Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 22 January, 09:10

Liknande nyheter

Taggar: Omgivenav , idioter
Cornucopia - 28 jan 18 kl. 17:04

Gå därifrån - Omgiven av psykopater

Thomas Erikssons nya populärpsykologiska Omgiven av psykopater - så undviker du att bli utnyttjad av andra (Adlibris 62:- till 199:- SEK), uppföljaren till succén Omgiven av idioter, är en angelägen, mycket bra men samtidigt skrämmande bok. Samtidigt antagligen nödvändig läsning som åtminstone en första vaccination mot de obotliga empatilösa helt känslobefriade rovdjur i människohamn som rör sig bland oss och utgör 3-4% av befolkningen - psykopaterna.Medan Omgiven av idioter är en lättsam populärpsykologisk genomgång av DISA-modellens fyra grundläggande personlighetsdrag, och hur man kan komma till egen självinsikt respektive hantera dessa i vardagen på ett konstruktivt sätt, är uppföljaren Omgiven av psykopater en betydligt mörkare skapelse.

Cornucopia - 01 feb 16 kl. 16:17

Är du omgiven av idioter? Läs detta!

"Det är ni som är konstiga, det är jag som är normal." - ThåströmMin författarkollega Thomas Eriksons populärvetenskapliga bok Omgiven av idioter har nyss släppts i en nyåtgäva. Även om du råkar vara en "blå" person ointresserad av andras känslor och touchy-feely stuff eller en "röd" alfahanne/alfahona som skiter i vad andra tycker och inte är rädd för att berätta det, så borde du faktiskt läsa denna succébok.

Expressen - 27 jul 18 kl. 13:35

Boken ”Omgiven av idioter” kallas bluff

Boken ”Omgiven av idioter” har sålt mer än en halv miljon exemplar. Nu anklagas samma bok för också ha lurat en halv miljon människor. Magasinet Filter granskar boken och menar att den inte är ”mer vetenskaplig än ett horoskop”.

Expressen - 29 jul 18 kl. 20:46

Psykologernas kritik mot ”Omgiven av idioter”

Bästsäljaren "Omgiven av idioter" har ankagats av flera psykologer för att förespråka ett personlighetstest som är utdaterat och saknar vetenskaplig grund. Samtidigt är metoden populär i framför allt i rekryteringsprocesser. – Det är lätt att förstå och är lätt att ta till sig, säger Jenny Sandén, marknadschef på Roi Rekrytering.

SmålandsPosten - 12 nov 18 kl. 21:15

Färgglad föreläsning om idioter

Ser mig omkring i det knökfulla konserthuset med en fråga i huvudet. Är jag omgiven av idioter? Författaren Thomas Eriksson sätter genast på sig offerkoftan och förklarar att det minsann är han som är den största idioten i församlingen.

Cornucopia - 17 feb 15 kl. 09:58

Gubbfläskets konspiration: Nyttiga idioter och Putinkramare samlas i anti NATO-bok

En lång rad mer eller mindre krystat namnkunniga nyttiga idioter och Putinkramare har samlats i en anti NATO-bok, och rent av betalat för en helsidesannons hos Bonnier/DN. Beskedet är att vi ska samarbeta med ett Ryssland som invaderar och annekterar sina grannar, istället för att söka oss mot NATO.

Man kan och bör fråga sig vem som står för finansieringen av DN-annonsen, vilken knappast kan motiveras via merförsäljning av debattboken Bevara alliansfriheten - nej till svenskt NATO-medlemskap (Celanders, Adlibris 172:-, Bokus 170:-).

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 13 kl. 14:12

Vinst för Lyckliga Idioter

Helsingborgsbandet Lyckliga Idioter med Kajsa Wikman, Love Jenninger och Alexandra Andersson vann i torsdags en deltävling av Manifest on tour. En stor branschtillställning som syftar till att hjälpa unga band vidare i karriären. Lyckliga Idioter är nu klara för finalen i Stockholm.

Cornucopia - 26 dec 14 kl. 11:37

Journalistik 2014 - DN som Rysslands nyttiga idioter

Bonnier/DN spred igår rysk psyops om nedskjutningen av MH17 i ännu ett utfall av journalistik 2014, dvs att man översätter en utländsk artikel utan att tillföra något eget som att få en kommentar från någon expert för att få en balanserad och objektiv artikel. Bloggrannen Carl Bergqvist på Wiseman's Wisdoms råkar vara en sådan expert i egenskap av stridspilot, och han plockar isär och totalsågar sakfrågan.

För att summera sakfrågan så kan inte det nämnda planet vare sig nå tillräckligt högt eller göra de manövrar som krävs för att träffa med denna mycket svaga robot med löjligt låg räckvidd, en robot som är så svag att den inte kan orsaka vare sig omedelbar nedskjutning eller det totalhaveri som MH17 drabbades av.

Cornucopia - 28 nov 15 kl. 15:34

Nyttiga idioter bjöd SD på reklam för 52 MSEK

SD:s tunnelbanekampanj på Östermalmstorg kostade 365 000:- kronor. Beräkningar visar att täckningen över Sverige, som var den riktiga målgruppen och inte turisterna, gav SD gratis reklam värt 52 000 000:- kronor.
Riksdagsdebatt.

DN - 07 okt 11 kl. 10:56

När alla beter sig som idioter

Ser du idioter vart du än tittar ? på jobbet, i trafiken, hemma och på tv? Det är en varningsklocka som du bör lyssna på.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 11 kl. 11:00

WEBB-TV: "Vi ska kämpa som idioter"

Bofors backklippa Martin Thelander ser med stor tillförsikt fram emot onsdagskvällens hockeyallsvenska derby och seriefinal hemma mot Örebro. ? Vi ska kämpa som idioter, lovar han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.