DN > Utrikes

Wednesday, 23 January, 05:00

DN - 12 jan 19 kl. 07:30

DN:s historiska quiz vecka 2Varannan vecka ställer Augustprisbelönade författaren Magnus Västerbro nya frågor om gamla saker. Testa dig själv: Vad minns du av tiden som gått? .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Augustprisbelönade, Magnus Västerbro

Dela artikeln

80 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DN:s, historiska, quiz, vecka2
SvD - 14 mar 16 kl. 15:04

Quiz: Vad kan du om revolutioner i mars?

Vad vet du om månaden mars, revolutioner och firanden i olika länder? Testa dina kunskaper i Dick Harrisons historiska quiz..

SvD - 26 feb 16 kl. 14:04

Quiz: Vad fick språkvårdarna att rasa?

Vad minns du av nyhetsveckan som gått? Testa dig själv i SvD:s quiz vecka åtta – om ett uppmärksammad val, Michelinstjärnor och cykelsatsningar..

Vagabond - 19 jul 17 kl. 16:59

Quiz: Har du koll på platsernas historiska namn?

Uppdelningen och benämningen av världens städer, områden och territorier är något som ständigt förändras. Kartor ritas om. Gränser flyttas och landmassor delas upp eller sammanförs och får nya namn.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:56

Strandvägen i Lovisa ska vara klar till Lovisa Historiska Hus

Arbetena med Strandvägen i Lovisa ska vara klara till evenemanget Lovisa Historiska Hus i slutet av nästa vecka. Det lovar Markus Lindroos, chef för samhällsteknik i Lovisa. De sista stenläggningsarbetena längs Strandvägen i Lovisa blir klara före veckoslutet och södra ändan av vägen vid Tullbron asfalteras nästa vecka.

SvD - 21 aug 15 kl. 09:46

Quiz: Vilket blev Hägglunds nya jobb?

Vad minns du av veckan som gått i näringslivet? Testa dig själv i SvD Näringslivs quiz för vecka 34..

E24 - 28 aug 15 kl. 12:54

Quiz: Varför stoppade hyresnämnden en Airbnb-uthyrning?

Vad minns du av veckan som gått i näringslivet? Testa dig själv i SvD Näringslivs quiz för vecka 35..

E24 - 04 sep 15 kl. 11:55

Quiz: Vilken svensk musiker tjänade mest?

Vad minns du av veckan som gått i näringslivet? Testa dig själv i SvD Näringslivs quiz för vecka 35..

E24 - 11 sep 15 kl. 07:56

Quiz: Flyktingkrisen engagerar – vem röt ifrån?

Vad minns du av veckan som gått i näringslivet? Testa dig själv i SvD Näringslivs quiz för vecka 37..

SvD - 22 feb 16 kl. 11:44

Quiz: månaden som fick sitt namn från en religiös fest

Nu är det bara en vecka kvar av årets kortaste månad. Men vad vet du månaden februaris historia? Testa dig själv i Dick Harrisons quiz!.

GöteborgsPosten - 08 maj 18 kl. 19:23

Livequiz med historiska tjejgrupper

Alla frågor handlar om kvinnliga musiker när Nefertiti ordnar Quiz med levande musik..

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på plats

En hög smäll har hörts vid ett flerfamiljshus i sydöstra delen av Kista. Nationella bombgruppen är på plats och polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse. – Mycket talar för att det varit någon typ av explosion snarare än en sten som krossat rutorna, säger Anna Westberg presstalesperson vid polisregion Stockholm.

DN - 5 timmar sedan

Funktionsnedsatt flicka körd till fel bostad

En skoltaxi i Malmö lämnade av en nioårig funktionsnedsatt flicka som inte kan prata hemma hos fel föräldrar. Hennes föräldrar var utom sig av oro och först efter en timme kom flickan hem, skriver Sydsvenskan..

DN - 6 timmar sedan

Viralt ”hån” i USA omvärderas efter nya klipp

Hånade gymnasiepojkar en man ur den amerikanska ursprungsbefolkningen – eller försökte de lugna en spänd situation under ett besök i Washington DC? Händelsen som har skapat stora rubriker i USA har nu omvärderats..

DN - 6 timmar sedan

Smällar i Kista – bombgruppen på väg

Någon form av hög smäll har hörts i sydöstra delen av Kista. Polisens bombgrupp är på väg. – Vi har konstaterat en krossad ruta på ett bostadshus, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl hos polisen..

DN - 7 timmar sedan

Nya problem fördröjer arbetet för att nå pojken i brunnen

Borrningsarbetet för att nå fram till den tvåårige pojke som föll ner i en djup brunn i Spanien gick under tisdagen in i ett avgörande skede, men stötte återigen på problem som nu fördröjer processen ytterligare..

DN - 7 timmar sedan

Kulturkommissionen: Tror Henrik Bromander på elallergi?

Spoilervarning! I 2019 års första avsnitt av DN Kulturs podcast Kulturkommissionen avhandlas Henrik Bromanders nya roman ”Högspänning”..

DN - 7 timmar sedan

Risk för fallande bostadspriser vid slopat ränteavdrag

Sänkta eller slopade ränteavdrag för bostäder har under de senaste åren regelbundet föreslagits för att komma till bukt med hushållens bolåneskulder. Men de goda argumenten är få och konsekvenserna kan bli stora, skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB på DN Debatt, och varnar för kraftigt fallande bostadspriser..

DN - 8 timmar sedan

Ronnie Hellströms guldbollar värderade under ”Antikrundan”

Vad är en Guldboll värd? Ronnie Hellström tog med sina två dyrgripar till SVT:s ”Antikrundan” för att få svar. Men han skulle aldrig sälja dem.

DN - 8 timmar sedan

Rekordmånga privatjet till Davos

Trots att klimatfrågan tar större plats än någonsin under årets ekonomiska toppmöte i Davos väljer många deltagare att flyga privatjet till den schweiziska orten, skriver The Guardian. Enligt experter handlar det om uppemot 1.500 plan..

DN - 8 timmar sedan

En belåten Bolsonaro klev upp på scenen i Davos

DAVOS. Donald Trump deltar inte på årets Världsekonomiska forum, vilket har gett Brasiliens nyvalde högerpopulistiska president en plats i rampljuset. I sitt tal i Davos valde Jair Bolsonaro samma tema som Trump gjorde förra året; att hans land ska bli mer näringslivsvänligt och öppnare för investeringar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.