Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 03:59

Skånskan - 12 jan 19 kl. 08:00

Kävlingebo bluffade för bidragKävlinge En Kävlingebo har polisanmälts för bedrägeri sedan hen vid två tillfällen ska ha tagit ut föräldrapenning och sjukpenning utan att ha rätt till det.
Bedrägerierna ska ha skett dels under januari till mars 2017, dels januari till maj i fjor..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En Kävlingebo

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kävlingebo, bluffadeför , bidrag
Sydsvenskan - 12 mar 14 kl. 12:54

Kävlingebo dömd för barnsex

En 62-årig Kävlingebo har dömts till fängelse i två år och tre månader för sexuella övergrepp mot en flicka han var släkt med..

Skånskan - 06 apr 17 kl. 15:35

Kävlingebo stal i Staffanstorp

Staffanstorp ERWP.fif(2)En 67-årig Kävlingebo stal varor för 172 kronor på City Gross i Staffanstorp för en månad sedan. Nu döms han till 30 dagsböter á 130 kronor för snatteri..

Skånskan - 16 sep 18 kl. 07:00

Kävlingebo friats från hets mot folkgrupp

Kävlinge En 50-årig Kävlingebo frias efter att ha åtalats för hets mot folkgrupp.I Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige” skrev mannen ”bortskämda jävla kackerlackor se till att dra åt helvete. Skulle varit glad om jag fått en lägenhet.

FriaTider - 25 aug 13 kl. 23:01

DN bluffade om invandrarbidrag

"Invandrare inte mer bidragsberoende", löd rubriken till en artikel som publicerades på DN.se under fredagen. Detta trots att offentlig statistik visar att personer födda utomlands får nio gånger mer bidrag än svenskar..

FriaTider - 15 feb 14 kl. 11:48

Myndighet bluffade om lyckad invandring

Invandrings- och integrationsnämnden i Berlin skulle göra en kampanj för att glorifiera invandring från tredje världen och vände sig då till allmänheten för att hitta exempel på glada invandrare som hade lyckats väl i Tyskland utan bidrag. Men några sådana kunde man inte hitta – så man använde skådespelare istället..

UT - 08 sep 14 kl. 20:09

Bluffade om sjukdom och stal guld

En kvinna i 30-årsåldern från Borås åtalas vid Borås tingsrätt misstänkt för stöld och bedrägeri. Bland flera målsägande finns en man från Ulricehamns kommun. Mannen har dels blivit bestulen på ett smycke och dels lånat ut en större summa pengar till kvinnan, som han aldrig fick tillbaka.

UNT - 01 apr 11 kl. 01:30

Bluffade till sig miljonkonto

En bedragare bluffade till sig en internetdosa på en bank i Strömsnäsbruk och tömde ett företags konton på 2,8 miljoner kronor. Sedan försvann han och pengarna, så när som på 300 000 kronor, uppger Smålands-Posten. (TT).

Kristianstadsbladet - 13 sep 12 kl. 15:59

Donald Duk bluffade Hässleholmare på 350 000

Att man får erbjudande är inget ovanligt. Däremot att man dessutom går på det. Det säger kriminalkommissarie Lars Anderson i Hässleholm med anledning av att en Hässleholmare anmält att han blivit blåst på 350 000 kronor.

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 19:34

Bedragare bluffade sig till toppjobb


En tjeckisk bedragare, på rymmen från ett fängelsestraff, bluffade sig till en anställning som ekonom på landets jordbruksmuseum - och lyckades stjäla en tredjedel av den årliga budgeten. Bedragaren upptäcktes till sist av polisen som kom till museet för att gripa honom, men då lyckades han smita ut genom en bakdörr och fly i en taxi, enligt tv-kanalen Nova.Merparten av de stulna pengarna hittades senare i mannens lägenhet.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 14 kl. 19:36

