

604 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inrikesminister, Mykkänenvill att , beviljade, medborgarskapska kunna , fråntas, Man kan inte komma till Finland för att söka skydd och sedan skapa otrygghet själv
YLE - 01 aug 18 kl. 18:44

Inrikesminister Mykkänen om flygplansprotesten: "Att avbryta en utvisning på grund av att några enskilda fall väckt frågor är fullständigt oskäligt"

I kölvattnet till De grönas lagstiftningssekretare Aino Pennanens protest mot en tvångsavvisning har ordförande Touko Aalto krävt att regeringen upphör med tvångsavvisningar tills vidare. Inrikesminister Kai Mykkänen avvisar kravet..

YLE - 27 aug 18 kl. 04:07

Inrikesminister Mykkänen vill införa förortspoliser för att tygla brottslighet i Finland: "Om tio år kan vi ha det som i Sverige"

Inrikesministern vill ha särskilda förortspoliser. Kai Mykkänen (Saml.) varnar för en liknande utveckling som, enligt honom, började i Sverige för tio år sedan.

YLE - 14 sep 18 kl. 09:15

Inrikesminister Mykkänen: Den som fått uppehållstillstånd borde genast förpliktigas att söka jobb

Den som fått uppehållstillstånd i Finland borde genast börja söka jobb och också vara tvungen att ta emot arbete. Det tycker inrikesministern, samlingspartiets Kai Mykkänen..

YLE - 06 feb 18 kl. 15:14

Samlingspartiet roterar: Kai Mykkänen ny inrikesminister – Anne-Mari Virolainen blir utrikeshandels- och utvecklingsminister

Kai Mykkänen blir inrikesminister, medan Anne-Mari Virolainen efterträder honom som utrikeshandels- och utvecklingsminister, meddelar Samlingspartiet efter riksdagsgruppens möte..

YLE - 19 jul 18 kl. 22:44

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare för deras insatser i brandhanteringen i Pyhäranta

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare som medverkat i släckningsoperationen i Pyhäranta där en skogsbrand härjat..

YLE - 12 nov 16 kl. 13:38

Minister Mykkänen: Också Trump vill sannolikt minska oljeberoendet

Valet av Donald Trump till president i USA har oroat klimatforskare och miljöfolk runt om i världen. Men utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen från Samlingspartiet säger att det finns orsaker för USA att hålla sig till klimatavtalen. Donald Trump har gett en bild av sig själv som klimatskeptiker.

YLE - 24 jan 17 kl. 08:22

Mykkänen om Berners backande: Det enda rätta

Minister Kai Mykkänen som ansvarar för trafikreformen i Samlingspartiet säger att Anne Berners backande i trafikreformen var det enda rätta beslutet. - Berners förslag hade inte varit en fungerande modell och att skjuta upp den slutsatsen hade förlängt bilhandelns frysta läge. Tur att slutsatserna kunde dras redan efter fem dagar, för det var nog åt det här hållet det var på väg.

YLE - 06 feb 18 kl. 15:14

Mykkänen och Virolainen nya ministrar

Kai Mykkänen blir inrikesminister, medan Anne-Mari Virolainen blir utrikeshandels- och utvecklingsminister, meddelar Samlingspartiet efter riksdagsgruppens möte..

YLE - 12 feb 18 kl. 14:21

Minister Kai Mykkänen om Alis död i Bagdad: Ytterst tragiskt men Finlands linje ändras inte

Inrikesminister Kai Mykkänen (Saml) säger att det är en ytterst sorglig tragedi att irakiern Ali skjutits ihjäl i Bagdad tre veckor efter att ha återvänt till landet från Finland där hans asylansökan förkastats..

YLE - 15 okt 16 kl. 07:40

Mykkänen: Finland kunde ta emot fler flyktingar

Finland har en beredskap att ta emot flera flyktingar. Det säger utrikeshandels- och biståndsminister Kai Mykkänen (Saml). - Personligen tror jag att vi har beredskap att öka antalet kvotflyktingar, säger Mykkänen i en intervju för Yle.

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 12 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 14 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 17 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 19 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 20 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 20 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.





Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.