Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 05:00

Sydsvenskan - 12 jan 19 kl. 08:59

Utställning med Kim Wall öppnar i helgen



Den mördade journalisten Kim Walls arbete ställs nu ut i Stockholm. På utställningen "I Kim Walls fotspår" på Galleri kontrast visas bilder och journalistiska texter från Walls många reportageresor i länder som Nordkorea, Kina, Indien, Sri Lanka och Hai.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kim Wall, Kim Walls, Stockholm, Galleri, Walls, Nordkorea, Lanka, Hai

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställningmed , Kim, Wallöppnar i , helgen
Corren - 06 dec 18 kl. 22:00

Flygvapenmuseum inviger ny utställning

Kalla kriget fortsätter – åtminstone på Flygvapenmuseum där en ny utställning invigs i helgen..

Expressen - 14 dec 18 kl. 20:04

Kim Walls bilder hyllas i ny utställning: ”Oerhört stolta”

I januari kommer utställningen ”I Kim Walls fotspår” till Stockholm.Genom bilderna vill föräldrarna sprida vidare minnet av Kim Wall som prisbelönt journalist med hela världen som arbetsplats.– Det är en väldig tröst i sorgen för oss att få lov att visa upp vad hon gjorde, säger mamman Ingrid Wall som har varit delaktig i att välja ut materialet..

Expressen - 20 jun 18 kl. 21:04

Kim Walls livsgärning har blivit utställning

Kim Wall var en framstående journalist som föll offer för ett uppmärksammat mord.Nu synliggörs hennes livsgärning i en utställning.– Minnet av journalisten, inte bara ett offer, är det som man vill uppmärksamma, säger Jan Mårtenson, direktör för Kockska stiftelsen som var med och finansierade utställningen..

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 09:30

Utställning om 400-åringen som garnisonsstad

Foto: Tom Wall
Kristianstad var en gång i tiden Sveriges största garnisonsstad. Artillerimuseet har nu en utställning som enbart kretsar kring detta ämne. Historiska bilder, dokument och modeller ger besökaren ett samlat intryck i stadens militärförankrade historia.

BT - 26 feb 13 kl. 14:02

Romsk utställning vandaliserad

Utomhusutställningen Roma Journeys utanför Kulturhuset i Borås har blivit totalt sönderslagen. Det kan handla om ett hatbrott riktat mot romer. Utomhusutställningen Roma Journeys utanför Kulturhuset i Borås har blivit totalt sönderslagen.

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 18 kl. 17:00

Kim Walls resor blir utställning på Algatan

Från den 19 juni kommer 39 bilder från Kim Walls resor att visas upp för allmänheten. Detta i form av en utställning på Algatan, mellan Kontinentgatan och Corfitz Beck-Friisgatan. .

SmålandsPosten - 14 sep 13 kl. 08:56

Succéutställning drar vidare

Sommarens utställning om könsrockaren Errol Norstedt/Eddie Meduza sjunger på sista versen. Efter helgen återvänder den till Tidaholm. Vem som är hans arvtagare är svårt att säga, tycker Hanna Eklöf, museiintendent i Tidaholm.

ÖstersundsPosten - 06 maj 17 kl. 17:03

Hårresande utställning från vikingatid till nutid

Håret som mode, signalbärare och samtidsbarometer. Jamtlis senaste utställning bjuder på en hårresande upplevelse genom tid och rum.
– Det här är ett sätt att lära sig historia på ett roligt vis, säger utställningsproducenten Jeanette Wall..

Nya Wermlands Tidningen - 29 nov 17 kl. 13:27

Utställning med julstämning

Under två helger med start nu till helgen har konstnären Hans Westlund utställning på egna Ateljé w-art.– Det är kul att vara här. Det är första gången på fem år som jag har utställning här, säger Hans Westlund..

Skånskan - 20 okt 18 kl. 21:00

Sista helgen med Lindskogs utställning

Höör Lördag och söndag är sista chansen att se Stina Lindskogs utställning på Kulturhuset Anders.
Ett tema för utställningen är saknad.
– Saknad av vad?

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 12 kl. 14:02

Utställning med fågelföreningen

14 utställare och 70-talet fåglar visas till helgen när Kullabygdens Fågelförening har utställning i Höganäs.Föreningen hyr in sig i en tom butikslokal på Storgatan 61, före detta Pläders väskaffär, och fågelutställningenhar öppet lördag 1 december, kl 10-14, samt söndag 2 december, 10-18..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Sony flyttar europeiskt huvudkontor

Den japanska elektronikjätten Sony flyttar sitt europeiska huvudkontor från London till Nederländerna inför brexit, meddelar företaget. Företaget vill undvika tullrelaterade effekter som kan följa när britterna lämnar EU. Flytten, som inte innebär att p.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Mest minus temperaturmässigt i dag

Efter en klar och kall natt i större delen av Sverige väntar ingen större väderförändringar under dagen. – Det är ett lugnt väderläge, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI. Södra Norrland får räkna med ett lättare snöfall och runt minus 20 grader.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Subarus fabrik står stilla

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla. Fabriken i Japan står för 60 procent av den globala tillverkningen, och produktionen stoppades för en vecka sedan då man upptäckt ett fel i en komponent som tillverkas av en underleverantö.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Chris Brown nekar till våldtäkt

Den amerikanske sångaren Chris Brown nekar via sitt Instagramkonto till anklagelserna om att ha våldtagit en kvinna i Paris. "Jag vill vara väldigt tydlig. Det här är falskt och skitsnack", skriver han, och tillägger att anklagelserna är respektlösa mot.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Oklart vad som orsakat explosion

Polisen har ännu inte någon klar bild av vad som orsakat explosionen i Kista på tisdagskvällen. Nationella bombskyddet och polisens tekniker undersöker platsen men visste vid 01.00 inte vad som ligger bakom explosionen, som skedde inne i en pizzeria.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kvinna biten i ansiktet av hund

En kvinna har blivit biten i ansiktet av en hund i Kinna, skriver Borås Tidning. Polisen uppger att kvinnan matade hunden när den anföll. – Det handlade inte om någon lösspringande hund eller liknande utan hon kände till den sedan tidigare, säger Per-An.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Grekiska fornminnen tas bort från fond

Greklands regering har avlägsnat 2 330 arkeologiska platser, monument och museum från en statlig fond för tillgångar. Orsaken är protester från greker som befarar att deras fornminnen ska säljas ut. Den arkeologiska fyndplatsen Knossos på Kreta var en a.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Tio nötkreatur gick ner sig i älv – avlivades

Tio nötkreatur har avlivats sedan de gått ner sig i Gideälven norr om Örnsköldsvik. När djurägaren, som bor en bit bort, kom dit sent på tisdagseftermiddagen såg han att djuren forcerat ett stängsel och tagit sig ut på älven där isen brustit. Räddningst.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Stephen Colberts Trump-serie får ny säsong

Den animerade komediserien "Our cartoon president" kommer att få en andra säsong, rapporterar Variety. Serien handlar om USA:s president Donald Trump och hans personal i Vita huset. Den baseras på en återkommande sketch i pratshowen "The late show with.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Glöm klimatet – Davoshöjdare flyger privatjet

Klimatmålen är ett av årets hetaste teman under årets upplaga av Världsekonomiskt forum. Men att döma av antalet deltagare som flyger privatjet till årets event tycks gräddan inte drabbats nämnvärt av klimatångest. Den schweiziska alpstaden Davos fylls.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.