Jönköpingsnytt > Nyheter

Thursday, 24 January, 13:27

Liknande nyheter

Taggar: Önskar, koppeltvångefter , attackerna
Nyheter 24 - 20 jun 12 kl. 18:54

Breivik-vittnet: "Önskar han kunde bränna långsamt i helvetet"


På onsdagen hördes några av de sista vittnesmålen i rättegången mot terorristen Anders Behring Breivik. På torsdagen håller åklagarna sin slutplädering. OSLO.

YLE - 22 nov 15 kl. 05:17

Rädsla är radikaliseringens bränsle

Polisen, skolor och ungdomsorganisationer samarbetar tätare än någonsin för att fånga upp signaler från de unga som vittnar om radikalisering. Terrorberedskapen har höjts i hela Norden efter attackerna i Paris, och enligt Skyddspolisen har våldsam radikalisering blivit en realitet också här i Finland. Att peka ut potentiella terrorister är ändå en väldigt känslig fråga.

YLE - 25 maj 16 kl. 16:29

Asylsökande har misshandlats i Lahtis

Asylsökande vid flyktingförläggningen i Hennala i Lahtis har utsatts för våld. I vissa fall har misshandlade asylsökande förts till sjukhus för att skadorna krävt det. Det handlar om fem till tio misshandelsfall de senaste två veckorna, säger förläggningens chef Markku Heikkilä.

Kristianstadsbladet - 17 nov 12 kl. 22:45

Intensiva flygattacker mot Gaza

Israeliskt flyg bombade Hamas-högkvarter i Gaza, medan sirener åter ljöd i Tel Aviv i varning för raketer.Samtidigt som konflikten tycks trappas upp, kom Egyptens president med en liten ljusglimt.
Egyptens president Muhammad Mursi sade vid en presskonferens på lördagskvällen att hans regering hade varit i kontakt med båda sidorna och att det fanns "vissa indikationer" på att en vapenvila kan nås "snart".

TA - 13 aug 13 kl. 15:44

Länsstyrelsen vill att vargen skjuts

Länsstyrelsen har i dag skickat ett yttrande till Naturvårdsverket, där man under tre veckor önskar skyddsjakt på den varg som sedan förra helgen dödat 19 får vid tre angrepp i sydöstra Skåne.
Förra veckan avrådde länsstyrelsen om skyddsjakt med anledning att det inte var säkert att det rörde sig om samma varg vid de första två attackerna. Men nu har man vänt i frågan.

Kristianstadsbladet - 13 aug 13 kl. 15:39

Länsstyrelsen vill att vargen skjuts

Länsstyrelsen har i dag skickat ett yttrande till Naturvårdsverket, där man under tre veckor önskar skyddsjakt på den varg som sedan förra helgen dödat 19 får vid tre angrepp i sydöstra Skåne.
Förra veckan avrådde länsstyrelsen om skyddsjakt med anledning att det inte var säkert att det rörde sig om samma varg vid de första två attackerna. Men nu har man vänt i frågan.

YLE - 16 dec 16 kl. 16:22

Statliga IT-angrepp är vardag - var går gränsen för cyberkrig?

Cyberattacker där en stat ligger bakom blir allt vanligare och också allvarligare. Det senaste exemplet gäller USA som anklagar Ryssland för att ha försökt påverka det amerikanska presidentvalet. Marcus Murray på IT-säkerhetsföretaget Truesec har i drygt 15 års tid hjälpt myndigheter och stora företag att skydda sina datasystem.

YLE - 19 aug 17 kl. 17:25

President Niinistö vädjar till religiösa och ideologiska ledare om lugn och sans

President Sauli Niinistö varnar för att en allt mer hätsk debatt om invandring försvagar Finlands förmåga att bekämpa ondskefulla handlingar. I ett utlåtande med anledning av att attackerna i Åbo nu utreds som terrorism, säger Niinistö att händelserna visar att Finland - på gott och ont - är en del av resten av världen. Niinistö konstaterar att debatten om invandring har varit svår, närapå omöjlig redan före knivattackerna i Åbo.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 45 minuter sedan

HV-centern mot rekordnotering

Joakim Andersson värvades till HV71 från Örebro inför årets säsong. Centern har varvat bra och stabila insatser med varandra och är bara två poäng från sin personliga rekordnotering i SHL.
– Jag är väl rätt bra på att hitta passningar, säger han till Jnytt.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Kliv in - och få en utländsk känsla

I ett medborgarförslag föreslås det att Jönköpings kommun ska verka för att entréer i flerbostadshus blir rymligare och trevligare på samma sätt som man ser utomlands. Stadsbyggnadskontoret håller med om att det vore önskvärt med trevligare utformade och inredda entrélobbys i nybyggda flerbostadshus.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Cyklar för 50.000 stals från butik

Butiken Torpa cykelservice har drabbats av inbrott under natten till torsdagen. Två elcyklar till ett sammanlagt värde av cirka 50 000 kronor har stulits.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Trafikolycka vid skola - flera bilar inblandade

En trafikolycka inträffade under morgonen i Huskvarna.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

10-åring rånades vid busshållplats

En 10-årig pojke utsattes för ett rån vid en busshållplats i närheten av Circle K-macken på Kortebovägen i Jönköping på onsdagseftermiddag.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Ny sprängning i Värnamo i natt

För andra gången den här veckan har det inträffat en sprängning i Värnamo kommun.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Polisjakt efter stulen bil – en gripen

En man i 25-årsåldern greps under natten till torsdagen sedan han vägrat att stanna vid en poliskontroll på Torsvik. Polisen tog upp jakten på bilen och fick stopp på den vid Öggestorps kyrka. Mannen är nu misstänkt för flera brott.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Nöjesminuten – vi uppdaterar dig

Håll ut! Snart är det löning och vi vet vad du kan göra lagom till den kommer.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Bostäder kan byggas i friluftsområde

Ett friluftsområde vid Ulvstorpasjön utredas om den är lämplig för att bygga bostäder på. Om allt går enligt planerna väntas stadsbyggnadsnämnden besluta om samråd för detaljplanen på torsdag.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Tholander hjälte när Dalen vann

HC Dalen tog tre viktiga poäng när bottenlaget Helsingborgs HC besegrades med 2-1 på onsdagskvällen.
– Vi spelar mer avslappnat nu, säger matchvinnaren Jonathan Tholander.
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.