YLE > Finland

Monday, 22 April, 10:06

YLE - 12 jan 19 kl. 08:06

Krigsbombat hus och sagolika världar lockade museibesökare i ÅboMuseerna i Åbo hade under 2018 mer än en halv miljon besökare, eller Åbos invånarantal tredubblat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Åbos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krigsbombat, husoch , sagolika, världar, lockade, museibesökarei , Åbo
Expressen - 18 jan 16 kl. 07:36

Innanför bibblans böcker finns världar

Margareta Sörenson ser sagolika miljöer på unika bibliotek..

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 07:00

Hus blir minst fem våningar

1,5 år i den bästa av världar, mer realistiskt två. Så lång tid kan det ta från det att Klockaren sätter ned foten till att våningshuset i centrala Knislinge står klart.
För två år sedan bestämde sig styrelsen i det kommunala bostadsbolaget för att satsa på nyproduktion.

Kristianstadsbladet - 15 apr 13 kl. 07:51

"Åhus kommer få det tufft"

Drömstart för det ena laget, mardröm för det andra. Det var skilda världar när Glimåkra massakrerade Åhus HBK med 7?0 i division IV-premiären.

Nya Wermlands Tidningen - 23 maj 13 kl. 07:30

Skilda världar i vindkraftsfrågan

Vindkraftsföretaget Stena lockar med arbetstillfällen och sponsring av föreningslivet. Aktionsgruppen Grävlingkullarna slår vakt om naturen. I tisdags möttes de båda parterna i Folkets hus, där båda läger arrangerade möten för allmänheten..

Sydsvenskan - 05 jan 14 kl. 06:30

Skilda vågor – skilda världar

Motorvägen är tom. Jag, min dotter Alice och min son Fabian har en ledig vardag ihop. Vi klyver dimman, med fastspända säkerhetsbälten, på väg mot det nybyggda äventyrsbadet i Lund.

Kristianstadsbladet - 08 aug 18 kl. 00:11

Med dörren öppen åt nya världar

Ett hus i centrala Östra Hoby rymmer i sommar utforskande och experimentell ljudkonst, allt under namnet Vardagsrummet. Nyfiken på tonsättarna Sten-Olof Hellströms och Ann Roséns husliga satsning bestämde sig kulturredaktören Sune Johannesson för att besöka dem..

YA - 08 aug 18 kl. 00:11

Med dörren öppen åt nya världar

Ett hus i centrala Östra Hoby rymmer i sommar utforskande och experimentell ljudkonst, allt under namnet Vardagsrummet. Nyfiken på tonsättarna Sten-Olof Hellströms och Ann Roséns husliga satsning bestämde sig kulturredaktören Sune Johannesson för att besöka dem..

YLE - 23 jan 19 kl. 05:00

Miljonförluster i KSF Media medan österbottniska HSS Media går på plus – tidigare vd:n Svante Wahlbeck: "Om pappa betalar behöver man inte se om sitt hus"

De två stora tidningshusen i Svenskfinland lever i skilda världar vad gäller ekonomiskt resultat. HSS Media med Vasabladet i spetsen har lyckats vända den negativa trenden, medan KSF Media med Hufvudstadsbladet som flaggskepp har hamnat in i en ond spiral. Samtidigt har bolaget haft fyra verkställande direktörer på fyra år - Svante Wahlbeck som en av dem.

Kristianstadsbladet - 11 aug 14 kl. 21:53

Mellan ljuset och mörkret

Foto: Lars Ottosson
Detta sagolika sommarväder som har dränkt oss i sol och värme.
Överraskade tog vi emot – skulle det verkligen hålla även under VÅR semester? Med bestörtning såg vi att sol och sommar upprepades dag efter dag och vår glädje blandades med goda råd från storebror Staten som utfärdade klass två varning och bad oss om att hålla till i skuggan och dricka vatten – vilket vi efterlevde allt efter åldersgrupp och behov.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Detaljrikt, doftande och märkligt livlöst

recension BOK
Playground
Författare: Lars Kepler
Förlag: Albert BonniersNaturligtvis var det en ny Joona Linna-bok som alla Kepler-fans gick runt och hoppades på. Alexandra och Alexander Ahndoril har i Lars Keplers skepnad skämt bort oss med i princip en ny bok om sin finlandssvenska kriminalkommissarie varje året sedan debuten med Hypnotisören 2009.
Att de produktiva paret ville ta en paus och prova något helt annat i Keplers namn är med andra ord fullt förståeligt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 12 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 12 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - 22 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - I förrgår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.