Bedragare bluffade sig till toppjobb

En tjeckisk bedragare, på rymmen från ett fängelsestraff, bluffade sig till en anställning som ekonom på landets jordbruksmuseum — och lyckades stjäla en tredjedel av den årliga budgeten. Bedragaren upptäcktes till sist av polisen som kom till museet för att gripa honom, men då lyckades han smita ut genom en bakdörr och fly i en taxi, enligt tv-kanalen Nova..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Vårdare hotad med kniv och järnrör

MALMÖ Efter att ha blivit hotade med kniv, stol och järnrör av en anhörig kommer inte personal från ett assistansföretag att göra flera besök hos en person som behöver hjälp.
Företagets skyddsombud har utfärdat ett förbud enligt arbetsmiljölagen.Det aktuella företaget hjälper brukaren som bor i en lägenhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Mållöst efter första perioden

ISHOCKEY Första perioden mellan Malmö Redhawks och gästande Djurgården slutade mållös, 0-0.– Ganska jämn och hård match med mycket speed och många målchanser. Kul att spela.

Skånskan - 9 timmar sedan

Religion inget skäl få annan mat

Skurup Specialkost av religiösa skäl ska inte erbjudas i Skurups skolor och förskolor.
– Överlag är det en rättviseaspekt, vi ska ha ett animaliskt alternativ och ett vegetariskt, inget tredje önskemål om vad man vill äta, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Det är snart dags att revidera kommunens mat- och måltidsplan som har bearbetats under förra mandatperioden.

Skånskan - 8 timmar sedan

Högstadieungdomar i kommunen bär kniv

Skurup Polisen har tagit ungdomar så unga som 13 år på byn som bär kniv.
– Vi har sett fler brott mot knivlagen sen jul-lovets början och framåt, säger kommunpolis Sara Schön som vill varna för konsekvenserna av att beväpna sig.– Det är ett brott att bära kniv på allmän plats.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skola får beröm efter granskning

eslöv Nya Östra skolan får tummen upp i en granskning som Skolinspektionen gjort.Skolan är en av 30 som valts ut till granskningen, där Skolinspektionen vill se att utbildningen vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Slutsatsen är att det fungerar väl.

Skånskan - 9 timmar sedan

Sjöbohem: Vi jobbar så fort vi kan

Sjöbo Morgan Johnsson, vd för Sjöbohem, tycker att det är konstigt att räddningstjänsten hotar med ett föreläggande när de fått förlängd tid att utreda trapplösningen.
– Vi måste ju först utreda om den lösningen som de säger går att göra.Morgan Johnsson är också förvånad över att räddningstjänsten anger exakt hur de ska lösa problemet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lektionssalar stängs om inte åtgärder görs

Sjöbo Sjöbohem har fortfarande inte ordnat säkrare utrymningsvägar från slöjdsalarna på Emanuelskolan.
Nu går Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund vidare med ett föreläggande.
– Gör man inte åtgärderna får lokalerna inte användas, säger brandinspektören Claes Jeppsson.

Skånskan - 11 timmar sedan

Mindre hus på 58 kvadratmeter i Hörby har fått ny ägare

Hörby Fastigheten på adressen Fulltofta 4124 i Hörby har fått en ny ägare. Köpare är Viktor Lunderot, 19 år, från Hurva, och säljare är Andreas Nilsson. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 1 350 000 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

Bil tillbucklad på parkering

SVALÖV En bilägare på Södervångsgatan i Svalöv blev inte så glad när han kom ut för att köra iväg.
Där visade det sig att någon mindre nogräknad person inte sett upp tillräckligt.
Backat in i en den drabbade förarens bil som innebar både rejäla bucklor och lackskador i plåten.

Skånskan - 11 timmar sedan

Backspegel blev förstörd

KÅGERÖD En bilist har polisanmält att han fått sin bil förstörd.
Det handlar om en kvaddad backspegel som förstördes i samband med möte med en annan bil.
Händelsen inträffade på väg 1210 utanför Kågeröd när de båda bilarna skulle passera varandra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.