SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 10:36

SVT - 12 jan 19 kl. 07:27

Myndigheter dåliga på att polisanmäla it-attackerUnder 2018 anmälde svenska myndigheter in nästan 300 it-incidenter till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Men viljan att polisanmäla har sjunkit och bara en tiondel av de allvarligare attackerna polisanmäldes. – Jag är förvånad över att det är så få allvarliga angrepp som har rapporterats, säger Robert Jonsson, operativ chef för cybersäkerhet på MSB..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Myndigheten, MSB, Robert Jonsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Myndigheter, dåligapå att , polisanmäla, it-attacker
Nyhetskanalen - 01 okt 12 kl. 15:23

Assangeaffären bakom nätattacker mot svenska företag

Flera svenska företag och organisationer utsattes i dag för så kallade ddos-attacker som överbelastade servrar och ställde till med stora tekniska problem. Flera banker, SJ, försvaret och nyhetsbyrån TT fanns bland de drabbade.TT:s serverloggar visar att attacken kom från mängder av kapade datorer runt om i världen som kopplats ihop i så kallade botnets.

YLE - 02 feb 15 kl. 06:48

Skolhotare borde följas upp bättre

Det finns fortsättningsvis för dåliga stöd- och uppföljningssystem för elever som har hotat att utföra våldsdåd i sina skolor. Myndigheterna har ändå lyckats sätta stopp för flera planerade attentat. Antalet skolhot har minskat, men det har däremot inte antalet elever som klassificeras som eventuellt farliga.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagens PS - 17 maj 17 kl. 10:21

Krönika: ”Attacken visar vår sårbarhet”

Fredagens cyberattack räknas som den största någonsin i sitt slag, med personer i över 150 länder drabbade. Den blottade det moderna samhällets sårbarhet och ger en fingervisning om vilken skada ännu större och koordinerade attacker kan komma att göra i framtida konflikter. Som en modern form av kidnappning krävdes drabbade på lösensumma i bitcoin för att inte få sin digitala data förlorad.

HBL - 14 jan 15 kl. 15:25

Ministeriebråk om terrorbekämpning

Finland ska lagstifta om underrättelseverksamhet för att förbättra den allmänna säkerheten. Lagen dröjer ändå på grund av oenighet om behovet av signalspaning.– Jag tror att fler finländare är oroliga över terrorattacker än över att någon läser deras e-post, säger försvarsminister Carl Haglund (SFP).

Dagensanalys.se - 05 dec 16 kl. 15:32

Regeringens nya digitaliseringssatsning får bakläxa

Ardalan Shekarabi (S), civilminister, skrev nyligen på DN debatt om digitaliseringen. Om hur regeringen via ett reformpaket ska återföra Sverige till digitaltoppen i världen. Digitaliseringsexperten Jonas Söderström sågar förslaget.

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 15 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 18 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 20 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.