SVT > Inrikes

Thursday, 24 January, 03:32

SVT - 12 jan 19 kl. 07:27

Myndigheter dåliga på att polisanmäla it-attackerUnder 2018 anmälde svenska myndigheter in nästan 300 it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Men viljan att polisanmäla har sjunkit och bara en tiondel av de allvarligare attackerna polisanmäldes. – Jag är förvånad över att det är så få allvarliga angrepp som har rapporterats, säger Robert Jonsson, operativ chef för cybersäkerhet på MSB..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Myndigheten, MSB, Robert Jonsson

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Myndigheter, dåligapå att , polisanmäla, it-attacker
Nyhetskanalen - 01 okt 12 kl. 15:23

Assangeaffären bakom nätattacker mot svenska företag

Flera svenska företag och organisationer utsattes i dag för så kallade ddos-attacker som överbelastade servrar och ställde till med stora tekniska problem. Flera banker, SJ, försvaret och nyhetsbyrån TT fanns bland de drabbade.TT:s serverloggar visar att attacken kom från mängder av kapade datorer runt om i världen som kopplats ihop i så kallade botnets.

YLE - 02 feb 15 kl. 06:48

Skolhotare borde följas upp bättre

Det finns fortsättningsvis för dåliga stöd- och uppföljningssystem för elever som har hotat att utföra våldsdåd i sina skolor. Myndigheterna har ändå lyckats sätta stopp för flera planerade attentat. Antalet skolhot har minskat, men det har däremot inte antalet elever som klassificeras som eventuellt farliga.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagens PS - 17 maj 17 kl. 10:21

Krönika: ”Attacken visar vår sårbarhet”

Fredagens cyberattack räknas som den största någonsin i sitt slag, med personer i över 150 länder drabbade. Den blottade det moderna samhällets sårbarhet och ger en fingervisning om vilken skada ännu större och koordinerade attacker kan komma att göra i framtida konflikter. Som en modern form av kidnappning krävdes drabbade på lösensumma i bitcoin för att inte få sin digitala data förlorad.

HBL - 14 jan 15 kl. 15:25

Ministeriebråk om terrorbekämpning

Finland ska lagstifta om underrättelseverksamhet för att förbättra den allmänna säkerheten. Lagen dröjer ändå på grund av oenighet om behovet av signalspaning.– Jag tror att fler finländare är oroliga över terrorattacker än över att någon läser deras e-post, säger försvarsminister Carl Haglund (SFP).

Dagensanalys.se - 05 dec 16 kl. 15:32

Regeringens nya digitaliseringssatsning får bakläxa

Ardalan Shekarabi (S), civilminister, skrev nyligen på DN debatt om digitaliseringen. Om hur regeringen via ett reformpaket ska återföra Sverige till digitaltoppen i världen. Digitaliseringsexperten Jonas Söderström sågar förslaget.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Bred kritik mot regeringens förslag om förbud mot dieselbilar

Regeringen lovar i nya överenskommelsen med C och L att förbjuda nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2030. Förslaget får bred kritik, från både bilbranschen och miljöorganisationer. Det slår undan benen för biodrivmedel som är en viktig del av lösningen menar bland andra Gröna Bilister..

SVT - 5 timmar sedan

Därför fortsätter han med graffiti

Han har ägnat sig åt graffiti sedan sina tidiga tonår. Tjugo år senare är han en stadgad tvåbarnsfar, men har inga planer på att sluta..

SVT - 6 timmar sedan

Olagligt klottrande minskar inte trots omfattande insatser

Det olagliga klottrandet är omfattande och har inte minskat trots stora samhällsinsatser. 2018 var på vissa håll det värsta året på länge. Trots nolltolerans, hårda straff och lagliga klotterväggar fortsätter klottret, eller graffitin, breda ut sig..

SVT - 9 timmar sedan

Hur skriver du X? Här är nya testet som delar användarna

Extra, sax, lax. Har du någonsin reflekterat över hur du skriver bokstaven X för hand? Frågan ställdes i ett inlägg på Twitter – och det visar sig att åsikterna är många..

SVT - 10 timmar sedan

Här är produkten som är Årets matbluff 2018

Upfields produkt Lätta original har utsetts till Årets matbluff 2018 – ett antipris som årligen ges ut av konsumentföreningen Äkta vara..

SVT - 10 timmar sedan

Så här undviker du att bli lurad i affären

Alldeles för många produkter har missvisande omslag, enligt Björn Bernhardson på Äkta Vara. Det är köttbuljong som aldrig närmat sig en bit kött, smultrondricka med knappt några smultron i och chokladglögg utan choklad..

SVT - 17 timmar sedan

Här provar SVT:s meteorolog att vinterbada

Vinterkylan är här på allvar och isarna har lagt sig på många platser. Men det hindrar ändå inte folk från att hacka upp isen och hoppa i vattnet..

SVT - 21 timmar sedan

Strejk bryter ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer att svara med lockout.

SVT - 20 timmar sedan

Historiskt låga nivåer – mindre alkohol och tobak bland barn

Allt färre skolungdomar röker och dricker alkohol, det visar en undersökning som Folkhälsomyndigheten gjort. Siffrorna har aldrig tidigare varit så låga som de är nu..

SVT - 21 timmar sedan

23 januari: Natten nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.