YLE > Finland

Monday, 22 April, 23:59

YLE - 12 jan 19 kl. 10:42

Inrikesminister Mykkänen vill att beviljade medborgarskap ska kunna fråntas: "Man kan inte komma till Finland för att söka skydd och sedan skapa otrygghet själv"Inrikesminister Kai Mykkänen föreslår att beviljat medborgarskap ska kunna fråntas personer som gör sig skyldiga till grova brott. Uttalandet är en reaktion på misstankarna om sexuellt utnyttjande av minderåriga i Uleåborg..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Mykkänen, Finland, Kai Mykkänen, Uleåborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inrikesminister, Mykkänenvill att , beviljade, medborgarskapska kunna , fråntas, Man kan inte komma till Finland för att söka skydd och sedan skapa otrygghet själv
YLE - 01 aug 18 kl. 18:44

Inrikesminister Mykkänen om flygplansprotesten: "Att avbryta en utvisning på grund av att några enskilda fall väckt frågor är fullständigt oskäligt"

I kölvattnet till De grönas lagstiftningssekretare Aino Pennanens protest mot en tvångsavvisning har ordförande Touko Aalto krävt att regeringen upphör med tvångsavvisningar tills vidare. Inrikesminister Kai Mykkänen avvisar kravet..

YLE - 12 feb 19 kl. 16:18

Inrikesminister Mykkänen: Ingen riksomfattande polisutredning om oegentligheter inom äldrevården

Det blir ingen riksomfattande polisutredning om missförhållanden inom äldreomsorgen, uppger inrikesminister Kai Mykkänen (Saml)..

YLE - 27 aug 18 kl. 04:07

Inrikesminister Mykkänen vill införa förortspoliser för att tygla brottslighet i Finland: "Om tio år kan vi ha det som i Sverige"

Inrikesministern vill ha särskilda förortspoliser. Kai Mykkänen (Saml.) varnar för en liknande utveckling som, enligt honom, började i Sverige för tio år sedan.

YLE - 14 sep 18 kl. 09:15

Inrikesminister Mykkänen: Den som fått uppehållstillstånd borde genast förpliktigas att söka jobb

Den som fått uppehållstillstånd i Finland borde genast börja söka jobb och också vara tvungen att ta emot arbete. Det tycker inrikesministern, samlingspartiets Kai Mykkänen..

YLE - 06 feb 18 kl. 15:14

Samlingspartiet roterar: Kai Mykkänen ny inrikesminister – Anne-Mari Virolainen blir utrikeshandels- och utvecklingsminister

Kai Mykkänen blir inrikesminister, medan Anne-Mari Virolainen efterträder honom som utrikeshandels- och utvecklingsminister, meddelar Samlingspartiet efter riksdagsgruppens möte..

YLE - 19 jul 18 kl. 22:44

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare för deras insatser i brandhanteringen i Pyhäranta

Inrikesminister Kai Mykkänen tackar räddningsarbetare som medverkat i släckningsoperationen i Pyhäranta där en skogsbrand härjat..

YLE - 07 mar 19 kl. 13:25

Inrikesminister Kai Mykkänen: Finland stöder domstol för IS-krigare

Inrikesminister Kai Mykkänen säger att Finland stöder tanken på att en internationell domstol upprättas för personer som har stridit för terrororganisationen IS. Han lovar inte någon hjälp till barnfamiljer som vill återvända till Finland och där någon familjemedlem har verkat i IS led..

YLE - 27 mar 19 kl. 22:36

Inrikesminister Kai Mykkänen efterlyser en ny lag om människohandel

Inrikesminister Kai Mykkänen föreslår att Finland ska gå in för att reglera en ny lag vad beträffar människohandel. Förslaget baserar sig på uppgifter som framkommit i samband med fallet där Itohan Okundaye föll offer för människohandel..

YLE - 12 nov 16 kl. 13:38

Minister Mykkänen: Också Trump vill sannolikt minska oljeberoendet

Valet av Donald Trump till president i USA har oroat klimatforskare och miljöfolk runt om i världen. Men utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen från Samlingspartiet säger att det finns orsaker för USA att hålla sig till klimatavtalen. Donald Trump har gett en bild av sig själv som klimatskeptiker.

YLE - 24 jan 17 kl. 08:22

Mykkänen om Berners backande: Det enda rätta

Minister Kai Mykkänen som ansvarar för trafikreformen i Samlingspartiet säger att Anne Berners backande i trafikreformen var det enda rätta beslutet. - Berners förslag hade inte varit en fungerande modell och att skjuta upp den slutsatsen hade förlängt bilhandelns frysta läge. Tur att slutsatserna kunde dras redan efter fem dagar, för det var nog åt det här hållet det var på väg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Snön smälter och naturen vaknar till liv - nästa vecka får vi 20 grader

Tisdag och onsdag blir soliga dagar. Vi får sommarvärme, säger Yles meteorolog Kerttu Kotakorpi..

YLE - 4 timmar sedan

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka död

Glaskonstnären och keramikern Oiva Toikka har avlidit. Sin främsta insats gjorde han som glaskonstnär vid Notsjö (numera Iittala). Han blev särskild känd för sina fågelskulpturer i glas..

YLE - 12 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 14 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - Igår: 21:54

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 21:54

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.