YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 09:04

Liknande nyheter

Taggar: Krigsbombat, husoch , sagolika, världar, lockade, museibesökarei , Åbo
Expressen - 18 jan 16 kl. 07:36

Innanför bibblans böcker finns världar

Margareta Sörenson ser sagolika miljöer på unika bibliotek..

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 07:00

Hus blir minst fem våningar

1,5 år i den bästa av världar, mer realistiskt två. Så lång tid kan det ta från det att Klockaren sätter ned foten till att våningshuset i centrala Knislinge står klart.
För två år sedan bestämde sig styrelsen i det kommunala bostadsbolaget för att satsa på nyproduktion.

Kristianstadsbladet - 15 apr 13 kl. 07:51

"Åhus kommer få det tufft"

Drömstart för det ena laget, mardröm för det andra. Det var skilda världar när Glimåkra massakrerade Åhus HBK med 7?0 i division IV-premiären.

Nya Wermlands Tidningen - 23 maj 13 kl. 07:30

Skilda världar i vindkraftsfrågan

Vindkraftsföretaget Stena lockar med arbetstillfällen och sponsring av föreningslivet. Aktionsgruppen Grävlingkullarna slår vakt om naturen. I tisdags möttes de båda parterna i Folkets hus, där båda läger arrangerade möten för allmänheten..

Sydsvenskan - 05 jan 14 kl. 06:30

Skilda vågor – skilda världar

Motorvägen är tom. Jag, min dotter Alice och min son Fabian har en ledig vardag ihop. Vi klyver dimman, med fastspända säkerhetsbälten, på väg mot det nybyggda äventyrsbadet i Lund.

Kristianstadsbladet - 08 aug 18 kl. 00:11

Med dörren öppen åt nya världar

Ett hus i centrala Östra Hoby rymmer i sommar utforskande och experimentell ljudkonst, allt under namnet Vardagsrummet. Nyfiken på tonsättarna Sten-Olof Hellströms och Ann Roséns husliga satsning bestämde sig kulturredaktören Sune Johannesson för att besöka dem..

YA - 08 aug 18 kl. 00:11

Med dörren öppen åt nya världar

Ett hus i centrala Östra Hoby rymmer i sommar utforskande och experimentell ljudkonst, allt under namnet Vardagsrummet. Nyfiken på tonsättarna Sten-Olof Hellströms och Ann Roséns husliga satsning bestämde sig kulturredaktören Sune Johannesson för att besöka dem..

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 21:53

Mellan ljuset och mörkret

Foto: Lars Ottosson
Detta sagolika sommarväder som har dränkt oss i sol och värme.
Överraskade tog vi emot – skulle det verkligen hålla även under VÅR semester? Med bestörtning såg vi att sol och sommar upprepades dag efter dag och vår glädje blandades med goda råd från storebror Staten som utfärdade klass två varning och bad oss om att hålla till i skuggan och dricka vatten – vilket vi efterlevde allt efter åldersgrupp och behov.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Detaljrikt, doftande och märkligt livlöst

recension BOK
Playground
Författare: Lars Kepler
Förlag: Albert BonniersNaturligtvis var det en ny Joona Linna-bok som alla Kepler-fans gick runt och hoppades på. Alexandra och Alexander Ahndoril har i Lars Keplers skepnad skämt bort oss med i princip en ny bok om sin finlandssvenska kriminalkommissarie varje året sedan debuten med Hypnotisören 2009.
Att de produktiva paret ville ta en paus och prova något helt annat i Keplers namn är med andra ord fullt förståeligt.

HBL - 23 aug 14 kl. 06:06

Uppsving för svenskan i Tammerfors

Det vimlar av elever i alla åldrar i Svenska samskolan i Tammerfors. Höstterminen har kört i gång veckan innan i den över 100 år gamla byggnaden som inrymmer både dagis, grundskola och gymnasium.Rektor Ronny Holmqvist hälsar på och skämtar med barnen som går förbi i korridorerna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Misstänkt ordnande av olaga inresa och misstänkta tjänstebrott på finska ambassaden i Turkiet

Centralkriminalpolisen och Gränsbevakningsväsendet utreder en brottshärva som misstänks omfatta grovt ordnande av olaga inresa och grovt missbruk av tjänsteställning. Enligt misstankarna har brotten begåtts på finska ambassaden i Ankara i Turkiet..

YLE - 2 timmar sedan

Pargas stadsstyrelse ryter till: Vägunderhållet måste bli bättre på Norrskata

Pargas stad kommer att kontakta Destia på grund av de dåligt skötta vägarna på Norrskata. Ortsbor uppmärksammade redan under hösten 2018 behovet av att ha ett fungerande plogbilssystem - men ingenting har hänt..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå Allaktivitetshall får drygt 30 000 euro i stöd av kommunen

Sjundeå Allaktivitetshall får lite på 30 000 euro i stöd av kommunen. Det ekonomiska stödet ges för att stabilisera bolagets ekonomi..

YLE - 2 timmar sedan

Sötsaker och läsk säljs i mer än var tredje skola - "Svårt att bryta en vana"

Diskussionen om läsk och sötsaker i skolorna ledde år 2007 till en rekommendation att skolorna skulle förbjuda försäljningen av sötsaker. Rekommendationen hade effekt, men fortfarande finns det läskautomater och kiosker också i Åboland..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Hemlig nordkoreansk missilbas hittad, SDP tänker inte byta ut sjuklediga Antti Rinne

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 3 timmar sedan

Universiteten: Ge oss ett entimmeståg!

Mer tid, ett bättre samarbete och en större valfrihet inom undervisningen. Det här tror universiteten i Åbo och Helsingfors på när de nu slår ett gemensamt slag för entimmeståget..

YLE - 4 timmar sedan

Toppmöte i Davos – en tillflykt för politiker och eliten eller en chans att förbättra världen?

Mötet i Davos går av stapeln den 22-25 januari. Bland annat Utrikesminister Timo Soini deltar. Men Donald Trump, Emmanuel Macron och Theresa May stannar hemma..

YLE - 4 timmar sedan

Finländare såg på tv över två timmar per dygn ifjol - slottsbalen och ishockey fängslade tittarna

Finländare tittade förra året på tv 2 timmar och 45 minuter per dygn. Det framgår i Finnpanels mätning..

YLE - 4 timmar sedan

Surrogatarrangemang utomlands blir ett vanligare alternativ för barnlösa nordiska par

Det blir allt vanligare för nordiska par att ingå i surrogatarrangemang utomlands för att bilda familj och få barn. I Sverige uppskattas antalet par som i fjol använde sig av en surrogatmamma utomlands vara större än antal par som adopterade..

YLE - 12 timmar sedan

Förslag: Naturum i Ekenäs får ett år till

I och med att turistbyrån tillfälligt kommer att fungera i samma lokal som Naturum, det vill säga byggnaden vid Strandallén 5 i Ekenäs, så föreslår stadsutvecklingssektionen Fortstyrelsen slipper den höjda hyran..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.