YLE > Svenskfinland

Tuesday, 22 January, 10:14

YLE - 12 jan 19 kl. 08:33

Vasastuderande får praktikplats i amerikanska senaten – vill bidra med nordisk kunskapAnna Sjöström kommer att tillbringa hösten i Washington D.C. och arbeta för Oregons senator Ron Wyden (demokrat). Det är fråga om en praktikantplats som hon fått genom Liberal praktik..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjöström, Washington, Oregons, Ron Wyden, Liberal

Dela artikeln

181 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasastuderandefår , praktikplatsi amerikanska , senatenvill , bidramed , nordisk kunskap
YLE - 25 jun 16 kl. 15:55

Vasastuderande tävlar med burksatellit i Portugal

Övisgymnasister kan vinna internationell satellittävling med en satellit lika stor som en läskburk. Under lördagen avgörs European CanSat Competition i Portugal. En tävling för unga som går ut på att bygga en så kallad CanSat (ungefär burksatellit på svenska).

YLE - 29 mar 17 kl. 13:28

Pampasveckan dag för dag för tre Vasastuderande

I tisdags kickade Pampasfirandet i gång för många Vasastuderande! Det är just denna vecka som för många blir den vecka de kommer ihåg allra bäst från studietiden. Här berättar tre erfarna Pampasfirare om den kommande veckan.

Barometern - 14 feb 14 kl. 10:03

Inte självklart med praktikplats

Man hör ständigt i olika sammanhang om hur bra de arbetslösa har det. Det är inte ovanligt att få höra att de arbetslösa är både, lata och inte vill ta de arbeten som finns tillgängliga. Därför antar man ju att arbetsförmedlingen borde uppmuntra alla arbetslösa som försöker skaffa sig till exempel praktikplats.

Sydöstran - 15 maj 18 kl. 14:46

Man "sökte praktikplats" - döms för att ha stulit snus

En 39-årig man döms för att ha stulit snus från en butik i Karlskrona när han var där för att söka en praktikplats. Han fick ingen praktikplats och döms nu till att betala 3750 kronor i dagsböter..

BT - 16 okt 13 kl. 02:48

Avtal nära i senaten om budgetkrisen

I USA:s kongress har senaten återupptagit förhandlingar om skuldtaket och budgetkrisen, sedan republikanerna i representanthuset misslyckats med enas om ett motförslag. Ledarna inom senaten är nära en uppgörelse och ett avtal kan vara klart inom några timmar, sade en källa till Reuters.Uppgörelsen går ut på att förlänga regeringens möjlighet att låna pengar till den 7 februari och tillåta att myndigheter som stängts kan finansieras via tillfälliga anslag fram till den 15 januari.

BT - 05 nov 14 kl. 04:55

Republikaner mot seger i senaten

Republikanerna går som väntat mot en storseger i kongressvalet i USA. Partiet har hittills erövrat fem nya mandat från demokraterna i senaten. Därmed saknas bara ett mandat för nå egen majoritet i båda kamrarna.

Metro - 10 feb 11 kl. 16:59

Så kan du hitta din praktikplats via nätet

Att hitta praktikplats kan vara svårt, men då kan nätet vara till hjälp. ALLA NANOKS TIPS.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 11 kl. 13:26

Hon köpte sin gamla praktikplats

Mia Bengtsson hade länge drömt om att äga ett bageri. Så när hennes gamla praktikplats blev till salu tvekade hon inte..

Computer Sweden - 07 mar 13 kl. 03:00

"Det är inte en praktikplats"

Begreppet trainee får många att tänka på en praktikplats, ett rykte som branschen är mån om att tvätta bort. En plats på ett trainee- eller graduateprogram är i praktiken en fast anställning, säger både Connecta och Capgemini..

Västerbottens Folkblad - 06 maj 13 kl. 14:45

Stal 63.500 på sin praktikplats

19-åringen hade fått en praktikplats på en livsmedelsbutik i en inlandskommun. Nu åtalas han, misstänkt för stöld av 63.500 kronor i kontanter och cigaretter värda [...

