YLE > Svenskfinland

Monday, 22 April, 10:58

YLE - 12 jan 19 kl. 08:33

Vasastuderande får praktikplats i amerikanska senaten – vill bidra med nordisk kunskapAnna Sjöström kommer att tillbringa hösten i Washington D.C. och arbeta för Oregons senator Ron Wyden (demokrat). Det är fråga om en praktikantplats som hon fått genom Liberal praktik..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sjöström, Washington, Oregons, Ron Wyden, Liberal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasastuderandefår , praktikplatsi amerikanska , senatenvill , bidramed , nordisk kunskap
YLE - 25 jun 16 kl. 15:55

Vasastuderande tävlar med burksatellit i Portugal

Övisgymnasister kan vinna internationell satellittävling med en satellit lika stor som en läskburk. Under lördagen avgörs European CanSat Competition i Portugal. En tävling för unga som går ut på att bygga en så kallad CanSat (ungefär burksatellit på svenska).

YLE - 29 mar 17 kl. 13:28

Pampasveckan dag för dag för tre Vasastuderande

I tisdags kickade Pampasfirandet i gång för många Vasastuderande! Det är just denna vecka som för många blir den vecka de kommer ihåg allra bäst från studietiden. Här berättar tre erfarna Pampasfirare om den kommande veckan.

Barometern - 14 feb 14 kl. 10:03

Inte självklart med praktikplats

Man hör ständigt i olika sammanhang om hur bra de arbetslösa har det. Det är inte ovanligt att få höra att de arbetslösa är både, lata och inte vill ta de arbeten som finns tillgängliga. Därför antar man ju att arbetsförmedlingen borde uppmuntra alla arbetslösa som försöker skaffa sig till exempel praktikplats.

Sydöstran - 15 maj 18 kl. 14:46

Man "sökte praktikplats" - döms för att ha stulit snus

En 39-årig man döms för att ha stulit snus från en butik i Karlskrona när han var där för att söka en praktikplats. Han fick ingen praktikplats och döms nu till att betala 3750 kronor i dagsböter..

BT - 16 okt 13 kl. 02:48

Avtal nära i senaten om budgetkrisen

I USA:s kongress har senaten återupptagit förhandlingar om skuldtaket och budgetkrisen, sedan republikanerna i representanthuset misslyckats med enas om ett motförslag. Ledarna inom senaten är nära en uppgörelse och ett avtal kan vara klart inom några timmar, sade en källa till Reuters.Uppgörelsen går ut på att förlänga regeringens möjlighet att låna pengar till den 7 februari och tillåta att myndigheter som stängts kan finansieras via tillfälliga anslag fram till den 15 januari.

BT - 05 nov 14 kl. 04:55

Republikaner mot seger i senaten

Republikanerna går som väntat mot en storseger i kongressvalet i USA. Partiet har hittills erövrat fem nya mandat från demokraterna i senaten. Därmed saknas bara ett mandat för nå egen majoritet i båda kamrarna.

Metro - 10 feb 11 kl. 16:59

Så kan du hitta din praktikplats via nätet

Att hitta praktikplats kan vara svårt, men då kan nätet vara till hjälp. ALLA NANOKS TIPS.

Helsingborgs Dagblad - 30 maj 11 kl. 13:26

Hon köpte sin gamla praktikplats

Mia Bengtsson hade länge drömt om att äga ett bageri. Så när hennes gamla praktikplats blev till salu tvekade hon inte..

Computer Sweden - 07 mar 13 kl. 03:00

"Det är inte en praktikplats"

Begreppet trainee får många att tänka på en praktikplats, ett rykte som branschen är mån om att tvätta bort. En plats på ett trainee- eller graduateprogram är i praktiken en fast anställning, säger både Connecta och Capgemini..

Västerbottens Folkblad - 06 maj 13 kl. 14:45

Stal 63.500 på sin praktikplats

19-åringen hade fått en praktikplats på en livsmedelsbutik i en inlandskommun. Nu åtalas han, misstänkt för stöld av 63.500 kronor i kontanter och cigaretter värda [...

Barometern - 21 mar 14 kl. 07:31

Praktikplats är en inkörsport till jobb

Den senaste tiden har det förekommit en rad inslag i medierna om arbetspraktik och Arbetsförmedlingens förmedling av praktik­platser.
Arbetsförmedlingen har många olika typer av stöd till arbetssökande och arbetsgivare. En av de ­vanligaste är praktik­platsen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Efter 87 år har Kristinestad igen ett eget öl – "Vi tyckte det var roligt att återuppta traditionen"

Bryggeritraditionen i Kristinestad har långa anor, men det har gått en tid sedan det senast serverades lokalt öl i Kristinestad. Föreningen Kristinestads ölbryggarvänner gjorde slag i saken och brygger nu lokalt öl igen efter en paus på 87 år..

YLE - Igår: 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - I förrgår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - I förrgår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - I förrgår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - 19 apr 19 kl. 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.