Barometern - 21 mar 14 kl. 07:31

Praktikplats är en inkörsport till jobb

Den senaste tiden har det förekommit en rad inslag i medierna om arbetspraktik och Arbetsförmedlingens förmedling av praktik­platser.
Arbetsförmedlingen har många olika typer av stöd till arbetssökande och arbetsgivare. En av de ­vanligaste är praktik­platsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Kommunikationskonsult Elli Flén: Kyrkan måste bestämma sig för vad man ska tycka om homosexualitet

Uttalandena om homosexualitet som kyrkoherden och en kaplan i Kristinestads svenska församling kommit med i offentligheten är ytterligare en kris för kyrkans image. Så länge kyrkans anställda är delade då det gäller synen på homosexualitet kommer dylika mediekriser att fortsätta blossa upp och det är absolut inte bra för kyrkan, säger kommunikationskonsult Elli Flén..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsatte med helikopter – Recco-sökare gav åtta utslag

Polisen i Troms försökte på måndagen lokalisera den fjärde skidåkaren med hjälp av Recco-sökare, men eftersökningen gav inget konkret resultat. Sökaren gav åtta utslag, men den reagerar på många olika saker..

YLE - 17 timmar sedan

Kollission grusade Haaralas chanser på paradsträckan – drömde om en VM-medalj på hemmaplan: "Jättebesviken"

IF Minkens Juuso Haarala hoppades på framgång i den klassiska sprinten i junior-VM i Lahtis. Men då en amerikansk motståndare vurpade framför honom försvann chanserna till avancemang. Eveliina Piippos JVM-premiär var i sin tur över redan efter kvalet..

YLE - Igår: 09:06

Sökoperationen i Tamokdalen fortsätter med helikopter – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö fortsätter sökoperationen i Tromsö idag med en Recco-sökare från helikopter. Inga andra eftersökningar görs under måndagen efter den fjärde omkomna skidåkaren..

YLE - 21 timmar sedan

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

YLE - Igår: 09:44

Pohjalainen: GigaVaasa förhandlar med två kinesiska batterifabriker

Två kinesiska batterifabriker är intresserade av att bygga en batterifabrik i Vasa. Det står klart efter att en delegation från Vasa besökte Kina i början av månaden..

YLE - Igår: 09:06

NRK: Sökoperationen i Tamokdalen tar paus – ett lavinoffer saknas ännu

Polisen i Tromsö meddelar att det inte blir någon sökoperation i Tamokdalen under måndagen, istället ska de lägga upp en strategi för det fortsatta arbetet. Tre av de fyra omkomna skidåkarna har hittats..

YLE - Igår: 07:12

Flera tillfällen för folket att diskutera fusionsförslaget

Förslaget till fusionsavtal mellan Vasa och Korsholm ska nu diskuteras på publiktillfällen i båda kommunerna. I Korsholm ordnas fyra informations- och diskussionstillfällen, och i Vasa ges också möjlighet till närdiskussioner..

YLE - Igår: 06:04

Allt fler anmäler arbetsplatskonflikter till RFV – "De är ofta ganska allvarliga när de kommer till oss"

Den arbetsplatskonflikt som drabbat Korsholms kyrkliga samfällighet och Solf församling drevs så långt att en av parterna anmälde fallet till Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, ansvarsområdet för arbetarskydd. Inspektör Rosita Säisä bekräftar att de fall som når myndigheten ofta är rätt allvarliga..

YLE - Igår: 05:34

Svår arbetsplatskonflikt i Solf skakar Borgå stift – biskop Björn Vikström: "Ett misslyckande också för vår del"

En flera år gammal arbetsplatskonflikt inom Solf församling drevs till sin spets då kyrkoherde Ann-Mari Audas-Willman sade upp sig. Flera anställda säger sig ha bett om hjälp upprepade gånger. Biskopen i Borgå stift Björn Vikström medger att man misslyckats med att hantera fallet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.